X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELA przecież nie ma się na co obrażać, fajnie że taki styl masz po prostu wpojony i aż dziw bierze że na tyle tego szmelcu co nas oblewa z każdej strony jednak nie kuszą Cię łatwo dostępne środki czystości, jedzenie, itp:)

aaa teraz doczytałam że ałun posiada w składzie aluminium, ale nie posiada parabenów za to

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    nie wiem czy jest w rossmanie ale mój ałun w kamieniu taki na sznureczku przed użyciem lekko zwilżasz pod kranem i smarujesz się gdzie chcesz, błyskawicznie wysycha pod pachami, nie wiem jak jest z tymi w sztyfcie
    nie nie, w rossmanie jest akurat w kamieniu i też się go zwilża, tak piszą na forum rossmanowskiego ałunu uzytkowniczki:)
    fajna sprawa choć jak widzę są i zachwyceni jak i nie zachwyceni;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka mam pytanie jako do naszego eksperta. Jestem na L4 już dość długo i pierwszy raz dostałam jakoś mniej kasy i mam takie pytanie. Kasę wypłaca mi pracodawca do końca każdego miesiąca. Na listopad miałam zwolnienie do 27.11. a 28.11. rano poszły przelewy. W pt 28.11. dowiozłam zwolnienie od 28.11. do 11.12. i mam pytanie czy wyrównanie za listopad dostanę tylko za jeden dzień pracujący czyli za ten 28.11. czy dni weekendu też się liczą?
    Mam nadzieję, że zrozumiale zadałam pytanie :)

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:34

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILOE no ślicznie wygląda ten gres portobello:) a mogłabyć fotę w domu strzelić?? ciekawa jestem jak wygląda na żywo, mąż mi o tym kiedyś mówił ale myślałam że to tandeta, a widać że chyba właśnie nie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze aż sprawdzę skład mojego antyperspirantu. Nakręciłam się ;)

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu mojej psince spadł opatrunek z operowanej łapy :( akurat jak mąż jest w pracy :( ryczę i wyję i na 20:30 pani doktor obiecała przyjechać do kliniki na bielanach ale nie wiem jak sobie sama dam radę :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie, oto skład: AQUA, ALUMINUM CHLOROHYDRATE, ALUMINUM SESQUICHLOROHYDRATE, PPG-15 STEARYL ETHER, CETEARYL ALCOHOL, CETEARETH-33, PARFUM, DIMETHICONE, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, PEG-4 DILAURATE, PEG-4 LAURATE.
    Chyba nie jest dobrze, co?

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• kluska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer współczuję, może weź taksówkę żeby było bezpieczniej.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos pogody ... u mnie lipa cały dzień pada porządna mżawka - nienawidzę takowej pogody grrr :(

a mam pytanie bo ostatnio zaczyna mnie coś pobolewać ząb tzn. chyba jeden na dole i jeden na górze :(
    boli chwile i przestaje :(
    ostatnio byłam chyba na początku sierpnia u dentystki to powiedziała że wszystko jest ok - a ja tak kocham dentystów :(

i chciałam zapytać czy mogę ewentualnie wziąć jakąś tabletkę przeciwbólową (zanim wrócę do domu i umówię się na wizytę) w razie gdyby ból nie ustąpił??
    nie wiem jakiś panadol, apap, ibuprom - nie wiem co tam możecie mi polecić o ile w ogóle możecie...

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana28 wrote:
    a propos pogody ... u mnie lipa cały dzień pada porządna mżawka - nienawidzę takowej pogody grrr :(

a mam pytanie bo ostatnio zaczyna mnie coś pobolewać ząb tzn. chyba jeden na dole i jeden na górze :(
    boli chwile i przestaje :(
    ostatnio byłam chyba na początku sierpnia u dentystki to powiedziała że wszystko jest ok - a ja tak kocham dentystów :(

i chciałam zapytać czy mogę ewentualnie wziąć jakąś tabletkę przeciwbólową (zanim wrócę do domu i umówię się na wizytę) w razie gdyby ból nie ustąpił??
    nie wiem jakiś panadol, apap, ibuprom - nie wiem co tam możecie mi polecić o ile w ogóle możecie...
    Ibuprom nie
    tylko panadol, apap, to co jest na paracetamolu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:24

Dajana28, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:14

Dajana28 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Hela ja raczej z antyperspirantu nie zrezygnuję bo bym nieładnie pachniała a ten vichy, który używam jest dla mnie ok. I tak zawsze się troszkę spoce ale zapachu nie wydzielam. Jedno smyrnięcie dziennie mam nadzieję że mnie nie zabije. Jak się skończy to pomyślę o tym naturalnym.

Hela85, Krysti, Ewelcia lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dozwolone sa tabletki zawierajace w skladzie tylko PARACETAMOL

Dajana28 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Shimmer współczuję, może weź taksówkę żeby było bezpieczniej.
    Poproszę chyba kogoś żeby ze mną pojechał. A do 20:30 oszaleję bo psica chce sobie wylizać/wygryźć szwy :( do dupy to wszystko :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu mam skład mojego Ziaja Blokera, powiem szczerze że jestem w szoku że tak mało ma składników.

Skład: Aqua, Aluminium Chloride, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Potassium Sorbate.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:26

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:

Z tymi dezodorantami a raczej antyperspirantami to grubsza sprawa. Robotka umieściła link do różnych naturalnych tymczasem...część z nich zawiera triclosan. O to co o nim piszą:
    "Triclosan to antyseptyk w kosmetykach. Długotrwale stosowany powoduje nowotwory skóry i błon śluzowych u zwierząt, w tym u ludzi. Działa teratogennie. Nie wolno go stosować w czasie laktacji i ciąży ani w chorobach i wadach serca. Niekiedy używany do rzekomego leczenia trądziku i dodawany do kosmetyków przeciwtrądzikowych. Stosowany krótko prawdopodobnie nie działa toksycznie, ale przy długotrwałym stosowaniu może być poważnie i wszechstronnie szkodliwy.'
    Tak źle i tak nie dobrze. Ja używam Rexona Natural ma parabeny (ale używam rzadko) i nie spędza mi to snu z powiek ;)

Czyli tak jak mowie, kazdy kosmetyk jest ok jesli sie go stosuje od czasu do czasu ale niestety kosmetyki stosuje sie caly czas. Sa to male ilosci ale stosowane latami. Jak ktos raz na trzy miesiace pomaluje paznokcie to ok, ale jak ktos nosi pomalowane caly czas albo tipsy to te wszystkei substancje bardzo bardzo powolutku przenikaja do naszego ciala.

Hela85 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka można robić kanałowe bo znieczulenia dla kobiet w ciąży istnieją, problem jest tylko z RTG. Jeśli masz aktualną fotkę to powinno dać radę.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    A tu mam skład mojego Ziaja Blokera, powiem szczerze że jestem w szoku że tak mało ma składników.

Skład: Aqua, Aluminium Chloride, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Potassium Sorbate.

Tez mam podobny, tylko z 4ma skladnikami. Jednak sklaniam sie wlansie do alunu tlko ze tu nie kupie, dopeiro jak na swieta do Polski przyjade.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Mimka można robić kanałowe bo znieczulenia dla kobiet w ciąży istnieją, problem jest tylko z RTG. Jeśli masz aktualną fotkę to powinno dać radę.
    Niestety, nie mam. Ten ząb miałam plombowany pół roku temu i lekarka mówiła, że prędzej czy później będzie trzeba tu robić kanałówkę wrrr. Idę teraz w grudniu na przegląd i ciekawe co wymyśli.

relgh371djw8agni.png
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ