X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    ja też wczoraj robiłam sok z marchewki i jabłek, ale chyba trochę nie domyłam marchwi bo ziemię się czuło :)
    haha:D dobre:) to miałaś ciekawie:) no ja też jabłuszko dodałam:) tylko przeraża mnie że tyle koło tego roboty:P poobierać wszystko, potem pomyć wysuszyć złożyć:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellooo dzisiaj nieco wczesniej sie melduje, bo musze przyjąć dwoch panow od remontu i postanowilam jednak nie nrobic tego w pidzamie ; P. Hwesta trzymaj sie tam, najwazniejsze Ze dostajesz juz leki, kilka dni i bedzie dobrze zobaczysz.
    Fasia - do domu !!! ale super co?
    A ja sie dowiedzialam, ze w weekend przyjedzie do nas mamusia czytaj tesciowa. I co ja sie pytam, bede sobie lezec a ona mi bedzie sprztac, kurdeee ale kwas. To juz chyba wole ten bałagan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:40

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka a co kupilas corce na mikolaja?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    haha:D dobre:) to miałaś ciekawie:) no ja też jabłuszko dodałam:) tylko przeraża mnie że tyle koło tego roboty:P poobierać wszystko, potem pomyć wysuszyć złożyć:P

ja nie obieram tylko szoruję szczoteczką a jabłka to całe wkładam, mam taka dużą sokowirówkę, że można w całości wszystko wrzucać, tylko warunek żeby dobrze wszystko umyć :) A mi się wczoraj nie chciało i tylko przepłukałam :P

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    hellooo dzisiaj nieco wczesniej sie melduje, bo musze przyjąć dwoch panow od remontu i postanowilam jednak nie nrobic tego w pidzamie ; P. Hwesta trzymaj sie tam, najwazniejsze Ze dostajesz juz leki, kilka dni i bedzie dobrze zobaczysz.
    Fasia - do domu !!! ale super co?
    A ja sie dowiedzialam, ze w weekend przyjedzie do nas mamusia czytaj tesciowa. I co ja sie pytam, bede sobie lezec a ona mi bedzie sprztac, kurdeee ale kwas. To juz chyba wole ten bałagan.

Fajnie że masz pomoc, korzystaj z teściowej :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka
    Muszę jakieś streszczenie poprosić od was bo nie nadążam czytać.
    Wstałam w nocy z okropnym bólem gardła i strasznym ropnym kaszlem. Chyba się angina przypałętała a lekarza dopiero jutro moge obskoczyć bo dzisiaj w przychodni mam wizyte u Gina. Mam nadzieję ze wszystko ok i chciałabym dowiedzieć się kto mieszka w moim m1. Na poniedziałek mam prywatną wizyte u gina na USG połówkowe.
    Ide się troche położyć bo mi się w głowie kręci a muszę później do miasta jechac.
    Zdrówka dla was ,powrotów do domku ze szpitali i końca złych dolegliwości. Ot takie przesłanie na dzis :)

Ola89, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    helou:D

Wera jak samopoczucie bo chyba ostatnio nie najlepiej co??

tak tak magnez wskazany nawet bez konsultacji z lekarzem:) wystarczy podejść do apteki jak się obawiamy i powiedzieć że się chce magnez dla kobiet w ciąży:) z reguły dają asmag:)
    mój lekarz był zadowolony że biorę, zresztą ja długo przed ciąza brałam już. a teraz jest dla mnie zbawienny, nie mam twardnień często ani drętwień kończyn:) a biorę 2x1 asparginu:)

HWESTA trzymaj się!!! białko to mi się kojarzy z moczem, może tam coś sie dzieje???

FASIA spadaj do domu :D

uzgodniliśmy z mężem że raz w tygodniu całą rodziną będziemy chodzić na basen:) w tym tygodniu wypadło na piątek:)

załączyłam wczoraj moja sokowirówkę:) trochę mnie stresowała, bo podchodziły kawałeczki marchewki i momentami buczała strasznie, musiałam wyłączać i wyciągać, nie wiem jakie tam wrzucać te marchewki, otwór niby wielki ale jakoś się bałam cały wrzucać. dziś może wrzucę całe, zobaczymy jak się zachowa:)

sok pycha:) nie ma jak własnej roboty:) dziś dokupię selera naciowego i wciupie:D

JUSTINKA bardzo przydatna stronka jeśli chodzi o ZUS, można by ją dołączyć do ciekawych stron:)

a to co Twój Tymek tak nie mógł spać że poszedł o 24?
    robotka juz lepiej...kupilam bardziej pzyswajalny magnez i melisa z domieszka waleriany i sie juz uspokoilam i mam wszystko w dupie :D jak moje chlopaki zobaczyli, ze cos za spokojna jestem..to sami sie ustawili na bacznosc i zaczeli cos robic...chyba sie przestraszyli ze juz mam ich w dupie :D :D a to walerianka jedynie :Dczuje sie lepiej...mialam slaby dzien..

MartaAlvi, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ostatnio biorę magnez i brzuch mam bardziej miękki zauważyłam i mniej tych kłuć, nie wiem czy to od magnezu czy tak po prostu ale mi zdecydowanie lepiej :) Ciekawe tylko jak się mój polip ma :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Robotka a co kupilas corce na mikolaja?
    hehe no jak to co:?? drążek do fikołków i "ksiołżke" (tak moja córka napisała w liście do Mikołaja:D bidulka napisała tak jak się czyta:P
    tak w domu patrzymy na ten drążek a tam pisze żeby dzieci nie dopuszczać ale jaja:) będę młodej podkładała kołderkę pod spód:) fajny taki rozporowy:)
    a książkę kupiłam o przygodach Bolka i Lolka w rossmanie, dużo odcinków jest tam i ciekawe:) ilustracje:) ona już lubi takie przygodowe:)
    no i worek słodyczy:) myślę że wystarczy:)

a Ty?? masz już coś?

Ola89 wrote:
    ja nie obieram tylko szoruję szczoteczką a jabłka to całe wkładam, mam taka dużą sokowirówkę, że można w całości wszystko wrzucać, tylko warunek żeby dobrze wszystko umyć :) A mi się wczoraj nie chciało i tylko przepłukałam :P

ja własnie teraz czytam że w mojej się wrzuca całe owoce:) ale ja obieram i chyba będę obierała nadal, ale będę całe wrzucać:) trzeba się uczyć metodą prób i błędów, jak wszystkiego w życiu zresztą:)
    zamierzam też może w piątek wybrać się na targ i kupić worek marchwi od jakiegoś rolnika bo jabłka mam z sadu:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Fajnie że masz pomoc, korzystaj z teściowej :)
    nie no ja podziwiam, ze jej sie chce, bo przyjedzie prawie 400km zeby mi posprzatac, ale jakos tak niezręcznie i glupio, a juz prawie ogarnelam ta pania do sprzatania, ale najwyzej umowie ją blizej świat

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGA jeśli męczy cię gardło to w aptece są fajne do ssania tabletki dla babek w ciązy, ja je mam w domu bo mnie kiedyś brało,
    wiem że jak miałam rok temu anginę i starałam się o dziecko a nie chciałam antybiotyku to dostałam orofar max i to mi pomogło, momentalnie zniknął biały nalot na migdałach no ale nie wiem czy on jest stricte w ciąży zalecany;/
    WERA i bardzo dobrzE:) rób swoje, jak trzeba to się połóż, jak masz siłę to posprzątaj:)
    ale pamiętaj, ucz Stasia już teraz pewnych zachowań bo potem może być Ci ciężko.

a ja się czuję w 7 niebie jak sobie polatam po chałupie z odkurzaczem z mopem:) niby potem jestem padnięta ale przynajmniej wiem po czym a nie to co siedzienie na dupie cały dzień a wieczorem wielkie zmęczenie;) z siedzenia;) choć wiadomo że potrafi człowieka umęczyć:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja własnie teraz czytam że w mojej się wrzuca całe owoce:) ale ja obieram i chyba będę obierała nadal, ale będę całe wrzucać:) trzeba się uczyć metodą prób i błędów, jak wszystkiego w życiu zresztą:)
    zamierzam też może w piątek wybrać się na targ i kupić worek marchwi od jakiegoś rolnika bo jabłka mam z sadu:)

Ja marchewkę mam swoją, dlatego taka brudna :P Bo te z supermarketu to aż sie świecą, jakby ktoś je jakąś pastą wysmarował

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym mogla Robotka to tez bym sobie chetnie polatala z mopem i odkurzaczem bo juz wysiedziec/ wylezec nie moge, ale staram sie byc mądra i pamietac co teraz ważne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:54

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    jakbym mogla Robotka to tez bym sobie chetnie polatala z mopem i odkurzaczem bo juz wysiedziec/ wylezec nie moge, ale staram sie bym mądra i pamietac co teraz ważne

Może Ci sie już trochę wydłużyła ta szyjka i będziesz mogła troche po domu pochodzić?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    jakbym mogla Robotka to tez bym sobie chetnie polatala z mopem i odkurzaczem bo juz wysiedziec/ wylezec nie moge, ale staram sie byc mądra i pamietac co teraz ważne
    a no proste, jak trzeba to trzeba, nie ma co na siłę nic robić, każdy z nas wie co może a co nie. ja też mam dni kiedy leżę i nic nie robię bo np nie mam siły albo coś mi dolega.
    a czasem po prostu mam pałera:) myślę że to u mnie duża zasługa własnie tego magnezu, i żałuję że nie brałam go od początku ciąży w takich dawkach jak teraz może pomógł by mi na początku na samopoczucie

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    helou:D
    JUSTINKA bardzo przydatna stronka jeśli chodzi o ZUS, można by ją dołączyć do ciekawych stron:)

a to co Twój Tymek tak nie mógł spać że poszedł o 24?
    Ogólnie to nam późno chodzi spać - średnia to 22 a nawet podchodzi do 23 :( a wczoraj to sama nie wiem co to miało być, mąż się położył po 23 i to nie dało i tak cały czas sobie gadał w łóżeczku, zaczepiał męża ;) ja się położyłam coś koło 24... i po 10 minutach już spał hehe on ogólnie jest towarzyski, więc nie po nosie mu że on idzie spać a my jeszcze siedzimy hehe, więc często niby już leży u siebie, ale wyjmie szczebelki i przyjdzie ;) ale wczoraj mąż był padnięty i ogólnie się zrobiła nerwowa atmosfera, że Tymek nie chce spać :|

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieje ze sie wydluzy, ale tak szybko to chyba sie nie robi, pojde w przyszlym tyg na usg to zobaczymy. i tak troche chodze po domu, bo caly dzien jestem sama wiec sila rzeczy musze czasem wstac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:02

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie było obchodu...grrr długo każą czekac

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka no to współczuję że młody chodzi tak późno spać....
    u mnie by to nie przeszło, ja cenię sobie prywatność wieczorami i swobodę dlatego młoda od małego była uczona chodzić spać o 19:)
    i w sumie tak jest do dziś, 19-20 ona jest już w łóżku i śpi. oczywiście to trochę mnie kosztowało nerwów i cierpliwości ale udało sie ją ustawić:)
    potem mamy z mężem czas dla siebie, kąpiel, tv, i odpoczynek.
    czasem jak młoda nie śpi np do 22 bo i tak się zdarza raz na jakiś czas to wszyscy jacyś rozdrażnieni jesteśmy.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Justinka no to współczuję że młody chodzi tak późno spać....
    u mnie by to nie przeszło, ja cenię sobie prywatność wieczorami i swobodę dlatego młoda od małego była uczona chodzić spać o 19:)
    i w sumie tak jest do dziś, 19-20 ona jest już w łóżku i śpi. oczywiście to trochę mnie kosztowało nerwów i cierpliwości ale udało sie ją ustawić:)
    potem mamy z mężem czas dla siebie, kąpiel, tv, i odpoczynek.
    czasem jak młoda nie śpi np do 22 bo i tak się zdarza raz na jakiś czas to wszyscy jacyś rozdrażnieni jesteśmy.

Tak powinno się dziecko ustawić od początku, ma swój rytm a rodzice trochę spokoju, najbardziej nie lubię jak u niektórych to dzieci rządzą a rodzice tylko potulnie sie na wszystko zgadzają i dostosowują wszystko pod dzieci, no nie toleruje tego...

Ida lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ