Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O fuck ale jestem panikara
Aż byłam na stronie PTD i moje wyniki są git
To tak dla tych, które mają glukozę przed sobą
Cukrzyca w ciąży — gdy spełnione są warunki ogólne
rozpoznania cukrzycy, to znaczy:
• glikemia na czczo ≥ 7,0 mmol/l (126 mg/dl)
• lub glikemia w 2. godz. 75 g OGTT ≥ 11,1 mmol/l
(200 mg/dl),
• lub glikemia przygodna ≥ 12,5 mmol/l (200 mg/dl)
i towarzyszą jej objawy kliniczne hiperglikemii.
Tabela 23.2. Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej na
podstawie wyników 75 g OGTT według IADPSG 2010
i WHO 2013
Czas wykonania
oznaczenia
Stężenie glukozy w osoczu
[mg/dl] [mmol/l]
Na czczo 92–125 5,1–6,9
60. minuta ≥ 180 ≥ 10,0
120. minuta 153–199 8,5–11,0Angela89, Hela85 lubią tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:niestety kochana z wenflonu da sie tylko raz odciagnac krew tuz po zalozeniu potem juz sie tego nie robi. Damy rade, mnie przeraza ze ta slodycz mnie zemdli i trzeba bedzie tam tak siedziec
-
Bambi85 wrote:niestety kochana z wenflonu da sie tylko raz odciagnac krew tuz po zalozeniu potem juz sie tego nie robi. Damy rade, mnie przeraza ze ta slodycz mnie zemdli i trzeba bedzie tam tak siedziec
Ja planuje zaciągnąć do przychodni przyjaciółkę na te dwie godziny -
Fasia wrote:Nie śmiej się, bo ja takie mam ale jeszcze nie korzystam chociaz coraz częściej o nim myslę
Tracę rachubę w łykaniu ..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Urlop macierzyński to urlop macierzyński, a zasiłek to jest to co się płaci za czas trwania urlopu macierzyńskiego, nie ma jednego bez drugiego i umowa nie ma tu nic do rzeczy. Jak masz prawo do urlopu macierzyńskiego to masz automatycznie prawo do zasiłku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 12:40
Ida, Hela85 lubią tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:no mozna cytryne, ale tez boje sie ze to malo da, nie lubie slodkich plynow, bo slodycze to co innego , baaardzo ostatnio, a podobnoe slodkie to na dziewczynke i co , kolekjny zabobon, na kazdym usg pierwsze co widac to "konkretny sprzet"
-
nick nieaktualny