WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Kołatania mogą być związane z tarczycą,dziewczyny polecam zrobić markery tarczycowe,Tsh,Ft3 iFt4 na początek bo w ciąży często pojawiają się z nią problemy (coś o tym wiem) choć nikt by się tego nie spodziewał.
    Pierwsze Tsh w ciąży było ok, potem ogromny spadek, teraz ok ale usg tarczycy pomazało jakąś zmianę 4 mm i dalsza diagnostyka z krwi,póki co jod-Jodid 200mg
    Robiłam trzy razy tsh i raz ft4 i wszystko w normie :)

My autentycznie nie mamy pojęcia jak nazwać tą córkę :D
    Emilia mi się bardzo podoba ale pies jest Milka :D
    Irena to po mojej mamie którą kochałam nad życie.
    Lila tak mówili na moją mamę.
    Baśka wpadła przypadkiem i aktualnie tak mówimy na brzuch :) i nie wiem czy nie bedzie Barbara Irena i to nazwisko na ska :D
    tylko czy ja jej tą Barbarą nie skrzywdzę???

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Basia, Emilia- tez mialam takie pomysly, jakos dla dziewczynki mialam duzo propozycji a z imieniem dla chlopca jakos nie mozemy dojśc do konsensusu. Moj caly czas do brzucha mowi Leoś, jak sie zagapie to mo odpowiadam nawet, ale no way zaden Leon
    Ja dla chłopca miałam :) Szymon Jan. Jan po tacie moim.
    A Szymon jak dorosły, jak mały Szymuś, Szymcio, a jak będzie chciał robić karierę za granicą to będzie Simon i też git :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbara super, i -ska tez do Barbary pasuje, tak elegancko

shimmer_lip, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasia chcialam na pierwsze ale maz uwaza ze za czesto spotykane, nasz syn chyba bedzie no name jak tak dalej pojdzie

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wzięłam to zelazo na pełny żołądek to jest dużo lepiej,jakoś dam rade to lykac :)

KasiaKwiatek, shimmer_lip, Bambi85 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Jasia chcialam na pierwsze ale maz uwaza ze za czesto spotykane, nasz syn chyba bedzie no name jak tak dalej pojdzie
    Ja też jak mam doła imionowego to mówię, że chyba będziemy wołać do niej ej mała, albo hej dziewczynko :D ale ta baśka się pewnie przyjmie :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta no nareszcie uśmiech! :-D :-D

hwesta lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja też jak mam doła imionowego to mówię, że chyba będziemy wołać do niej ej mała, albo hej dziewczynko :D ale ta baśka się pewnie przyjmie :D
    shmimmer oby sie u ,mnie tak Leon nie przyjął ; P
    Nooo Hwesta sie lepiej czuje to i humorek lepszy i nawet usmiech sie pojawia, super super
    Mam nadzieje ze po jutrzejszym ginie tez bedzie mi blizej do usmiechu niz placzu, no ale stressss kurcze
    nie chce Wam tu znowu narzekac

shimmer_lip, hwesta lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    shmimmer oby sie u ,mnie tak Leon nie przyjął ; P
    Nooo Hwesta sie lepiej czuje to i humorek lepszy i nawet usmiech sie pojawia, super super
    Mam nadzieje ze po jutrzejszym ginie tez bedzie mi blizej do usmiechu niz placzu, no ale stressss kurcze
    nie chce Wam tu znowu narzekac
    Stres jest zawsze ale będzie dobrze :) trzymam kciuki :)

Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Bambi. Niby na wizytach oki, ja czuję sie w porządku a i tak zawsze tuż przed kolejną wizytą drżę, taki stres przedstarowy...

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:55

Bambi85, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie lubię jak położna mi robi mi słuchanie serca dzidziusia i przyciska tym czymś od ktg żeby je znaleźć. Grrr wiem ze nie zrobi krzywdy,ale jednak nie lubię jak ktoś uciska brzuch

• Jaga Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio po zważeniu u położnej i założeniu butów skoczył puls do 140, położna była w szoku bo ja tego nie odczułam. Ale tak jest niestety. Na ciśnienie musimy uważać bo teraz są straszne skoki ciśnienia atmosferycznego. Zapewne odczuwałybyśmy je mniej gdyby nie fakt , że jesteśmy w ciąży , serduszko bije dla dwojga i pompuje więcej krwi. Proponuję Mierzyć ciśnienie 3 razy na dzien , przed jedzeniem lub godzine po , 10 minutowy spoczynek przed zmierzeniem i spokojny miarowy oddech w trakcie. Po tygodniu zauważycie anomalie i możecie wyniki pokazać interniście jeśli coś was zaniepokoi.
    Co do kołatania serca jak się kładziemy spać i mocniejszego odczuwania bicia serca to ja tez tak mam codziennie. Wrażenie jakby mi serducho z klatki wyskakiwało.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Jak ja nie lubię jak położna mi robi mi słuchanie serca dzidziusia i przyciska tym czymś od ktg żeby je znaleźć. Grrr wiem ze nie zrobi krzywdy,ale jednak nie lubię jak ktoś uciska brzuch
    Też nie lubię a po połówkowym, które trwało i trwało do końca dnia mnie brzuch bolał bo czułam, że jest taki nagnieciony.
    Dziś po raz drugi Baśka kopnęła ojca w rękę :D myślałam, że w związku z moim tłuszczem na brzuchu będę musiała na to dłużej poczekać :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek nie no co ty w porządku hihi ;] Czasem zdarza się złapać słabszy dzień.Strasznie się martwie po tym wszystkim niestety...

Malutki kopie fajnie i rusza się ,także trochę paniki no ale ja taka panikara jestem.To dzieciątko jest dla mnie całym światem .

Co do sercowych spraw ja od kilku lat mam wykrytą tachykardie serce bije mi podczas normalnych czynności szyciej niż u zdrowej osoby i powiem,że odkąd jestem w ciąży bardziej tą wadę odczuwam często mam tak,że sobie leże a serce wali mi szybko . Na szczęście do kardiologa mam na 15 stycznia.Za poleceniem ginki się zarejestrowałam także dobrze,że termin nie tak odległy.Mi ginka powiedziała,że to kardiolog zadecyduje o porodzie czy SN czy CC.

Nadciśnienie też miałam jako 13 latka ale po 1,5 roku brania leków ustąpiło także od 4 lat jest już w porządku co mnie bardzo cieszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 21:35

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 dostaniesz od nas medal :D wystapimy do Twoich przełożonych po pochwałę i awans :D

Angela89, Bambi85, mantissa lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a próbowałaś wziąść probiotyk? Taki jaki zaleca się brać przy antybiotykach?

Angela89 lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:08

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ