X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:33

KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja jednak sadze, ze ciaza to iny stan i jestesmy juz odpowiedzialne tez za nowego czlowieka.
    Rowniedobrze moglabym czasem wypic piwo i zapalic papierosa bo nie jest udowodnione, ze jest to szkodliwe w malych dawkach. Moglabym tez sie nei przejmowac gdy mnei boli glowa i brac bez namyslu paracetamol, albo moglabym wypijac dwie kawy dziennie jak kiedys.
    Jasne, ze wiele rzeczy jest szkodliwych ale to nei znaczy, ze nei nalezy ich unikac :D. Mozna zamiast zwyklych pomidorow kupic ekologiczne, niepryskane. Mozna zamiast rosolu na kurczaku naszprycowanego antybiotykami zrobic rosol warzywny albo kupic kurczaka z eko hodowli :).
    Moze ja na to tak patrze bo jestem chemikiem, to raz a dwa interesowlam sie sporo dietami i zdrowym odzywianiem. Stad moje watpliwosci. Ja nikogo nie obwiniam, ja poprostu glosno mysle :D.
    Ida ja nie wierze we wszystko co jest napisane na necie, ale z mojego punktu widzenia, cos co sie wciera w skore codziennie napewno przenika tez do krwioobiegu a wiec tez do dziecko. I sie poprostu zastawawiam czy temu dziecku to nie szkodzi. Pewnei nie szkodzi mu teraz ale nie chcialabym zeby moje widzimisie zle wplynelo na jego pozniejsze zdrowie.

A ja uważam , że nie ma co przesadzać. Inaczej powinnyśmy zaprzestać jeść bo nawet chleb jest na takich spulchniaczach , że wam się w głowach nie mieści a jemy go codziennie.
    Ja wypijam 2 kawy dziennie, jem co chce i na co mam ochote , pije mnóstwo herbaty, maluje paznokcie średnio 2 razy w tygodniu, 2 razy w miesiącu mam znieczulenie u stomatologa w ostatnim czasie, włosy farbuje i używam normalnie kosmetyków do włosów i nie wiem ale nie czuję bym robiła dziecku krzywde.
    Mówisz o ekologicznych pomidorach... słonko ja mam uprawe ekologiczną ( w sumie też nie) marchwi , rzodkiewki itp z własnego ogródka i nie da się nie użyć oprysku choćby na mszyce. Moja marchew w połowie jest zjedzona przez robactwo , połowe sałaty idzie na kompostownik bo liście się zwijają , mszyce atakują , ogórki puste w środku. Ale fakt nie używam nic a te całe eko wcale takie eko niestety nie są.
    Nawet jabłka u wujka w sadzie pryskane były 25 razy w tym sezonie żeby choćby troche było do zjedzenia na zime:(

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:33

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda jest taka ze niektore kobiety nie dbaja wcale o siebie, nie chodza do lekarza, czasem pija i pAla a rodza zdrowe dzieci, inne chuchaja , dmuchaja a i tak po drodze maja problemy... to na prawde jest zagadka dlaczego tak jest , i tyle rzeczy ma wplyw ze tego nie ogarniemy. Przesada w zadna straone nie jest pewnie dobra. Ja tez teraz bardzej patrze na sklady, na pochodzenie danego produktu. Ale te certyfikaty eko w Polsce tez mam wrazenie ze sa naduzywane, i czasami nic poza cena za tym nie idzie. Kiedys taka znajoma pediatra mi opowiadala ze jak sama urodzila dziecko, nie chciala kupowac sloiczkow tylko miala jakis stragan na drugim koncu miasta, ze niby z ekologicznej uprawy, zdrowej i jezdzila tam i kupowala warzywa i owoce i sama robila zupki, deserki dla tego dziecka. Jakie bylo jej zdziwienie jak kiedys jednego pieknego dnia sie dowiedziala ze te warzywa sa z grządki przy autostradzie :D.

Ida, Hela85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:38

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i polecialam... oczywiscie tylko jedna rzecz z przeceny :D jeeeej :) pozniej sie pochwale..

Jeeej ciekawe jak Fasia :( kurcze. Na pewno wszystko jest dobrze..

Bambi85, hwesta lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia na pewno odpoczywa, miala odezwac sie jutro ale moze wieczorkiem da jakiegos znaka ??

Rudzia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Widzę że wszystkie teraz szturmem na riko :)
    Ja sie wykruszam :P porownywalam rico i expandera mondo na zywo i ten drugi wydal sie lepszy choc w wygladzie roznic niewiele :P mnie sue mondo wydal bardziej odrotny i lepiej sie mi go prowadzilo :) no jedyna rozmica w cenie bo u mnie mondo prawie 1800

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 16:36

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2vai89l.jpg
    2hq9vyg.jpg

te pierwsze z H&M a te drugie ( bodziak i spodnie) z Cubus :)
    Na zdj tak ladnie to nie wyglada, te spodnie z H&M sa takie pomaranczowe :) a z Cubus fioletowe na wzor jeansow zrobione z kieszonkami :)

Sorkii ze Was tak zarzucam tymi zdj ubran :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 16:33

Amy, Hela85, Ida, Krysti, CzaryMary, KasiaKwiatek, Dajana28 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do fotelikow to niestety te ktore maja wiecej gwiazdek bezpieczenstwa drastycznie roznia sie od tych ktore maja ich mniej... widzialam wiele przerazajacych testow fotelikow i wiem ze warto kupic drogi fotelik... najlepszy na rynku w tej chwili jest recaro jego najnowszy wytwor..juz nie pamietamm jak sie nazywal :) i nie zgodze sie ze kupuje sie tylko nasz spokoj :) polecam obejrzenie testow bezpieczenstwa na youtube zeby sie przekonac :)

Rudzia, liloe lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A co do fotelikow to niestety te ktore maja wiecej gwiazdek bezpieczenstwa drastycznie roznia sie od tych ktore maja ich mniej... widzialam wiele przerazajacych testow fotelikow i wiem ze warto kupic drogi fotelik... najlepszy na rynku w tej chwili jest recaro jego najnowszy wytwor..juz nie pamietamm jak sie nazywal :) i nie zgodze sie ze kupuje sie tylko nasz spokoj :) polecam obejrzenie testow bezpieczenstwa na youtube zeby sie przekonac :)

Pewnie chodzi Ci o Recaro Privia :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te ciuszki ale chyba większe są co?a ty dużo masz ciuszkow na rozmiar 56 ja coś przeczuwam że synek mieć dłuższe nóżki i się zastanawiam czy nie lepiej na 62 więcej ciuszkow kupić

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików my też kupujemy recaro, dla młodego mamy ten od 9 kg o jest świetny. Wcześniejszczerze sie przyznam nie zwracalam na to jakiejś szczegolnej uwagi i ten co był od wózka 3w1 (plastik i w ogóle słaby) raz przy normalnym zakręcie kubą przewrócił sie razem z nim na bok :/ serio nie wiem czy miałam sie śmiać czy płakać, mega komicznie to wyglądało bo kuba nic sobie z tego nie zrobił. No ale pierwsze dziecko to chyba ma wpisane już "testowane na wszystkim" :P

Amy lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Fajne te ciuszki ale chyba większe są co?a ty dużo masz ciuszkow na rozmiar 56 ja coś przeczuwam że synek mieć dłuższe nóżki i się zastanawiam czy nie lepiej na 62 więcej ciuszkow kupić

te co dzis kupilam to sa 74. Na 56 mam doslownie 3 body na dl rekaw i 4 spiochy i chybs jedne legginsy i tyle.

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Pewnie chodzi Ci o Recaro Privia :)
    Jesli to najnowsze "dziecko" Recaro to tak :)

Rudzia lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ales pocisnela znowu z tymi ciuszkami :D
    Ja w ciazy z corka pilam kawe codziennie, pilam cole jak mialam ochote, farbowalam wlosy, malowalam paznokcie, teraz robie to samo. Uzywam antyperspirantow i perfumow, do glowy by mi nie przyszlo, zeby sie tym przejmowac czy ograniczac. Oczywiscie zero alkoholu i papierosow bo to nam szkodzi i bez ciazy, w pozostalych kwestiach nie ma co popadac w paranoje.

Rudzia, Ida, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Rudzia ales pocisnela znowu z tymi ciuszkami :D
    Ja w ciazy z corka pilam kawe codziennie, pilam cole jak mialam ochote, farbowalam wlosy, malowalam paznokcie, teraz robie to samo. Uzywam antyperspirantow i perfumow, do glowy by mi nie przyszlo, zeby sie tym przejmowac czy ograniczac. Oczywiscie zero alkoholu i papierosow bo to nam szkodzi i bez ciazy, w pozostalych kwestiach nie ma co popadac w paranoje.

Ja tak samo jak Ty, kawe pije tylko ze ja bardziej pije mleko z kawa :D itd

Lali lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Fasia? Pewnie Maz ja wspiera, moze napisze nam cos wieczorem.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie urządzili na Święta w Holterze będe siedzieć super :D .Ale echo juz na przyszly tydzien mam :) holter dzień przed wigilją i Wigilie zalapie z holterem kabelki będą odstawały .Dziś dwa listy dostalam z apoitment :)wreszcie . http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4739febda1f.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2db71b2c5ec3.jpg

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ