Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela jest syneczek Kacpereczek i wg.Pana dr.średniaczek ale widać że musi mieć dużą "willę" a tu jeszcze 15-16 tygodni
Haneczka ja do tej pory przytyłam 6 kg ale teraz dziecko przybiera najwięcej,.
Mi tam nie przeszkadza brzuszek rosnący,czuję się mega sexi, samopoczucie dopisuje, syn zdrowy i oby tak do końca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 11:51
haneczka, liloe, mantissa lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Była mowa o urlopie ojcowskim. Tutaj dosyć fajnie i w pigułce opisano jego zasady: http://kadry.infor.pl/kadry/indywidualne_prawo_pracy/uprawnienia_rodzicielskie/682247,Urlop-ojcowski-2015.html
Najważniejsze info na ten temat to: trwa 14 dni kalendarzowych, jest niezależny od urlopu macierzyńskiego, przysługuje do 12 miesiąca życia dziecka, na wniosek pracownika którego pracodawca nie może odrzucić jeżeli został złożony najpóźniej a 7 dni przed planowanym rozpoczęciem urlopu, jest płatny na takich zasadach jak zasiłek macierzyński.KasiaKwiatek, Dajana28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:My to sie mamy z tymi dolegliwościami... byleby się dokulac do 30 tyg a później już mniejszy lek o dziecko...
Ja tez na to liczęŻe po 30 tygodniu będziemy spokojniejsze, chociaż podobno całą ciążę ma się jakies lęki o dziecko ...
hwesta lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny dzisiaj zgłupiałam, jakiś mam taki ostatnio dobry humor a teraz siedzę w pracy i gadam do małego a ten mi na moje gadanie odkopuje
koleżanka jak to zobaczyła to jakby ją piorun strzelił a ja w śmiech
mimka84, hwesta, CzaryMary, Fasia, Dajana28, weronika86 lubią tę wiadomość
-
a ja wracam z zakupów:D mąż za spóźnione imieniny, mikołaja i rocznicę ślubu kupił mi wypasioną sokowirówkę i suszarkę do włosów:D hehe od razu mi się lepiej zrobiło:D
kupiliśmy wszystko młodej do paczki mikołajkowej i spokój, ufff:)
hehe Ola no mi się w pracy nie zdarzają pogawędki z młodąw domku zresztą też
wieczorami tylko 20 minut poświęcam na czytanie książki starszaczce i wtedy traktuję to jako rozmowę z brzuchem
ehh to ja mam dobrze:) bo mimo dolegliwości jestem juz od dawna spokojna o swoją ciążęi mam nadzieję że zostanie tak do końca:) i zakońćzy się szczęśliwie:)
hwesta, malinka1984, mimka84, CzaryMary, Hela85, Fasia, weronika86, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mimka84 wrote:Adk, ale jak tata weźmie to mamie się skraca o te 2 tygodnie?
Nie, tak się dzieje kiedy mama rezygnuje np. z urlopu macierzyńskiego i wtedy korzystać z niego może tata. Ale ten 14 dniowy urlop ojcowski jest niezależny od urlopu mamy i można z niego skorzystać jednocześnie. Tzn. mama jest na macierzyńskim a tata na ojcowskim w tym samym czasie.mimka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalinka Super wygladasz ale cię wywaliło do przodu
haha sliczny brzunio
i uśmiech milo widzieć usmiechniętą ciebie
buzie:** A ja wstalam dopiero Ignaś mnie obudził kopniaczkami
ide pod prysznić i do lekarza po lekarzu ide poduchy na sofe kupić
W domu mam błysk
czysto bo wczoraj na noc sprzatałam
luzik
malinka1984 lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:a ja wracam z zakupów:D mąż za spóźnione imieniny, mikołaja i rocznicę ślubu kupił mi wypasioną sokowirówkę i suszarkę do włosów:D hehe od razu mi się lepiej zrobiło:D
kupiliśmy wszystko młodej do paczki mikołajkowej i spokój, ufff:)
hehe Ola no mi się w pracy nie zdarzają pogawędki z młodąw domku zresztą też
wieczorami tylko 20 minut poświęcam na czytanie książki starszaczce i wtedy traktuję to jako rozmowę z brzuchem
ehh to ja mam dobrze:) bo mimo dolegliwości jestem juz od dawna spokojna o swoją ciążęi mam nadzieję że zostanie tak do końca:) i zakońćzy się szczęśliwie:)
On dzisiaj taki aktywny jest i reaguje na moje zaczepki że nie mogłam się powstrzymać
Ja odkąd już wyraźnie czuję ruchy małego i wiem że te bóle brzucha i kłucia to przez tego nieszczęsnego polipa to też już jestem spokojna i mam nadzieję że już nie będę Wam marudzić -
Krysti wrote:Malinka Super wygladasz ale cię wywaliło do przodu
haha sliczny brzunio
i uśmiech milo widzieć usmiechniętą ciebie
buzie:** A ja wstalam dopiero Ignaś mnie obudził kopniaczkami
ide pod prysznić i do lekarza po lekarzu ide poduchy na sofe kupić
W domu mam błysk
czysto bo wczoraj na noc sprzatałam
luzik
A mi wczoraj mąż całe mieszkanie sam wysprzątał, naczynia pozmywał, poodkurzał jak spałam popołudniu, jak wstałam to aż mi głupio było...Krysti, Robotka1, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie zapisałam się do szkoły rodzenia. zaczynamy 15.01
No właśnie ja też mało rozmawiam z brzuszkowym synkiem, czasami mam aż wyrzuty sumienia.
Dziewczyny z Warszawy i okolic. Czy macie jakieś godne polecenia miejsce na spędzenie sylwestra. Impreza + nocleg. Będę wdzięczna za info.
-
hwesta wrote:Robotka1 ja powoli tez zaczynam być spokojniejsza,bo wiem i dotarło do mnie,ze wpływ mały mam na to wszystko
chciałabym żeby każda babeczka miała takie nastawienie ale wiem że to nie możliwe.
moim jedynym zmartwieniem teraz jest to czy córce nie urósł ogon:P bo jendak wolałabym aby syn nie spał w różu:P
Krysti pochwal się potem kompletnym wypoczynkiem:)
CzaryMary, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny