X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózki będziemy oglądać na żywo i będziemy kupować dopiero gdzieś w lutym.Mam swoje typy takie podglądnięte w necie ale wszystko okaże się w sklepie na co się zdecydujemy :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    My wózki będziemy oglądać na żywo i będziemy kupować dopiero gdzieś w lutym.Mam swoje typy takie podglądnięte w necie ale wszystko okaże się w sklepie na co się zdecydujemy :)

A jakie macie typy?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    ja w czwartek pewnie kupię camarelo to się podzielę wrażeniami :)
    Cały czas ubolewam nad faktem ze są u mnie niedostępne :( tez ni sie Camarelo bardzo podoba :) i wstaw fotki koniecznie!!!

Ola89 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • justi87 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy czujecie już konkretne ruchy dziecka? ja jestem w pierwszej ciąży 23 tydzień ale albo nie umiem rozpoznać albo nie czuje ruchów dziecka, brzuszek duży, przytyłam już 7 kg. Ponad tydzień temu coś mnie czułam jakby drapkało pod pępkiem ale od kilku dni zupełnie nic, czy jest jeszcze czas zanim mały zacznie dawać o sobie znać? czy już powinien?

f2w33e3kd6yzqt0y.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole jak sie urodził mój pierworodny to wszyscy kupowali wózki marki CONECO, wtedy były najlepsze ;) a teraz nie wiem czy ta firma jeszcze istnieje..?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi87 wrote:
    Dziewczyny czy czujecie już konkretne ruchy dziecka? ja jestem w pierwszej ciąży 23 tydzień ale albo nie umiem rozpoznać albo nie czuje ruchów dziecka, brzuszek duży, przytyłam już 7 kg. Ponad tydzień temu coś mnie czułam jakby drapkało pod pępkiem ale od kilku dni zupełnie nic, czy jest jeszcze czas zanim mały zacznie dawać o sobie znać? czy już powinien?
    Ja czuje od 17 tygodnia codziennie, teraz są silne, na brzuchu widac górki i pagórki jak sie rusza a nawet w nocy przez ruchy sie budzę. Każdy organizm jest inny, jednak na Twoim miejscu zasięgnęlabym porady lekarza.

justi87 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak podobają mi się bebetto nico plus,bebetto holland ,rico nano,camarelo carera,jedo fyn memo . Wszystkie są hmm może trochę podobne nie znam się za bardzo troche poczytałam i przede wszystkim te wózki chciałabym sprawdzić ale wiadomo może wpadnie nam coś całkiem innego w gust jak będziemy się rozglądać na zywo ;p

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi87 wrote:

ja czuję małego codziennie, ale jednego dnia jest bardziej aktywny innego mniej, ale od 20 tygodnia daje o sobie znać :) Nie widać u mnie na brzuchu żadnych pagórków tylko kopniaki i czasem poczuję jak się wypina czy przekręca :)

KasiaKwiatek, justi87 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela fotę wstawie jak juz ogarne wszystko ,narazie porządkuje mieszkanie :D bo wszystko na kupie mam

Hela85 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu u nas dzisiaj cicho...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:35

• liwi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po poradę. Wczoraj strasznie zaczął mnie boleć ząb, miałam już go leczonego dwa razy bo robił mi się jakiś ropień i za tym drugim razem dentystka mówiła ze jak coś się zacznie z nim znowu dziać to trzeba będzie usunąć.
    No i byłam u niej dziś z tym zębem i mówi ze trzeba rwać i to już najlepiej bo się nie da nic zrobić.
    Mam sobie poszukać chirurga najlepiej bo moze się kruszyć ten ząb i jak najszybciej go wyrwać.
    No i dzwoniłam do dwóch chirurgów bo tylko tylu mamy i jeden mówi ze wyrwie ale jak będxzie miał zaświadczenie od ginekologa ze moze, a drugi to jest taki ze rwie wszystko co popadnie i troche się boje do niego iść.

Jejku nie wiem co robić znowu koleżanka mi mówiła przed chwilą, że jej znajoma urodziła w 7 godzin po wyrwaniu zęba w 22 tygodniu ciąży.
    Cholerka boje się. Co byście zrobiły?

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zakochana w spacerowce mamas&papas solacity taka z czarnym stelazem a cala w kolorze rozowym\fuksji. Co do ruchow to jakis tydz temu czulam czesciej i mocniej a teraz tak dziwnie i rzadko, ale nie martwie się bo mi dziś lekarz zrobil szybkie usg i widzialam jak moja damulka sobie spi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 15:10

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ten Jane Muum ma jakaś amortyzację? Nie widziałam go niestety na żywo, ale na zdjęciu wygląa jakby miał całkiem sztywy ten stelaż.

Ja przy wyborze wózka kieruję się amortyzacją, zwrotnością i wielkością siedziska ze spacerówki boo nasze dzieciaki przesiądą się pewnie do spacerówki przed jesienią więc będą się musiały mieścić razem z kombinezonami itp :)
    My wybraliśmy Tako Omega Black i raczej już zdania nie zmieniam.

Justi87 a może masz łożysko na przedniej ścianie i dlatego nie czujesz jeszcze ruchów? Ja mam wysoko na tylnej i czuję ruchy codziennie od 18 tygodnia.

Liwi strasznie współczuję, że musisz podejmować teraz taką decyzję :( Tym bardziej po tym co się przydarzyło tej znajomej - chyba bym zwariowała.
    Chyba faktycznie skonsultowałabym to z ginem.

U mnie dziś jakoś słabo. Czuję że coś w klatce nie teges - nie wiem czy czuje jakis taki ucisk, czy serce mi szybko wali czy o co chodzi, puls sobie mierzę to wychodzi koło 90. No i właśnie farba mi z nosa zaś poszła :/ Lipka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 15:12

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domku!!!! Dostałam zinnat na 6 dni jeszcze, zinnat 500 i to cholerstwo jest taaakie wielkie,pani w aptece powiedziała, że mogę pokruszyc tzn.rozgniesc i polknac, robiła tak któraś z Was??

KasiaKwiatek, Bambi85, shimmer_lip, Eweliśka, Angela89, Hela85, MartaAlvi, Fasia, Justinka, kluska, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwózek dostałam Graco Evo-lekki, zwrotny, super. Mutsy Evo nie polecam, kloc!
    Karuzelkę też chcę zrobić sama :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:10

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAsia ale się najadłaś strachu!!! no i dobrze że z młodą już lepiej, ciekawe skąd taki atak....?
    fajna jest akcja, widziałam na facebooku-kolejkowa rewolucja, właśnie o promowaniu przepuszczania kobiet w ciąży w kolejkach, moim zdaniem fajna akcja.

chyba ostatnio w DDTVN było o kobietach w ciąży i poruszano temat tego że starsi ludzie tego nie rozumieją że żyjemy w innych czasach, za ich czasów były kolejki za wszystkim i kobiety w nich stały te w ciąży off corse:) robiły w polu itp idt.
    i co najdziwniejsze większą empatię okazuję panowie niż panie! a przecież powinno być na odwrót bo nikt lepiej nie zrozumie kobiety niż druga kobieta ktora urodziła dziecko....
    fajny fajny podobał mi się:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam,ze schudłam z 2 kg,a mam do przodu 1 ;) 51,5

Ulka84, shimmer_lip, KasiaKwiatek, mantissa, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też zrobię sobie karuzelkę sama. Nie jakąś skomplikowaną. Może taką? http://wronek.pl/czarno-biala-karuzela/
    Trochę jest tych DIY na necie. Można coś łatwego i interesującego znaleźć. :)

Justi87, ja zaczęłam czuć ruchy dość późno, łożysko mam na przedniej ścianie. Teraz czuję w zasadzie codziennie, ale tylko kilka kopniaczków, nic mocnego. Pierwsze co poczułam to takie jakby pukanie od środka, jakby pękające bąbelki? Nie wiem jak to określić dokładnie... Powiedz, kiedy masz wizytę? Jeśli się martwisz, myślę, że warto byłoby to skonsultować z twoim ginem.

Ulka84, Hela85 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe o której Kluska ma dziś to echo???

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ