WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 poproszę o jakiś inny,bo on to tragedia :) może wtorek,sroda wyjdę, mam nadzieje :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Nie wiem, lekarka mi powiedziała toczeń:(
    Jezuniu czy nad nami zawislo jakies fatum??? Niech sie juz te zle wiesci skoncza!!!
    Zdrowka dziewczyny!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie nie jesteśmy wyjatkami,sama tu widzę ile dziewczyn jest, jakie mają problemy... ciągle ktoś nowy, mit ciazy panuje,ze jest super i chodzi się z mężem za rączkę i kupuje ciuszki z wielkim brzuszkiem w sukieneczce. a prawda jest zupełnie inna... ale wiem,ze warto to znieść. w końcu te 9 miesiecy się kończy w koncu

weronika86 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy wszystkie ruchy dziecka są dla Was przyjemne? Chodzi mi o to, że puknięcia i kopniaczki są spoko ale dziś jak wracałam autobusem (oczywiście stałam) to aż mnie zginało z "bólu". Jakoś dziwacznie czuję ciężki brzuch w momencie w którym czuję, ze się mała rusza. Nie wiem co robi w środku ale mam wrażenie jakby się prężyła albo coś bo mam takie rozciąganie w brzuchu i to uczucie nie jest dla mnie przyjemne.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer dzisiaj czytałam akurat, że ruchy dzidzi mogą również powodować skurcze macicy i że to całkiem normalne. Oczywiście jeśli te skurcze nie będą zbyt regularne i nie trwają zbyt długo. Z drugiej strony dzieci już coraz większe więc ich figielki mogą być mniej przyjemne.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe mialam na mysli kolderke do lozeczka, chce juz kupic i poduszke i kolderke dlatego pytalam o to..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer mi ruchy Malej nie sprawiaja bolu ale jak np stoje to sa troche nie przyjemne..

shimmer_lip lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wiecie nie jesteśmy wyjatkami,sama tu widzę ile dziewczyn jest, jakie mają problemy... ciągle ktoś nowy, mit ciazy panuje,ze jest super i chodzi się z mężem za rączkę i kupuje ciuszki z wielkim brzuszkiem w sukieneczce. a prawda jest zupełnie inna... ale wiem,ze warto to znieść. w końcu te 9 miesiecy się kończy w koncu
    Hwesta są takie dziewczyny i takie ciąże które nie sprawiają kłopotów i nie dają dolegliwości. I są właśnie takim chodzeniem za rączki i kupowaniem pierdół. Ale one są chyba coraz rzadsze niestety. Ja bardzo już bym chciała być po. Normalnie jeść, normalnie się czuć i nie schizować. Z drugiej strony są tacy co mają gorzej, nie mogą zajść, nie mogą donosić. Ostatnio mi się przypomniała jedna forumka, która straciła już bardzo dużo dzieciaczków ale była znowu w ciąży i ja się tak bardzo z nią cieszyłam... i już dzieciaczka nie ma :( trza się cieszyć, że nie jest gorzej. A, że tu ostatnio dołująco trochę... no taki czas. Dobrze, że człowiek ma gdzie się wypisać i wyżalić a za chwilę będzie lepiej i weselej :) głęboko w to wierzę :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Shimmer dzisiaj czytałam akurat, że ruchy dzidzi mogą również powodować skurcze macicy i że to całkiem normalne. Oczywiście jeśli te skurcze nie będą zbyt regularne i nie trwają zbyt długo. Z drugiej strony dzieci już coraz większe więc ich figielki mogą być mniej przyjemne.
    Dojechałam do domu, zjadłam i się położyłam na kilka minut i się dzieć uspokoił. I właśnie to tak Kluska czułam jakby mega ruch i trochę skurcz, rozciąganie macicy.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Liloe mialam na mysli kolderke do lozeczka, chce juz kupic i poduszke i kolderke dlatego pytalam o to..
    Rudzia ja kupuję najzwyklejszą kołderkę z wypełnieniem sztucznym (nie bawełnianym). Taka kołderka jest w poszewce a poza tym to w tym najmniejszym rozmiarze też chyba za długo dziecku nie służy. A na ciepło się nie nastawiam dziewczyny i kombinezonek zimowy też kupuję bo początek kwietnia to może być zima ze śniegiem i mrozem. Jest jakieś takie powiedzenie, ze jak w listopadzie liście na czubkach drzew to zima do maja i tak może być.

Rudzia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale te kolderki i poduszeczki to i tak na pozniej, nie powinno sie stosowac poduszek u noworodkow ze wzgledu na kregoslup, kolderka tez malobezpieczna, lepsze na poczatek otulaczi, spiworki, rozki, kazdy znajdzie cos dla siebie.
    tzn ja mam tak zakodowane, wiadomosci czysto teoretyczne, ale kiedys juz doswiadczone mamusie tez o tym pisaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 18:24

shimmer_lip, liloe lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no ale te kolderki i poduszeczki to i tak na pozniej, nie powinno sie stosowac poduszek u noworodkow ze wzgledu na kregoslup, kolderka tez malobezpieczna, lepsze na poczatek otulaczi, spiworki, rozki, kazdy znajdzie cos dla siebie.
    tzn ja mam tak zakodowane, wiadomosci czysto teoretyczne, ale kiedys juz doswiadczone mamusie tez o tym pisaly
    No :) to jak już będzie mogło spać pod kołdrą to znowu będzie zima :)

A zamiast podusi chcę ten klin na ulewanie pod materacyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 18:37

Bambi85 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze kolderka i poduszka nie bedzie jej sluzyc od narodzin.. najpiew bedzie spac w rozku na pewno a potem lato i pod kocykiem ale pozniej juz pod kolderka, u Nas sa teraz mega przeceny wiec chce juz zakupic to. Poza tym ja nie kupuje jakies maöej kolderki tylko 100x135 wiec chyba bedzie miala na dluzej..

KasiaKwiatek, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja wiem ze kolderka i poduszka nie bedzie jej sluzyc od narodzin.. najpiew bedzie spac w rozku na pewno a potem lato i pod kocykiem ale pozniej juz pod kolderka, u Nas sa teraz mega przeceny wiec chce juz zakupic to. Poza tym ja nie kupuje jakies maöej kolderki tylko 100x135 wiec chyba bedzie miala na dluzej..
    Pewnie, że kup. Ja mam teraz taką fazę, że kupowałabym wszystko bo się boję, ze jak już będzie dziecko to będzie masa niespodziewanych wydatków i każdą złotówkę będę oglądała dwa razy z każdej strony (macierzyński też przecież 80% płatny więc kasy będzie mniej na bank).

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie, ja tez jak w koncu zaczne kupowac to hurtowo wszystko, tak tylko napisalam odnosnie tego czy bedzie zimno w kwietniu czy nie bedzie ; P

shimmer_lip, liloe, Rudzia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie drugi dzień boli głowa, już mam dość. Apap i paracetamol to mogę se łykać ile wlezie i nic. Kolejna nieprzespana noc się szykuje. Dzieć wyjątkowo aktywny dzisiaj, harce co chwila a matka cierpi z bólem głowy.
    Widziałam że niektóre z Was też mają przyspieszony puls. Ja mam tak ok 100-110 ud/min i powinnam się zgłosić do kardiologa - zalecenie od mojej gastrolog. Pewnie w tym roku to już mnie nikt nie przyjmie. Bambi czy to może być groźne dla dziecka? Z ciśnieniem jest ok tylko sam puls jest non stop jakbym biegała a ja leżę.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no pewnie, ja tez jak w koncu zaczne kupowac to hurtowo wszystko, tak tylko napisalam odnosnie tego czy bedzie zimno w kwietniu czy nie bedzie ; P
    Mogę być Waszą wróżką :D będzie zimno :D

Fasia, KasiaKwiatek, Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Mnie drugi dzień boli głowa, już mam dość. Apap i paracetamol to mogę se łykać ile wlezie i nic. Kolejna nieprzespana noc się szykuje. Dzieć wyjątkowo aktywny dzisiaj, harce co chwila a matka cierpi z bólem głowy.
    Widziałam że niektóre z Was też mają przyspieszony puls. Ja mam tak ok 100-110 ud/min i powinnam się zgłosić do kardiologa - zalecenie od mojej gastrolog. Pewnie w tym roku to już mnie nikt nie przyjmie. Bambi czy to może być groźne dla dziecka? Z ciśnieniem jest ok tylko sam puls jest non stop jakbym biegała a ja leżę.
    Też jestem ciekawa. Potrafię mieć ciśnienie 100/60 a pulsik siedząc 96. Ale ja tak zawsze miałam.
    Kluska a tą kawę z cytryna próbowałaś??? Dziewczynom pomaga :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz kawa z cytryną? Ale tej cytryny to dużo czy kilka kropel? I czy z cukrem ? Zaraz zlecę chłopowi bo wygląda jakby się nudził :)

KasiaKwiatek, mantissa lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ