Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:Zostaje w szpitalu,crp z krwi 7,7. A moczu mi nie robili. Bambi85 co znaczy to crp 7,7 czy wysokie? Raaaatuj.ja juz się czuje dobrze,nera nie bolu,glowa za to z braku świeżego powietrza

Kurczę no, szkoda
Pytanie do doświadczonych mamuś - jakich ciuszków najwięcej się używa? śpiochy, pajacyki, półśpiochy, body ?? Będę wdzięczna za odp. -
Ja się śmieję z mojego taty - tak się cieszy z małego, że będzie wnuk, płaci za zakupy dla niego, teraz dzwoni mi i nalega żeby już wózek kupić że on płaci i chce już
no masakra, mówię Wam, ja mu na to że jak się trafi jakaś okazja to się kupi a jak nie to lepiej później żeby gwarancji nie tracić, no jak małe dziecko normalnie
Hela85, Amy, KasiaKwiatek, Fasia, Krysti, mantissa lubią tę wiadomość
-
Jak ja się opiekowałam 7 mies chłopcem kiedyś to najwygodniej mi było ubierać go w body i spodenki ewentualnie bluza jak było zimnom śpiochy to do spania tylko, ale on był większy więc nie wiem jak to jest z noworodkami
CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Hello nie wiem w sumie sama co robie ale jakos nie mam czasu zeby Was nadrobic, przysiade jak ogarne jakis obiad moze.hwesta wrote:Zostaje w szpitalu,crp z krwi 7,7. A moczu mi nie robili. Bambi85 co znaczy to crp 7,7 czy wysokie? Raaaatuj.ja juz się czuje dobrze,nera nie bolu,glowa za to z braku świeżego powietrza

Hwesta spokojnie, zalezy od jednostek, ale mysle ze te o ktorych mowa , w zaleznosci od metody maja norme do 3,5 lub do 5 tak czy inaczej 7 to dobry wynik, tak jak juz kiedys pisalam dla mnie podwyzszone jest rzedu 50, 100, jak jest 200- 300 to wtedy sie martwie. Hwesta wynik CRP ok, pewnie zrobia Ci jeszcze mocz, kontrolne usg bym zrobla a wiadomoco co w tym posiewie??? moze jeszcze nie maja wyniku kompletnego? Hwesta z tego co piszesz jest juz duzo lepiej, weekend jakos przetrwasz a po niedzieli pewnie Cie wypisza, dasz rade. -
nick nieaktualny
-
jak nie masz zadnej infekcji, ktora Cie niepokoi to uwazam ze bez sensu, sama ciaza moze lekko Crp podwyższac, takze moim zdaniem to by byla sztuksa dla sztukiOla89 wrote:A czy przy normalnych badaniach comiesięcznych CRP też warto robić, czy nie ma sensu?
-
CzaryMary wrote:Kurczę no, szkoda

Pytanie do doświadczonych mamuś - jakich ciuszków najwięcej się używa? śpiochy, pajacyki, półśpiochy, body ?? Będę wdzięczna za odp.
Kochana body z długim rękawem i spiochy albo spodenki, później już tylko bodziak z krótkim rękawem albo i nawet bez bo przy 30 stopniowym upale nie zakładałabym wcale tylko pampers i wio na dwór. Do spania zakupowaliśmy pajacyki i pod tym zakładaliśmy albo kaftan albo bodziak ale to była zima, więc na naszą pore tylko pajac do spania.
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
Ja wrocilam z zakupow mikolajkowych, spedzilam w sklepie z zabawkami i grami ponad godzine, bo musialam wybrac prezent dla corki od mojej mamy i siostry jeszcze. Masakra jakie rozne barbie i inne duperele sa drogie, mlodsze dziecko to jednak i prezenty tansze a co bedzie pozniej ?? Ja jednak postawilam dzis na gry rozwijajace i puzzle, kupilam tez tablice stojaca i krede
wprowadzilam sie w swiateczny nastroj przez te zakupy 
A Pola teraz siedzi przy kominku i czysci buty bo musza byc czyste na mikolaja, swieta nabieraja barw jak sa dzieci mowie Wam, az mi sie plakac chce
!!!
Krysti, Hela85, CzaryMary, haneczka, KasiaKwiatek, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:U mnie krew ok nic się nie dzieje czysto
dzis dostałam wynik 
Ja na krew ide w poniedziałek, jestem w ogole z siebie dumna bo przed ciążą i przed szpitalem ostatnio to panikowałam zawsze przed pobieraniem krwi, mdlałam, no cyrki mowię Wam, a odkąd byłam w szpitalu gdzie mi pobierali krew co chwila jakoś się przemogłam i jest ok
mimka84, mantissa lubią tę wiadomość
-
Hela85 wrote:byłam ostatnio świadkiem na poczcie jak dziewczyna w ciąży bardziej widocznej niż moja poprosiła o przepuszczenie bo masa ludzi była i co się bidula nasłuchała, że ciąża to nie choroba że się w dupach poprzewracało tym młodym teraz, że kiedyś baby w ciąży w polu zapieprzały a teraz to by leżały do góry brzuchem, no masakra, jak zazwyczaj bym stanęła w obronie tak wtedy mnie dosłownie zamurowało że niemal wszyscy jednym głosem gadali a dziewczyna wyszła prawie z płaczem a ja schowałam mój brzuszek pod torbą
Masakra, pewnie to były te same baby co zapierdzielaly w tym polu....szkoda słów na zero zrozumienia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ojej chwilkę mnie nie było, a tu tyle się działo. Angela biedna. Dobrze, że już po wszystkim. Teraz tylko wrócić do domu i odpoczywać.
Oby jak najszybciej.
Fajne macie brzuszki dziewczyny. Każda inny i wyjątkowy na swój sposób.
Ja pępek mam jeszcze w środku, ale już jest płytko. A mój mały Arturek dzisiaj tak mnie kopnął w kąpieli jak oblałam go ciepłą wodą, że pierwszy raz zobaczyłam jak brzuch podskakuje. 
Wczoraj miałam urodzinki, skończyłam 25 lat, ale na największy prezent muszę poczekać do kwietnia.
Na usg połówkowym lekarz zbadał wszystkie parametry, policzył paluszki, rączki i nóżki. Wszystko się zgadza.
Potwierdził na 95% chłopca, choć tym razem nie widziałam pindolka, muszę uwierzyć na słowo. Dzieciątko duże jak na swój wiek. W siatce percentylowej pod górną granicą normy. Czyli mój mały przyrost wagi mu nie przeszkadza.
Lekarz też powiedział, że to normalne i że tyć zaczyna się przeciętnie po 30 tyg, kiedy dziecko najbardziej rośnie. Powiedział nawet, że jak do 30 tyg będę na plusie 5,5 kg to on się bardzo ucieszy. (Teraz mam 3,5) 
Nie miałam tylko usg 3d. Macie takie badanie prywatnie, czy na NFZ? Ile ono kosztuje?
Dziewczyny od 3 dni boli mnie brzuch, jest tkliwy, bo mam wzdęcia i zaparcie, które nie pozwala się odpowietrzyć.
Co na to polecacie drogie farmaceutki?
mimka84, Hela85, CzaryMary, Krysti lubią tę wiadomość
-
Ja jestem wściekła co do imienia, co zaproponuje to mężowi się nie podoba. Więc mówię, żeby sam wymyślił, a on że nie będzie wymyślał bo jeszcze nie wiadomo jaka płeć. No i co z tego??? to nie można wymyślić i dla chłopca i dla dziewczynki a później to niepotrzebne odrzucić?
Powiedziałam, że skoro nie umie się zdecydować to będzie Lucjan
i mówię do brzucha Lucek po prostu 
Mama jak usłyszała to miała dziwną minę, a ja mówię "no co, Lucek z m jak miłość to miły gość, więc imię pasuje"
mimka84, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Wlasnei dzwonilam do szpitala gdzie zameirzam rodzic. Sa jeszcze miejsca na kurs rodzenia
. Narazie jestem zapisana na kurs w dzielnicy obok ale pomyslalam ze chyba jednak lepiej bedzie tam robic gdzie zameirzam rodzic. Dobrze mysle? Tylko, ze potem polozna ktora do domu przychodzi bedzie pewnie inna. Gdybym robilöa kurs w tej dzielnicy obok to polozna by przychodzila ta z kursu potem do domu. Jak myslicie co lepsze?