X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta super :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A planujecie jakieś szalone sprzątanie świąteczne? Bo mi się coraz ciężej w tym temacie robi... Meczę się już szybko i nie jestem taka zwinna i błyskawiczna jak dawniej... Do tej pory 1,5 h starczało mi na wypucowanie mieszkania a teraz nie ma szans, ostatnio zajęło mi to 4 h prawie :/ a to dopiero połówka ciazy, co będzie dalej? Zastanawiam się nad najęciem kogoś do mycia okien chociaż bo mam teraz 5 pomieszczeń z oknami w tym dwa balkonowe. Mąż umyje jak go poproszę ale nie będe miała prawa do narzekania jak zostawi je jak zazwyczaj całe w smugach bo urażę jego męskie ego :p
    Ja większą część sprzątania mam za sobą dzięki remontowi. Zostało nam malowanie dziecięcego pokoju i tam okna są brudne. W reszcie chałupy ściany nowe, meble poprzestawiane więc pod meblami wylizane, okna pomyte, nowe firanki i zasłonki. Jeszcze z tydzień i powinnam się ogarnąć do końca. Choinka na miejscu łóżeczka i będę gotowa :) okna mył mąż oczywiście :D

Hwesta to cudownie :)

weronika86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje jak by mi brzuch nie rósł wogole stanol w miejscu :)taka piłeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:21

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti Ty masz zaległe zdjęcia sofy nam do pokazania chyba że coś mnie ominęło i już pokazywałaś

Krysti lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję trochę pobuszować w domu ale nie wszystko na raz :) okna w salonie mam umyte, zostaje mi kuchnia z tych dostępnych pod ręką;) resztę mąż umyje na wiosnę, a tak to chciałam szafki w kuchni od środka posprzątać oraz barek bo kurz zasłonił już wszelkie szkło:P
    pomalutku będę sobie robiła bo lubię po prostu:) no chyba że mnie strzyknie to odpuszczam:)
    firany mam poprane i powieszone więc do wiosny starczy, a na wiosnę zmienię na nowe przed porodem:)żeby odświeżyć troszkę:)
    u maluszka chyba sobie daruję w pokoju firanki, mam rolety zaciemniające to wystarczy:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam nawet jednej firanki w całym domu, wszędzie rolety rzymskie łatwe do odkurzania takim małym odkurzaczem jak do samochodów, zdejmowane w 3 sekundy i do prania, potem wieszam i prasuje już powieszone stimerem

adk_1989 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja lubię firanki:) gładkie:) albo z wzorem na dole:) mam wścibską sąsiadkę i jakos nie wyobrażam sobie wiecznie mieć przyslonięte rolety rzymskie:) wolę mleczne firanki (przynajmniej na dole) a na górze to w sypialni mam ale rzadko wieszam:)z reguły okno puste:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam działkę zadrzewioną także sąsiadów nie widać, nikt ani z ulicy ani z sąsiednich działek nas nie podejrzy:)teraz te karnisze są nowoczesne i szybko idzie zmienianie firanek ale kiedyś to masakra była,w całym domu to kilka godzin trwało,nie cierpiałam tego robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:03

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    ja nie mam nawet jednej firanki w całym domu, wszędzie rolety rzymskie łatwe do odkurzania takim małym odkurzaczem jak do samochodów, zdejmowane w 3 sekundy i do prania, potem wieszam i prasuje już powieszone stimerem

Ja też nie mam w domu ani jednej firanki czy zasłonki. Nie lubię po prostu. Duszą mnie, lubię otwarte przestrzenie, duże okna. Ale zastanawiam się czy do pokoju dziecięcego nie dać firaneczki i zasłony żeby zasłaniała obrzydlwe rury od kaloryfera. To jest bardzo duży pokój a będzie prawie pusty więc myślałam nad zasłonami i firankami żeby go jakoś ocieplić, żeby się zrobił bardziej przytulny.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a ja lubię firanki:) gładkie:) albo z wzorem na dole:) mam wścibską sąsiadkę i jakos nie wyobrażam sobie wiecznie mieć przyslonięte rolety rzymskie:) wolę mleczne firanki (przynajmniej na dole) a na górze to w sypialni mam ale rzadko wieszam:)z reguły okno puste:)

Ja mieszkam na 3 piętrze i nie mam w zasięgu wzroku żadnego bloku czy innego budynku z którego ktoś miałby mnie podglądać a wieczorami oczywiście zasłaniam okna roletami.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela, z jakiej firmy masz stimer? Bo poluję, ale nie wiem jaki kupić.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja też nie mam w domu ani jednej firanki czy zasłonki. Nie lubię po prostu. Duszą mnie, lubię otwarte przestrzenie, duże okna. Ale zastanawiam się czy do pokoju dziecięcego nie dać firaneczki i zasłony żeby zasłaniała obrzydlwe rury od kaloryfera. To jest bardzo duży pokój a będzie prawie pusty więc myślałam nad zasłonami i firankami żeby go jakoś ocieplić, żeby się zrobił bardziej przytulny.
    mogłabyś na tych rurach jeśli mowa o pionowych zrobić taka osłonkę z płyty mdf od sufitu do ziemi np. z powycinanymi wzorami np zwierzątek a w środku puścić taśmę led i przez te dziurki z wzorów przebijałoby fajne światło, taka lampa. Coś takiego tanio ta firma oferuje tylko tu na zdj. akurat nie maja pionowego ale robili mojemu bratu i super to wyszło
    http://www.ladnie.net/index.php?strona=galeria

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:01

Fasia, Klaudia90, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    philips taki ręczny

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    mogłabyś na tych rurach jeśli mowa o pionowych zrobić taka osłonkę z płyty mdf od sufitu do ziemi np. z powycinanymi wzorami np zwierzątek a w środku puścić taśmę led i przez te dziurki z wzorów przebijałoby fajne światło, taka lampa. Coś takiego tanio ta firma oferuje tylko tu na zdj. akurat nie maja pionowego ale robili mojemu bratu i super to wyszło
    http://www.ladnie.net/index.php?strona=galeria

Hela jesteś genialna! nawet mi to głowy nie przyszło! Muszę mężowi ten pomysł podrzucić.

Hela85 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:

Pani Gadżet na TVN Style pokazywała ostatni fajny, miałam nawet gdzieś zapisanego linka do niego bo chciałam sobie kupić ale zgubiłam :( Poszperam jeszcze, może uda mi się go odkopać.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki:) lekarka mnie wczoraj nastraszyla na izbie że mam toczen, a dziś mój gin poslal mnie do dermatologa i okazalo się że najprawdopodobniej jakies uczulenie tylko:D uff... Bo powiem Wam że już niezle w portki narobilam że strachu. Nieraz gowno wiedza na izbach a lekarka wygladala jakby w tym roku obchodzila 18:P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Hela jesteś genialna! nawet mi to głowy nie przyszło! Muszę mężowi ten pomysł podrzucić.
    mój mąż chce sam taką osłonę zrobić do nas do sypialni bo mamy przy łóżku 3 rury pionowe obok siebie a ma wyrzynarkę więc wytnie kółka a potem odda do kumpla do lakierni do pomalowania natryskowego w półmacie, przyklei taśmę led i będzie git ale to dopiero po nowym roku, wstawię zdjęcie jak zrobimy

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk widziałam ten odcinek i chyba nawet tam też był z phillipsa, ale nie ma go na allegro niestety, a fajana sprawa, tym bardziej że ja nie lubię prasować i na codzień nie prasuję.

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejjjj, widze ze same dobre info, Hwesta mowilam ze lada dzien Cie wypuszcza, super super, w domku bedzie Ci najlepiej. Eweliska dlatego ja tak srednio wierze, w to co sie slyszy na IP, bo wiem kto tam czasem pracuje. Ale tak jak mowilam spokoj nas moze tylko uratowac, mam nadzieje ze mnie dzisiaj tez uratuje.
    Ps Eweliska- ja caly czas sie łudze ze wygladam na 18tkę no moze 20tkę : P.
    Tez oddalam dzisiaj krew... znowu.
    Te oslony na kaloryfery super, tez zamierzam cos takiego nabyc.
    To jeszcze czekam jak tam Angela, mam nadzieje ze juz lepiej sie czuje.

Eweliśka lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    adk widziałam ten odcinek i chyba nawet tam też był z phillipsa, ale nie ma go na allegro niestety, a fajana sprawa, tym bardziej że ja nie lubię prasować i na codzień nie prasuję.

To jest to urządzenie z Pani gadżet: http://www.philips.pl/c-p/GC320_55/-

A tu do kupienia: http://www.mediamarkt.pl/steamer-do-ubran-philips-gc320-55,id-976387

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:37

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ