X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Moim zdaniem lepiej sie wstrzymaj bo moze byc tak samo jak mialam z wozkiem. Spiworek nie pasowal do rozstawu pasow we wozku i musialam kupic nowy...to zalezy tez od szerokosci fotelika.
    O widzisz. Dzięki :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    O widzisz. Dzięki :)

Jak podasz mi meila to moge Ci wyslac fotki fotelika :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy zwykłego używałam, ale przeczytałam że są szkodliwe dla dziecka, wiec pytam czy macie jakieś sprawdzone czy używacie zwykłych :)

Dzięki dziewczyny :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Jak podasz mi meila to moge Ci wyslac fotki fotelika :)
    Pewnie :) [email protected]

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Też jestem przeciwniczą dawania w łapę ale niestety czasem trzeba.
    Wyobraźcie sobie, że jak miałam 13 lat ortopedę zaniepokoił obraz mojej nogi z rtg i jego zdaniem bardzo źle to wyglądało - nowotworowo. Oczywiście rodzice staneli na uszach żeby szybko zrobić tomograf i rezonans (normalnie musiałabym czekać pół roku) i żeby zrobić mi te badania w ciagu tygodnia czy dwóch musieli zapłacić 1000zł a dodatkowo lekarze zażyczyli sobie KONKRETNĄ markę wódki. Czaicie to?? 13 letnie dziecko z nowotworem złośliwym a oni sobie kurwa wódkę wybierają. Podziwiam rodziców że ich nie pozabijali tam wszystkich :P

Jezeli taki lekarz bierze w łapę to sie to zgłasza- wydaje mi sie ze w Polsce lapowkarsto jest już karalne..
    Wkurza mnie coś takiego na maxa! Dobrze ze w UK tego nie ma i nikt nie daje pieniędzy za nic...żadnych kaw czy czekoladek nawet...
    Chociaż zaparzaj sie wdzięczni Polacy co przynoszą coś tam bo tak nauczeni z polski wrrrrrr

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny jaki polecacie dezodorant? Bo używam takich jak przed ciąża ale podobno mogą być szkodliwe.. cos polecacie?
    Ja akurat jestm z tych ktore uwazaja, ze wszystkie kosmetyki ktorych uzywamy cidziennie moga byc potencjalnei szkodliwe. To, ze sa dla mnie szkodliwe to jeszcze pol biedy, jestem dorosla i swiadomi sie na to decyduje. Natomiast nie chcialabym truc mojego dziecka. Sa pewne badania, ze niektore substancje zawarte w kosmetykach sa szkodliwe i moze nie objawia sie to od razzu ale na przyklad juz dorosly czlowiek moze miec potem problem. Na przyklad niektore substancje zapachowe moga miec wplyw na plodnosc. Czyli jak ja bede sie smarowac i psikac to moze moj syn za 30 lat bedzie mial slabe wyniki nasienia. To sa wszystko oczywiscie troche niepewne informacje no bo jak to sprawdzic dokladnie? Nei da sie. Ale dla mnie wystarczy, ze cos jest juz ryzykowne by zastanowic sie czy naprawde musze to stosowac/jesc/pic. Nie musze farbowac wlosow, nie musze malowac paznokci, nei musze sie perfumowac itd. Jasne, ze to sa wszystko male dawki, ale male dawki stosowane codziennie staja sie neibezpieczne, czesc substancji przenika przez skore (np alkohol) i czesc moze sie akumulowac w organizmie (np aluminium - sa badania wykazujace zwiazek akululacji aluminium w organizmie z zachorowalnoscia na alzheimera i raka piersi).

Dezodorant antyperspiracyjny to szczegolny problem bo nikt nei chce sie pocic i smierdziec. Ale mozna szukac wlasnie alternaty dla tych mocnych srodkow.
    Wystrzegaj sie przede wszystkiem parabenow i soli aluminium (aluminium hydrochloride na przyklad), czasem zamaist nich sa na przyklad tlenki tytanu. No i uwazaj na alkohol. Ciezko znalezc deo bez tych wszystkich skladnikow.

Hela85 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:

Wyslane :P napisz czy doszlo :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA bardzo dziękuję za info. Właśnie o to mi chodziło - o te substancje szkodliwe których się wystrzegać. No nic poszukam czegoś .. Jadę po wypis i do apteki po jakieś kwasy omega 3 więc przy okazji kupię dezodorant, bo mi się skończył. Pewnie wrócę padnięta, oby tylko nic nie bolało i nie kłuło ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Wyslane :P napisz czy doszlo :)
    Doszło :) odpisałam :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu dzisiaj z tak doskoku tylko niestety i chciałam wam wrzucić coś do pooglądania. Wstawiłam na naszym fejsie ale nie wszystkie tam się udzielamy więc dla sprawiedliwości wrzucam też tutaj.

Ja się uśmiałam a na koniec rozczuliłam :)
    http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA

shimmer_lip, weronika86 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Doszło :) odpisałam :)

Oki :) W takim razie czekam na wiadomosc :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Amy zwykłego używałam, ale przeczytałam że są szkodliwe dla dziecka, wiec pytam czy macie jakieś sprawdzone czy używacie zwykłych :)

Dzięki dziewczyny :)
    Yhy. Ja sie szczegolnie nie wczytuje co szkodzi i sporadycznie uzywam tego samego co przed ciaza.. tzn teraz w sumie unikam bo mi zapachy sie pozmienialy.. nie mam wiekszego problemu z potliwoscia wiec sobie radze bez :)

hwesta lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja używam secret pod pachy:P mam nadzieję że moja córka się nie dławi przez to:) aż poszukam info z ciekawości.

uff ja właśnie złożyłam zamówienie u Natalki:) 330zł hahaha to poszalałam:) ale umówiłyśmy się że zacznie 29 grudnia:) będę po wizycie i jej potwierdzę czy dindołek nie urósł no bo tam przecież pudrowego rózu jest trochę!!!
    jak mi potwierdzi lekarz drugi raz to będę już spokojna:D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ sie wkurwi*** !! Pogoda za oknem piękna - lekki wiaterek, słońce chciałam po tygodniu w szpitalu wyjść się przewietrzyć. Pojechać do szpitala po wypis, do ZUSu zalożyć to konto PUE i do apteki po kilka rzeczy i co ? i mi kur** samochód nie zapalił .. akumulator do zera wyładowany ! No ja pitole ależ jestem zła !! Wkurzyłam się i wróciłam do domu :((( jutro jak się naładuje to pewnie będzie padać :((

Musiałam się wyżalić ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    kurcze ja używam secret pod pachy:P mam nadzieję że moja córka się nie dławi przez to:) aż poszukam info z ciekawości.

uff ja właśnie złożyłam zamówienie u Natalki:) 330zł hahaha to poszalałam:) ale umówiłyśmy się że zacznie 29 grudnia:) będę po wizycie i jej potwierdzę czy dindołek nie urósł no bo tam przecież pudrowego rózu jest trochę!!!
    jak mi potwierdzi lekarz drugi raz to będę już spokojna:D
    tyż secret albo lady speed stick :)
    oj ja też poszaleję :) a wyślij na fb co zamówiłaś :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ależ sie wkurwi*** !! Pogoda za oknem piękna - lekki wiaterek, słońce chciałam po tygodniu w szpitalu wyjść się przewietrzyć. Pojechać do szpitala po wypis, do ZUSu zalożyć to konto PUE i do apteki po kilka rzeczy i co ? i mi kur** samochód nie zapalił .. akumulator do zera wyładowany ! No ja pitole ależ jestem zła !! Wkurzyłam się i wróciłam do domu :((( jutro jak się naładuje to pewnie będzie padać :((

Musiałam się wyżalić ...
    Ale fajnie, że masz ładną pogodę :) u mnie zimno i mglisto/chmurzasto :) dwa pranka poleciały i teraz się troszkę polenię :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer - no pogoda cudna. Jest chyba z 10 stopni. Piękne słońce, bezchmurne niebo. Wiatr trochę chłodny ale mi jest mega duszno więc na zewnątrz w koncu odetchnęłam pełną piersią i tak się wkurzyłam, ze zamiast iść się chociaz przejść to wróciłam do domu ... hormony chyba dodały conieco :P

Prysznic wzięłam, umalowałam się, uczesałam, ładnie ubrałam i kuźwa doszłam do samochodu pod blok ... czaaaaad :D

shimmer_lip lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Coś nie bardzo te wyliczenia księgowej, albo faktycznie źle zapamiętałaś ☺ na pewno zasiłek wyjdzie mniejszy niż podstawa! i oblicza się tak jak pisałam wczesniej, więc przyjmując podstawę 3000 zł to zasiłek wyniesie ok 2122,73 zł

dzięuje!
    no właśnie też tak myślalam..i z tego bede miala 80% jak zdecyduje sie od razu na roczny?

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    shimmer - no pogoda cudna. Jest chyba z 10 stopni. Piękne słońce, bezchmurne niebo. Wiatr trochę chłodny ale mi jest mega duszno więc na zewnątrz w koncu odetchnęłam pełną piersią i tak się wkurzyłam, ze zamiast iść się chociaz przejść to wróciłam do domu ... hormony chyba dodały conieco :P

Prysznic wzięłam, umalowałam się, uczesałam, ładnie ubrałam i kuźwa doszłam do samochodu pod blok ... czaaaaad :D
    Ale jak mąż wróci z pracy to padnie z wrażenia na Twój widok :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze jedno - PYTANIE MAM :) do dziewczyn które mają kosz mojżesza, miały lub wiedzą o co chodzi - w nim jest taki miękki materacyk z pianki no i zastanawiam się czy to dobry materac dla dziecka na pierwsze miesiące życia? Nie jest za miękki ? Kompletnie się na tym nie znam ... Mój synek spędzi w nim czas od urodzenia do 3-4 miesiąca życia. W łóżeczku zacznie spać później a nie chcę mu krzywdy zrobić złym podparciem w trakcie snu ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ