Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam dzisiaj wielki stres za sobą powiedziałam o ciąży szefowi jakoś tak bezpłciowo to przyjął co do przedłużenia umowy po macierzyńskim to powiedział ze mamy jeszcze dużo czasu to pogadamy później wiec w sumie niczego się nie do wiedziałam ale mam to za sobą.
-
a ja pracuję w pokoju z bhpowcem i jemu powiedziałam o ciąży jedynie, ogólnie powiedział żeby na razie nie mówić a ja na to - a szefowi?
hihi a on powiedział na to: a co? chcesz mu zasugerowac że to jego dziecko?oczywiście żartem:) myślę że chciał mi zasugerować abym mu nie mówiła i abym poczekała aż będzie widać
no więc poczekam:)
boję się tego trochę bo to nigdy nie wiadomo czy będzie gdzie wracać;/ mimo że szefów mam super to jednak w handlu już takiego ruchu wielkiego nie maKrysti, haneczka lubią tę wiadomość
-
Olka a powiedz mi po czym się zorientowali?
bo ja oczywiście czuję się jak trup ale jeszcze umiem się zakamuflować
podejrzewam że jeśli ktoś z firmy u mnie też by się dowiedział to też zrobiłabym tak aby raczej się ode mnie dowiedział a nie od innych przez ploty.
tak że dobra decyzja:) -
Robotka1 wrote:Olka a powiedz mi po czym się zorientowali?
bo ja oczywiście czuję się jak trup ale jeszcze umiem się zakamuflować
podejrzewam że jeśli ktoś z firmy u mnie też by się dowiedział to też zrobiłabym tak aby raczej się ode mnie dowiedział a nie od innych przez ploty.
tak że dobra decyzja:)
Zmęczona chodze strasznie no i ja juz mam brzuszek zaokrąglony no ale głównie po zmęczeniu podobniez
-
IDA ale niektóre z nas są w ciąży z drugim dzieckiem a w drugiej i kolejnej ciąży brzuszki widać już baardzo wcześnie:) to normalne.
w pierwszej swoje zaokrąglenia widziałam dopiero w 17 tygodniu a teraz? choć na pewno po części winne są temu zaparcia.
jedynie w pierwszej zaczyna widać koło 4 miesiąca.
ja też zamierzam pracować może nie ile się da ale na pewno nie pójdę dziś na zwolnienie do końća ciąży:D choć nie ukrywam pewnie zdarzy mi się jakiś tygodniowy urlopek gdybym się gorzej czuła. -
JAGA oj przewertowałam forum w dużej części i zwróciłam uwagę tam gdzie dziewczyny mogą swój brzuszek pokazać że dwie były bardzo szczupłe i brzuszki zaczęły rosnąć baaardzo późno bo dopiero koło 20 tygodnia a jednej dopiero w okolicy 30 tygodnia. tak że to sprawa indywidualna myślę
śmiały się że w drugiej ciąży na pewno dłużej się brzuszkiem naciesząKrysti lubi tę wiadomość
-
Ida dzidziuś to dzidziuś ale on sobie siedzi w pęcherzyku a pęcherzyk w rosnącej macicy. Mi np jak dzisiaj mnie mieli wypisać to robili zwykłe badanie ginekologiczne i wymacali macicę przez brzuch stwierdzając że jest wielkości odpowiadającej 7tc, więc myślę, że brzuszek też już może nieco wydąć plus jeszcze te wzdęcia.
-
Ja dziś byłam podstawowe badania zrobić. Rany... Normalnie mi się słabo robi, jak co pół roku badania na TSH robię, ale dzisiaj to mi chyba 3 strzykawki pobrała (nie wiem dokładnie bo nie patrzyłam, ale wydawało mi się, że to wieczność trwa). Myślałam, że tam odpłynę, aż musiałam się położyć. Tragedia. Na dodatek jestem trochę zła, bo tak ja się spodziewałam, przez to, że skierowanie od prywatnego lekarza - badania odpłatne. I tak się zastanawiam, bo skierował mnie tylko na 5 badań: mocz, morfologia, VDRL, grupa krwi i glukoza na czczo. A jak tak przeglądam te kalendarze badań, to jednak tych badań trochę więcej na początku jest. Jakie miałyście kobitki robione? Bo idę 9 września na kolejną wizytę, tym razem na kasę chorych, bo miałam już umówioną wizytę, więc szkoda mi było odwoływać. Zapytam go wtedy o te inne badania. No i ciekawa jestem czy zrobi mi usg, skoro 20 sierpnia robiłam u niego prywatnie. Mam nadzieję, że tak, bo chciałabym zobaczyć ile okruszek urósł.
-
Ida wrote:Tak tak, ja wiem, ale mimo to, to wszystko jest jeszcze za małe na to, by wybałuszało brzuch do przodu. W brzuchu jest wiele miejsca. W takim razie dlaczego u chudzielców nie widać brzucha nawet w 6 czy 7 miesiącu? Wszystko zależy od budowy ciała. Ale mimo to, według mnie na tym etapie (7, 8 tydzień) ciążowego brzucha jeszcze nie widać, a jeśli widać, to jest to brzuch nieciążowy
Bo ciążowy jest przecież twardszy niż 'normalny' prawda? Ja mam mięciutki jak zawsze l)
Witamy Gosha -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny