Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    ja też wczoraj robiłam sok z marchewki i jabłek, ale chyba trochę nie domyłam marchwi bo ziemię się czuło :)
    haha:D dobre:) to miałaś ciekawie:) no ja też jabłuszko dodałam:) tylko przeraża mnie że tyle koło tego roboty:P poobierać wszystko, potem pomyć wysuszyć złożyć:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellooo dzisiaj nieco wczesniej sie melduje, bo musze przyjąć dwoch panow od remontu i postanowilam jednak nie nrobic tego w pidzamie ; P. Hwesta trzymaj sie tam, najwazniejsze Ze dostajesz juz leki, kilka dni i bedzie dobrze zobaczysz.
    Fasia - do domu !!! ale super co?
    A ja sie dowiedzialam, ze w weekend przyjedzie do nas mamusia czytaj tesciowa. I co ja sie pytam, bede sobie lezec a ona mi bedzie sprztac, kurdeee ale kwas. To juz chyba wole ten bałagan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:40

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka a co kupilas corce na mikolaja?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    haha:D dobre:) to miałaś ciekawie:) no ja też jabłuszko dodałam:) tylko przeraża mnie że tyle koło tego roboty:P poobierać wszystko, potem pomyć wysuszyć złożyć:P

ja nie obieram tylko szoruję szczoteczką a jabłka to całe wkładam, mam taka dużą sokowirówkę, że można w całości wszystko wrzucać, tylko warunek żeby dobrze wszystko umyć :) A mi się wczoraj nie chciało i tylko przepłukałam :P

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    hellooo dzisiaj nieco wczesniej sie melduje, bo musze przyjąć dwoch panow od remontu i postanowilam jednak nie nrobic tego w pidzamie ; P. Hwesta trzymaj sie tam, najwazniejsze Ze dostajesz juz leki, kilka dni i bedzie dobrze zobaczysz.
    Fasia - do domu !!! ale super co?
    A ja sie dowiedzialam, ze w weekend przyjedzie do nas mamusia czytaj tesciowa. I co ja sie pytam, bede sobie lezec a ona mi bedzie sprztac, kurdeee ale kwas. To juz chyba wole ten bałagan.

Fajnie że masz pomoc, korzystaj z teściowej :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka
    Muszę jakieś streszczenie poprosić od was bo nie nadążam czytać.
    Wstałam w nocy z okropnym bólem gardła i strasznym ropnym kaszlem. Chyba się angina przypałętała a lekarza dopiero jutro moge obskoczyć bo dzisiaj w przychodni mam wizyte u Gina. Mam nadzieję ze wszystko ok i chciałabym dowiedzieć się kto mieszka w moim m1. Na poniedziałek mam prywatną wizyte u gina na USG połówkowe.
    Ide się troche położyć bo mi się w głowie kręci a muszę później do miasta jechac.
    Zdrówka dla was ,powrotów do domku ze szpitali i końca złych dolegliwości. Ot takie przesłanie na dzis :)

Ola89, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    helou:D

Wera jak samopoczucie bo chyba ostatnio nie najlepiej co??

tak tak magnez wskazany nawet bez konsultacji z lekarzem:) wystarczy podejść do apteki jak się obawiamy i powiedzieć że się chce magnez dla kobiet w ciąży:) z reguły dają asmag:)
    mój lekarz był zadowolony że biorę, zresztą ja długo przed ciąza brałam już. a teraz jest dla mnie zbawienny, nie mam twardnień często ani drętwień kończyn:) a biorę 2x1 asparginu:)

HWESTA trzymaj się!!! białko to mi się kojarzy z moczem, może tam coś sie dzieje???

FASIA spadaj do domu :D

uzgodniliśmy z mężem że raz w tygodniu całą rodziną będziemy chodzić na basen:) w tym tygodniu wypadło na piątek:)

załączyłam wczoraj moja sokowirówkę:) trochę mnie stresowała, bo podchodziły kawałeczki marchewki i momentami buczała strasznie, musiałam wyłączać i wyciągać, nie wiem jakie tam wrzucać te marchewki, otwór niby wielki ale jakoś się bałam cały wrzucać. dziś może wrzucę całe, zobaczymy jak się zachowa:)

sok pycha:) nie ma jak własnej roboty:) dziś dokupię selera naciowego i wciupie:D

JUSTINKA bardzo przydatna stronka jeśli chodzi o ZUS, można by ją dołączyć do ciekawych stron:)

a to co Twój Tymek tak nie mógł spać że poszedł o 24?
    robotka juz lepiej...kupilam bardziej pzyswajalny magnez i melisa z domieszka waleriany i sie juz uspokoilam i mam wszystko w dupie :D jak moje chlopaki zobaczyli, ze cos za spokojna jestem..to sami sie ustawili na bacznosc i zaczeli cos robic...chyba sie przestraszyli ze juz mam ich w dupie :D :D a to walerianka jedynie :Dczuje sie lepiej...mialam slaby dzien..

MartaAlvi, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ostatnio biorę magnez i brzuch mam bardziej miękki zauważyłam i mniej tych kłuć, nie wiem czy to od magnezu czy tak po prostu ale mi zdecydowanie lepiej :) Ciekawe tylko jak się mój polip ma :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Robotka a co kupilas corce na mikolaja?
    hehe no jak to co:?? drążek do fikołków i "ksiołżke" (tak moja córka napisała w liście do Mikołaja:D bidulka napisała tak jak się czyta:P
    tak w domu patrzymy na ten drążek a tam pisze żeby dzieci nie dopuszczać ale jaja:) będę młodej podkładała kołderkę pod spód:) fajny taki rozporowy:)
    a książkę kupiłam o przygodach Bolka i Lolka w rossmanie, dużo odcinków jest tam i ciekawe:) ilustracje:) ona już lubi takie przygodowe:)
    no i worek słodyczy:) myślę że wystarczy:)

a Ty?? masz już coś?

Ola89 wrote:
    ja nie obieram tylko szoruję szczoteczką a jabłka to całe wkładam, mam taka dużą sokowirówkę, że można w całości wszystko wrzucać, tylko warunek żeby dobrze wszystko umyć :) A mi się wczoraj nie chciało i tylko przepłukałam :P

ja własnie teraz czytam że w mojej się wrzuca całe owoce:) ale ja obieram i chyba będę obierała nadal, ale będę całe wrzucać:) trzeba się uczyć metodą prób i błędów, jak wszystkiego w życiu zresztą:)
    zamierzam też może w piątek wybrać się na targ i kupić worek marchwi od jakiegoś rolnika bo jabłka mam z sadu:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Fajnie że masz pomoc, korzystaj z teściowej :)
    nie no ja podziwiam, ze jej sie chce, bo przyjedzie prawie 400km zeby mi posprzatac, ale jakos tak niezręcznie i glupio, a juz prawie ogarnelam ta pania do sprzatania, ale najwyzej umowie ją blizej świat

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGA jeśli męczy cię gardło to w aptece są fajne do ssania tabletki dla babek w ciązy, ja je mam w domu bo mnie kiedyś brało,
    wiem że jak miałam rok temu anginę i starałam się o dziecko a nie chciałam antybiotyku to dostałam orofar max i to mi pomogło, momentalnie zniknął biały nalot na migdałach no ale nie wiem czy on jest stricte w ciąży zalecany;/
    WERA i bardzo dobrzE:) rób swoje, jak trzeba to się połóż, jak masz siłę to posprzątaj:)
    ale pamiętaj, ucz Stasia już teraz pewnych zachowań bo potem może być Ci ciężko.

a ja się czuję w 7 niebie jak sobie polatam po chałupie z odkurzaczem z mopem:) niby potem jestem padnięta ale przynajmniej wiem po czym a nie to co siedzienie na dupie cały dzień a wieczorem wielkie zmęczenie;) z siedzenia;) choć wiadomo że potrafi człowieka umęczyć:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja własnie teraz czytam że w mojej się wrzuca całe owoce:) ale ja obieram i chyba będę obierała nadal, ale będę całe wrzucać:) trzeba się uczyć metodą prób i błędów, jak wszystkiego w życiu zresztą:)
    zamierzam też może w piątek wybrać się na targ i kupić worek marchwi od jakiegoś rolnika bo jabłka mam z sadu:)

Ja marchewkę mam swoją, dlatego taka brudna :P Bo te z supermarketu to aż sie świecą, jakby ktoś je jakąś pastą wysmarował

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym mogla Robotka to tez bym sobie chetnie polatala z mopem i odkurzaczem bo juz wysiedziec/ wylezec nie moge, ale staram sie byc mądra i pamietac co teraz ważne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:54

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    jakbym mogla Robotka to tez bym sobie chetnie polatala z mopem i odkurzaczem bo juz wysiedziec/ wylezec nie moge, ale staram sie bym mądra i pamietac co teraz ważne

Może Ci sie już trochę wydłużyła ta szyjka i będziesz mogła troche po domu pochodzić?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    jakbym mogla Robotka to tez bym sobie chetnie polatala z mopem i odkurzaczem bo juz wysiedziec/ wylezec nie moge, ale staram sie byc mądra i pamietac co teraz ważne
    a no proste, jak trzeba to trzeba, nie ma co na siłę nic robić, każdy z nas wie co może a co nie. ja też mam dni kiedy leżę i nic nie robię bo np nie mam siły albo coś mi dolega.
    a czasem po prostu mam pałera:) myślę że to u mnie duża zasługa własnie tego magnezu, i żałuję że nie brałam go od początku ciąży w takich dawkach jak teraz może pomógł by mi na początku na samopoczucie

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    helou:D
    JUSTINKA bardzo przydatna stronka jeśli chodzi o ZUS, można by ją dołączyć do ciekawych stron:)

a to co Twój Tymek tak nie mógł spać że poszedł o 24?
    Ogólnie to nam późno chodzi spać - średnia to 22 a nawet podchodzi do 23 :( a wczoraj to sama nie wiem co to miało być, mąż się położył po 23 i to nie dało i tak cały czas sobie gadał w łóżeczku, zaczepiał męża ;) ja się położyłam coś koło 24... i po 10 minutach już spał hehe on ogólnie jest towarzyski, więc nie po nosie mu że on idzie spać a my jeszcze siedzimy hehe, więc często niby już leży u siebie, ale wyjmie szczebelki i przyjdzie ;) ale wczoraj mąż był padnięty i ogólnie się zrobiła nerwowa atmosfera, że Tymek nie chce spać :|

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieje ze sie wydluzy, ale tak szybko to chyba sie nie robi, pojde w przyszlym tyg na usg to zobaczymy. i tak troche chodze po domu, bo caly dzien jestem sama wiec sila rzeczy musze czasem wstac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:02

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie było obchodu...grrr długo każą czekac

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka no to współczuję że młody chodzi tak późno spać....
    u mnie by to nie przeszło, ja cenię sobie prywatność wieczorami i swobodę dlatego młoda od małego była uczona chodzić spać o 19:)
    i w sumie tak jest do dziś, 19-20 ona jest już w łóżku i śpi. oczywiście to trochę mnie kosztowało nerwów i cierpliwości ale udało sie ją ustawić:)
    potem mamy z mężem czas dla siebie, kąpiel, tv, i odpoczynek.
    czasem jak młoda nie śpi np do 22 bo i tak się zdarza raz na jakiś czas to wszyscy jacyś rozdrażnieni jesteśmy.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Justinka no to współczuję że młody chodzi tak późno spać....
    u mnie by to nie przeszło, ja cenię sobie prywatność wieczorami i swobodę dlatego młoda od małego była uczona chodzić spać o 19:)
    i w sumie tak jest do dziś, 19-20 ona jest już w łóżku i śpi. oczywiście to trochę mnie kosztowało nerwów i cierpliwości ale udało sie ją ustawić:)
    potem mamy z mężem czas dla siebie, kąpiel, tv, i odpoczynek.
    czasem jak młoda nie śpi np do 22 bo i tak się zdarza raz na jakiś czas to wszyscy jacyś rozdrażnieni jesteśmy.

Tak powinno się dziecko ustawić od początku, ma swój rytm a rodzice trochę spokoju, najbardziej nie lubię jak u niektórych to dzieci rządzą a rodzice tylko potulnie sie na wszystko zgadzają i dostosowują wszystko pod dzieci, no nie toleruje tego...

Ida lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ