X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia :D super!!!
    widziałaś w 3d Małego?

• Ida Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:33

liloe, MartaAlvi, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam :-D alez cudni nozkj bylo widać, stópeczki no zakochalam sie :-) zaraz wrzuce fotke ale 2D bo lepiej widac, tylko muszę na kompa przejść. Film też nagrany

Amy, MartaAlvi, mimka84, Krysti, Hela85, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Marta cieszę się, że z malutką wszystko dobrze :)) mała kluska :D jutro będzie 3d?

Noo klucha :P
    Miki od Kasi jakiś zgarbniejszy a wymiary mają podobne :D

Pewka że bedzie 3D, już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że filmik też wysępie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:41

KasiaKwiatek, Amy lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty Marta, jaki zgrabniejszy? Mamy bardzo zblizon wymiary. :-P :-D

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Co Ty Marta, jaki zgrabniejszy? Mamy bardzo zblizon wymiary. :-P :-D

Śmieje się tylko bo wymiary podobne a Twój waży 390g a moja 415g :)
    Faaajnie, cieszę się, że u Ciebie też wszystko jak w zegarku! To najważniejsze

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Czytałam wiele artykułów na temat szkodliwości składników niektórych antyperspirantów jednak obiektywnie nie znaleziono naukowo dowodów na ich szkodliwość dla człowieka owszem aluminium w styczności z jedzeniem owocami warzywami i mięsem szczególnie surowym jest szkodliwe dla ludzkiego organizmu oraz rakotwórcze, ale nie w postaci sztyftu, żelu, kulki, czy sprayu w antyperspirantach czy kremach. Tam jest tak małe stężenie i nie dociera pod skórę człowieka więc nie jest szkodliwe, niszczy środowisko - taki znalazłam komentarz.

Jak już wielokrotnie tu wspominałam-wszystko jest szkodliwe i też wszystko jest dla ludzi. Nie dajmy się zwariować, bo tak to musiałybyśmy wyjechać na inną planetę.

Wiele ludzi mówi, że są badania na temat tego, że coś szkodzi. A ja siępytam- gdzie są te badania i jak bardzo są one wiarygodne?

Jest też takie coś, że takie firmy jak np 'eco kosmetyki' same nakręcają te tematy, bo to zwyczajnie ich biznes. I rzucają famę, że coś powoduje raka, by kupować ich specyfiki. To jest normalne i niestety bardzo popularne. A ludzie się na to nabierają , bo myślą, że dobrze robią rzucając 'złe' kosmetyki.

Tak samo jest w przypadku innych rzeczy i produktów - od chlebów po samochody.

Ludzie - po to mamy swoje rozumy, by ich używać, a nie by podawano nam papkę. Ja wolę 100 razy sama zweryfikować co i jak, niż od razu wierzyć, że coś powoduje raka czy inne historie.

Aha, btw - myślę, że o wiele bardziej szkodliwe dla nas w ciąży jest tylogodzinne siedzenie przed kompami, niż używanie jakiegoś balsamu czy dezodorantu... Ale Każdy już sam sobie wybiera co komu pasuje.

Ze wszystkim się zgadzam ale mimo wszystko podziwiam osoby które żyją nnie używając całej tej przereklamowanej chemii :)
    Mnie się z lenistwa nie chce i nawet się nie zastanawiam czy mi coś szkodzi, nie popadam w paranoje. Ciąża to stan przejściowy, nei zamierzam rezygnować ze wszystkiego z jakiegoś tam wyczytanego powodu..

a co do komputerów - nie szkodzą bardziej niż przed ciąża - głownie na zmęczenie wpływają bo pozycja ciała wymuszona i oczy pracują non stop, ale szkodliwości na ciążę nie ma. To są nowe technologie, chyba, że ktoś ma stare monitory to faktycznie zalecane jest tylko 4h dziennie w ciąży, a takto.. wolna amerykanka :D jak ktoś daje radę to może i 24 na dobę siedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:49

KasiaKwiatek, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Twoja to dziewczynka, wiadomo mamy ciut wiecej tkanki tłuszczowej :-D najwyraźniej mój to taki sucharek na razie :-D

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Śmieje się tylko bo wymiary podobne a Twój waży 390g a moja 415g :)
    Faaajnie, cieszę się, że u Ciebie też wszystko jak w zegarku! To najważniejsze
    może się opiła wód płodowych :D 25g to niewielka różnica :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A MNIE MĄŻ ZOSTAWIA!!!
    wyjezdża na 3 tygodniowe szkolenie 18.12-13.01 !!!
    a BU!!!
    oczywiście na święta i sylwestra zjedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto mój ik.pl/426/f828568e72d40a1bm.jpg[/IMG][/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:14

Amy, Ida, mimka84, Lali, Rudzia, Hela85, Fasia, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJEJU JEJU!!!!
    Jaki Mikołaj :D
    <3

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:34

Amy, KasiaKwiatek, Fasia, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• szuszu Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na badaniach połówkowych we wtorek i Lenka waży 369 g ;)

KasiaKwiatek, mimka84, Krysti, Hela85, Justinka, MartaAlvi lubią tę wiadomość

w57vyx8dm3d47wvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe to u Ciebie już kawał kobietki, pół kilo szczęścia :D jesteś 2,5 tyg przed nami, więc widać jak dzieciaczki będą teraz przybierały szybko
    mój ginekolog też pomiary robił na 2D, ale jak nagrywał na filmik to przełączył nam kilkukrotnie na 3D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:07

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo pomiary się robi na 2d, z 3d ciężko coś pomierzyć ;)
    mój tez przełączał na 3d żebyśmy mogli zobaczyć twarzyczkę i siusiaka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:08

mimka84, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma w 3d spłaszczony nochal hihi. Wygląda jak mały bokser :P

Amy, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Niestety, nie mam. Ten ząb miałam plombowany pół roku temu i lekarka mówiła, że prędzej czy później będzie trzeba tu robić kanałówkę wrrr. Idę teraz w grudniu na przegląd i ciekawe co wymyśli.

Mimka ja miałam 2 tygodnie temu kanałówke, znieczulenie dla ciężarnej , kanał wyczyszczony bez kłucia , wypełnione lekarstwem i zamkniety. Po porodzie zostanie wypełniony i zablombowany.
    Ja umieram dzisiaj , zatoki dają znak o sobie głowa boli i do tego teraz się katar pokazał. Ehhh.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zdjęcie siusiaka... Na dowód :-D

Amy, Hela85, Fasia, Krysti, liloe lubią tę wiadomość

‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ