Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
HELA przecież nie ma się na co obrażać, fajnie że taki styl masz po prostu wpojony i aż dziw bierze że na tyle tego szmelcu co nas oblewa z każdej strony jednak nie kuszą Cię łatwo dostępne środki czystości, jedzenie, itp:)
aaa teraz doczytałam że ałun posiada w składzie aluminium, ale nie posiada parabenów za to -
nie nie, w rossmanie jest akurat w kamieniu i też się go zwilża, tak piszą na forum rossmanowskiego ałunu uzytkowniczki:)Hela85 wrote:nie wiem czy jest w rossmanie ale mój ałun w kamieniu taki na sznureczku przed użyciem lekko zwilżasz pod kranem i smarujesz się gdzie chcesz, błyskawicznie wysycha pod pachami, nie wiem jak jest z tymi w sztyfcie
fajna sprawa choć jak widzę są i zachwyceni jak i nie zachwyceni;) -
Justinka mam pytanie jako do naszego eksperta. Jestem na L4 już dość długo i pierwszy raz dostałam jakoś mniej kasy i mam takie pytanie. Kasę wypłaca mi pracodawca do końca każdego miesiąca. Na listopad miałam zwolnienie do 27.11. a 28.11. rano poszły przelewy. W pt 28.11. dowiozłam zwolnienie od 28.11. do 11.12. i mam pytanie czy wyrównanie za listopad dostanę tylko za jeden dzień pracujący czyli za ten 28.11. czy dni weekendu też się liczą?
Mam nadzieję, że zrozumiale zadałam pytanie
-
nick nieaktualny
-
No to pięknie, oto skład: AQUA, ALUMINUM CHLOROHYDRATE, ALUMINUM SESQUICHLOROHYDRATE, PPG-15 STEARYL ETHER, CETEARYL ALCOHOL, CETEARETH-33, PARFUM, DIMETHICONE, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, PEG-4 DILAURATE, PEG-4 LAURATE.
Chyba nie jest dobrze, co? -
a propos pogody ... u mnie lipa cały dzień pada porządna mżawka - nienawidzę takowej pogody grrr

a mam pytanie bo ostatnio zaczyna mnie coś pobolewać ząb tzn. chyba jeden na dole i jeden na górze
boli chwile i przestaje
ostatnio byłam chyba na początku sierpnia u dentystki to powiedziała że wszystko jest ok - a ja tak kocham dentystów
i chciałam zapytać czy mogę ewentualnie wziąć jakąś tabletkę przeciwbólową (zanim wrócę do domu i umówię się na wizytę) w razie gdyby ból nie ustąpił??
nie wiem jakiś panadol, apap, ibuprom - nie wiem co tam możecie mi polecić o ile w ogóle możecie... -
Ibuprom nieDajana28 wrote:a propos pogody ... u mnie lipa cały dzień pada porządna mżawka - nienawidzę takowej pogody grrr

a mam pytanie bo ostatnio zaczyna mnie coś pobolewać ząb tzn. chyba jeden na dole i jeden na górze
boli chwile i przestaje
ostatnio byłam chyba na początku sierpnia u dentystki to powiedziała że wszystko jest ok - a ja tak kocham dentystów
i chciałam zapytać czy mogę ewentualnie wziąć jakąś tabletkę przeciwbólową (zanim wrócę do domu i umówię się na wizytę) w razie gdyby ból nie ustąpił??
nie wiem jakiś panadol, apap, ibuprom - nie wiem co tam możecie mi polecić o ile w ogóle możecie...
tylko panadol, apap, to co jest na paracetamolu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:24
Dajana28, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Hela ja raczej z antyperspirantu nie zrezygnuję bo bym nieładnie pachniała a ten vichy, który używam jest dla mnie ok. I tak zawsze się troszkę spoce ale zapachu nie wydzielam. Jedno smyrnięcie dziennie mam nadzieję że mnie nie zabije. Jak się skończy to pomyślę o tym naturalnym.
Hela85, Krysti, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A tu mam skład mojego Ziaja Blokera, powiem szczerze że jestem w szoku że tak mało ma składników.
Skład: Aqua, Aluminium Chloride, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Potassium Sorbate.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:26
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
liloe wrote:
Z tymi dezodorantami a raczej antyperspirantami to grubsza sprawa. Robotka umieściła link do różnych naturalnych tymczasem...część z nich zawiera triclosan. O to co o nim piszą:
"Triclosan to antyseptyk w kosmetykach. Długotrwale stosowany powoduje nowotwory skóry i błon śluzowych u zwierząt, w tym u ludzi. Działa teratogennie. Nie wolno go stosować w czasie laktacji i ciąży ani w chorobach i wadach serca. Niekiedy używany do rzekomego leczenia trądziku i dodawany do kosmetyków przeciwtrądzikowych. Stosowany krótko prawdopodobnie nie działa toksycznie, ale przy długotrwałym stosowaniu może być poważnie i wszechstronnie szkodliwy.'
Tak źle i tak nie dobrze. Ja używam Rexona Natural ma parabeny (ale używam rzadko) i nie spędza mi to snu z powiek
Czyli tak jak mowie, kazdy kosmetyk jest ok jesli sie go stosuje od czasu do czasu ale niestety kosmetyki stosuje sie caly czas. Sa to male ilosci ale stosowane latami. Jak ktos raz na trzy miesiace pomaluje paznokcie to ok, ale jak ktos nosi pomalowane caly czas albo tipsy to te wszystkei substancje bardzo bardzo powolutku przenikaja do naszego ciala.
Hela85 lubi tę wiadomość
-
mimka84 wrote:A tu mam skład mojego Ziaja Blokera, powiem szczerze że jestem w szoku że tak mało ma składników.
Skład: Aqua, Aluminium Chloride, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Potassium Sorbate.
Tez mam podobny, tylko z 4ma skladnikami. Jednak sklaniam sie wlansie do alunu tlko ze tu nie kupie, dopeiro jak na swieta do Polski przyjade.
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Niestety, nie mam. Ten ząb miałam plombowany pół roku temu i lekarka mówiła, że prędzej czy później będzie trzeba tu robić kanałówkę wrrr. Idę teraz w grudniu na przegląd i ciekawe co wymyśli.kluska wrote:Mimka można robić kanałowe bo znieczulenia dla kobiet w ciąży istnieją, problem jest tylko z RTG. Jeśli masz aktualną fotkę to powinno dać radę.