X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę a ty kiedy???

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Bylam w szpitalu wczoraj. Wszystko ok :D. Widzielismy serduszko :D
    Mam brac wiecej progesteronu, magnez, odpoczywac i....zakaz seksu.

MartaAlvi, weronika86, Krysti, olka30, Fasia lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:34

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:33

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kłuje Was czasem podbrzusze?
    Nie wiem czy to oznaka czegoś złego, czy macica się rozrasta.
    W sumie jak poroniłam poprzednią ciążę, to nic nie czułam, może to jedak oznaka czegoś dobrego... oszaleć się chce z tego niepokoju :(

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:34

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dopiero zobaczyłam że w suwaczku miałam 12 płotków:)już zmieniłam...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    witam wszystkich w poniedziałek:)

u mnie też jakby leciutko mdłości odpuściły:) ale pozostaje zmęczenie i senność.
    co do badania genetycznego to dziś się wszystkiego dowiem na wizycie:)

a ja wczoraj zajechałam na orlen na hot doga:P

hihi no ja mam zamiar przytyc w ciąży z 15 kg;) to taki standardzik raczej:) tyle też zalecaj lekarze, a tak serio to niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć ile przytyjemy:)
    niektore kobiety cierpią również na gromadzenie wody w organiźmie a to wpływa nw wagę.
    ale z racji że większość ciąży przeleci nam w zimie to mam nadzieję że żadnej z nas to nie będzie dotyczyło:)

a ja mam spodnie ciążowe, kupiłam sobie ostatnio w hm:)
    Krysti pas jest tak wygodny i tak dopasowany że w 9 miesiącu będą na Ciebie pasowały:)
    poza tym to że takie spodnie są elastyczne daje mi komfort noszenia i teraz i na przyszłość:)
    no i kupiłam sobie wczoraj kurteczkę jesienną:D odcinaną pod biustem:) można nosić i w ciąży i nie:)
    Ja sobie kupiłam tez ciązówki mam i wiem ze są komfortowe ale puki moge wycisnąć się w swoje to chodzę :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mowi,ze klucia i bóle w podbrzuszu mogą się pojawiać przez całą ciaze,wiec spoko dziewczyny :)

MartaAlvi, Krysti lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Dziewczyny czy kłuje Was czasem podbrzusze?
    Nie wiem czy to oznaka czegoś złego, czy macica się rozrasta.
    W sumie jak poroniłam poprzednią ciążę, to nic nie czułam, może to jedak oznaka czegoś dobrego... oszaleć się chce z tego niepokoju :(

witaj w klubie. Wczoraj bylam z tym na pogotowiu, plus plamienia. Ale wszystko ok :)

MartaAlvi lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    witaj w klubie. Wczoraj bylam z tym na pogotowiu, plus plamienia. Ale wszystko ok :)
    Super ze wszystko dobrze :)pozdrawiam cieplo

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka mam dziś o 16.30 wizytę:) nie mogę się doczekać:)

HEj Krysia:) no masz rację ja też chodzę z normalnych spodniach ale s a dni że te z pasem są wybawieniem:)

PSOTKA super wieści:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:08

Robotka1, Krysti, Angela89, malinka1984, MartaAlvi, Ewelcia, Justinka, Ida, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Ja już po wizycie :) dzidź ma 2,6 cm, termin porodu 01.04 :) karta ciąży założona. Maleństwo przepięknie machało rączkami i nóżkami, mąż zachwycony :)
    Jej super ale przeżycie napewno .Ja się doczekać nie moge aż zobaczę mojego bąbelka:)<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Iwonka mam dziś o 16.30 wizytę:) nie mogę się doczekać:)

HEj Krysia:) no masz rację ja też chodzę z normalnych spodniach ale s a dni że te z pasem są wybawieniem:)

PSOTKA super wieści:)
    Kasia to miłej wizyty trzymam kciuki kochana ahh:))

Robotka1 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja albo tak przywykłam do mdłości, że już ich nie zauważam, albo zwyczajnie mi lepiej. Poza wieczorami, bo wtedy jeszcze trochę cierpię.
    Mam z kolei wstręt do jedzenia większości rzeczy (głównie mięso i nabiał) i brak jakikolwiek zachcianek w wyniku czemu zamiast przytyć, schudłam, a na ustach nabawiłam się koszmarnych zajadów. :( Suplementuję się wit. B2, ale przypadłość jeszcze bardziej utrudnia normalne jedzenie. Co tu robić?

Zastanawiam się nad przedłużeniem zwolnienia. Położna radziła, żeby do 14 tyg unikać kontaktu z ludźmi w pracy, galeriach handlowych itp., bo przeziębienie, czy wirus w 1 trymestrze może być niebezpieczny. I powiem Wam, że jak tak pada i jest zimno to faktycznie mam ochotę zostać jeszcze przez kilka tygodni pod kołdrą:)

Miło czytać, że w Waszych brzuszkach się układa:) A niepokojące objawy to tylko fałszywe alarmy.

Dzisiaj dowiedziałam się, że można zapisać się do bezpłatnej szkoły rodzenia, tylko ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, warto zarezerwować go sobie wcześniej. Szkoły ruszają zazwyczaj w sztywnych terminach i trwają 2 miesiące, ale powinno się ją rozpocząć między 24 a 26 tygodniem ciąży. "Wtórne" mamy pewnie już to doskonale wiedzą, ale może debiutantkom przyda się informacja. :) PS. Ja planuję zabrać męża. Niech uczy się przewijać i kąpać bobasa. :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj S wczoraj w poczekalni poczytal sobie gazetki ciazowe. W jednej bylo napisane zeby juz w 6tc rezerwowac miejsce w przedszkolu ;)

haneczka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie polecam szkołę rodzenia. Dużo można sie dowiedzieć, w szczególności o karmieniu. :)

Liloe super wieści!! :)

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelitka,
    pamiętasz jak pytałaś o to, co trzeba podać do listy? Podaję poniżej. Mogę Cię dopisać. Pozostałe dziewczyny, jak chcecie to też. ;)
    Imię, Wiek matki/ojca, Miejscowość, Termin porodu,Cykl starań, Test / beta wynik, Data następnej wizyty, Wymiary dzidzi na ostatnim USG (data usg), Rodzeństwo [imię, wiek, Przeczucia co do płci, Wybrane imię dla dzidzi

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chodziłam do szkoły rodzenia:)
    ale mi w zupełności nie przydały się informacje ani przy porodzie ani w późniejszym czasie:D
    ale czas spędziłam miło:)

poszłam do porodu nastawiona bojowo a okazało się że mam niski próg bólu, no ale oszczędziłam sobie strachu przed porodem te kilka miesięcy:D
    karmienie też inna bajka:D

wdechy i wydechy nijak się miały do rozkręconej fazy porodowej:)
    bo to że trzeba oddychać głęboko to każdy wie:) zresztą co by nie było to mamy niesamowity instynkt uwierzcie:)

aaaa i faceta do szkoły rodzenia bym nie brała na pewno, chodziła do nas jedna laseczka z chłopem ale jakoś tak dziwnie było.

w tej ciąży zastanowię się czy będę chodzić:) nie pamiętam wielu rzeczy, to było tyle lat temu;)
    wszystko zależy jak bardzo będzie mi się nudziło w domu:)

dzięki Krysia za kciuki-przydadzą się:)

na szczęście o przedszkole nie mam się co martwić, mieszkam na wsi i jedyne jakie jest wyprzedzenie w rezerwacji miejsc to - kwiecień:D wtedy się składa papiery:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ