X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie maz ryby,a ja rak

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No mój facet jest Ryba wiec tak gada :D
    Kobiety ryby to inna bajka niz facet ryba :p ale niech ma yakie mylne wyobrazenie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    heh no zgadzam sie z Amy, nie zna ryb.
    Amy u mnie taki sam zestaw ryby plus lew
    I jak sie dogadujecie?
    Ja ogolnie dobrze.. takie polaczenie nam pasuje.. chociaz rybie trudno dogodzic wiec znajde pare minusow ktorych sie bede nieskonczenie dlugo czepiac, az do wytepienia :)

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja wiem, ze się powtarzam ale dziewczynki sprawdzcie bo u mnie nie mozna cytryny (Warszawa, Luxmed korzystają z labo Diagnostyka).
    to chyba tak zeby dodatkowo utruc zycie, nie rozumiem w jaki sposob cytryna mialaby zaklocic wynik, pojde do swojego labo w szpitalu tam mi nie zabronią chyba : P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:08

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:28

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • olka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę Ida i tak masz przerwę w zatrudnieniu i tak, bo wszystkie zasiłki wypadają z okresu zatrudnienia i nie wliczają się do stażu pracy. Ogólnie okres zasiłku jest to okres niezdolności do pracy i z osobą niezdolną do pracy nie można podpisywać żadnych papierów.. Tak samo nie można podpisać umowy ani zwolnić nikogo na L4.. Takie przepisy..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet ryba to fajny facet ale nie dla ryb :D tzn ja meza spod tego znaku nie widze... ale przyjaciela owszem :)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez chyba mozna dodac cytryny bo mi sie kiedys pytala tylko nie mialam, teraz chyba wezme bo w przyszlym tyg mnie czeka to badanie:(
    i gazete jakas :))

Fasia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    I jak sie dogadujecie?
    Ja ogolnie dobrze.. takie polaczenie nam pasuje.. chociaz rybie trudno dogodzic wiec znajde pare minusow ktorych sie bede nieskonczenie dlugo czepiac, az do wytepienia :)
    nie narzekamy : D, nawet bym powiedziala ze sie uzupelniamy, zawsze jest cos do poprawki ale to szczegoly

Amy lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• olka30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że zależy jak do tego firma podejdzie:/ Jak będą chcieli to przedłużą, ale jako tako zus się może tym zainteresować. Jak masz fajnych szefów to może ci pójdą na rękę, ale ogólnie to jest dla firmy niekorzystne, lepiej jest zawrzeć z tobą umowę po zakończeniu macierzyńskiego i przez parę mies. mieć spokój z rozliczaniem ciebie w zusie i ujmowaniu ciebie we wszystkich statystykach zatrudnienia. Ja tam za bardzo w dobroć pracodawców nie wierzę, no ale może akurat ty masz fajnych..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż juz wraca z biura :) faaajnie,będziemy razem sprzątać :D zrobię podział obowiązków i w godzinę ogarniemy mieszkanie na błysk. A dziś wyjeżdżają ozdoby świąteczne :D musze je kupić tylko dziś ;) a choinka 19. Fioletowa w tym roku :)

Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    nie narzekamy : D, nawet bym powiedziala ze sie uzupelniamy, zawsze jest cos do poprawki ale to szczegoly
    Ja tez mam wrazenie wlasnie uzupelnienia. Ale oczywiscie jestem czepialska wiec co jakis czas standardowo wprowadzam stan wojenny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 12:53

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [i.

• olka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą jeżeli masz taką sytuację to powinnaś się wcześniej dowiedzieć co firma o tym myśli i czy ci pójdą na rękę. Choć jak to mówią obiecanego się dużo zmieści.. Mi obiecali że miejsce na mnie czeka, ale nie wierzę żeby przez ponad rok koleżanka sobie poradziła sama, a jak kogoś przyjmą i się sprawdzi to żegnaj Gienia.. Toż to Polska. Kraj bez sentymentów.

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:29

Angela89, Bambi85, Ewelcia lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiclam sie z wami pozegnac. Przynajmniej na jakis czas chce opuscic forum, albo conajmniej zmniejszyc intensywnosc jego odwiedzin. Przemysle sobie pare spraw, uspokoje, przyjdzie styczen i zobaczymy jak to ze mna bedzie.
    Mam nadzieje, ze udalo mi sie jakos wyjasnic wam moj punkt widzenia. Wyszlo z tego troche kwasu i juz tego nie zmienie. Szybko o tym zapomnicie i mam tylko nadzieje, ze nie zyczycie mi zle z tego powodu. Chcialabym ze tak powiem usunac sie stad w pokoju. Podchodze do wielu spraw niestety zbyt emocjonalnie i wczorajsza sprawa zaczela mi ciazyc dlatego nie moglam tak poporstu rozlac mleka i uciec. Tak juz mam i wlasnie to jest tez powodem mojego usuniecia sie bo czasem zbyt przezywam sprawy i tematy ktore sa gdzies w eterze i nie powinny zaprzatac mi glowy.

Zycze wam wszystkiego dobrego.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No budżetówka to w ogóle inny świat więc nie ma dyskusji. A że mają trochę inne przepisy, B że to państwo w ogóle wszystko płaci, a nie ktoś wyciąga z prywatnej kieszeni. W prywatnych firmach jest inaczej, bo człowiek figuruje w zatrudnieniu i jak kogoś przyjmują na jego miejsce to jest od razu wzrost zatrudnienia mimo, że fizycznie cię nie ma, a to rodzi różne konsekwencje, więc nie jest to takie proste..

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja tez mam wrazenie wlasnie uzupelnienia. Ale oczywiscie jestem czepialska wiec co jakis czas standardowo wprowadzam stan wojenny :P
    no czasem trzeba , u nas ostatnio jakos spokojnie i naprawde dobrze, moj tylko nie wie ile z tego to zasluga ciazy a ile ze nie chodze do pracy.
    hmmm do[piero jak to teraz napisalam zrozumialam ze uwaza, ze wszystkie napiecia niby przeze mnie??? no to chyba dzisiaj sobie porozmawiamy ; P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 13:06

Amy lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ