Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
adk_1989 wrote:A planujecie jakieś szalone sprzątanie świąteczne? Bo mi się coraz ciężej w tym temacie robi... Meczę się już szybko i nie jestem taka zwinna i błyskawiczna jak dawniej... Do tej pory 1,5 h starczało mi na wypucowanie mieszkania a teraz nie ma szans, ostatnio zajęło mi to 4 h prawie
a to dopiero połówka ciazy, co będzie dalej? Zastanawiam się nad najęciem kogoś do mycia okien chociaż bo mam teraz 5 pomieszczeń z oknami w tym dwa balkonowe. Mąż umyje jak go poproszę ale nie będe miała prawa do narzekania jak zostawi je jak zazwyczaj całe w smugach bo urażę jego męskie ego :p
okna mył mąż oczywiście
Hwesta to cudownieweronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja planuję trochę pobuszować w domu ale nie wszystko na raz
okna w salonie mam umyte, zostaje mi kuchnia z tych dostępnych pod ręką
resztę mąż umyje na wiosnę, a tak to chciałam szafki w kuchni od środka posprzątać oraz barek bo kurz zasłonił już wszelkie szkło:P
pomalutku będę sobie robiła bo lubię po prostu:) no chyba że mnie strzyknie to odpuszczam:)
firany mam poprane i powieszone więc do wiosny starczy, a na wiosnę zmienię na nowe przed porodem:)żeby odświeżyć troszkę
u maluszka chyba sobie daruję w pokoju firanki, mam rolety zaciemniające to wystarczy:)
-
nick nieaktualny
-
a ja lubię firanki:) gładkie:) albo z wzorem na dole:) mam wścibską sąsiadkę i jakos nie wyobrażam sobie wiecznie mieć przyslonięte rolety rzymskie:) wolę mleczne firanki (przynajmniej na dole) a na górze to w sypialni mam ale rzadko wieszam:)z reguły okno puste:)
-
nick nieaktualnyja mam działkę zadrzewioną także sąsiadów nie widać, nikt ani z ulicy ani z sąsiednich działek nas nie podejrzy:)teraz te karnisze są nowoczesne i szybko idzie zmienianie firanek ale kiedyś to masakra była,w całym domu to kilka godzin trwało,nie cierpiałam tego robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:03
-
Hela85 wrote:ja nie mam nawet jednej firanki w całym domu, wszędzie rolety rzymskie łatwe do odkurzania takim małym odkurzaczem jak do samochodów, zdejmowane w 3 sekundy i do prania, potem wieszam i prasuje już powieszone stimerem
Ja też nie mam w domu ani jednej firanki czy zasłonki. Nie lubię po prostu. Duszą mnie, lubię otwarte przestrzenie, duże okna. Ale zastanawiam się czy do pokoju dziecięcego nie dać firaneczki i zasłony żeby zasłaniała obrzydlwe rury od kaloryfera. To jest bardzo duży pokój a będzie prawie pusty więc myślałam nad zasłonami i firankami żeby go jakoś ocieplić, żeby się zrobił bardziej przytulny. -
Robotka1 wrote:a ja lubię firanki:) gładkie:) albo z wzorem na dole:) mam wścibską sąsiadkę i jakos nie wyobrażam sobie wiecznie mieć przyslonięte rolety rzymskie:) wolę mleczne firanki (przynajmniej na dole) a na górze to w sypialni mam ale rzadko wieszam:)z reguły okno puste:)
Ja mieszkam na 3 piętrze i nie mam w zasięgu wzroku żadnego bloku czy innego budynku z którego ktoś miałby mnie podglądać a wieczorami oczywiście zasłaniam okna roletami. -
nick nieaktualnyadk_1989 wrote:Ja też nie mam w domu ani jednej firanki czy zasłonki. Nie lubię po prostu. Duszą mnie, lubię otwarte przestrzenie, duże okna. Ale zastanawiam się czy do pokoju dziecięcego nie dać firaneczki i zasłony żeby zasłaniała obrzydlwe rury od kaloryfera. To jest bardzo duży pokój a będzie prawie pusty więc myślałam nad zasłonami i firankami żeby go jakoś ocieplić, żeby się zrobił bardziej przytulny.
http://www.ladnie.net/index.php?strona=galeriaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:01
Fasia, Klaudia90, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hela85 wrote:mogłabyś na tych rurach jeśli mowa o pionowych zrobić taka osłonkę z płyty mdf od sufitu do ziemi np. z powycinanymi wzorami np zwierzątek a w środku puścić taśmę led i przez te dziurki z wzorów przebijałoby fajne światło, taka lampa. Coś takiego tanio ta firma oferuje tylko tu na zdj. akurat nie maja pionowego ale robili mojemu bratu i super to wyszło
http://www.ladnie.net/index.php?strona=galeria
Hela jesteś genialna! nawet mi to głowy nie przyszło! Muszę mężowi ten pomysł podrzucić.Hela85 lubi tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Hela, z jakiej firmy masz stimer? Bo poluję, ale nie wiem jaki kupić.
Pani Gadżet na TVN Style pokazywała ostatni fajny, miałam nawet gdzieś zapisanego linka do niego bo chciałam sobie kupić ale zgubiłamPoszperam jeszcze, może uda mi się go odkopać.
-
Witajcie Dziewczynki:) lekarka mnie wczoraj nastraszyla na izbie że mam toczen, a dziś mój gin poslal mnie do dermatologa i okazalo się że najprawdopodobniej jakies uczulenie tylko:D uff... Bo powiem Wam że już niezle w portki narobilam że strachu. Nieraz gowno wiedza na izbach a lekarka wygladala jakby w tym roku obchodzila 18:P
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadk_1989 wrote:Hela jesteś genialna! nawet mi to głowy nie przyszło! Muszę mężowi ten pomysł podrzucić.
-
hejjjj, widze ze same dobre info, Hwesta mowilam ze lada dzien Cie wypuszcza, super super, w domku bedzie Ci najlepiej. Eweliska dlatego ja tak srednio wierze, w to co sie slyszy na IP, bo wiem kto tam czasem pracuje. Ale tak jak mowilam spokoj nas moze tylko uratowac, mam nadzieje ze mnie dzisiaj tez uratuje.
Ps Eweliska- ja caly czas sie łudze ze wygladam na 18tkę no moze 20tkę : P.
Tez oddalam dzisiaj krew... znowu.
Te oslony na kaloryfery super, tez zamierzam cos takiego nabyc.
To jeszcze czekam jak tam Angela, mam nadzieje ze juz lepiej sie czuje.Eweliśka lubi tę wiadomość
-
mimka84 wrote:adk widziałam ten odcinek i chyba nawet tam też był z phillipsa, ale nie ma go na allegro niestety, a fajana sprawa, tym bardziej że ja nie lubię prasować i na codzień nie prasuję.
To jest to urządzenie z Pani gadżet: http://www.philips.pl/c-p/GC320_55/-
A tu do kupienia: http://www.mediamarkt.pl/steamer-do-ubran-philips-gc320-55,id-976387Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:37