Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KASIAB wrote:dzięuje!
no właśnie też tak myślalam..i z tego bede miala 80% jak zdecyduje sie od razu na roczny? -
http://kobietamag.pl/wasze-opinie-uwaga-na-rakotworcze-antyperspiranty/
taka ciekawostka na szybko co jest bez aluminium i parabenów:)
SHIMMER zestawu do wózka nie ma bo sobie sama poskładałam a pościel jest u natali taka z czarnym zygzakiem:D hyhy
eee to ja pod pachy kupię sobie zasypkę dla dzieci chyba:P
nie no yoke:) zostaje przy secrecie:PAmy lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:http://kobietamag.pl/wasze-opinie-uwaga-na-rakotworcze-antyperspiranty/
taka ciekawostka na szybko co jest bez aluminium i parabenów:)
Fajnie, że jest nawet NIVEA w zestawieniu bo 50zł na dezodorant to akurat dla mnie za dużoA używać muszę, bo w ciąży strasznie się pocę
-
Robotka1 wrote:dobra a teraz pytanie za 100 punktów:D
jaki rozmiar kocyka do wózka!!!????? wiem że są takie 50x75cm oraz 75x100cm. ktory wy byście wybrały?nie musisz go tylko do wózka używać
potem może być jako mata do tygrysowania
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Większy
nie musisz go tylko do wózka używać
potem może być jako mata do tygrysowania
a tak serio to jestem mega przeciwna przegrzewaniu dziecka!!!
whhhh moja szwagierka w upalne popołudnia zakładała synowi na śpiochy skarpetki!!! i codziennie do kąpieli grzała w domu żeby ciepło było!!!
-
KASIAB wrote:aha czyli wszystko już wiem, a znasz dziewczyny, które tak robiły albo może Ty z tej możliwości korzstałas? nie miały problemów? ile trzebva czekać aż zaczną wypłacać zasiłek macierzynski po złożeniu dokumentów?
KASIAB lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:ok przyjęłam do wiadomości:D tak się właśnie zastanawiam czy ten większy nie będzie za duży do wózka znowu ale przecież on ma posłużyć już na lata więc chyba nie:) tu się podwinie, tam zawinie:D dziecku ma być ciepło:D
a tak serio to jestem mega przeciwna przegrzewaniu dziecka!!!
whhhh moja szwagierka w upalne popołudnia zakładała synowi na śpiochy skarpetki!!! i codziennie do kąpieli grzała w domu żeby ciepło było!!!a przegrzewać też nie chcę. Jak mi zimno to pewnie maleństwu też ale jak mi pot po dupie cieknie to na sranie dzieciakowi skarpety
chyba bym zabiła gdyby ktoś mi w lato kazał w skarpetach chodzić
Fasia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Aaa jeszcze jedno - PYTANIE MAM
do dziewczyn które mają kosz mojżesza, miały lub wiedzą o co chodzi - w nim jest taki miękki materacyk z pianki no i zastanawiam się czy to dobry materac dla dziecka na pierwsze miesiące życia? Nie jest za miękki ? Kompletnie się na tym nie znam ... Mój synek spędzi w nim czas od urodzenia do 3-4 miesiąca życia. W łóżeczku zacznie spać później a nie chcę mu krzywdy zrobić złym podparciem w trakcie snu ..
Ktoś pomoże ?
-
shimmer_lip wrote:Ja kochana od razu łóżeczko będę miała. I też nie wiem jaki materac kupić
podobno te z kokosem mogą uczulać, w gryce robale a wydać kokosów na sam materac nie mam zamiaru.
Ja materac zamówiłam gryka/pianka, jak się przetrzepie co jakis czas to myślę że będzie ok, tez nie miałam zamiaru płacić nie wiadomo za co, tyle dzieci wychowuje się na zwykłych materacach że i moje się na takim wychowashimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Ja wiem jakie są do łóżeczka mi chodzi o ten kosz ... czy piankowy materac jest bezpieczny ? Bo chyba nie ma opcji żeby do takiego kosza kupić inny porządny materac a nie chcę zrobić krzywdy Julkowi
-
Hela85 wrote:Robotka te co podałaś to ceny z kosmosu, ja kupuje ałun za około 30 zł i mam go już ponad rok, ja mam kwiatowy a mąż zwykły a przerzuciliśmy się dawno na te naturalne po rozmowach z siostrą babci która jest onkologiem, zajmuje się głównie rakiem piersi i wg badań kobiety mają najczęściej raka piersi w ćwiartce piersi od pachwiny spowodowanych właśnie chemikaliami w kosmetykach i blokowaniem gruczołów, oczywiście takich badań zwykłym konsumentom się nie pokazuje bo po co choć już świadomość jest większa( nie mówię tu o przypadkach raka piersi spowodowanego mutacją genów brca1 i brca2, dziedzicznego), co gorsze wraz wzrastającą higieną u mężczyzn nawet oni coraz częściej zaczynają chorować na raka piersi właśnie w ćwiartce od pachwiny
No i pytanie czy aby te swinstwa tez nie ida do mleczka ktore potem sobei wypija nasz maluszek... -
Hela85 wrote:Fasia ja w dostawce tez miałam materacyk taki raczej twardszy,chyba lateksowy
No właśnie, wiem że podparcie powinno być twardsze, a ta pianka to taki trochę badziew no i nie wiem czy to nie zaszkodzi .. szukam jakichś info w necie ale niczego nie widzę więc chyba dziecko może spać na tym co jest oryginalny -
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:No i pytanie czy aby te swinstwa tez nie ida do mleczka ktore potem sobei wypija nasz maluszek...
-
nick nieaktualnyFasia wrote:No właśnie, wiem że podparcie powinno być twardsze, a ta pianka to taki trochę badziew no i nie wiem czy to nie zaszkodzi .. szukam jakichś info w necie ale niczego nie widzę więc chyba dziecko może spać na tym co jest oryginalny