Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka :) masz sernik http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d35f7a572a3d.jpg

mimka84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Justinka mam pytanie jako do naszego eksperta. Jestem na L4 już dość długo i pierwszy raz dostałam jakoś mniej kasy i mam takie pytanie. Kasę wypłaca mi pracodawca do końca każdego miesiąca. Na listopad miałam zwolnienie do 27.11. a 28.11. rano poszły przelewy. W pt 28.11. dowiozłam zwolnienie od 28.11. do 11.12. i mam pytanie czy wyrównanie za listopad dostanę tylko za jeden dzień pracujący czyli za ten 28.11. czy dni weekendu też się liczą?
    Mam nadzieję, że zrozumiale zadałam pytanie :)
    Za ekspertkę się nie uważam, ale dzięki :) Bardziej wiem co i jak jak się jest na działalności.
    Ale z tego co się orientuję to zazwyczaj płacone jest za każde zwolnienie, dlatego dostałaś pewnie kasę tylko za dni do 27.11 za pozostałe wszystkie dni listopada dostaniesz pieniądze [czyli 3 dni :)], ale ciężko mi powiedzieć kiedy, nie wiem jak to jest jak pracodawca płaci, a nie ZUS. Możliwe że z kasą za grudzień, ale mogę się mylić.

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary dodałaś dzisiaj zdjęcie ślicznego brzuszka ale mnie w oko rzucił się także dywanik w pasy, gdzie kupiłaś??

nick nieaktualny, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Dajana nie ibuprom, raczej właśnie apap i inne z paracetamolem. Kurcze, mnie też pobolewa od paru dni i się zastanawiam, czy w ciąży można leczyć kanałowo? Bo dentystka mówiła że ten ząb kiedyś będzie trzeba i obawiam się że zbliża się ten moment. Nigdy nie miałam kanałówki.
    Spokojnie można kanałowo leczyć, ja właśnie wczoraj skończyłam drugiego zęba który miałam robiony kanałowo w czasie ciąży. Wiadomo, że po porodzie jak przestanie się karmić obowiązkowo zdjęcie rtg dla potwierdzenia czy kanały są dobrze wypełnione.

mimka84 lubi tę wiadomość

201504101680.png
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Niestety, nie mam. Ten ząb miałam plombowany pół roku temu i lekarka mówiła, że prędzej czy później będzie trzeba tu robić kanałówkę wrrr. Idę teraz w grudniu na przegląd i ciekawe co wymyśli.
    Ja też nie miałam aktualnego zdjęcia, ale stomatolodzy zwłaszcza Ci prywatni mają specjalny sprzęty do mierzenia długości kanałów i tym się ratują inaczej troszkę ciężko bez zdjęcia. tak jak pisałam powyżej ja miałam robione już 2 kanałowo i dla dentystki nie był to problem. A jeśli ząb reaguje na ciepło/zimno to szczerze nie wiem jak wytrzymasz do 11 bo raczej będzie coraz gorzej :| można brać nawet 2x apap naraz jak coś...

mimka84 lubi tę wiadomość

201504101680.png
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Tak juz ponad 2 lata mam dg przychody wykzuje. Oby bylo ok
    W takim razie spokojnie, nie masz co się martwić :) Bardziej męczą te co specjalnie w ciąży założyły DG aby wyciągnąć zasiłek...

201504101680.png
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    CzaryMary dodałaś dzisiaj zdjęcie ślicznego brzuszka ale mnie w oko rzucił się także dywanik w pasy, gdzie kupiłaś??
    W pasy jaki ja tez chcem zobaczyc ten dywanik ,hela u czary mary ja te kule zerklam a ty dywan ty dywaniarko:D haha my to dosterzegamy dobre rzeczy :) u fasi mi szafa imponuje zajebista jest fasiulka gust ma : ) ja moge pomarzyc o takiej w tym mieszkaniu tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 19:27

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Ja też nie miałam aktualnego zdjęcia, ale stomatolodzy zwłaszcza Ci prywatni mają specjalny sprzęty do mierzenia długości kanałów i tym się ratują inaczej troszkę ciężko bez zdjęcia. tak jak pisałam powyżej ja miałam robione już 2 kanałowo i dla dentystki nie był to problem. A jeśli ząb reaguje na ciepło/zimno to szczerze nie wiem jak wytrzymasz do 11 bo raczej będzie coraz gorzej :| można brać nawet 2x apap naraz jak coś...
    Mnie kanalowego po porodzie zrobi :/ mowi ze jak bedzie bolal to znów plombe zmieni tymczasową z lekiem .Teraz na czyszczenie kamienia mam bo mowi ze dziąsl mi krwawią bardzo i jak plombe zalozy bialą to bedzie rozowa :/od krwi. Cos sie boi robic kanalowo mi bo xray nie byl robiony na tego zęba ma ale stare zdjecie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 19:33

• olka30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadłam się pożalić, że muszę brać antybiotyk, bo cholerna ropa spod zęba nie daje za wygraną :( Siedzę i beczę, a tak chciałam niczym nie szkodzić bobusiowi :((

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuję coca colę.
    Przyznać się bez bicia kto tak grzeszy? :P

Ewelcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    czuję coca colę.

Mea culpa :P

nick nieaktualny, Ewelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:39

nick nieaktualny, Ewelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, ja niestety :P

Tak mi się jeszcze przypomniało, jeśli któraś ma obniżoną hemoglobinę to doktor mi powiedział, że soki z cytrusów - z grejfruta lub pomarańczy wspomagają wchłanianie żelaza.
    Powiedział też żeby nie przesadzać z wodą z cytryną bo coś tam - ale niestety nie pamiętam co :(

nick nieaktualny, Ewelcia lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti na 1308 stronie, kule też fajne, mam w domku:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka jej wiem co przechodzisz ja mialam zapalenie okostne juz 3 dni z bolem a lupalo chokernie az promieniowalo na ucho pol glowy szyje masakra do dentysty idz .Chic niech ci cos zaradzi

• Ida Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaa, okazuje się, że więcej tu grzesznic... :P :D

nick nieaktualny, MartaAlvi, Fasia, Ewelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ile winnych!!
    wystarczy w stół uderzyć :D

ja też chcę!!!

Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    czuję coca colę.
    Ja pepsi dwa lyki wzielam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Amy, ja niestety :P

Tak mi się jeszcze przypomniało, jeśli któraś ma obniżoną hemoglobinę to doktor mi powiedział, że soki z cytrusów - z grejfruta lub pomarańczy wspomagają wchłanianie żelaza.
    Powiedział też żeby nie przesadzać z wodą z cytryną bo coś tam - ale niestety nie pamiętam co :(
    a ja cytrynę wciskam namiętnie do wszystkiego :D wody, herbaty :D Młody mało się od tej cytryny nie przekręci :D stara się wyjść przez pępek, ale jeszcze matkę znosi :P

• Ida Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    o ile winnych!!
    wystarczy w stół uderzyć :D

ja też chcę!!!
    Ej, ale czy jak mamy taką zachciankę silną, to chyba coś to oznacza? No ale co może oznaczać chęć picia coli?? Że organizm potrzebuje cukru? Czy kalorii?

‹‹ ‹ 1289 1290 1291 1292 1293 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ