Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:No właśnie, wiem że podparcie powinno być twardsze, a ta pianka to taki trochę badziew no i nie wiem czy to nie zaszkodzi .. szukam jakichś info w necie ale niczego nie widzę więc chyba dziecko może spać na tym co jest oryginalny
-
mimka84 wrote:Fasia, ja mam to małe na kółkach na pierwsze 4-5 mcy i powiem Ci, że materacyk jest piankowy, ale na zewnątrz otoczony taką jakby ceratą i przez to jest twardszy. Jest też dość ciężki i nie taki miękki, tylko sztywniejszy.
Mój to taka zwykła pianka, cieniutka z wgłebieniami takimi kropeczkami na całości. Lichutki moim zdaniem ..Niby firma porządna a materac taki kiepski -
nick nieaktualny
-
FASIA a może jakiś kocyk warto na ten materacyk położyć? albo prześcieradło jakieś małe sztywne złożyć? ale coś mi się wydaje że nie jest aż tak strasznie miękki ten materacyk z kosza co??
ja tam nie znam się, wydaje mi się że na strychu mam piankę kokos ale młoda dużo spała z nami w łóżku na początku a tam mamy miękki materac i teoretyczne powinien na nią nie zbyt dobrze wpłynąć a ma dziś figurę baletnicy.
dzięki dziewczyny, biorę większy:) przyda sie na pewno na jesień a teraz wiosną też trzeba będzie dobrze dziecko ubrać
HELA gdzie kupujesz ałun?? co to w ogóle?? zainspirowałaś mnie, może bym się przerzuciła na stałe.Amy lubi tę wiadomość
-
Hela85 wrote:Fasia możesz zamówić nowy materac na miarę jak się boisz tego używać
Tylko gdzie ? na allegro są same piankowe do kołysek. Do dostawek można kupić gryka-kokos czy jakoś tak ale one są prostokątne a ten ma zaokrąglone brzegi.
Z drugiej strony skoro taki jest w zestawie i nie są dostępne do dokupienia inne tzn, że ten jest raczej odpowiedni. w końcu to produkt dla noworodków na pierwsze 3-4 miesiące życia. Nie kumam -
mimka84 wrote:Ale Fasia, może ten Twój był nieużywany? Widzisz odkształcenia, np. od główki?
Żadnych. Cały kosz jest jak nówkataki zwykły to ja mogę kupić na allegro, nowy nie ma problemu. Zastanawiam się czy jest bezpieczny ale z drugiej strony tak jak pisałam - skoro to produkt przeznaczony dla niemowląt tzn że musi taki być
HELA mnie też ten ałun zainteresował. Nawet zaczęłam szukać w necie info na ten tematjakiego konkretnie używasz ?
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:
HELA gdzie kupujesz ałun?? co to w ogóle?? zainspirowałaś mnie, może bym się przerzuciła na stałe.
FASIA mój ulubiony jest taki i starcza mi na ponad rok http://www.ekobieca.pl/product-pol-9037-e-FIORE-Alun-kwiatowo-kadzidlowy-w-kamieniu-naturalny-antyperspirant-w-sztyfcie-150-g.html?utm_source=twenga-via-nokaut&utm_medium=cpc&utm_campaign=2014-12&utm_content=9037#nclid=2b30d7bdcd0d45236254accda3416261Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 14:51
-
Hela85 wrote:powiem Ci że ja się tak na co dzień nad tym wszystkim nie zastanawiam , jak mnie ktoś zapyta to powiem jakie mam zdanie i jak postępuje ale żyjąc w rodzinie wegan to takie rzeczy jak używanie naturalnych kosmetyków czy w domu sprzątanie bez chemii itp.,są na porządku dziennym,wchodzi to w krew wiec się nie przejmuje że szkodzę dziecku bo ja nie używam takich rzeczy, dla mnie jest to normalne życie, jeśli chcesz przejść na bardziej naturalne kosmetyki czy środki czystości w domu to nie rób tego tylko dla dziecka i w czasie ciąży czy karmienia tylko ogólnie
-
Fasia wrote:Tylko gdzie ? na allegro są same piankowe do kołysek. Do dostawek można kupić gryka-kokos czy jakoś tak ale one są prostokątne a ten ma zaokrąglone brzegi.
Z drugiej strony skoro taki jest w zestawie i nie są dostępne do dokupienia inne tzn, że ten jest raczej odpowiedni. w końcu to produkt dla noworodków na pierwsze 3-4 miesiące życia. Nie kumam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:01
Fasia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ja wiem jakie są do łóżeczka mi chodzi o ten kosz ... czy piankowy materac jest bezpieczny ? Bo chyba nie ma opcji żeby do takiego kosza kupić inny porządny materac a nie chcę zrobić krzywdy Julkowi
Wiesz co, mój też w koszu jest piankowy ale nie jest gruby, jakieś 3-4cm więc nie wydaje się specjalnie miękki. Ale mam problem inny, ponieważ kosz jest z miękkiej wikliny i nie bardzo jest podparty pod spodem to jak położysz do środka coś cięższego to wygina się w łuk a to już chyba nie będzie dobre. Dlatego myślę nad włożeniem między kosz a materac cieniutkiej dykty i myślę, że w połączeniu z piankowym materacem twradość będzie okej. Zobacz swój czy jak go położysz na ziemi to tez wydaje się takie miękki jak w koszu. Może twój kosz też się ugina pod naciskiem? W końcu mamy takie same.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:20
Hela85, Fasia lubią tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Wiesz co, mój też w koszu jest piankowy ale nie jest gruby, jakieś 3-4cm więc nie wydaje się specjalnie miękki. Ale mam problem inny, ponieważ jest z miękkiej wikliny i nie bardzo jest podparty pod spodem to jak położysz do środka coś cięższego to wygina się w łuk a to już chyba nie będzie dobre. Dlatego myślę nad włożeniem między kosz a materac cieniutkiej dykty i myślę, że w połączeniu z piankowym materacem twradość będzie okej. Zobacz swój czy jak go położysz na ziemi to tez wydaje się takie miękki jak w koszu. Może twój kosz też się ugina pod naciskiem? W końcu mamy takie same.
Hela85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hela normalnie nas tu miażdżysz swoją eko wiedzą
super:D
szkoda że nie mam ani kauflandu ani auchana koło siebie, ale mam rossmana a tam na prwno jest ta sensodyne szałwiowa:) i classic:D
KRYSTI a po co jesteś w szpitalu? coś się stało czy tylko umówiona kontrola?Hela85 lubi tę wiadomość