Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosha wrote:Uważajcie dziewczyny z ta kawa, moze warto znaleźć inny spisob na bol glowy, ciśnienie w ciazy jest BARDZO niebezpieczne. Ja tez rano z łyżeczki rozpuszczalna mieszam ze zbożowa żeby chociaż smak czuc
Ostatnio jak bylam u lekarza 146/91 wysłał mnie na IP i leżałam tam podłączona do czegoś co mi mierzyło ciśnienie co 15 minut przez 3 godziny... W moim przypadku jest prawdopodobieństwo zatrucia ciążowego co mi sie pojawiło w pierwszej ciazy, ale w szoku byłam jak lekarz powiedział ze jak mi skoczy ciśnienie powyżej 140/90 bezpośrednio mam jechać na IP... Bo go juz jest niebezpieczne dla nas kobitki... -
Hej
KLUSKA - popros meza o masaz stop. Pomaga na bol glowy. Przynajmniej mii ni emowie tu o lekkim boliku tylko o mocnym bolu glowy kiedy czlowieknei wiem czy spac czy chodzic, czy lezec czy siedziec...
JAGA - pewnie masz racje. Ja jak narazie ciaze przechodze zupelnie bezobjawowo ale nie mam juz cieprliwosci i denerwuje mnie rosnacy brzuch. Dla mnie cizaa powinna trwac 5 miesiecy, 9 to juz troche za dlugo
Widze ze na tapecie jest cisnienei itd. To sie was o cos zapytam.
Ja na kazdej wizycie mam mierzone cisnienie i zawsz jeste calkiem normalne i puls mniejwiecje ok 80u/min.
Natomiast kiedy sie klade do lozka to slysze jak mi serce wali i jak mi wszystko pulsuje i ciezko mi zasnac. Myslicie ze mam wtedy szybszy puls i powinnam z tym do lekarz aisc czy to poprostu takei wrazenie dziwne ??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PsotkaKotka wrote:Hej
Widze ze na tapecie jest cisnienei itd. To sie was o cos zapytam.
Ja na kazdej wizycie mam mierzone cisnienie i zawsz jeste calkiem normalne i puls mniejwiecje ok 80u/min.
Natomiast kiedy sie klade do lozka to slysze jak mi serce wali i jak mi wszystko pulsuje i ciezko mi zasnac. Myslicie ze mam wtedy szybszy puls i powinnam z tym do lekarz aisc czy to poprostu takei wrazenie dziwne ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 19:54
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam od początku takie dudnienia serca. Serce jakby stawało a za chwilę takie mega mocne uderzenie, nieprzyjemne strasznie. Lekarka przepisała aspargin - magnez z potasem i przeszło
hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShimmer Psotka mam dokładnie to samo. Wieczorem w łóżku takie kołatanie, jakby serce czasem razy dwa zabiło. Ale pytałam lekarza to normalne choć warto sprawdzić u internisty i ewentualnie kardiologa czy ciąża nie ujawniła jakieś wady... Też wybieram się to skontrolować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 19:57
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Kołatania mogą być związane z tarczycą,dziewczyny polecam zrobić markery tarczycowe,Tsh,Ft3 iFt4 na początek bo w ciąży często pojawiają się z nią problemy (coś o tym wiem) choć nikt by się tego nie spodziewał.
Pierwsze Tsh w ciąży było ok, potem ogromny spadek, teraz ok ale usg tarczycy pomazało jakąś zmianę 4 mm i dalsza diagnostyka z krwi,póki co jod-Jodid 200mgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 20:01
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
KasiaKwiatek wrote:Shimmer Psotka mam dokładnie to samo. Wieczorem w łóżku takie kołatanie, jakby serce czasem razy dwa zabiło. Ale pytałam lekarza to normalne choć warto sprawdzić u internisty i ewentualnie kardiologa czy ciąża nie ujawniła jakieś wady... Też wybieram się to skontrolować
one nie sprawdzają każdego objawu w necie
A ja mam plan na jutro leżeć cały dzieńprzez dwa tygodnie siedziałam przy maszynie do szycia, przeżyłam szkołę i jutro będę się relaxować
Dziewczyny a co myślicie o imionach:
Irena
Barbara
Lila
Emilia
te co są na fb wiedzą do jakiego nazwiskageneralnie polskie i kończące się na ska
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Ja leze z dziewczyną z nadciśnieniem. Od 34 tyg w szpitalu jest,jutro ma 38+1 i robią jej cesarke
tylko mnie cesarka ominęła, jedyny minus ze podczas porodu musiałam leżeć pod koniec, czyli jakies 3-4 godziny w łożku, juz nie pozwolili skakać na piłce itp, wlasnie przez ciśnienie
-
nick nieaktualny
-
tez tak mam, zwykle ekg moze tego nie ujawnic,bo to kilkusekundowy zapis, zeby zlapac jakie zaburzenia rytmu to sa, trzebaby zrobic holter ekg- wlasnie sobie wyobrazam jak wszystkie kladziemy sie do lozka okablowane, z "walkmanami" na szyi hih. Najczesciej sa to dodatkowe skurcze, jak nie jest ich za duzo, nic sie z nimi nie robi. Jest wiecej krazacej krwi, serce ciezej pracuje, moze troche " wariowac". Poki te dolegliwosci sa chwilowe, nie dekompensuja Was, nie ma dusznosci, zawrotow glowy, zaslabniec w przebiegu tych dolegliwosci to ze spokojem. Tzn zawsze mozna isc zorbic stndardowe ekg, chociazby u rodzinnego. I magnez powinien pomoc Fasia ma racje.
KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:No właśnie też mi się wydaje, ze takie jazdy są normalne. W końcu serce musi pompować dużo więcej krwi teraz. I właśnie dlatego 20stki są spokojniejsze w ciąży
one nie sprawdzają każdego objawu w necie
A ja mam plan na jutro leżeć cały dzieńprzez dwa tygodnie siedziałam przy maszynie do szycia, przeżyłam szkołę i jutro będę się relaxować
Dziewczyny a co myślicie o imionach:
Irena
Barbara
Lila
Emilia
te co są na fb wiedzą do jakiego nazwiskageneralnie polskie i kończące się na ska
Ale Barbara jest rewelacyjne!
Basia, Basienka -mała dziewczynka
Baśka -nastolatka
Barbara -szanowana pani prezes
KasiaKwiatek, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
Basia, Emilia- tez mialam takie pomysly, jakos dla dziewczynki mialam duzo propozycji a z imieniem dla chlopca jakos nie mozemy dojśc do konsensusu. Moj caly czas do brzucha mowi Leoś, jak sie zagapie to mo odpowiadam nawet, ale no way zaden Leon
mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny