X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No właśnie, wiem że podparcie powinno być twardsze, a ta pianka to taki trochę badziew no i nie wiem czy to nie zaszkodzi .. szukam jakichś info w necie ale niczego nie widzę więc chyba dziecko może spać na tym co jest oryginalny
    Ale jak on jest taki cienki a pod spodem jest twarda wiklina to dziecku chyba i tak będzie twardo. A jak nie ma wymiennych w necie to znaczy, że wszystkie dzieci śpią na oryginalnych.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Fasia, ja mam to małe na kółkach na pierwsze 4-5 mcy i powiem Ci, że materacyk jest piankowy, ale na zewnątrz otoczony taką jakby ceratą i przez to jest twardszy. Jest też dość ciężki i nie taki miękki, tylko sztywniejszy.

Mój to taka zwykła pianka, cieniutka z wgłebieniami takimi kropeczkami na całości. Lichutki moim zdaniem ..Niby firma porządna a materac taki kiepski

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia możesz zamówić nowy materac na miarę jak się boisz tego używać

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA a może jakiś kocyk warto na ten materacyk położyć? albo prześcieradło jakieś małe sztywne złożyć? ale coś mi się wydaje że nie jest aż tak strasznie miękki ten materacyk z kosza co??
    ja tam nie znam się, wydaje mi się że na strychu mam piankę kokos ale młoda dużo spała z nami w łóżku na początku a tam mamy miękki materac i teoretyczne powinien na nią nie zbyt dobrze wpłynąć a ma dziś figurę baletnicy.

dzięki dziewczyny, biorę większy:) przyda sie na pewno na jesień a teraz wiosną też trzeba będzie dobrze dziecko ubrać:)

HELA gdzie kupujesz ałun?? co to w ogóle?? zainspirowałaś mnie, może bym się przerzuciła na stałe.

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Fasia możesz zamówić nowy materac na miarę jak się boisz tego używać

Tylko gdzie ? na allegro są same piankowe do kołysek. Do dostawek można kupić gryka-kokos czy jakoś tak ale one są prostokątne a ten ma zaokrąglone brzegi.

Z drugiej strony skoro taki jest w zestawie i nie są dostępne do dokupienia inne tzn, że ten jest raczej odpowiedni. w końcu to produkt dla noworodków na pierwsze 3-4 miesiące życia. Nie kumam

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pianką jest tak jak Hela pisze - jak jest piankowy, taki zwykły to powinien być używany tylko przez 1 dziecko, bo się odkształca dostosowując do w właściciela.

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Fasia, może ten Twój był nieużywany? Widzisz odkształcenia, np. od główki?

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ale Fasia, może ten Twój był nieużywany? Widzisz odkształcenia, np. od główki?

Żadnych. Cały kosz jest jak nówka :) taki zwykły to ja mogę kupić na allegro, nowy nie ma problemu. Zastanawiam się czy jest bezpieczny ale z drugiej strony tak jak pisałam - skoro to produkt przeznaczony dla niemowląt tzn że musi taki być :)

HELA mnie też ten ałun zainteresował. Nawet zaczęłam szukać w necie info na ten temat :) jakiego konkretnie używasz ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

HELA gdzie kupujesz ałun?? co to w ogóle?? zainspirowałaś mnie, może bym się przerzuciła na stałe.
    teraz kupuję u siebie w mieście w zwykłym sklepie zielarskim za ok 30 zł, kiedyś zamawiałam taniej przez internet w www.e-fiore.pl ale nie wiem czy tam jeszcze sprzedają lub http://www.mydlarnia.info/krysztal-alunu-110g-cat-157-id-415.aspx,lub tu masz zestawienie różnych nawet w sztyfcie http://www.twenga.pl/krysztal-alunu.html

FASIA mój ulubiony jest taki i starcza mi na ponad rok http://www.ekobieca.pl/product-pol-9037-e-FIORE-Alun-kwiatowo-kadzidlowy-w-kamieniu-naturalny-antyperspirant-w-sztyfcie-150-g.html?utm_source=twenga-via-nokaut&utm_medium=cpc&utm_campaign=2014-12&utm_content=9037#nclid=2b30d7bdcd0d45236254accda3416261

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 14:51

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    powiem Ci że ja się tak na co dzień nad tym wszystkim nie zastanawiam , jak mnie ktoś zapyta to powiem jakie mam zdanie i jak postępuje ale żyjąc w rodzinie wegan to takie rzeczy jak używanie naturalnych kosmetyków czy w domu sprzątanie bez chemii itp.,są na porządku dziennym,wchodzi to w krew wiec się nie przejmuje że szkodzę dziecku bo ja nie używam takich rzeczy, dla mnie jest to normalne życie, jeśli chcesz przejść na bardziej naturalne kosmetyki czy środki czystości w domu to nie rób tego tylko dla dziecka i w czasie ciąży czy karmienia tylko ogólnie
    a podpowiesz czym sprzatasz w domu? Chetnie bym skorzystala z rad bo teraz np w lazience zebym nie wdychala sprzata maz ale szczerze mowiac to jego porzadki sa sredniej jakosci:p

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELA dziękuję :) poszukam tego materacyka na wymiar a jutro w aptece spytam o ten ałun, zobaczymy co mają :)

Hela85 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Tylko gdzie ? na allegro są same piankowe do kołysek. Do dostawek można kupić gryka-kokos czy jakoś tak ale one są prostokątne a ten ma zaokrąglone brzegi.

Z drugiej strony skoro taki jest w zestawie i nie są dostępne do dokupienia inne tzn, że ten jest raczej odpowiedni. w końcu to produkt dla noworodków na pierwsze 3-4 miesiące życia. Nie kumam
    jak nie znajdziesz w. Takim rozmiarze to albo na zamowienie gdzies albo wyciac cos z wiekszego:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:01

Fasia lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja wiem jakie są do łóżeczka mi chodzi o ten kosz ... czy piankowy materac jest bezpieczny ? Bo chyba nie ma opcji żeby do takiego kosza kupić inny porządny materac a nie chcę zrobić krzywdy Julkowi

Wiesz co, mój też w koszu jest piankowy ale nie jest gruby, jakieś 3-4cm więc nie wydaje się specjalnie miękki. Ale mam problem inny, ponieważ kosz jest z miękkiej wikliny i nie bardzo jest podparty pod spodem to jak położysz do środka coś cięższego to wygina się w łuk a to już chyba nie będzie dobre. Dlatego myślę nad włożeniem między kosz a materac cieniutkiej dykty i myślę, że w połączeniu z piankowym materacem twradość będzie okej. Zobacz swój czy jak go położysz na ziemi to tez wydaje się takie miękki jak w koszu. Może twój kosz też się ugina pod naciskiem? W końcu mamy takie same.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:20

Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Wiesz co, mój też w koszu jest piankowy ale nie jest gruby, jakieś 3-4cm więc nie wydaje się specjalnie miękki. Ale mam problem inny, ponieważ jest z miękkiej wikliny i nie bardzo jest podparty pod spodem to jak położysz do środka coś cięższego to wygina się w łuk a to już chyba nie będzie dobre. Dlatego myślę nad włożeniem między kosz a materac cieniutkiej dykty i myślę, że w połączeniu z piankowym materacem twradość będzie okej. Zobacz swój czy jak go położysz na ziemi to tez wydaje się takie miękki jak w koszu. Może twój kosz też się ugina pod naciskiem? W końcu mamy takie same.
    Genialny patent!

Hela85 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Genialny patent!

Dokladnie :))))

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu ,czekam na kolej moją . Ciekawe co z tym moim serduszkiem jest ,dla pewnosci lepiej sprawdzic .Ignaš kopie mnie haha :) ale on silny coraz mocniejsze daje.

mimka84, CzaryMary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda jest super dzis sloneczko zero wiatru deszczu :) extra

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was jeszcze sloneczko swieci? U mnie juz ciemno :(

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Angela po zabiegu.

relgh371djw8agni.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela normalnie nas tu miażdżysz swoją eko wiedzą:D super:D
    szkoda że nie mam ani kauflandu ani auchana koło siebie, ale mam rossmana a tam na prwno jest ta sensodyne szałwiowa:) i classic:D

KRYSTI a po co jesteś w szpitalu? coś się stało czy tylko umówiona kontrola?

Hela85 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ