X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z poczty, kolejka jak ch.j oczywiście nikt mnie nie przepuścił. Wieśniactwo i tyle :)

Co do ruchów dzieciaczka to ja tez czasami czuje takie przesuwanie się jakby glizdy - nie przepadam za tymi ruchami bo mnie bolą. Po takim ruchu najczęsciej coś zaczyna mi wystawać. Albo dupka Misia albo jego głowka. Od wczoraj mam na niego patent - przykładam tą pozytywkę i mały wędruje na swoje miejsce i słucha. Urocze to :)

kotka - miałaś pokazac foty ze ślubu, no i co ?? ;)

Amy - no Twoj brzuszek jest zgrabny przecudnie. Zazdraszczam. Fakt zaczął rosnąć ale tak bardzo ładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 12:48

Amy, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:35

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam maluje jeszcze paznokcie u stop :P jestem troszke ponaciagana..ale bylam kiedys przymierzyc buty i mialam kurtke ktora juz byla za ciasna i buty zdjelam druga noga i zalozyc nie moglam. Buahaha pewnie smiali na zapleczu bo sklep monitorowany... po 4 nieudanej probie rozpielam kurtke i ubralam buty :P WSTYD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 12:55

Hela85, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    wróciłam z poczty, kolejka jak ch.j oczywiście nikt mnie nie przepuścił. Wieśniactwo i tyle :)

Co do ruchów dzieciaczka to ja tez czasami czuje takie przesuwanie się jakby glizdy - nie przepadam za tymi ruchami bo mnie bolą. Po takim ruchu najczęsciej coś zaczyna mi wystawać. Albo dupka Misia albo jego głowka. Od wczoraj mam na niego patent - przykładam tą pozytywkę i mały wędruje na swoje miejsce i słucha. Urocze to :)

kotka - miałaś pokazac foty ze ślubu, no i co ?? ;)

Amy - no Twoj brzuszek jest zgrabny przecudnie. Zazdraszczam. Fakt zaczął rosnąć ale tak bardzo ładnie :)

Pod moja kurtka brzucha nie widać i tez stałam w kolejce na poczcie ;)gdybym sie złe czuła to bym poprosiła czy mogłabym poza kolejka ale ze czuje sie ok to sobie postalam...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • ziolko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Kiedyś ktoś powiedział że jak pępek wyłazi to na chłopca a wklęsły na dziewczynkę ale pewnie tyle w tym prawdy co w innych przesądach :P

Dopiero bym się zdziwiła!! bo mam silne przeczucie na chłopca :)

Dziewczynki szpitalne- trzymam kciuki za Wasze szybkie powroty do domków :*

Ewelcia lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze widac zmiany w brzuchu.. ale i tak czuje ze to kupkowy brzuch :P jutro zrobie zdjecie zeby sprawdzic czy faktycznje nadal jest taki fajny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 12:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ciesze sie ze widac zmiany w brzuchu.. ale i tak czuje ze to kupkowy brzuch :P jutro zrobie zdjecie zeby sprawdzic czy faktycznje nadal jest taki fajny :D

jaki kupkowy toż to Olkowy brzuch !!

Amy, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    jaki kupkowy toż to Olkowy brzuch !!

Jak zrobie kupke to sie okaze ile w nim bylo Olka :D

Ewelcia, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do filmu Oszukana - dosc kiepski :P ale famtycznie wiedzialam ze na faktach bo o filmie bylo glosno w mediach... ciekawa jestem ile jest takich historii i ludzi ktorzy nie sa swiadomi ze np ktos w rodzinie byl w szpitalu podmieniony.. bo do poki sie nie choruje to czlowiek nie ma pewnnosci co do zgodnosci genetycznej z rodzicami :)

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka!:)
    jak możesz to napisz mi jeszcze czy jeżeli za luty zaczne płacic podwyższoną skladkę zus, a w marcu urodze to jaką za marzec mam zapłacić? a jak nie urodze w marcu tylko w kwietniu to za marzec mam płacić taką jak za luty, czy mogę niższą lub wyższą a oni już sobie to tam przeliczą?
    Przepraszam, że Cię tak męcze!!!

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    byłam ostatnio świadkiem na poczcie jak dziewczyna w ciąży bardziej widocznej niż moja poprosiła o przepuszczenie bo masa ludzi była i co się bidula nasłuchała, że ciąża to nie choroba że się w dupach poprzewracało tym młodym teraz, że kiedyś baby w ciąży w polu zapieprzały a teraz to by leżały do góry brzuchem, no masakra, jak zazwyczaj bym stanęła w obronie tak wtedy mnie dosłownie zamurowało że niemal wszyscy jednym głosem gadali a dziewczyna wyszła prawie z płaczem a ja schowałam mój brzuszek pod torbą

SZOK!! Brak mi słów.

Idę liczyć ubrania dla młodego :) Chora na głowę matka :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    byłam ostatnio świadkiem na poczcie jak dziewczyna w ciąży bardziej widocznej niż moja poprosiła o przepuszczenie bo masa ludzi była i co się bidula nasłuchała, że ciąża to nie choroba że się w dupach poprzewracało tym młodym teraz, że kiedyś baby w ciąży w polu zapieprzały a teraz to by leżały do góry brzuchem, no masakra, jak zazwyczaj bym stanęła w obronie tak wtedy mnie dosłownie zamurowało że niemal wszyscy jednym głosem gadali a dziewczyna wyszła prawie z płaczem a ja schowałam mój brzuszek pod torbą
    Masakra... jak musialy za przeproszeniem zapierd**** w polu to przykro mi bardzo. Ja tez pracuje w ciazy.. tzn teraz juz leze ale wiekszosc pracuje

Ludzie sa pojebani

Hela85 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Dzień dobry :)

AMY gonisz kangura wielkością brzucha, jeszcze trochę i go zdetronizujesz ;)

KOTKAPSOTKA ja się zaczynam już bać czytać Twoich postów. Ja też miałam schizę kawową, ale gin mi mówiła że mogę rano spokojnie normalną kawę wypić i dziecko na tym nie ucierpi na pewno. Ja mam niskie ciśnienie, bóle głowy i wahania cukru więc poranna kawa z mlekiem i cukierek czekoladowy/kanapka z dżemem są wskazane :) moja mama będąc ze mną w ciąży wypijała 2-3 kawy dziennie (małe, parzone) i jestem w miarę normalna ;) nie mam ADHD, nie miałam kłopotów z nauką ani zdrowiem.

ANGELA wyślij męża po stopery takie z plastelinki, one szczelnie zapychają kanalik uszny i jakoś uda się zasnąć.

HWESTA jak tam? wychodzisz?

Mój pępek mega płytki się zrobił,właściwie płaski, na około ma taką wystającą obwódkę i mam brązową wyraźną krechę od wzgórka łonowego przez pępek do wysokości ok 5 cm nad pępkiem.

Haha sory :D
    Ale poprostu ten eksperyment z pajakiem jest tak wymowny, ze nei moge o tym nei myslec :D. Skoro pajak nie potrafi wybudowac swojej sieci po kofeinie to znaczy ze jednak ma ona nienajlepszy wplyw. Ale ja nei panikuje bo kawe pije ale ograniczam to znaczy pozwalam sobei na kawke w weekend :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mowi ze mlodziez bezczelna.. niech sie same siebie posluchaja te stare kur***

Alem sie wkurwila!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 13:11

Eweliśka, mimka84, Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    . Amy to ile tego masz zamiar zrobic:p jasne że to dzidzius. Ciesze się że nie jestem sama z takim gigantem:d

Amy lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Najgorsze jest to że to właśnie starsi ludzie takie zdanie mają, młodzi mają już inne podejście, mój wujek jak w pierwszej ciąży nie pracowałam to ciągle jakieś komentarze wstawiał aż skończyły się wizyty bo mnie wkurzał
    Wcale sie nie dziwie. Ja mam ciety jezyk strasznie.. jakbym odwinela to by taki wujek na wizyte sie juz nie pokusil :P

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    . Amy to ile tego masz zamiar zrobic:p jasne że to dzidzius. Ciesze się że nie jestem sama z takim gigantem:d
    A z pol kilo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje w szpitalu,crp z krwi 7,7. A moczu mi nie robili. Bambi85 co znaczy to crp 7,7 czy wysokie? Raaaatuj.ja juz się czuje dobrze,nera nie bolu,glowa za to z braku świeżego powietrza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide ugotowac kakao bo mam taka zgage a apteka oj daleko :P mleka samego nie wypije z kakao jakos przejdzie...

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:

O kurde, ja bym nei przepuscila. W ciazy to mi chyba sie jeszcze pogorszylo :P. Zjebalabym tam te baby az by pouciekaly ;P

CzaryMary lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ