Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola89 wrote:Ja używam takich samych kosmetyków co przed ciąża, dezodoranty i perfumy też, nie wyobrażam sobie śmierdzieć potem tylko dlatego że jestem w ciąży...
ogólnie uważam że nic nie zaszkodzi dziecku z tego co sie używa, podkłady, kremy czy perfumy, no ludzie, nie dajmy się zwariować.
a koleżakna która śmierdzi w pracy tylko dlatego bo jest w ciąży to szczerze jej współczuję.....mogła sobie talkiem pod pachami przejechać jak chciałabyć taka eko.Ida, sylvia007, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
liloe wrote:Samochód zmieniamy w styczniu, dlatego fotelika jeszcze nie kupujemy. Będzie Audi A6 lub Skoda Superb
Mój mąż ma audiA6 ja skodę oktavie, i u nas recaro pasuje idealnie i ten mały i duży. Do forda mojego teścia np. ten joung sport w ogóle nie pasuje.
-
ok dziewczyny uciekam. Na 16 mam wizytę , a muszę się jeszcze wykąpać i odpicować, żeby mi znowu panie mówiły w przychodni, że promienieję w ciąży
CzaryMary, hwesta, Ola89, Robotka1, Ida, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość
-
Rudzia wrote:Widze ze o autach mowa
nie wiecie czasem czy fotelik Maxi Cosi Cabriofix z baza pasuje wlasnie do Audi A6? Czytalam ze to nie kazda baza pasuje itd .
( skody, Volkswageny) to już w ogóle chyba wszystkie pasują
-
sylvia007 wrote:Rudzia to zależy który rocznik, ale do tych po 2000 r. to już się raczej rzadko zdarza, żeby nie pasowały, a do audi i wszystkich z rodziny
( skody, Volkswageny) to już w ogóle chyba wszystkie pasują
No my mamy 2006 rocznik czyli nie powinno byc problemu tak ?super bo sie martwilam troche
dziekuje :*
-
no i znowu przysnelam, tak to jest jak poleguje sie w lozku. Temat fotelikow, my narazie tak pobieznie ogladalismy, ale recaro to tez nasz faworyt tzn meza , a ja sie z nim zgadzam. Jakosc materialow swietna, wykonanie tez. Czy sie sugerowac tymi gwiazdkami? nie wiem,z jednej strony oparte to jest na roznych crash testach, z drugiej, na jak juz chyba Hela napisala, kupujac te gwiazki, kupujemy spokoj sumienia troche tak jest. Z drugiej strony jak juz sie cos stanie odpukac i wtedy sie zastanawiac co by bylo gdyby fotelik byl lepszy. Ech juz same takie dylematy beda, prawda jest taka ze wypdaki czaja sie wszedzie. My duzo podrozujemy, wiec w fotelik na pewno zainwestujemy i w gwiazdki tez. Raczej z bazą, raz ze niby wieksze bezpieczenstwo dwa ze wygoda, izofixy w aucie mamy, kwestia przymiarki.
Co do kosmetykow za bardzo nie zmienialam, sprawdzilam tylko czy w kremach nie ma retinoidow. Z reszta duzo wiecej wchlania sie z jedzenia, niz przez skore, no chyba ze bedziemy podjdac antyperspiranty, to wtedy trzebaby sie juz glebiej zastanowic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:08
Ola89 lubi tę wiadomość
-
jesli chodzi o pasy w samochodzie hmm jakos nie wyobrazam sobie zeby nie zapinac. Wiecie widzialam ludzi po wypdkach bez pasow i z pasami i uwierzcie ze jest roznica. Oczywiscie nic nie daje sto procent pewnosci, jak cos ma sie stac to i tak sie stanie. Ale pasy naprawde duzo daja. Teraz w sumei malo jezdze i niedaleko, ale coraz bardziej mi przeszkasza ten pas, mysle o tym adapterze dla kobiet w ciazy? ma ktos? uzywa? jakiej firmy? bo juz kiedys pytalam ale jakis maly odzew byl
. Te be safe niby polecaja.
-
No mnie to troche przerazala ta kolezanka. Ale podczas karmienia to sie naprawde zastanawiam czy nie ograniczyc troche stosowania antyperspirantu.
Ja odstaweilam wszystkie kosmetyki ktore zawieraja parabeny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:12
-
"Przyszłe mamy powinny też wystrzegać się silnego lakierowania włosów, malowania paznokci i intensywnego perfumowania ciała. Lakiery, szampony i pianki do włosów, lakiery do paznokci oraz dezodoranty i perfumy zawierają ftalany, które mają negatywny wpływ na rozwój płodu. Wykazują działanie feminizujące na gruczoły płciowe płodów męskich. Skutkiem stosowania tych kosmetyków w ciąży, zwłaszcza w trzecim trymestrze, mogą być zaburzenia spermatogenezy u chłopców w okresie dojrzewania i dorosłości. U płodów żeńskich ftalany grożą przedwczesnym pokwitaniem. Warto również zwrócić uwagę na obecność w kosmetykach syntetycznych antyutleniaczy, takich jak BHT, BHA i parabeny. Mogą one mieć działanie toksyczne i rakotwórcze.
To nie chodzi o to, ze dziecku cos sie stanie groznego jeszcze w naszym lonie ale ciagle dzialanie chemikaliow zawartych w kosmetykach (jesc trzeba, ale bez perfum czy lakieru do paznokci naprawde mozna sie obejsc) prowadzic moze do problemow w doroslym zyciu dziecka. -
Rudzia wrote:Dzien dobry :* ja dopiero wstalam..ahh te bez senne noce..
U mnie dzis Black Friday! I chyba ruszam na miastow H&M i Cubus mega przeceny
!!!!
Co do fotelika to ja kupuje osobno i zdecydowalam sie jednak na Maxi Cosi Cabrio z bazą.Rudzia lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:hehe za duzo nie kupuj dla dziecka bo ci się w komodzie nie zmiesci hihi:)
Jedna szuflada jeszcze wolnai szykuje dla Niuni szafe zeby sukieneczki tam wieszac ladnie
iwonka1077, Hela85 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Ja chyba jeszcze swojego brzucha nie dodawałam na forum, więc się chwalę:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff162ce73fbc.jpg
Przodem nic nie widać, nawet wcięcie jeszcze mam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5367f35692e.jpg
No i bokiem z oddali:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a80270fe94f7.jpg
Generalnie coraz bardziej ciążowo wygląda, ale zależy jak się ubiorę, bo w niektórych tunikach wygląda jakbym mocno przytyłasuper:)
Ida, Hela85 lubią tę wiadomość