X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka :) masz sernik http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d35f7a572a3d.jpg

mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Justinka mam pytanie jako do naszego eksperta. Jestem na L4 już dość długo i pierwszy raz dostałam jakoś mniej kasy i mam takie pytanie. Kasę wypłaca mi pracodawca do końca każdego miesiąca. Na listopad miałam zwolnienie do 27.11. a 28.11. rano poszły przelewy. W pt 28.11. dowiozłam zwolnienie od 28.11. do 11.12. i mam pytanie czy wyrównanie za listopad dostanę tylko za jeden dzień pracujący czyli za ten 28.11. czy dni weekendu też się liczą?
    Mam nadzieję, że zrozumiale zadałam pytanie :)
    Za ekspertkę się nie uważam, ale dzięki :) Bardziej wiem co i jak jak się jest na działalności.
    Ale z tego co się orientuję to zazwyczaj płacone jest za każde zwolnienie, dlatego dostałaś pewnie kasę tylko za dni do 27.11 za pozostałe wszystkie dni listopada dostaniesz pieniądze [czyli 3 dni :)], ale ciężko mi powiedzieć kiedy, nie wiem jak to jest jak pracodawca płaci, a nie ZUS. Możliwe że z kasą za grudzień, ale mogę się mylić.

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary dodałaś dzisiaj zdjęcie ślicznego brzuszka ale mnie w oko rzucił się także dywanik w pasy, gdzie kupiłaś??

Krysti, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Dajana nie ibuprom, raczej właśnie apap i inne z paracetamolem. Kurcze, mnie też pobolewa od paru dni i się zastanawiam, czy w ciąży można leczyć kanałowo? Bo dentystka mówiła że ten ząb kiedyś będzie trzeba i obawiam się że zbliża się ten moment. Nigdy nie miałam kanałówki.
    Spokojnie można kanałowo leczyć, ja właśnie wczoraj skończyłam drugiego zęba który miałam robiony kanałowo w czasie ciąży. Wiadomo, że po porodzie jak przestanie się karmić obowiązkowo zdjęcie rtg dla potwierdzenia czy kanały są dobrze wypełnione.

mimka84 lubi tę wiadomość

201504101680.png
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Niestety, nie mam. Ten ząb miałam plombowany pół roku temu i lekarka mówiła, że prędzej czy później będzie trzeba tu robić kanałówkę wrrr. Idę teraz w grudniu na przegląd i ciekawe co wymyśli.
    Ja też nie miałam aktualnego zdjęcia, ale stomatolodzy zwłaszcza Ci prywatni mają specjalny sprzęty do mierzenia długości kanałów i tym się ratują inaczej troszkę ciężko bez zdjęcia. tak jak pisałam powyżej ja miałam robione już 2 kanałowo i dla dentystki nie był to problem. A jeśli ząb reaguje na ciepło/zimno to szczerze nie wiem jak wytrzymasz do 11 bo raczej będzie coraz gorzej :| można brać nawet 2x apap naraz jak coś...

mimka84 lubi tę wiadomość

201504101680.png
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Tak juz ponad 2 lata mam dg przychody wykzuje. Oby bylo ok
    W takim razie spokojnie, nie masz co się martwić :) Bardziej męczą te co specjalnie w ciąży założyły DG aby wyciągnąć zasiłek...

201504101680.png
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    CzaryMary dodałaś dzisiaj zdjęcie ślicznego brzuszka ale mnie w oko rzucił się także dywanik w pasy, gdzie kupiłaś??
    W pasy jaki ja tez chcem zobaczyc ten dywanik ,hela u czary mary ja te kule zerklam a ty dywan ty dywaniarko:D haha my to dosterzegamy dobre rzeczy :) u fasi mi szafa imponuje zajebista jest fasiulka gust ma : ) ja moge pomarzyc o takiej w tym mieszkaniu tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 19:27

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Ja też nie miałam aktualnego zdjęcia, ale stomatolodzy zwłaszcza Ci prywatni mają specjalny sprzęty do mierzenia długości kanałów i tym się ratują inaczej troszkę ciężko bez zdjęcia. tak jak pisałam powyżej ja miałam robione już 2 kanałowo i dla dentystki nie był to problem. A jeśli ząb reaguje na ciepło/zimno to szczerze nie wiem jak wytrzymasz do 11 bo raczej będzie coraz gorzej :| można brać nawet 2x apap naraz jak coś...
    Mnie kanalowego po porodzie zrobi :/ mowi ze jak bedzie bolal to znów plombe zmieni tymczasową z lekiem .Teraz na czyszczenie kamienia mam bo mowi ze dziąsl mi krwawią bardzo i jak plombe zalozy bialą to bedzie rozowa :/od krwi. Cos sie boi robic kanalowo mi bo xray nie byl robiony na tego zęba ma ale stare zdjecie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 19:33

• olka30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadłam się pożalić, że muszę brać antybiotyk, bo cholerna ropa spod zęba nie daje za wygraną :( Siedzę i beczę, a tak chciałam niczym nie szkodzić bobusiowi :((

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuję coca colę.
    Przyznać się bez bicia kto tak grzeszy? :P

Ewelcia, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    czuję coca colę.

Mea culpa :P

Amy, Ewelcia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:39

Amy, Ewelcia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, ja niestety :P

Tak mi się jeszcze przypomniało, jeśli któraś ma obniżoną hemoglobinę to doktor mi powiedział, że soki z cytrusów - z grejfruta lub pomarańczy wspomagają wchłanianie żelaza.
    Powiedział też żeby nie przesadzać z wodą z cytryną bo coś tam - ale niestety nie pamiętam co :(

Amy, Ewelcia lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti na 1308 stronie, kule też fajne, mam w domku:)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka jej wiem co przechodzisz ja mialam zapalenie okostne juz 3 dni z bolem a lupalo chokernie az promieniowalo na ucho pol glowy szyje masakra do dentysty idz .Chic niech ci cos zaradzi

• Ida Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaa, okazuje się, że więcej tu grzesznic... :P :D

Amy, MartaAlvi, Fasia, Ewelcia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ile winnych!!
    wystarczy w stół uderzyć :D

ja też chcę!!!

Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    czuję coca colę.
    Ja pepsi dwa lyki wzielam :D

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Amy, ja niestety :P

Tak mi się jeszcze przypomniało, jeśli któraś ma obniżoną hemoglobinę to doktor mi powiedział, że soki z cytrusów - z grejfruta lub pomarańczy wspomagają wchłanianie żelaza.
    Powiedział też żeby nie przesadzać z wodą z cytryną bo coś tam - ale niestety nie pamiętam co :(
    a ja cytrynę wciskam namiętnie do wszystkiego :D wody, herbaty :D Młody mało się od tej cytryny nie przekręci :D stara się wyjść przez pępek, ale jeszcze matkę znosi :P

• Ida Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    o ile winnych!!
    wystarczy w stół uderzyć :D

ja też chcę!!!
    Ej, ale czy jak mamy taką zachciankę silną, to chyba coś to oznacza? No ale co może oznaczać chęć picia coli?? Że organizm potrzebuje cukru? Czy kalorii?

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ