WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Uważajcie dziewczyny z ta kawa, moze warto znaleźć inny spisob na bol glowy, ciśnienie w ciazy jest BARDZO niebezpieczne. Ja tez rano z łyżeczki rozpuszczalna mieszam ze zbożowa żeby chociaż smak czuc ;)

Ostatnio jak bylam u lekarza 146/91 wysłał mnie na IP i leżałam tam podłączona do czegoś co mi mierzyło ciśnienie co 15 minut przez 3 godziny... W moim przypadku jest prawdopodobieństwo zatrucia ciążowego co mi sie pojawiło w pierwszej ciazy, ale w szoku byłam jak lekarz powiedział ze jak mi skoczy ciśnienie powyżej 140/90 bezpośrednio mam jechać na IP... Bo go juz jest niebezpieczne dla nas kobitki...
    No ja raz miałam takie ciśnienie powyżej 140 i miałam pietra ale przeszło i teraz zanim sobie kawkę zrobię(piję z łyżeczki naturalną pół na pół z mlekiem) to mierzę ciśnienie i zazwyczaj jest koło 110/68. Długo mnie odrzucało od kawy ale teraz przeszło.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

KLUSKA - popros meza o masaz stop. Pomaga na bol glowy. Przynajmniej mi :) i ni emowie tu o lekkim boliku tylko o mocnym bolu glowy kiedy czlowieknei wiem czy spac czy chodzic, czy lezec czy siedziec...

JAGA - pewnie masz racje. Ja jak narazie ciaze przechodze zupelnie bezobjawowo ale nie mam juz cieprliwosci i denerwuje mnie rosnacy brzuch :P. Dla mnie cizaa powinna trwac 5 miesiecy, 9 to juz troche za dlugo :P

Widze ze na tapecie jest cisnienei itd. To sie was o cos zapytam.
    Ja na kazdej wizycie mam mierzone cisnienie i zawsz jeste calkiem normalne i puls mniejwiecje ok 80u/min.
    Natomiast kiedy sie klade do lozka to slysze jak mi serce wali i jak mi wszystko pulsuje i ciezko mi zasnac. Myslicie ze mam wtedy szybszy puls i powinnam z tym do lekarz aisc czy to poprostu takei wrazenie dziwne ???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:13

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:35

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej

Widze ze na tapecie jest cisnienei itd. To sie was o cos zapytam.
    Ja na kazdej wizycie mam mierzone cisnienie i zawsz jeste calkiem normalne i puls mniejwiecje ok 80u/min.
    Natomiast kiedy sie klade do lozka to slysze jak mi serce wali i jak mi wszystko pulsuje i ciezko mi zasnac. Myslicie ze mam wtedy szybszy puls i powinnam z tym do lekarz aisc czy to poprostu takei wrazenie dziwne ???
    Chyba większość z nas to ma (już kilka dziewczyn mam wrażenie o tym pisało) i takie galopady serca są chyba normalne w ciąży. Mi na początku lekarz wymacał zaburzenia rytmu serca i wysłał do kardiologa. W tym roku już nie było limitów i wizyt więc poszłam prywatnie, miałam ekg i wszystko ok a też mam takie jazdy w łóżku. Czasami nawet mam wrażenie jakby mi serce omykało o jedno uderzenie. Oddycham wtedy głęboko i wolno i przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 19:54

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze z dziewczyną z nadciśnieniem. Od 34 tyg w szpitalu jest,jutro ma 38+1 i robią jej cesarke

• Fasia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam od początku takie dudnienia serca. Serce jakby stawało a za chwilę takie mega mocne uderzenie, nieprzyjemne strasznie. Lekarka przepisała aspargin - magnez z potasem i przeszło ;)

hwesta lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o zime to chyba bedzie pozno.. jesli chodzi o Szwecje bo podobno snieg ma byc dopiero w lutym wiec do kwietnia moze sie przeciagnac ;P

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer Psotka mam dokładnie to samo. Wieczorem w łóżku takie kołatanie, jakby serce czasem razy dwa zabiło. Ale pytałam lekarza to normalne choć warto sprawdzić u internisty i ewentualnie kardiologa czy ciąża nie ujawniła jakieś wady... Też wybieram się to skontrolować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 19:57

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołatania mogą być związane z tarczycą,dziewczyny polecam zrobić markery tarczycowe,Tsh,Ft3 iFt4 na początek bo w ciąży często pojawiają się z nią problemy (coś o tym wiem) choć nikt by się tego nie spodziewał.
    Pierwsze Tsh w ciąży było ok, potem ogromny spadek, teraz ok ale usg tarczycy pomazało jakąś zmianę 4 mm i dalsza diagnostyka z krwi,póki co jod-Jodid 200mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 20:01

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Shimmer Psotka mam dokładnie to samo. Wieczorem w łóżku takie kołatanie, jakby serce czasem razy dwa zabiło. Ale pytałam lekarza to normalne choć warto sprawdzić u internisty i ewentualnie kardiologa czy ciąża nie ujawniła jakieś wady... Też wybieram się to skontrolować
    No właśnie też mi się wydaje, ze takie jazdy są normalne. W końcu serce musi pompować dużo więcej krwi teraz. I właśnie dlatego 20stki są spokojniejsze w ciąży :) one nie sprawdzają każdego objawu w necie :D
    A ja mam plan na jutro leżeć cały dzień :) przez dwa tygodnie siedziałam przy maszynie do szycia, przeżyłam szkołę i jutro będę się relaxować :)
    Dziewczyny a co myślicie o imionach:
    Irena
    Barbara
    Lila
    Emilia
    te co są na fb wiedzą do jakiego nazwiska :) generalnie polskie i kończące się na ska

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer Emilia mi sie bardzo podoba :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh mam w normie. Dlatego nie panikuje, ciśnienie tętno też, ale pojde i sprawdzę. Nie zaszkodzi

• Gosha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja leze z dziewczyną z nadciśnieniem. Od 34 tyg w szpitalu jest,jutro ma 38+1 i robią jej cesarke
    Tez sie obawiam ze pod koniec ciazy wyladuje przez to w szpitalu jak podczas pierwszej :( tylko mnie cesarka ominęła, jedyny minus ze podczas porodu musiałam leżeć pod koniec, czyli jakies 3-4 godziny w łożku, juz nie pozwolili skakać na piłce itp, wlasnie przez ciśnienie :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie Basia podoba bardzo :-D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mam, zwykle ekg moze tego nie ujawnic,bo to kilkusekundowy zapis, zeby zlapac jakie zaburzenia rytmu to sa, trzebaby zrobic holter ekg- wlasnie sobie wyobrazam jak wszystkie kladziemy sie do lozka okablowane, z "walkmanami" na szyi hih. Najczesciej sa to dodatkowe skurcze, jak nie jest ich za duzo, nic sie z nimi nie robi. Jest wiecej krazacej krwi, serce ciezej pracuje, moze troche " wariowac". Poki te dolegliwosci sa chwilowe, nie dekompensuja Was, nie ma dusznosci, zawrotow glowy, zaslabniec w przebiegu tych dolegliwosci to ze spokojem. Tzn zawsze mozna isc zorbic stndardowe ekg, chociazby u rodzinnego. I magnez powinien pomoc Fasia ma racje.

KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    No właśnie też mi się wydaje, ze takie jazdy są normalne. W końcu serce musi pompować dużo więcej krwi teraz. I właśnie dlatego 20stki są spokojniejsze w ciąży :) one nie sprawdzają każdego objawu w necie :D
    A ja mam plan na jutro leżeć cały dzień :) przez dwa tygodnie siedziałam przy maszynie do szycia, przeżyłam szkołę i jutro będę się relaxować :)
    Dziewczyny a co myślicie o imionach:
    Irena
    Barbara
    Lila
    Emilia
    te co są na fb wiedzą do jakiego nazwiska :) generalnie polskie i kończące się na ska
    Z tych 4 tylko Irena mi sie nue nie podoba -wybacz, bo to imię ma moja teściowa ;)

Ale Barbara jest rewelacyjne!
    Basia, Basienka -mała dziewczynka
    Baśka -nastolatka
    Barbara -szanowana pani prezes :) :)

KasiaKwiatek, shimmer_lip lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, Emilia- tez mialam takie pomysly, jakos dla dziewczynki mialam duzo propozycji a z imieniem dla chlopca jakos nie mozemy dojśc do konsensusu. Moj caly czas do brzucha mowi Leoś, jak sie zagapie to mo odpowiadam nawet, ale no way zaden Leon

mantissa lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi jesteś naszym wybawieniem :-D
    Ciekawe bo Mloda Dama sie nie odzywa, mam nadzieję, że jej nie uraziłam tym " opieprzem" :-)

hwesta lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    : D

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ