X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA ale na tym etapie glukozę mierzy się z krwi :D
    a nie myślałaś aby zostać u tego na nfz skoro wszystko macie takie drogie??? przecież tera możesz iść do kogoś innego a tamten jak wróci to będziesz do niego chodziła???
    gdyby u mnie wizyta kosztowała 200zł na pewno została bym na nfz bo gość fajny:)
    ale z racji że prywatny wie o mnie więcej i bierze 100zł to chodzę do niego i jestem bardzo zadowolona.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka serio z krwi ? Nie muszę pić tego świństwa ? Chwała Ci Panie ! :D poprawiłaś mi humor :D

Nie chcę chodzić do lekarza na nfz. Zraziłam się do wszystkich u których byłam u mnie w mieście. Przez lata wszyscy mnie olewali. Teraz mam lekarza z powołania, cudowną kobietę, która również zawsze wszystko pamięta, nie muszę się nawet przedstawiać :) Mąż nie chce abym chodziła gdziekolwiek indziej pomimo iż tu muszę płacić za wizyty. To dzięki niej jestem teraz w ciąży, po 4 miesiącach leczenia ..
    Póki co za usg płaciłam 50zł. Teraz jak jestem w ciąży wizyta będzie kosztować między 100-150zł więc chyba też jakoś mega drogo nie jest. Tym bardziej, że pewnie będę jeździć raz na miesiąc.

Obdzwoniłam wszystkie przychodnie ginekologiczne w mieście. Terminy na październik lub listopad na nfz :D Podziękuję i zapłacę, wyjścia nie mam :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizytę place 80 zl a usg genetyczne 120 ale badania mam za darmo bo wypisuje mi przez przychodnie także nie mam tak źle.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia rozumiem:) zaufanie jest bardzo ważne i to aby czuć się swobodnie na wizycie:)
    nie bój się:) glukozę oznaczą Ci z krwi tym razem:D

pojadłam śliwek węgierek:D soczyste kwaśne ahhh mniam.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mdlosci meczą aby jak jestem mocno glodna

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Najgorsze będzie badanie glukozy .. Na samą myśl o słodkim mnie ciągnie na wymioty .. Nie jestem w stanie wytrzymac 10min po przebudzeniu bez jedzenia ... Nie dam rady chyba :(

Ja pojechałam na badanie krwi rano na 07:00 i powiedziałam paniom, że muszą mnie szybko obsłużyć bo robię się głodna, a to może się źle skończyć. :D
    Zaraz po tym zjadłam banana i przeżyłam. :) Idź raniutko, a wieczorem zjedz porządną kolację. :)

natt, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    mnie mdlosci meczą aby jak jestem mocno glodna

Też tak mam! Najgorzej w pracy. Wtedy mówię, że lecę do kibelka a tak naprawdę lecę do szafki w której mam chociaż suchą bułkę. Zazwyczaj mały kęs pomaga. :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeju ale macie napady głodu:D
    ja takich nie mam i całe szczęście:) choć owoce mogłabym jeść i jeść:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    ja juz po wizycie, na szczescie dobre wieści, serduszko pieknie bije, raczki nozki sa takze:), mierzy 17,9mm i jednak wiek ciazy mlodszy o tydzien, czyli z usg na 8w2d, termin z usg na 12.04.2014
    na razie nie mieniam suwaczku z wiekiem ciazy zobacze jak na nastepnej wizycie będzie, a mam 22.09 to tak odznaczcie:)
    kazala tez mi sie zapisac na badanie genetyczne to musze sie umowic jutro do bialegostoku:)
    to tyle:)
    jestem szczesliwa i juz:)i cisnienie mam niskie wiec dlatego taka oslabiona jestem i na badania krwi i mocz mam skierowanie:)

Fasia, Ewelcia, haneczka, Ulka84, malinka1984 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    KRYSTI ale mi narobiłaś smaka na cacao i ciacho:D:D

co ja mam poradzić na to że jestem głodna, jem, np teraz dwie małe bułeczki zamiast jednej mimo że dobrze wiem ze to dla mnie za dużo, i potem wymiotuje? jak to zatrzymać??
    jak opowiedziałam wczoraj lekarzowi jak się czuję to się uśmiechnął i powiedział że to akurat jest dobry objaw:D
    Jat ez jem co mam sobie żałować jak potrzebuje zjeść to jem byłam piłam się zamiast ciasta bułkę z serem i kurczakiem pyszną zjadłam na ciepło mmm pycha t,kupiłam super bluzkę :)) ja lubię fajne takie soft ubrania :) i do domu przyszłam i biorę moją psinkę na spacerek po drodze loda sobie kupie mmmm:)))) wrócę do domu wzięło mnie na placki ziemniaczane ze śmietaną i dzis to na obiad zupy nie robie bo mam ochotę zjeść placka zwykłego ze śmietaną :))dawno nie jadłam ,. Jak mam przytyć to przytyje nie unikne tego i tak z 7 10 kg bede musiała przytyć by lekarze pózniej nie gadali ze anemię mam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hej
    ja juz po wizycie, na szczescie dobre wieści, serduszko pieknie bije, raczki nozki sa takze:), mierzy 17,9mm i jednak wiek ciazy mlodszy o tydzien, czyli z usg na 8w2d, termin z usg na 12.04.2014
    na razie nie mieniam suwaczku z wiekiem ciazy zobacze jak na nastepnej wizycie będzie, a mam 22.09 to tak odznaczcie:)
    kazala tez mi sie zapisac na badanie genetyczne to musze sie umowic jutro do bialegostoku:)
    to tyle:)
    jestem szczesliwa i juz:)i cisnienie mam niskie wiec dlatego taka oslabiona jestem i na badania krwi i mocz mam skierowanie:)
    Jeden dzień więcej ja na 11 kwietnia:)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti a jak przytyjesz więcej???:) zakładam że przytyjesz:D 7-10 kg to raczej nie możliwe ale oczywiście bede trzymać kciuki żeby tyle było ile chcesz:D
    choć obstawiam że będzie więcej na liczniku:D

placki ziemniaczane:D nie no zachcianki na całego:P
    ja puki co śliwki pałaszuję, już mnie brzuch boli ale mdłości za to nie mam wielkich:D

IWONKA super wieści:D gratuluję tego pięknego widoku:D no i cieszę się że wszystko z dzidzią w porządeczku:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jat ez jem co mam sobie żałować jak potrzebuje zjeść to jem byłam piłam się zamiast ciasta bułkę z serem i kurczakiem pyszną zjadłam na ciepło mmm pycha t,kupiłam super bluzkę :)) ja lubię fajne takie soft ubrania :) i do domu przyszłam i biorę moją psinkę na spacerek po drodze loda sobie kupie mmmm:)))) wrócę do domu wzięło mnie na placki ziemniaczane ze śmietaną i dzis to na obiad zupy nie robie bo mam ochotę zjeść placka zwykłego ze śmietaną :))dawno nie jadłam ,. Jak mam przytyć to przytyje nie unikne tego i tak z 7 10 kg bede musiała przytyć by lekarze pózniej nie gadali ze anemię mam .

Kobieto, skąd Ty masz tyle energii?! :) Ja dzisiaj nie wyszłam dalej jak do piwnicy po słoik pomidorów na zupę. Leje deszcz, a mnie mdli cały dzień i nie mam na nic siły ani ochoty. Taki marazm...

Fajny temat z tymi obiadami, bo właśnie się zastanawiałam jak zrobić coś z niczego, żeby nie musieć wychodzić z domu. :P Odgapiam pomysł z jajkami sadzonymi, do tego ziemniaki i suróweczka z pomidorów plus pomidorowa oczywiście. Teraz sezon, to mam z ogródka. :)

Krysti lubi tę wiadomość

• 8485 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Też tak mam! Najgorzej w pracy. Wtedy mówię, że lecę do kibelka a tak naprawdę lecę do szafki w której mam chociaż suchą bułkę. Zazwyczaj mały kęs pomaga. :)
    to zupelnie tak jak mi maly kes i juz lepiej

Krysti lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na odwrót, do puki nie zjem jest okej, jak zjem zaczyna się jazda:D

dziś jadę do szwagierki na orzechy:D uwielbiam takie co można im skórkę ściągnąć:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kobieto, skąd Ty masz tyle energii?! :) Ja dzisiaj nie wyszłam dalej jak do piwnicy po słoik pomidorów na zupę. Leje deszcz, a mnie mdli cały dzień i nie mam na nic siły ani ochoty. Taki marazm...

Fajny temat z tymi obiadami, bo właśnie się zastanawiałam jak zrobić coś z niczego, żeby nie musieć wychodzić z domu. :P Odgapiam pomysł z jajkami sadzonymi, do tego ziemniaki i suróweczka z pomidorów plus pomidorowa oczywiście. Teraz sezon, to mam z ogródka. :)
    . Powera mam jakiegoś nie wiem :) może to przez tą słoneczną pogodę :). Ja jestem energiczna bardzo lubię spacerować i zwiedzać podróżować psa mam takiego ze ahhh przy tym psie raczej w domu nie siedzę bo to energiczny pies i tez musi się wybiegać :) ah kobietki ja sie super mam pół butli wody wypiłam jak przyszłam ze spaceru teraz i znów ide do sklepu bo ziemniaki muszę kupic :)))

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja robiłam już ponad 2 tygodnie temu ;) Pisałam ileś stron wcześniej.

grupa krwi
    cukier
    mocz
    morfologia
    WR
    HIV
    Toxo IgM
    Toxo IgG

na nast wizytę już tylko mocz
    Ja to samo bede mieć ;)teraz +mocz mam przynieść ten poranny zaraz jak wstanie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/ea5d8c9251e01.jpg.html Moj brzusio pochwalta się swoimi :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie remont caly czas masakra ... Z checią bym pojechala na ten okres gdzieś ahh. Dziewczyny dzis pytalam się o prace charytatywną dla chorych na raka W domu nudze się a innym mozna pomagać charytatywnie tu w Szkocji jest nadzieja ze pojde do sklepu pracowac charytatywnie :) fajnie jakis kontakt z ludzmi mam wypelnic aplikacje i wyznaczyc godziny w ktorych chce pracować fajnie blisko domu :)))

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:13

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ