X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj wielki stres za sobą powiedziałam o ciąży szefowi jakoś tak bezpłciowo to przyjął co do przedłużenia umowy po macierzyńskim to powiedział ze mamy jeszcze dużo czasu to pogadamy później wiec w sumie niczego się nie do wiedziałam ale mam to za sobą.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pracuję w pokoju z bhpowcem i jemu powiedziałam o ciąży jedynie, ogólnie powiedział żeby na razie nie mówić a ja na to - a szefowi?
    hihi a on powiedział na to: a co? chcesz mu zasugerowac że to jego dziecko?:P oczywiście żartem:) myślę że chciał mi zasugerować abym mu nie mówiła i abym poczekała aż będzie widać:)
    no więc poczekam:)

boję się tego trochę bo to nigdy nie wiadomo czy będzie gdzie wracać;/ mimo że szefów mam super to jednak w handlu już takiego ruchu wielkiego nie ma

Krysti, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja podobnie nie chciałam jeszcze mówić ale praktycznie wszyscy się zorientowali juz a chciałam ja sama powiedzieć szefowi nie żeby skads sam usłyszał a poza tym meczylo juz mnie ukrywanie

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka a powiedz mi po czym się zorientowali?
    bo ja oczywiście czuję się jak trup ale jeszcze umiem się zakamuflować:)
    podejrzewam że jeśli ktoś z firmy u mnie też by się dowiedział to też zrobiłabym tak aby raczej się ode mnie dowiedział a nie od innych przez ploty.
    tak że dobra decyzja:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Olka a powiedz mi po czym się zorientowali?
    bo ja oczywiście czuję się jak trup ale jeszcze umiem się zakamuflować:)
    podejrzewam że jeśli ktoś z firmy u mnie też by się dowiedział to też zrobiłabym tak aby raczej się ode mnie dowiedział a nie od innych przez ploty.
    tak że dobra decyzja:)

Zmęczona chodze strasznie no i ja juz mam brzuszek zaokrąglony no ale głównie po zmęczeniu podobniez

relgwn15ds2ncxvn.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:58

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida może być widać , zwłaszcza jak kobietki tutaj ważą 45 kg. W 10 tyg macica jest już ponad spojeniem więc wieczorem można zauważyć ciążowy brzuszek. Ja waże prawie 70 kg więc u mnie długo tego brzucha się nie zauważy chyba:D

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA ale niektóre z nas są w ciąży z drugim dzieckiem a w drugiej i kolejnej ciąży brzuszki widać już baardzo wcześnie:) to normalne.
    w pierwszej swoje zaokrąglenia widziałam dopiero w 17 tygodniu a teraz? choć na pewno po części winne są temu zaparcia.
    jedynie w pierwszej zaczyna widać koło 4 miesiąca.

ja też zamierzam pracować może nie ile się da ale na pewno nie pójdę dziś na zwolnienie do końća ciąży:D choć nie ukrywam pewnie zdarzy mi się jakiś tygodniowy urlopek gdybym się gorzej czuła.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGA oj przewertowałam forum w dużej części i zwróciłam uwagę tam gdzie dziewczyny mogą swój brzuszek pokazać że dwie były bardzo szczupłe i brzuszki zaczęły rosnąć baaardzo późno bo dopiero koło 20 tygodnia a jednej dopiero w okolicy 30 tygodnia. tak że to sprawa indywidualna myślę:)
    śmiały się że w drugiej ciąży na pewno dłużej się brzuszkiem nacieszą;)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra laseczki zbieram się:) aaaa trzęsę portkami!!!

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida dzidziuś to dzidziuś ale on sobie siedzi w pęcherzyku a pęcherzyk w rosnącej macicy. Mi np jak dzisiaj mnie mieli wypisać to robili zwykłe badanie ginekologiczne i wymacali macicę przez brzuch stwierdzając że jest wielkości odpowiadającej 7tc, więc myślę, że brzuszek też już może nieco wydąć plus jeszcze te wzdęcia.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • kluska Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka kciuki za Ciebie i dzidziusia zaciśnięte. Dawaj znać jak tylko będziesz mogła.

Robotka1 lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Gosha Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę późno, ale dołączam do kwietniowek.. Termin na 2

Ida, Ewelcia, Fasia, Krysti, haneczka, Amy_ lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam podstawowe badania zrobić. Rany... Normalnie mi się słabo robi, jak co pół roku badania na TSH robię, ale dzisiaj to mi chyba 3 strzykawki pobrała (nie wiem dokładnie bo nie patrzyłam, ale wydawało mi się, że to wieczność trwa). Myślałam, że tam odpłynę, aż musiałam się położyć. Tragedia. Na dodatek jestem trochę zła, bo tak ja się spodziewałam, przez to, że skierowanie od prywatnego lekarza - badania odpłatne. I tak się zastanawiam, bo skierował mnie tylko na 5 badań: mocz, morfologia, VDRL, grupa krwi i glukoza na czczo. A jak tak przeglądam te kalendarze badań, to jednak tych badań trochę więcej na początku jest. Jakie miałyście kobitki robione? Bo idę 9 września na kolejną wizytę, tym razem na kasę chorych, bo miałam już umówioną wizytę, więc szkoda mi było odwoływać. Zapytam go wtedy o te inne badania. No i ciekawa jestem czy zrobi mi usg, skoro 20 sierpnia robiłam u niego prywatnie. Mam nadzieję, że tak, bo chciałabym zobaczyć ile okruszek urósł. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha witaj :)

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Tak tak, ja wiem, ale mimo to, to wszystko jest jeszcze za małe na to, by wybałuszało brzuch do przodu. W brzuchu jest wiele miejsca. W takim razie dlaczego u chudzielców nie widać brzucha nawet w 6 czy 7 miesiącu? Wszystko zależy od budowy ciała. Ale mimo to, według mnie na tym etapie (7, 8 tydzień) ciążowego brzucha jeszcze nie widać, a jeśli widać, to jest to brzuch nieciążowy :P Bo ciążowy jest przecież twardszy niż 'normalny' prawda? Ja mam mięciutki jak zawsze l)
    Ja też mam swój mięciutki brzuszek, łudziłam się, że powiększył się z powodu ciąży bo wydęty jest jeszcze bardziej niż zawsze.

Witamy Gosha

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Ja też mam swój mięciutki brzuszek, łudziłam się, że powiększył się z powodu ciąży bo wydęty jest jeszcze bardziej niż zawsze.

U mnie tez juz widoczniejszy i mięciutki:) także to chyba wzdęcia :)

kluska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzis na obiadek macie dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:35

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się przywitać :) Co prawda termin mam na 3 maja ale kto wie jak Maleństwo zdecyduje :)

Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udka kurczaczka z ziemniakami. :)

Krysti, kluska lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ