X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kluska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musisz iść jak najszybciej zanim rozboli na całego a już dentysta zdecyduje co dalej.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie reaguje na zimno/gorąco i kilka razy dziennie tak pobolewa, co już mnie niepoki bo mnie nigdy zęby nie bolą :( Nic nie biorę bo to taki krótkotrwały ból, ale pewnie jak któregoś razu dopadnie to już na całego. Idę 11.12, mam nadzieję że dotrwam.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam od lekarza. Jakieś wirusisko się przyplątało. dostałam masę głupich leków działających na zasadzie placebo i tyle.

Wracając kupiłam w Rosmannie pozytywkę dla maluszka i teraz puszczam mu taką melodyjkę do brzuszka. Mam nadzieję, że jak się urodzi to miło będzie mu sie tego słuchało i będze się przy niej relaksował :)

Co do antyperspirantów to ja też zdecydowanie polecam ałun - naturalny, wydajny, działający.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:44

Hela85, mimka84, Lwica lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Tez mam podobny, tylko z 4ma skladnikami. Jednak sklaniam sie wlansie do alunu tlko ze tu nie kupie, dopeiro jak na swieta do Polski przyjade.

Ja tez zwracam uwagę na parabeny ale w szamponach i żelach ale nie ukrywam używałam dezodorantu Garniera czy DAve i nie patrzyłam co to zawiera:((
    A teraz perfum mam i pewnie ma alkohol:(

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie, wsio jest ok :)
    Mała waży 415g, FL 34mm, AC 153mm, HC 178mm - wymiary ponoć idealnie pokrywają się z suwaczkiem zatem młoda rośnie jak w zegarku :)
    Ciekawe czu jutro na połówkowym, na lepszym sprzęcie, wyjdzie podobnie.

Ja używam rexony bo tylko to na mnie działa :( W ciąży strasznieee się poce niestety i bez tego ani rusz.

kluska, Rudzia, Amy, KasiaKwiatek, mimka84, Ewelcia, Hela85, Justinka, weronika86 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ile się można od Was dowiedzieć dziewczyny. Jestem mega zadowolona z tego forum a jednocześnie uświadomiłam sobie jak niewiele wiem na w sumie ważne życiowe tematy.

Fasia lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Melduje się po wizycie, wsio jest ok :)
    Mała waży 415g, FL 34mm, AC 153mm, HC 178mm - wymiary ponoć idealnie pokrywają się z suwaczkiem zatem młoda rośnie jak w zegarku :)
    Ciekawe czu jutro na połówkowym, na lepszym sprzęcie, wyjdzie podobnie.

Ja używam rexony bo tylko to na mnie działa :( W ciąży strasznieee się poce niestety i bez tego ani rusz.

Suuuuper :) widziałaś niuńkę? :)

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Suuuuper :) widziałaś niuńkę? :)

Widziałam kochana poszczególnie części jak mierzył, bo tak cała to już się w kadrze nie mieści a mój doktorek ma strasznie kiepściutki sprzęt. Ale co tam - jutro połówkowe to się naoglądam! Oby tylko buziulki nie zakryła jak ostatnio!!

CzaryMary, mimka84, Ewelcia lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maluszek coraz mocniej kopie. Nadal bardzo rzadko ale jak juz to czuej to mocniej niz przedtem. Na przyklad wczoraj jak juz sie polozylam spac kopnal bardzo mocno :)

MartaAlvi, mimka84, Fasia lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wlasnie mnie chyba boksuje i kopie jednoczesnie bo czuje uderzenie przy pepku i po lewej stronie :) hihi

mimka84 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe a mój maluszek przed chwila kopał i brykał. Włączyłam mu pozytywkę i cisza... nie wiem czy się biedaczek wystraszył czy przycupnął w kąciku i słucha :)

Amy, KasiaKwiatek, Ewelcia, Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    hehehe a mój maluszek przed chwila kopał i brykał. Włączyłam mu pozytywkę i cisza... nie wiem czy się biedaczek wystraszył czy przycupnął w kąciku i słucha :)

Kiedys gdzies czytalam ze jak puszczamy Maluszkowi muzyke a On nie kopie i nie wierci sie to znaczy ze slucha intensywnie muzyki :)

Amy, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Kiedys gdzies czytalam ze jak puszczamy Maluszkowi muzyke a On nie kopie i nie wierci sie to znaczy ze slucha intensywnie muzyki :)

to rośnie mi mały meloman :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    HELA przecież nie ma się na co obrażać, fajnie że taki styl masz po prostu wpojony i aż dziw bierze że na tyle tego szmelcu co nas oblewa z każdej strony jednak nie kuszą Cię łatwo dostępne środki czystości, jedzenie, itp:)

aaa teraz doczytałam że ałun posiada w składzie aluminium, ale nie posiada parabenów za to
    Amelinum?
    tego nie pomalujesz! to je amelinowe ! :P tak mi się przypomniało hahaha :D

Ida, Rudzia, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:34

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Jeżeli działalność prowadzisz od dłuższego czasu tzn nie założyłaś w czasie ciąży to nie powinnaś mieć problemów. Co do wypłacenia ZUS ma ustawowo 30 dni od dostarczenia wszystkich dokumentów. ZUS jest nieprzewidywalny, a przypadków znam wiele i różnie się kończyły, trzeba być dobrej myśli ☺
    Tak juz ponad 2 lata mam dg przychody wykzuje. Oby bylo ok

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta cieszę się, że z malutką wszystko dobrze :)) mała kluska :D jutro będzie 3d?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:02

liloe, mimka84, Ewelcia, hwesta, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja już ogarniam. Mam trzy dziurki bol do zniesienia. Lekarz mnie pociesza i mówi że jutro wypisze. Już umowilam wizyte u ginekolog bo ten szpital nie ma oddziału ginekologicznego i nie wiem jak mała. lekarz wspomnial że da mi skierowanie do szpitala gdzie maja ginekologie wiec pojde tam i do mojej dr. Co do wyrostka był jeszcze bez stanu ropnego ale zaczął rosnąć i jak sie okazało trafilam w idealnym momencie.

Dobrze, że już po. Uważaj na siebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Mordelki :-D
    Ja już po wizycie. Miki suer, zdrwoy, serducho jak dzwon, prawidłowa budowa serca, nerek, żołądka, ukladu moczowego. Ślicznie widać nóżki, raczki, główkę, stópeczki ;-)
    Spory chłop, wazy 380/390 gram, BPD 49mm,HC 179mm,AC 155mm, FL 34 mm.
    Jaram sie :-P

Ida, liloe, Amy, MartaAlvi, mimka84, CzaryMary, Krysti, Hela85, Ewelcia, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość

‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ