X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jakbym w ciąży nie była: piersi nie bolą, mdłości brak, troszkę senność i lekkie zaparcie... Ach....

Krysti lubi tę wiadomość

• kluska Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki.
    Ja dzisiaj spałam całą noc jak zabita od 22.
    Ewelcia ja już objawów jako takich nie mam ponad tydzień poza sennością i zmęczeniem a dzidziulek ma się dobrze bo widziałam go przed wczoraj. Lekarz mi powiedział, że te wszystkie objawy to są bardzo subiektywne i nie należy się przejmować.
    Angela gratuluję cudownego widoku na USG.

Od wczoraj biorę luteinę dowcipnie i ta nocna to chyba cała wylądowała na majtkach. Może ja źle wkładam? Wpycham ile mi palca starczy, szyjki nie czuję, musi być wysoko. Czy Wam się też tak zdarza, że rozpapciana tabletka wylatuje z pochwy?

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) witam i o samopoczucie pytam:)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:08

Ewelcia lubi tę wiadomość

• kluska Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki liloe, bo myślałam, że jak wypływa to nic nie zostaje.
    Krysti jak zwykle kwitnąca. U mnie w miarę dobrze. Leżę sobie. W poniedziałek mają mnie wypuścić.
    Pozdrawiam dziewczynki

Krysti lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska najważniejsze, że wszystko dobrze z Twoją Kruszynką :) niepotrzebnie tylko najadłaś się strachu.
    Mi też coś mdłości dziś minęły. Może zapowiada się jakiś lepszy czas? :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)
    Do teraz nie wierzę, że przeżyłam wczorajszy dzień. Okropność.

Zauważyłam, że ostatnio śnią mi się straszne głupoty i często koło 4-5 rano zaczyna dokuczać mi bezsenność po czym w dzień chodzę jak zombie. Też tak macie?

• ziolko Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam identycznie. Dziś się obudziłam o 4:20 i do około 6 wierciłam się bo nie mogłam zasnąć. I tak już od około tygodnia :/ No i sny też mam jakieś dziwne co noc. Dziś mi się śniło, że paliłam papierosa (choć w realnym życiu nigdy nie paliłam), przyszedł mój tata i mnie ochrzanił, że w ciąży palę. A mi było tak strasznie wstyd bo zapomniałam, że w tej ciąży jestem!!! :D

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff no to pociesza mnie to, że nie jestem sama bo momentami naprawdę mam wrażenie, że zamiast na porodówkę trafię do psychiatryka. ;)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Dzięki liloe, bo myślałam, że jak wypływa to nic nie zostaje.
    Krysti jak zwykle kwitnąca. U mnie w miarę dobrze. Leżę sobie. W poniedziałek mają mnie wypuścić.
    Pozdrawiam dziewczynki
    Kluska to dobrze ze ciebie ok wszystko cieszę się i pozdrawiam wracaj do domku bo w domu najlepiej;) ja się mam dobrze jczuje się wspaniałe jak by ta ciąża mi energię dawała ,piersi mnie bolą plecy ale żyje:) ciąża nie choroba a w domu trza coś robic :) Mam pytanko czy mogę jeść gotowaną kiełbaskę chudą taką i keczup !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tez budze często w nocy a nad ranem zasypiam i śpię do 10 jak susel ,dzis obudziłam sie o 2,45 w nocy :D siusiu i potem nad ranem o 5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze mi problem z trądzikiem znikł moja twarz jest promieniująca :D.
    Mówią ze właśnie jedne maja tak ze wysypuje non stop a drugie ze kwitną w ciąży :) mam nadzieje ze juz tak bedzie mi dane wyglądać na buźce tak jak teraz :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umnie pochmurne dzis ale słoneczko przebija się przez chmurki ,mam nadzieje ze nie bedzie padać bo juz przeczytałam wszystkie gazety jakie kupiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti zgadzam się, że ciąża to nie choroba tylko widzisz nie każda jest taka sama.
    Ja przez ostatnie trzy tygodnie miałam tylko jeden dzień kiedy czułam się super (oczywiście wieczorem zaliczyłam kibel ale co tam...) Mam koleżankę, która ciągle mnie gani, że mam przestać marudzić i cieszyć tym co mam tyle, że ona przez 9 miesięcy wymiotowała tylko raz a ja minimum raz dziennie a wczoraj aż cztery. Przyznam, że nie mam siły żeby cokolwiek robić w domu oprócz włączenia pralki. Na szczęście pomaga mi mąż. Dodam jeszcze, że nie jestem na żadnym zwolnieniu lekarskim tylko normalnie pracuję po 40-50 godzin tygodniowo.

Co do kiełbasy to czytałam, żeby unikać surowych ale gotowana powinna być ok. Pogotuj może troszkę dłużej niż normalnie tak dla pewności. Smacznego! :)

Krysti lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie witam sobotnie
    ja to z rana jak zjem sniadanie to jak snieta ryba jestem już lepiej się czuję jak nic nie zjem ajjj
    jak zjem to z kolei ze 3 godziny mi zalega w jelitach, jejku te trawienie okropne jest ale jakos przezyje byleby było wszystko ok z dzidziolkiem było i wsio przetrzymam:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo:) ją dziś znowu w pracy na weselu, oj byle do rana:) czuje się w miarę ok:)
    W ciąży można jeść wszystko:) jedyne czego unikać w większych ilościach to watrobka i sery plesniowe:)
    Buziak i miłego dnia wszystkim:)

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Krysti zgadzam się, że ciąża to nie choroba tylko widzisz nie każda jest taka sama.
    Ja przez ostatnie trzy tygodnie miałam tylko jeden dzień kiedy czułam się super (oczywiście wieczorem zaliczyłam kibel ale co tam...) Mam koleżankę, która ciągle mnie gani, że mam przestać marudzić i cieszyć tym co mam tyle, że ona przez 9 miesięcy wymiotowała tylko raz a ja minimum raz dziennie a wczoraj aż cztery. Przyznam, że nie mam siły żeby cokolwiek robić w domu oprócz włączenia pralki. Na szczęście pomaga mi mąż. Dodam jeszcze, że nie jestem na żadnym zwolnieniu lekarskim tylko normalnie pracuję po 40-50 godzin tygodniowo.

Co do kiełbasy to czytałam, żeby unikać surowych ale gotowana powinna być ok. Pogotuj może troszkę dłużej niż normalnie tak dla pewności. Smacznego! :)
    To sobie zjem pogotuje dłużej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Heloo:) ją dziś znowu w pracy na weselu, oj byle do rana:) czuje się w miarę ok:)
    W ciąży można jeść wszystko:) jedyne czego unikać w większych ilościach to watrobka i sery plesniowe:)
    Buziak i miłego dnia wszystkim:)
    Robotka wesele wow nie złe unikaj ciast z kremem mmmmmmm yumy hihi. Ah;)pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wzięło na kfc i zjadłam 3 kawałki kurczaka mmmmm nie mogłam sobie odmówić ;) raz kiedyś można

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Angela ja też nie słyszałam serduszka ale widziałam jak ślicznie bije :)

Dzisiaj wykupiłam cały arsenał lekarstw :D 3 opakowania luteiny 100mg, czopki, syrop, acard :) na kilka miesięcy starczy

Krysti ja też jem na to na co mam ochotę. W zasadzie jeszcze nie mam potraw których bym nie mogła zjeść. Teraz właśnie zrobiłam sobie pastę jajeczną. Mniam mniam! :)
    Tez sobie teraz pastę jajeczną zrobiłam ze szczypiorkiem i wycinam aż mi się uszy trzęsą majoneziku dodała pieprzu odrobinkę soli pycha:D

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ