X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:26

Amy, Ida lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łazanki mniam!
    U mnie pierogi ze szpinakiem plus jogurt z czosnkiem - Olek się ucieszy :D do tej pory po porannym śledziu nie może dojść do siebie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 13:18

Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta no szkoda że wyprowadziłam się z Warszawy bo naprawdę bym wpadła

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Oooot tak jedzenie szpitalne -masakra xd
    U mnie dziś łazaaaanki ;D
    Mmmmmm Łazaneczki ola boga pychota :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Do dziewczyn co mają dola - pocieszcie sie tym, że możecie normalnie funkcjonować, bo ja na najbliższe 5 miesięcy będę przykuta do łóżka :) fajnie nie?

Nawet na mnie podziałało a nie mam depresji :P :D
    żartuję ;)
    Fasia - czego to matka nie zniesie dla dobra dziecka :) jesteś wielka i tak non stop leżysz :)

Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:17

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne kilka przykazań ostatnio Ewka wrzuciła na fb:
    1. Łap chwile i zapamiętuj momenty... Zwracaj uwagę na małe rzeczy… ponieważ kiedy za kimś, za czymś tęsknisz, brakuje ci tak naprawdę tych „małych rzeczy”

2. Znajdź czas dla siebie, dla bliskich…. kilka minut ciągu dnia na refleksję, odpoczynek.. Nie oszukuj się , nie jesteś aż tak zajęta… 30 minut, tylko dla siebie

3. Staraj się być optymistą! Skup się na pozytywach! Ciesz się z tego co Ci się udało

4. Nie chciej wszystkiego!!! Doceniaj swoje dobrodziejstwa Pamiętaj jest wiele osób, które nigdy nie będą miały, tego, co ty masz teraz… Szczęście nie przychodzi do tych, którzy nie doceniają tego, co już mają..

5. Nie porównuj się do innych!! Każdy jest inny, wyjątkowy i niepowtarzalny... Możesz spędzić całe życie martwiąc się i tęskniąc za czymś, co inni mają…. a co może wcale nie jest tobie niezbędne do szczęścia

6. Nie roztrząsaj przeszłości, nie da się jej zmienić.... Nie jesteś tą sama osobą, co byłaś rok temu, miesiąc temu, a nawet tydzień temu.. Wciąż się zmieniasz, rozwijasz, jesteś bogatsza o nowe doświadczenia, uczucia.... Zostaw przeszłość za sobą, nie stresuj się także za bardzo przyszłością.... Skup się na TU i TERAZ!!

7. Każdy popełnia błędy... Niech twoje błędy będą motywacją, a nie wymówką.. Bądź także tolerancyjna na błędy i przeoczenia innych ludzi !!! Zdarza się, że także dobrzy ludzie dokonują złych wyborów.. To nie znaczy, że są źli Oznacza to po prostu, że są ludźmi…

8. Nie chowaj urazy!!! Dobroć nie może być mylona ze słabością, ani przebaczenie z akceptacją Przebacz ludziom, bo jesteś na tyle silna, by wiedzieć, że ludzie popełniają błędy..

9. Nie martw się tym, co inni myślą o tobie Nie bierz wszystkiego zbyt osobiście, nawet jeśli wydaje się to osobiste.. Nie możesz zmienić tego, jak ludzie Cię traktują, czy co mówią o tobie.. Nie chciej imponować wszystkim!! Wybieraj ludzi którymi się otaczasz…

10. Życie jest po to by się cieszyć, nie dręczyć.. Jeśli naprawdę uwierzysz w to, co robisz - opłaci się!! Podążaj za swoimi marzeniami!!! Nie pozwól innym zniszczyć twoich marzeń..

11. Nie daj sobą manipulować.. Bądź wierna swoim przekonaniom i wartościom, bo stanowią o Tobie.. Dawaj i dziel się z innymi, jak najwięcej jak to możliwe, ale NIE ZAPOMINAJ O SOBIE!!!

12. Pokonuj swoje słabości!! Najlepszym sposobem by pokonać strach jest wykonanie właśnie tego, co nas przeraza!! Odważ się zmieniać i rozwijać.. Pamiętaj - brak działania opiera się na strachu przed porażką..

13. Nie czekaj na „idealny” moment, bo nie zawsze taki nadchodzi... Czasami trzeba odważyć się i po prostu TO „zrobić”!!

14. Nie osadzaj zbyt pochopnie!! Otwórz swój umysł, zanim otworzysz usta..

15. Bądź życzliwa! Traktuj wszystkich z życzliwością i szacunkiem - nie dlatego, że są tacy dla ciebie, ale dlatego, że ty taka jesteś - nawet tych, którzy są niemili dla ciebie..co nie jest wcale proste Życzliwość na co dzień sprawia, że twoje życie będzie szczęśliwsze .. zrób to dla Ciebie przede wszystkim

Ida, Krysti, Amy, hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie myślę - że ja jeszcze się nie orzygałam z tego śniadania? najpierw wypiłam kakao - żeby dziecko miało coś dobrego do łykania :D a za chwilę śledź w oleju z cebulką :P

Krysti, kluska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Hwesta no szkoda że wyprowadziłam się z Warszawy bo naprawdę bym wpadła
    Hela a ty gdzie mieszkasz :) ja jestem z dolnego sląska ale dom budujemy w kujawskopomorskim w Wiosce w Mielęcinie .:) mize gdzies blisko bede miec do ciebie:D

• Dajana28 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A ty w Londynie mieszkasz daiana :)

hej :)
    nie przyjechałam tu w odwiedziny do mojego taty...
    taki w sumie ostatni dzwonek bo później kiedy urodzę to nie wiem kiedy go ponownie odwiedzę... :(

Krysti lubi tę wiadomość

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z waszymi posiłkami? ja od niedawna mam tak,że na prawde wystarczy,że zjem salaterke płatków czy trochę tych łazanek napije się i jestem pełna nie powiem,że trochę mnie to wkurza,bo nie potrafie wszystkiego zjeść zaraz czuje się pełna i lepiej by było gdybym się położyła.Kiedyś potrafiłam więcej jeść zanim się porządnie najadłam ehh ;/ Czuje się jak orka jakbym nie wiem ile jadła tak mi wywaliło brzuch skóra naciągnięta i już nic nie zmieszcze

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Hela a ty gdzie mieszkasz :) ja jestem z dolnego sląska ale dom budujemy w kujawskopomorskim w Wiosce w Mielęcinie .:) mize gdzies blisko bede miec do ciebie:D
    pochodzę i mieszkam teraz z małego miasteczka Tomaszów Mazowiecki w woj.łódzkim

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - super co wkleiłaś :D ja to powinnam czytać każdego dnia jak tylko łeb z poduszki podniosę :P

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana28 wrote:
    hej :)
    nie przyjechałam tu w odwiedziny do mojego taty...
    taki w sumie ostatni dzwonek bo później kiedy urodzę to nie wiem kiedy go ponownie odwiedzę... :(
    Jej super masz :) ja nigdy w Londynie nie bylam choc moze okazja bedzie tam pojechać wózek zobaczyc z venicci tej firmy .Zapewne cosik kupisz dla dzidzi bo przeceny są :)

Dajana28 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:27

Amy, Ida lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Dama, ja jem kilka posiłków dziennie - nawet jak nie czuję głodu, po prostu tak jadłam przed ciążą i odkąd minęły mi mdłości wróciłam do starych nawyków.
    jem co 3 godziny niewielkie posiłki :)
    Twoje problemy mogą być właśnie związane z tym że nie jesz regularnie :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Amy truskawki będą w naleśnikarni, taka pyszna mamy, naleśniki palce lizać :))

ja się nei umiem zmusić do naleśników bo ostatnio zjadłam jednego i miałam nawrót zgagi i teraz mam uraz :) zaraz po piegorach też dostanę :D ale zjem bo są ze szpinakiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 13:31

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj jakieś dziwne kłucia ale nie w podbrzuszu tylko tak koło pępka po prawej hmm pewnie to mały coś tam skrobie hehe ;p

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • mantissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wiem, że przesadzam po prostu, a nie umiem nad tym zapanować. W domu syf, ja z włosami tlustymi na glowie,i gestwina pod pachami :p oczy zaszklone... ja bym nie chciała takiej zony,naprawde,bo zdaje sobie sprawe,ze ciaza ciaza,ale wszystko ma swoje granice.

Jakbym siebie w zeszłą sobotę widziała. Popłakałam, że bo nie mogłam nic na obiad wymyślić. Nudziłam się, ale nic mi się nie chciało robi. Nawrzeszczalam na chłopa, bo do kina mnie ciągnał. No tragedia. Te dni, kiedy człowiek sam ze sobą nie może wytrzymać i sam nie wi o co mu chodzi są najgorsze. U mnie np. towarzystwo tylko pogarsza sprawę. Pomógł mi spacer, trochę się wypłakałam bez powodu i po południu było ok. :)

Amy lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    pochodzę i mieszkam teraz z małego miasteczka Tomaszów Mazowiecki w woj.łódzkim
    To tak po środku ,bliżej bym miała z Wrocławia i Warszawy w Warszawie mam tez rodzine od strony mojego .

Hela85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ