Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
-
MartaAlvi wrote:Też jestem przeciwniczą dawania w łapę ale niestety czasem trzeba.
Wyobraźcie sobie, że jak miałam 13 lat ortopedę zaniepokoił obraz mojej nogi z rtg i jego zdaniem bardzo źle to wyglądało - nowotworowo. Oczywiście rodzice staneli na uszach żeby szybko zrobić tomograf i rezonans (normalnie musiałabym czekać pół roku) i żeby zrobić mi te badania w ciagu tygodnia czy dwóch musieli zapłacić 1000zł a dodatkowo lekarze zażyczyli sobie KONKRETNĄ markę wódki. Czaicie to?? 13 letnie dziecko z nowotworem złośliwym a oni sobie kurwa wódkę wybierają. Podziwiam rodziców że ich nie pozabijali tam wszystkich
Jezeli taki lekarz bierze w łapę to sie to zgłasza- wydaje mi sie ze w Polsce lapowkarsto jest już karalne..
Wkurza mnie coś takiego na maxa! Dobrze ze w UK tego nie ma i nikt nie daje pieniędzy za nic...żadnych kaw czy czekoladek nawet...
Chociaż zaparzaj sie wdzięczni Polacy co przynoszą coś tam bo tak nauczeni z polski wrrrrrr -
Fasia wrote:Dziewczyny jaki polecacie dezodorant? Bo używam takich jak przed ciąża ale podobno mogą być szkodliwe.. cos polecacie?
Dezodorant antyperspiracyjny to szczegolny problem bo nikt nei chce sie pocic i smierdziec. Ale mozna szukac wlasnie alternaty dla tych mocnych srodkow.
Wystrzegaj sie przede wszystkiem parabenow i soli aluminium (aluminium hydrochloride na przyklad), czasem zamaist nich sa na przyklad tlenki tytanu. No i uwazaj na alkohol. Ciezko znalezc deo bez tych wszystkich skladnikow.Hela85 lubi tę wiadomość
-
-
PSOTKA bardzo dziękuję za info. Właśnie o to mi chodziło - o te substancje szkodliwe których się wystrzegać. No nic poszukam czegoś .. Jadę po wypis i do apteki po jakieś kwasy omega 3 więc przy okazji kupię dezodorant, bo mi się skończył. Pewnie wrócę padnięta, oby tylko nic nie bolało i nie kłuło ..
-
Ja tu dzisiaj z tak doskoku tylko niestety i chciałam wam wrzucić coś do pooglądania. Wstawiłam na naszym fejsie ale nie wszystkie tam się udzielamy więc dla sprawiedliwości wrzucam też tutaj.
Ja się uśmiałam a na koniec rozczuliłam
http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA
shimmer_lip, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Amy zwykłego używałam, ale przeczytałam że są szkodliwe dla dziecka, wiec pytam czy macie jakieś sprawdzone czy używacie zwykłych
Dzięki dziewczynyhwesta lubi tę wiadomość
-
kurcze ja używam secret pod pachy:P mam nadzieję że moja córka się nie dławi przez to:) aż poszukam info z ciekawości.
uff ja właśnie złożyłam zamówienie u Natalki:) 330zł hahaha to poszalałam:) ale umówiłyśmy się że zacznie 29 grudnia:) będę po wizycie i jej potwierdzę czy dindołek nie urósł no bo tam przecież pudrowego rózu jest trochę!!!
jak mi potwierdzi lekarz drugi raz to będę już spokojna:DKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Ależ sie wkurwi*** !! Pogoda za oknem piękna - lekki wiaterek, słońce chciałam po tygodniu w szpitalu wyjść się przewietrzyć. Pojechać do szpitala po wypis, do ZUSu zalożyć to konto PUE i do apteki po kilka rzeczy i co ? i mi kur** samochód nie zapalił .. akumulator do zera wyładowany ! No ja pitole ależ jestem zła !! Wkurzyłam się i wróciłam do domu
(( jutro jak się naładuje to pewnie będzie padać
(
Musiałam się wyżalić ... -
Robotka1 wrote:kurcze ja używam secret pod pachy:P mam nadzieję że moja córka się nie dławi przez to:) aż poszukam info z ciekawości.
uff ja właśnie złożyłam zamówienie u Natalki:) 330zł hahaha to poszalałam:) ale umówiłyśmy się że zacznie 29 grudnia:) będę po wizycie i jej potwierdzę czy dindołek nie urósł no bo tam przecież pudrowego rózu jest trochę!!!
jak mi potwierdzi lekarz drugi raz to będę już spokojna:D
oj ja też poszalejęa wyślij na fb co zamówiłaś
-
Fasia wrote:Ależ sie wkurwi*** !! Pogoda za oknem piękna - lekki wiaterek, słońce chciałam po tygodniu w szpitalu wyjść się przewietrzyć. Pojechać do szpitala po wypis, do ZUSu zalożyć to konto PUE i do apteki po kilka rzeczy i co ? i mi kur** samochód nie zapalił .. akumulator do zera wyładowany ! No ja pitole ależ jestem zła !! Wkurzyłam się i wróciłam do domu
(( jutro jak się naładuje to pewnie będzie padać
(
Musiałam się wyżalić ...u mnie zimno i mglisto/chmurzasto
dwa pranka poleciały i teraz się troszkę polenię
-
shimmer - no pogoda cudna. Jest chyba z 10 stopni. Piękne słońce, bezchmurne niebo. Wiatr trochę chłodny ale mi jest mega duszno więc na zewnątrz w koncu odetchnęłam pełną piersią i tak się wkurzyłam, ze zamiast iść się chociaz przejść to wróciłam do domu ... hormony chyba dodały conieco
Prysznic wzięłam, umalowałam się, uczesałam, ładnie ubrałam i kuźwa doszłam do samochodu pod blok ... czaaaaadshimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Justinka wrote:Coś nie bardzo te wyliczenia księgowej, albo faktycznie źle zapamiętałaś ☺ na pewno zasiłek wyjdzie mniejszy niż podstawa! i oblicza się tak jak pisałam wczesniej, więc przyjmując podstawę 3000 zł to zasiłek wyniesie ok 2122,73 zł
dzięuje!
no właśnie też tak myślalam..i z tego bede miala 80% jak zdecyduje sie od razu na roczny? -
Fasia wrote:shimmer - no pogoda cudna. Jest chyba z 10 stopni. Piękne słońce, bezchmurne niebo. Wiatr trochę chłodny ale mi jest mega duszno więc na zewnątrz w koncu odetchnęłam pełną piersią i tak się wkurzyłam, ze zamiast iść się chociaz przejść to wróciłam do domu ... hormony chyba dodały conieco
Prysznic wzięłam, umalowałam się, uczesałam, ładnie ubrałam i kuźwa doszłam do samochodu pod blok ... czaaaaad -
Aaa jeszcze jedno - PYTANIE MAM
do dziewczyn które mają kosz mojżesza, miały lub wiedzą o co chodzi - w nim jest taki miękki materacyk z pianki no i zastanawiam się czy to dobry materac dla dziecka na pierwsze miesiące życia? Nie jest za miękki ? Kompletnie się na tym nie znam ... Mój synek spędzi w nim czas od urodzenia do 3-4 miesiąca życia. W łóżeczku zacznie spać później a nie chcę mu krzywdy zrobić złym podparciem w trakcie snu ..