X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lelitka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi ty jabłko a ja gruszki wcinam na potęgę:-) :-) :-)
    Ale ja dziś senna jestem!!!Ledwo żyje i juz w łózeczku leże :-)
    Miłego wieczoru :-) :-)

(*) 09.08.2013 Fiołeczek....25 tc
    (*) 21.01.2014 Aniołek 5 tc
    f2w3vfxm0u0xdin0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Kluska to dobrze, że plamienie się skończyło :-)

Ja to od paru dni mam remont w domu i przez to czasu na nic! Do tego nie mam siły wogóle, aż mnie to przeraża! A jutro idę na wesele i nie mam pojęcia jak tam wytrzymam, jak coś zjem to od razu wszyscy się domyślą, że w ciąży jestem, bo od 3dni chyba widać mi brzuszek, którego wieczorem w żaden sposób nie mogę wciągnąć :-)
    Współczuje remontu umnie tez koszmar z remontem ale juz w tym tyg koniec na szczęście .:)nie mogę się ogarnąć przez to co dziennie kurze wycieram i tak biało bo kafle tną masakra co posprzątam to zaraz znów to samo ręce opadają ?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I rzodkiewka w ruch juz oszaleje z tym jedzeniem :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:03

Krysti lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:34

Krysti, Fasia, malinka1984, Ulka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dobry wieczór :)
    A ja od wczoraj mam się całkiem nieźle. Rano zwymiotowałam na dzień dobry, później zasnęłam i jak się obudziłam to miałam się fatalnie, bo mdłości mnie mordowały ale reszta dnia aż do teraz fajnie :) bez zbędnych mdłości i innych rewolucji
    To dobrze ze się lepiej masz :) mnie mdliło ale ustąpiło całkowicie ,jem teraz to na co mi smak przyjdzie i jest ok .:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 21:22

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Krysti lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Angela ja też nie słyszałam serduszka ale widziałam jak ślicznie bije :)

Dzisiaj wykupiłam cały arsenał lekarstw :D 3 opakowania luteiny 100mg, czopki, syrop, acard :) na kilka miesięcy starczy

Krysti ja też jem na to na co mam ochotę. W zasadzie jeszcze nie mam potraw których bym nie mogła zjeść. Teraz właśnie zrobiłam sobie pastę jajeczną. Mniam mniam! :)
    Jaj pasta jajeczna mniam mniam tez bym zjadła ale smaka zrobiłaś ze zaraz skoczę po jajka do sklepu i tez zrobię sobie:))

Fasia lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:29

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam, jakie wy macie problemiska z tymi mdłościami, to raduję się z całego serca, że mnie na razie omijają. Zmęczenie w zasadzie przeszło, zgaga ostatnimi czasy naprawdę sporadycznie, chociaż wcześniej dawała popalić. Aż się kurczę zastanawiam, czy wszystko w porządku jest, skoro tak żadnych objawów. No ale nie będę schizować, bo to nic dobrego nie przyniesie. :) W poniedziałek lecę podstawowe badania zrobić (i tu się głupio zapytam - mocz to ten poranny zanosimy i jak najszybciej, tak?), a druga wizyta i gina 9 września. :)

Btw. jak tak wszyscy o jedzeniu to ja się pochwalę, że jutro będę pichcić pierwszy raz w życiu wątróbkę, chociaż za nią nie przepadam, ale podobno dużo żelaza ma, więc maleństwu by się przydało. :)

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hej
    zazdraszczam widokow dzieciatek u mniej tez moze bedzie juz widac wg ovu 9 tydzien bedzie a jak faktycznie ciaza mlodsza to 8 bedzie dopiero, zobaczymy
    powiem wam ze zaczynam się bać tej wizyty bo jestem lekko przeziebiona a trwa to juz tydzien więc niewiem czy to dobrze:((
    jak ja wytrzymam do wtorku.......
    Hej nie martw się wszystko bedzie dobrze ,ściskam ciepło :**:)każda z nas to przechodzi ten stres przed wizytą najgorszy trza byc pozytywnie nastawionym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Jak tak czytam, jakie wy macie problemiska z tymi mdłościami, to raduję się z całego serca, że mnie na razie omijają. Zmęczenie w zasadzie przeszło, zgaga ostatnimi czasy naprawdę sporadycznie, chociaż wcześniej dawała popalić. Aż się kurczę zastanawiam, czy wszystko w porządku jest, skoro tak żadnych objawów. No ale nie będę schizować, bo to nic dobrego nie przyniesie. :) W poniedziałek lecę podstawowe badania zrobić (i tu się głupio zapytam - mocz to ten poranny zanosimy i jak najszybciej, tak?), a druga wizyta i gina 9 września. :)

Btw. jak tak wszyscy o jedzeniu to ja się pochwalę, że jutro będę pichcić pierwszy raz w życiu wątróbkę, chociaż za nią nie przepadam, ale podobno dużo żelaza ma, więc maleństwu by się przydało. :)
    Mocz poranny najlepszy :) tak ten najlepiej oddać po śnie zaraz .a zanieść możesz o której godzinie masz wizytę najlepiej rano zanieść .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 21:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:

Tylko wątróbkę duś krutko bedzie fajna i mięciutka wiem z własnego doświadczenia :)im dużej się ja dusi tym twardsza.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za rady. :) Wynalazłam taki przepis z warzywkami: cebulką, papryką, pieczarkami itp., więc może jakoś przełknę. :)

A z tym porannym to nie będzie problemu, jak ja w nocy i tak z 4 razy latam do wc? :P

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Krysti lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:34

• ziolko Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie co do wątróbki ja słyszałam, że nie jest wskazana w ciąży. No ale może się mylę :)

Dziewczyny, ja też nie słyszałam serduszka tylko widziałam jak pika, ale mi to w zupełności wystarcza !! :D

natt lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę... tu wątróbka, tu serek wiejski, kotlet, jabłko itp. Ja nadal tylko bagietka lub rogalik z białym serkiem lub dżemem. Do tego w sumie doszła jeszcze jajecznica na maśle. Tylko dzisiejszego dnia zaliczyłam kibelek już trzy razy a to chyba jeszcze nie koniec... U mnie to chyba sprawa rodzinna, zarówna mama jak i babcia ciężko przechodziły początki. Wkurza mnie już, że wszyscy naokoło mówią mi że mam się cieszyć i być pozytywniejsza ale kurde jak?! Od trzech tygodni czuję się jak na wiecznym kacu, nie mogę nic jeść, wszystko mi śmierdzi, nie mam na nic siły i najchętniej bym tylko wyła w niebo głosy. :|

Chyba zaczynam tracić zmysły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 22:45

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ