WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny:) A ja od kilku dni mam totalnego doła.W sumie bezemocjonalnego,bo wiem,że jak bym ciągle ryczała to zaszkodze małemu.

Jak te bóle podbrzusza mi przeszły ,twardnięcia są nadal ale tylko po dłuższych spacerach (wczoraj bardzo mi stwardniał ale byliśmy na jarmarku długo chodziłam potem zakupy ale nic mnie nie bolało) tak od dwóch dni czuje słabsze ruchy małego...;((pamiętacie jak pisałam o 45 ruchach w godzine kochałam to i to tak było w jedną porę a np wieczorem powtórka)
    Zawsze miał taką porę gdzie kopał aż bolało a teraz nic pare kopniaków za dzień i troche w nocy i cisza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 14:33

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda Dama a kopa w tyłek to Ty chcesz?! Nawet tak nie myśl!
    Dzieciaki rosną i trudo zeby ciagle kopały, energia potrzebna im na co innego. Jesli czujesz codziennie znaczy wszystko dobrze. W normie też jest czuć rzadziej, nie muszą to być mocne kopniaki, więc nie stresuj się i nie wyolbrzymiaj KOBIETO!!!
    Przepraszam, że tak bezpośrednio ale normalnie się uniosłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 14:20

liloe, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli rzeczywiście masz takie wątpliwości to na ip i sprawdź. Wkręcanie się nic tu nie da i btw, dzieci nasze często teraz zmieniają pozycję, więc może Twoje po prostu się przemieściło i kopie tam gdzie mniej czujesz?
    Mój Miki byl na jedynym usg o 12 po prawej stronie głową w dół a u mojego gina 4 godziny później po lewej głowa na górze ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 14:25

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:54

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga, a miałaś przy tym rozejściu też bóle?

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:)
    u mnie tez niestety nie obyło się bez wizyty na Izbie:( niestety była jakaś młoda lekarka która za bardzo nie chciała się mną zająć:( pojechałam od 3 dni mam swędzącą opuchniętą twarz pod oczami, a dzis rano to się wogóle nie poznałam:( dostałam tylko krem ( na ulotce info że w ciąży nie za bardzo) i mam się zgłosić jutro do swojego lekarza:( masakra jakaś jeszcze w dodatku w domu burdel bo malujemy

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi podpowiedz proszę czy toczeń rumieniowaty jest dla mnie teraz groźny? jak to się diagnozuje/bada i jak leczy? bo pani na IP ma u mnie takie podejrzenie a lekarz dopiero jutro na 8:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no hej, a czemu toczen? taka bardzo odwazna diagnoza, to skomplikowana choroba,przewlekla i do konca zycia, ma szereg objawow nie tylko skornych, i tak samo rudna do zdiagnozowania, zlozona diagnostyka jest, oznacza sie pewne przeciwciala w krwi ale to poczatek, ogolnie reumatolog sie tym zajmuje,leczenie tez przewlekle, bierze sie leki immunosupresuje, sterydy, oczywsicie kobiety z toczniem rodza dzieci ale wymagaja specjalnego nazdoru.
    To tak w skrocie bo jakos mam przeczucie ze wiecej Ci nie bedzie potrzebne, czemu akutray kurde toczen. No chyba ze juz mialas jakies reumatologiczne problemy albo podobne choroby w rodzinie?
    Eweliska nie denerwuj sie to raz, idz jutro faktycznie to pokaz innemu lekarzowi, ale jak bym pierwsze co pomyslala o uczuleniu. Amoze na ta farbe masz uczulenie co malujecie?? a moze masz jakis nowy kosmetyk czy cos podejzanego jadlas osatnio? Calcium mozesz sobie wypic mysle, reszta lekow stosowanych w alergii w ciazy nie polecana raczej. A co to za krem? ze sterydem?? A duszno Ci nie jest?? jak by to bylo jednak uczulenie i pojawila sie dusznosc nie zwlekaj, jedz jeszcze raz do szpitala- dusznosc, swiszczacy oddech.
    Druga rzecza o ktorej bym pomysla jak nie uczulenie to problem z nerkami, ale czy tamte obrzeki sa typowo swedzace jak u Ciebie to hmmm. Mozna zrobic bad ogolne moczu czy nie ma bialkomoczu , kreatynine.
    To by byly wlasnie moje zdalne, internetowe diagnozy, mam nadzieje ze chociaz troszke Ci pomoglam

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam rumień na twarzy w kształcie motyla i stąd diagnoza, z tego co czytam nie mam innych objawów. Dodatkowo spuchł mi ten rumień i trochę swędzi:( nie wiem czy to uczulenie bo już 2 dni piłam wapno i nic. Dostałam krem Triderm. A i na farbe uczulenie chyba odpada bo to się zaczęło zanim zaczeliśmy malowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 15:09

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze to rumien zakazny a nie toczen???

mantissa, littletwig lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, lekarka mi powiedziała toczeń:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no slynny motyl, npo nie mowie ze to niemozliwe, ale narazie nie wiazalabym sie z ta mysla. A gorączki nie masz, moze jakas dziwna infekcja Ci sie przyplatala. Nawet jak to uczulenie to wapno nie musi wcale spektakularnie dzialac, tymbardziej jak nie wyeliminujesz tego alergenu ktory wszystkiemu jest winny.
    triderm- antybiotyk, lek p/ grzybiczy i steryd- szczerze tez bym nie brala, wstrzymalabym sie do jutra przynajmniej.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna już sie posmarowałam:( i w sumie to mi zeszło już połowa opuchlizny:( żadnych innych objawów nie mam.
    Dzięki Bambi:*:*:* przynajmniej wiem że to nic pewnego.
    Mam tylko nadzieje że jakby z dzidzia cos bylo nie tak to bym miała jakieś bóle skurcze albo plamienie a na szczęście nie mam nic.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no od jednego posmarowania nic sie nie stanie,z z malej powierzchni przez skore znowu duzo sie nie wchlania, zeszla opuchlizna pewnie dzieki sterydowi, te toczniowe rumienie z tego co kojarze tak latwo nie znikaja

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ból był taki , że ani siedzieć ani leżeć broń boże się przekręcić na drugi bok i do tego chodzenie było nawet bolesne :(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy inaczej Eweliska nie martw sie na zapas, spokoj nas moze tylko uratowac ( prawie codziennie sobie to powtarzam : P), na pewno musisz sie tym zajac, ew dalej diagnozowac, ale poniedzialek juz jutro, koniecznie sie jutro odezwij co i jak u Ciebie, ja tez dziekuje Bogu ze juz jutro poniedzialek i o 15 wraca moj gin z urlopu, a o 19 mam wizyte

Eweliśka, Eweliśka, Fasia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 a jak łagodzić mdlosci i ból brzucha po zelazie? Mowia,ze organizm sie musi przyzwyczaić, hemoglobina przedwczoraj 11,4,a dziś juz 10

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie ma specjalnych sposobow kochana, czasem zmiana preparatu pomaga, Ferrumlek jest dobrze tolerwoane ponoc, ale totez inywidualne pewnie. Hgb troche mogla Ci spsc pozapalnie, dzieje sie tak czasami.
    A jak ty sie czujesz w ogole? Dopadlas tam w koncu kogos i wypytalas o wszystko??

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 jutro będzie moja dr prowadzaca,to wtedy wszystko będę wiedziała, ale już dziś widze,ze crp spadlo to i antybiotyk chyba działa. Dużo tego hemoferu dostaje bo 2razy po 2... no,ale trudno,jak mus to mus

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Bambi85 jutro będzie moja dr prowadzaca,to wtedy wszystko będę wiedziała, ale już dziś widze,ze crp spadlo to i antybiotyk chyba działa. Dużo tego hemoferu dostaje bo 2razy po 2... no,ale trudno,jak mus to mus
    jak Ci hemmofer nie sluzy, to popros przy wypisie o inny preparat, moze bedziesz go lepiej tolerowac. Ewidentnie antybiotyk dziala, zobaczysz lada dzien Cie wypisza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 16:06

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ