X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :* ja dopiero wstalam..ahh te bez senne noce.. :(

U mnie dzis Black Friday! I chyba ruszam na miasto :) w H&M i Cubus mega przeceny :) !!!!

Co do fotelika to ja kupuje osobno i zdecydowalam sie jednak na Maxi Cosi Cabrio z bazą.

sylvia007, CzaryMary lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    No to jest racja, ja nie będę szalała na pewno z najdroższym fotelikiem bo dla mnie to marketing jest. W takim wypadku główną rolę gra jednak szczęście, a fotelik to raczej sie nie rozpadnie, grunt żeby miał dobre mocowanie pasami, na to warto zwrócic uwagę.
    Masz rację, niektóre foteliki mają swoją wysoką cenę tylko po to, żeby udawać najlepsze i najbezpieczniejsze. Nam w wyborze pomógł bardzo pracownik w sklepie z fotelikami i mój brat cioteczny, który jest rajdowcem :-) To właśnie on polecił mi recaro, bo w swoim samochodzie tym na wyścigi, też ma fotel tej firmy. Wytłumaczył mi np. jak ważna jest stabilizacja głowy dodatkowa, a w niewielu fotelikach to jest.

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:30

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:

U mnie dzis Black Friday! I chyba ruszam na miasto :) w H&M i Cubus mega przeceny :) !!!!
    hahaha ta co miała już spasować:D tylko kupuj powyżej 6 miesięcy :D

Rudzia, Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dzien dobry :* ja dopiero wstalam..ahh te bez senne noce.. :(

Co do fotelika to ja kupuje osobno i zdecydowalam sie jednak na Maxi Cosi Cabrio z bazą.
    Rudzia Twoja Sofijka będzie miała super z Tobą i Twoim uwielbieniem do zakupów :-)

Rudzia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta- słuchaj się lekarza i odpoczywaj, nie przemęczaj się.
    haneczka - mi lekarz powiedział, żeby z żelazem nie łączyć magnezu.
    krysti - wózeczek który wkleiłaś tez mi się bardzo podoba :)
    Hela- wielkie dzięki za przepisy
    Sylvia - hej :)

Rudzia Ty to juz powinnaś ubranka kupowac na 10 lat , bo chyba na wcześniejsze już wszystko masz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:44

sylvia007, Hela85, Rudzia, misia83, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny no nie da sie tak bez zskupow zyc :D hehe i to na dodatek jak sa takie przeceny :Dto nie czesto sie zdarza :P a ubrsnks na pewno wieksze bede kupowac :) te szare spodnie co wczorsj pokszywslam wam to chyvs jednak bedzie miala na nastepna wiosne takie jakies sporawe sa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:46

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:30

sylvia007 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dokładnie. Ja sama nie wiem jeszcze na jaki fotelik się zdecydujemy, mąż chce koniecznie Recaro, a ja mam swoje zdanie na ten temat, że to trochę marketing jest. Nie neguję oczywiście ich jakości, ale żaden fotelik nam nie zagwarantuje 100% bezpieczeństwa.
    Jak już to myślę, by ten kolejny kupić lepszy, a ten pierwszy mieć z zestawu.
    Ida to ja podzielam zdanie męża Twojego :-) My ten mniejszy fotelik kupiliśmy chyba za 350 zł z wyprzedaży styczniowej, a ten kolejny w którym Gabi już ponad 2 lata jeżdzi za 799 zł i powiem Ci, że obajak nowe wyglądają, z pasami zupełnie nic się nie dzieje, a tapicerka jest genialna.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ojj dziewczyny no nie da sie tak bez zskupow zyc :D hehe i to na dodatek jak sa takie przeceny :Dto nie czesto sie zdarza :P a ubrsnks na pewno wieksze bede kupowac :) te szare spodnie co wczorsj pokszywslam wam to chyvs jednak bedzie miala na nastepna wiosne takie jakies sporawe sa :)

albo Ty będziesz w nich śmigać :)

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na andrzejki, lekarz pozwolił. Będzie Urszula i Markowska i open bar,chociaz nie skorzystam i mnoooostwo zarcia ;) trochę się boje ze głośno bedzie,ale lekarz mowi,ze dziecko lubi muzykę ;) na szczęście mamy wejściówki vip to będę mogła siedzieć :) pierwsze wyjście z brzuszkiem na impreze,chyba pierwszy raz nie będę piła :p

CzaryMary, sylvia007, Hela85, KasiaKwiatek, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    My też myślimy o Recaro z bazą. Poza wynikami testów zderzeniowych przemawia do mnie świetna jakość materiałów (wg mnie bardzo przyjazna dla skóry faktura). Wszystko się okaże po przymiarkach do samochodu.
    A jaki macie samochód, jeśli mogę zapytać?

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja was sie chcialam zapytac czy zrezygnowalyscie z jakichs kosmetykow w ciazy? I jakiego dezodorantu uzywacie? Bo ja chce znelezc jakis najmniej szkodliwy wlasnie. Znam dziewczyne ktora przez cala ciaze bardzo smeirdziala potem :/. Tak chodzila do pracy. Bylam tym zdegustowana ale teraz to rozumiem. Napewno postsaram sie uzywac jak najmniej albo jakiegos nieszkodliwego dezodorantu podczas karmienia, bo wszystkie te substancje ida do mleka :/. Perfumy, konserwanty, stabilizatory :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A ja was sie chcialam zapytac czy zrezygnowalyscie z jakichs kosmetykow w ciazy? I jakiego dezodorantu uzywacie? Bo ja chce znelezc jakis najmniej szkodliwy wlasnie. Znam dziewczyne ktora przez cala ciaze bardzo smeirdziala potem :/. Tak chodzila do pracy. Bylam tym zdegustowana ale teraz to rozumiem. Napewno postsaram sie uzywac jak najmniej albo jakiegos nieszkodliwego dezodorantu podczas karmienia, bo wszystkie te substancje ida do mleka :/. Perfumy, konserwanty, stabilizatory :/

Ja używam takich samych kosmetyków co przed ciąża, dezodoranty i perfumy też, nie wyobrażam sobie śmierdzieć potem tylko dlatego że jestem w ciąży...

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:31

liloe lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja używam takich samych kosmetyków co przed ciąża, dezodoranty i perfumy też, nie wyobrażam sobie śmierdzieć potem tylko dlatego że jestem w ciąży...

Ale jesli szkodzi to dziecku?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja używam wszystkiego, czego używałam przed ciążą, z wyjątkiem balsamu, bo teraz używam bio oil i palmersa. Antyperspirantu używam codziennie. Zrezygnowałam tylko z etaiaxilu, chociaż jak zapytałam swojej gin, czy są jakieś przeciwskazania, to powiedziała, że nie. No ale teraz chłodniej to i potliwość mniejsza

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ale jesli szkodzi to dziecku?

Wszystko z rozsądkiem, ja też się muszę dobrze czuć, myślę że dziecku nic od dezodorantu nie stanie, ja przebywam wśród ludzi, w pracy ale sama dla siebie chcę się dobrze czuć

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:31

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psotka - ja zrezygnowałam tylko z kremów z retinolem. po urodzeniu dziecka na pewno zwróce uwage na sklad kulek pod pachy. i to tyle :)

‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ