X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja nawet zrezygnowałam z isofixa jak sobie na ten temat poczytałam w necie, bo to tylko jedna gwiazdka więcej a koszt 500-600 zł i nie każdy fotelik pasuje

My właśnie musimy sprawdzić czy przypadkowo bazy nie bedziemy musieli kupić bo pasy z tyłu mamy dosyć krótkie. Wiec warto przymierzyć fotelik do auta i sprawdzić długość pasów .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    no i się popłakałam.
    Przepraszam. Lepiej skasuje post.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Przepraszam. Lepiej skasuje post.

nie no coś Ty. tkliwa jestem ostatnio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:53

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:29

Angela89, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do lekarza,te bóle co mam to więzadła i spojenie lonowe,naturalne sa,zalecil brać więcej nospy i nie dopuszczać do bólu, zapewnia ze jest wszystko ok,badal mnie we wtorek. Kazał polegiwac,a jak gdzieś idę brać nospe żeby się nie stresowac,bo stres jest bardzo bardzo zly.

Bambi85, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry . Ten wózek tez extra teraz tak patrzę sobie Ktoś przesyła Ci film z YouTube http://www.youtube.com/watch?v=ZRmNPAygIA8&sns=sms

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuszki:)
    Jestem po wizycie, szyjka ładnie zamknięta, serduszko bije miarowo, szybciutko jak u myszki:) A połówkowe za tydzień 03.12.

Olka, miałam napisać Ci jak z tą anemią. Położna mówi, że w ciąży nie mam się spodziewać, że hemoglobina wzrośnie, ważne, żeby była na w miarę równym poziomie. Lekarz z kolei, widząc wyniki, stwierdził, że jest już blisko dolnej granicy normy (anemia w ciąży to poniżej 11; ja mam 11,4) i że mam brać żelazo. Jak się dowiedział, że już go biorę od miesiąca to wspominał, żeby brać go na czczo, unikać przy tym jedzenia mleka, serów (bo wapń jest antagonistą żelaza).
    Gorzej, że hematokryt i czerwone krwinki też mam poniżej normy i inne też. Ale podobno w ciąży wszystko jest możliwe...Jakoś mnie to nie uspokoiło.

Przyszły te ciuszki z allegro. :) Są ładne, kilka sztuk ekstra.:) Bez plam, niektóre troszkę sprane i lekko zmechacone, ale na prawdę warto za tą cenę. Pozostałe dokupię nowe i będzie na co dzień i od święta. :)

Krysti, Robotka1, Hela85, KasiaKwiatek, Jaga, Ewelcia, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Widzę, że temat fotelików. Ja akurat nie jestem zwolenniczką fotelików 3w1, bo te "nosidełka" to nie są foteliki. Sorry, ale dla mnie jest to tylko zabezpieczenie przed niepłaceniem mandatu. Nikt tego nigdy nie sprawdzał, nie badał, przy byle stłuczce może się to rozpaść, dlatego jest to takie tanie. Ale to tylko moja opinia, moim zdaniem lepiej kupić tańszy wózek i przetestowany porządny fotelik. Gwarancji nikt nam nie da, ale równie dobrze można przechodzić przez jezdnię z zamkniętymi oczami i liczyć, że nic nas nie walnie.
    Do poczytania:
    http://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/

Każdy zrobi jak uważa. Ja wolę mieć bezpieczniejszy fotelik dla dziecka i mniej wypasioną pościel do łóżeczka. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam.

Dlatego ja kupuje wózek 2w1, bo jak obejrzałam nosidełko to stwierdziłam że wygląda jak chińska jakaś podróba. Leciutkie jak piórko. Jakoś w ogóle mnie to nie przekonało. Wole zapłacić trochę więcej bo przy moim wózku cena za 3w1 wzrasta tylko o 150 zł więc nawet na logike co może być dobre i bezpieczne za 150 zł ? Wole dołożyć i kupić fotelik który ma jakieś standardy bezpieczeństwa.

liloe lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My właśnie musimy sprawdzić czy przypadkowo bazy nie bedziemy musieli kupić bo pasy z tyłu mamy dosyć krótkie. Wiec warto przymierzyć fotelik do auta i sprawdzić długość pasów .

No o tym nie pomyślałam, trzeba będzie przymierzyć najpierw

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przyszły rok będę miec swój interes tu w Uk z czego mama mi potrzebna bardzo :) a pochwale się jak juz dopne swojego :) jestem realistka i teraz spędzać muszę duzo czasu ,załatwiając wszystko . Odezwę się wieczorem fasia trzymaj się bedzie dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:31

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    A tym lepiej :) dzięki
    http://www.jadlonomia.com/2013/12/weganskie-pierniczki.html
    http://www.olgasmile.com/ciastka-jaglane.html
    http://www.olgasmile.com/ciastka-kokosowe.html
    http://hpba.pl/pozostale/eko-ciasteczka-bezglutenowe/
    http://smaker.pl/film-pyszne-ciasteczka-sniezki,213.html-ja każde przepisy modyfikuje zawsze po swojemu i nigdy nie są takie same, to są takie przykłady bo ja nigdy nie gotuję wprost przepisu a z głowy

właściwie każdy przepis na ciastka można zmodyfikować na wegański,zamiast mąki pszennej jaglaną, migdałową, kasztanową,amarantusową,pełnoziarnistą lub pół na pół, do tego przeróżne płatki jaglane, owsiane, gryczane itp.,orzechy, suszone owoce i nie tylko,mango, jabłka,banany wiórki kokosowe, zamiast jajek robię jajko chia lub glutek z siemienia lnianego a zamiast masła- masło kokosowe, zamiast cukru syrop z agawy lub klonowy, zamiast mleka mleko kokosowe, migdałowe, owsiane

każde robię w takich foremkach ze zwierzątek bądź choinek lub Mikołaja, ozdabiam i ładnie pakuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:49

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:30

Hela85, CzaryMary, Amy lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyn. Witam się w 23 tc. Mam dzisiaj wizytę ,a tak nie chce mi się z domu wychodzić!!! W ogóle jakaś jesten dzisiaj lewa. Nie mam siły na nic.
    Fasiu trzymam mocno kciuki!!!
    Co do fotelika samochodowego, ja mam po Gabi z atestem resaro, ale z możliwością montażu na wóżku z pomocą dokupionego adaptatera, bo wózek mam Tako.

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No tak, wiadomo że może lepszej jakości są te foteliki z certyfikatami. Ale to nie tylko o dziecko chodzi. Moim zdaniem, jakby tak patrzeć na bezpieczeństwo, to nie powinniśmy się skupiać tylko na foteliku. A w domu? A na spacerze? A w późniejszym życiu? Według mnie, jeśli już bierzemy pod uwagę jakiś standard bezpieczeństwa w samochodzie to śmieszne dla mnie jest kupowanie wypasionego fotelika z milionem gwiazdek, podczas gdy wkładamy go z dzieckiem do zdezelowanego auta... W jakimś rzępiku taki fotelik nic nie da. I pod wpływem większej siły każdy wypadnie, nie ma na to mocnych, to prawa fizyki.

No to jest racja, ja nie będę szalała na pewno z najdroższym fotelikiem bo dla mnie to marketing jest. W takim wypadku główną rolę gra jednak szczęście, a fotelik to raczej sie nie rozpadnie, grunt żeby miał dobre mocowanie pasami, na to warto zwrócic uwagę.

Ida lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja ogólnie jestem bardzo nie przekonana do pasów. Moja mama dachowała w 8 miesiącu ciąży i nie była zapięta i lekarz właśnie mówił że dzieki temu że nie była zapięta nie uszkodziła sobie kręgosłupa no i bratu się również nic nie stało. Później ta historia męża też mi dała dużo do myślenia. No ale zapinam się bo mi każe mąż. Zaanim go poznałam unikałam tego.

Ale to sa wyjatki. Zdecydowana wiekszosc ludzi przezyla tylko dzieki pasom. To jest logiczne bo najczesciej sa to czolowki a jak walniesz z rozpedu w cos to lecisz od razu na szczupaka przez szybe.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ida lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie nie ma co generalizować, jednym życie ratują pasy, innym to, że akurat nie mieli ich zapiętych, mówię, wypadki to są tak nieprzewidywalne, że czasem mimo najróżniejszych zabepieczeń, najlepszego samochodu nie uda się z niego wyjść

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:30

‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ