Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
My wózki będziemy oglądać na żywo i będziemy kupować dopiero gdzieś w lutym.Mam swoje typy takie podglądnięte w necie ale wszystko okaże się w sklepie na co się zdecydujemy
-
Dziewczyny czy czujecie już konkretne ruchy dziecka? ja jestem w pierwszej ciąży 23 tydzień ale albo nie umiem rozpoznać albo nie czuje ruchów dziecka, brzuszek duży, przytyłam już 7 kg. Ponad tydzień temu coś mnie czułam jakby drapkało pod pępkiem ale od kilku dni zupełnie nic, czy jest jeszcze czas zanim mały zacznie dawać o sobie znać? czy już powinien?
-
justi87 wrote:Dziewczyny czy czujecie już konkretne ruchy dziecka? ja jestem w pierwszej ciąży 23 tydzień ale albo nie umiem rozpoznać albo nie czuje ruchów dziecka, brzuszek duży, przytyłam już 7 kg. Ponad tydzień temu coś mnie czułam jakby drapkało pod pępkiem ale od kilku dni zupełnie nic, czy jest jeszcze czas zanim mały zacznie dawać o sobie znać? czy już powinien?
justi87 lubi tę wiadomość
-
Więc tak podobają mi się bebetto nico plus,bebetto holland ,rico nano,camarelo carera,jedo fyn memo . Wszystkie są hmm może trochę podobne nie znam się za bardzo troche poczytałam i przede wszystkim te wózki chciałabym sprawdzić ale wiadomo może wpadnie nam coś całkiem innego w gust jak będziemy się rozglądać na zywo ;p
-
justi87 wrote:Dziewczyny czy czujecie już konkretne ruchy dziecka? ja jestem w pierwszej ciąży 23 tydzień ale albo nie umiem rozpoznać albo nie czuje ruchów dziecka, brzuszek duży, przytyłam już 7 kg. Ponad tydzień temu coś mnie czułam jakby drapkało pod pępkiem ale od kilku dni zupełnie nic, czy jest jeszcze czas zanim mały zacznie dawać o sobie znać? czy już powinien?
ja czuję małego codziennie, ale jednego dnia jest bardziej aktywny innego mniej, ale od 20 tygodnia daje o sobie znaćNie widać u mnie na brzuchu żadnych pagórków tylko kopniaki i czasem poczuję jak się wypina czy przekręca
KasiaKwiatek, justi87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ja po poradę. Wczoraj strasznie zaczął mnie boleć ząb, miałam już go leczonego dwa razy bo robił mi się jakiś ropień i za tym drugim razem dentystka mówiła ze jak coś się zacznie z nim znowu dziać to trzeba będzie usunąć.
No i byłam u niej dziś z tym zębem i mówi ze trzeba rwać i to już najlepiej bo się nie da nic zrobić.
Mam sobie poszukać chirurga najlepiej bo moze się kruszyć ten ząb i jak najszybciej go wyrwać.
No i dzwoniłam do dwóch chirurgów bo tylko tylu mamy i jeden mówi ze wyrwie ale jak będxzie miał zaświadczenie od ginekologa ze moze, a drugi to jest taki ze rwie wszystko co popadnie i troche się boje do niego iść.
Jejku nie wiem co robić znowu koleżanka mi mówiła przed chwilą, że jej znajoma urodziła w 7 godzin po wyrwaniu zęba w 22 tygodniu ciąży.
Cholerka boje się. Co byście zrobiły? -
A ja jestem zakochana w spacerowce mamas&papas solacity taka z czarnym stelazem a cala w kolorze rozowym\fuksji. Co do ruchow to jakis tydz temu czulam czesciej i mocniej a teraz tak dziwnie i rzadko, ale nie martwie się bo mi dziś lekarz zrobil szybkie usg i widzialam jak moja damulka sobie spi:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 15:10
-
A czy ten Jane Muum ma jakaś amortyzację? Nie widziałam go niestety na żywo, ale na zdjęciu wygląa jakby miał całkiem sztywy ten stelaż.
Ja przy wyborze wózka kieruję się amortyzacją, zwrotnością i wielkością siedziska ze spacerówki boo nasze dzieciaki przesiądą się pewnie do spacerówki przed jesienią więc będą się musiały mieścić razem z kombinezonami itp
My wybraliśmy Tako Omega Black i raczej już zdania nie zmieniam.
Justi87 a może masz łożysko na przedniej ścianie i dlatego nie czujesz jeszcze ruchów? Ja mam wysoko na tylnej i czuję ruchy codziennie od 18 tygodnia.
Liwi strasznie współczuję, że musisz podejmować teraz taką decyzjęTym bardziej po tym co się przydarzyło tej znajomej - chyba bym zwariowała.
Chyba faktycznie skonsultowałabym to z ginem.
U mnie dziś jakoś słabo. Czuję że coś w klatce nie teges - nie wiem czy czuje jakis taki ucisk, czy serce mi szybko wali czy o co chodzi, puls sobie mierzę to wychodzi koło 90. No i właśnie farba mi z nosa zaś poszłaLipka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 15:12
-
nick nieaktualnyW domku!!!! Dostałam zinnat na 6 dni jeszcze, zinnat 500 i to cholerstwo jest taaakie wielkie,pani w aptece powiedziała, że mogę pokruszyc tzn.rozgniesc i polknac, robiła tak któraś z Was??
KasiaKwiatek, Bambi85, shimmer_lip, Eweliśka, Angela89, Hela85, MartaAlvi, Fasia, Justinka, kluska, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KAsia ale się najadłaś strachu!!! no i dobrze że z młodą już lepiej, ciekawe skąd taki atak....?
fajna jest akcja, widziałam na facebooku-kolejkowa rewolucja, właśnie o promowaniu przepuszczania kobiet w ciąży w kolejkach, moim zdaniem fajna akcja.
chyba ostatnio w DDTVN było o kobietach w ciąży i poruszano temat tego że starsi ludzie tego nie rozumieją że żyjemy w innych czasach, za ich czasów były kolejki za wszystkim i kobiety w nich stały te w ciąży off corse:) robiły w polu itp idt.
i co najdziwniejsze większą empatię okazuję panowie niż panie! a przecież powinno być na odwrót bo nikt lepiej nie zrozumie kobiety niż druga kobieta ktora urodziła dziecko....
fajny fajny podobał mi się -
nick nieaktualny
-
Ja chyba też zrobię sobie karuzelkę sama. Nie jakąś skomplikowaną. Może taką? http://wronek.pl/czarno-biala-karuzela/
Trochę jest tych DIY na necie. Można coś łatwego i interesującego znaleźć.
Justi87, ja zaczęłam czuć ruchy dość późno, łożysko mam na przedniej ścianie. Teraz czuję w zasadzie codziennie, ale tylko kilka kopniaczków, nic mocnego. Pierwsze co poczułam to takie jakby pukanie od środka, jakby pękające bąbelki? Nie wiem jak to określić dokładnie... Powiedz, kiedy masz wizytę? Jeśli się martwisz, myślę, że warto byłoby to skonsultować z twoim ginem.Ulka84, Hela85 lubią tę wiadomość