SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA ale na tym etapie glukozę mierzy się z krwi :D
    a nie myślałaś aby zostać u tego na nfz skoro wszystko macie takie drogie??? przecież tera możesz iść do kogoś innego a tamten jak wróci to będziesz do niego chodziła???
    gdyby u mnie wizyta kosztowała 200zł na pewno została bym na nfz bo gość fajny:)
    ale z racji że prywatny wie o mnie więcej i bierze 100zł to chodzę do niego i jestem bardzo zadowolona.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka serio z krwi ? Nie muszę pić tego świństwa ? Chwała Ci Panie ! :D poprawiłaś mi humor :D

Nie chcę chodzić do lekarza na nfz. Zraziłam się do wszystkich u których byłam u mnie w mieście. Przez lata wszyscy mnie olewali. Teraz mam lekarza z powołania, cudowną kobietę, która również zawsze wszystko pamięta, nie muszę się nawet przedstawiać :) Mąż nie chce abym chodziła gdziekolwiek indziej pomimo iż tu muszę płacić za wizyty. To dzięki niej jestem teraz w ciąży, po 4 miesiącach leczenia ..
    Póki co za usg płaciłam 50zł. Teraz jak jestem w ciąży wizyta będzie kosztować między 100-150zł więc chyba też jakoś mega drogo nie jest. Tym bardziej, że pewnie będę jeździć raz na miesiąc.

Obdzwoniłam wszystkie przychodnie ginekologiczne w mieście. Terminy na październik lub listopad na nfz :D Podziękuję i zapłacę, wyjścia nie mam :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizytę place 80 zl a usg genetyczne 120 ale badania mam za darmo bo wypisuje mi przez przychodnie także nie mam tak źle.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia rozumiem:) zaufanie jest bardzo ważne i to aby czuć się swobodnie na wizycie:)
    nie bój się:) glukozę oznaczą Ci z krwi tym razem:D

pojadłam śliwek węgierek:D soczyste kwaśne ahhh mniam.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mdlosci meczą aby jak jestem mocno glodna

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Najgorsze będzie badanie glukozy .. Na samą myśl o słodkim mnie ciągnie na wymioty .. Nie jestem w stanie wytrzymac 10min po przebudzeniu bez jedzenia ... Nie dam rady chyba :(

Ja pojechałam na badanie krwi rano na 07:00 i powiedziałam paniom, że muszą mnie szybko obsłużyć bo robię się głodna, a to może się źle skończyć. :D
    Zaraz po tym zjadłam banana i przeżyłam. :) Idź raniutko, a wieczorem zjedz porządną kolację. :)

natt, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    mnie mdlosci meczą aby jak jestem mocno glodna

Też tak mam! Najgorzej w pracy. Wtedy mówię, że lecę do kibelka a tak naprawdę lecę do szafki w której mam chociaż suchą bułkę. Zazwyczaj mały kęs pomaga. :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeju ale macie napady głodu:D
    ja takich nie mam i całe szczęście:) choć owoce mogłabym jeść i jeść:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    ja juz po wizycie, na szczescie dobre wieści, serduszko pieknie bije, raczki nozki sa takze:), mierzy 17,9mm i jednak wiek ciazy mlodszy o tydzien, czyli z usg na 8w2d, termin z usg na 12.04.2014
    na razie nie mieniam suwaczku z wiekiem ciazy zobacze jak na nastepnej wizycie będzie, a mam 22.09 to tak odznaczcie:)
    kazala tez mi sie zapisac na badanie genetyczne to musze sie umowic jutro do bialegostoku:)
    to tyle:)
    jestem szczesliwa i juz:)i cisnienie mam niskie wiec dlatego taka oslabiona jestem i na badania krwi i mocz mam skierowanie:)

Fasia, Ewelcia, haneczka, Ulka84, malinka1984 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    KRYSTI ale mi narobiłaś smaka na cacao i ciacho:D:D

co ja mam poradzić na to że jestem głodna, jem, np teraz dwie małe bułeczki zamiast jednej mimo że dobrze wiem ze to dla mnie za dużo, i potem wymiotuje? jak to zatrzymać??
    jak opowiedziałam wczoraj lekarzowi jak się czuję to się uśmiechnął i powiedział że to akurat jest dobry objaw:D
    Jat ez jem co mam sobie żałować jak potrzebuje zjeść to jem byłam piłam się zamiast ciasta bułkę z serem i kurczakiem pyszną zjadłam na ciepło mmm pycha t,kupiłam super bluzkę :)) ja lubię fajne takie soft ubrania :) i do domu przyszłam i biorę moją psinkę na spacerek po drodze loda sobie kupie mmmm:)))) wrócę do domu wzięło mnie na placki ziemniaczane ze śmietaną i dzis to na obiad zupy nie robie bo mam ochotę zjeść placka zwykłego ze śmietaną :))dawno nie jadłam ,. Jak mam przytyć to przytyje nie unikne tego i tak z 7 10 kg bede musiała przytyć by lekarze pózniej nie gadali ze anemię mam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hej
    ja juz po wizycie, na szczescie dobre wieści, serduszko pieknie bije, raczki nozki sa takze:), mierzy 17,9mm i jednak wiek ciazy mlodszy o tydzien, czyli z usg na 8w2d, termin z usg na 12.04.2014
    na razie nie mieniam suwaczku z wiekiem ciazy zobacze jak na nastepnej wizycie będzie, a mam 22.09 to tak odznaczcie:)
    kazala tez mi sie zapisac na badanie genetyczne to musze sie umowic jutro do bialegostoku:)
    to tyle:)
    jestem szczesliwa i juz:)i cisnienie mam niskie wiec dlatego taka oslabiona jestem i na badania krwi i mocz mam skierowanie:)
    Jeden dzień więcej ja na 11 kwietnia:)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti a jak przytyjesz więcej???:) zakładam że przytyjesz:D 7-10 kg to raczej nie możliwe ale oczywiście bede trzymać kciuki żeby tyle było ile chcesz:D
    choć obstawiam że będzie więcej na liczniku:D

placki ziemniaczane:D nie no zachcianki na całego:P
    ja puki co śliwki pałaszuję, już mnie brzuch boli ale mdłości za to nie mam wielkich:D

IWONKA super wieści:D gratuluję tego pięknego widoku:D no i cieszę się że wszystko z dzidzią w porządeczku:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jat ez jem co mam sobie żałować jak potrzebuje zjeść to jem byłam piłam się zamiast ciasta bułkę z serem i kurczakiem pyszną zjadłam na ciepło mmm pycha t,kupiłam super bluzkę :)) ja lubię fajne takie soft ubrania :) i do domu przyszłam i biorę moją psinkę na spacerek po drodze loda sobie kupie mmmm:)))) wrócę do domu wzięło mnie na placki ziemniaczane ze śmietaną i dzis to na obiad zupy nie robie bo mam ochotę zjeść placka zwykłego ze śmietaną :))dawno nie jadłam ,. Jak mam przytyć to przytyje nie unikne tego i tak z 7 10 kg bede musiała przytyć by lekarze pózniej nie gadali ze anemię mam .

Kobieto, skąd Ty masz tyle energii?! :) Ja dzisiaj nie wyszłam dalej jak do piwnicy po słoik pomidorów na zupę. Leje deszcz, a mnie mdli cały dzień i nie mam na nic siły ani ochoty. Taki marazm...

Fajny temat z tymi obiadami, bo właśnie się zastanawiałam jak zrobić coś z niczego, żeby nie musieć wychodzić z domu. :P Odgapiam pomysł z jajkami sadzonymi, do tego ziemniaki i suróweczka z pomidorów plus pomidorowa oczywiście. Teraz sezon, to mam z ogródka. :)

Krysti lubi tę wiadomość

• 8485 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Też tak mam! Najgorzej w pracy. Wtedy mówię, że lecę do kibelka a tak naprawdę lecę do szafki w której mam chociaż suchą bułkę. Zazwyczaj mały kęs pomaga. :)
    to zupelnie tak jak mi maly kes i juz lepiej

Krysti lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na odwrót, do puki nie zjem jest okej, jak zjem zaczyna się jazda:D

dziś jadę do szwagierki na orzechy:D uwielbiam takie co można im skórkę ściągnąć:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kobieto, skąd Ty masz tyle energii?! :) Ja dzisiaj nie wyszłam dalej jak do piwnicy po słoik pomidorów na zupę. Leje deszcz, a mnie mdli cały dzień i nie mam na nic siły ani ochoty. Taki marazm...

Fajny temat z tymi obiadami, bo właśnie się zastanawiałam jak zrobić coś z niczego, żeby nie musieć wychodzić z domu. :P Odgapiam pomysł z jajkami sadzonymi, do tego ziemniaki i suróweczka z pomidorów plus pomidorowa oczywiście. Teraz sezon, to mam z ogródka. :)
    . Powera mam jakiegoś nie wiem :) może to przez tą słoneczną pogodę :). Ja jestem energiczna bardzo lubię spacerować i zwiedzać podróżować psa mam takiego ze ahhh przy tym psie raczej w domu nie siedzę bo to energiczny pies i tez musi się wybiegać :) ah kobietki ja sie super mam pół butli wody wypiłam jak przyszłam ze spaceru teraz i znów ide do sklepu bo ziemniaki muszę kupic :)))

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja robiłam już ponad 2 tygodnie temu ;) Pisałam ileś stron wcześniej.

grupa krwi
    cukier
    mocz
    morfologia
    WR
    HIV
    Toxo IgM
    Toxo IgG

na nast wizytę już tylko mocz
    Ja to samo bede mieć ;)teraz +mocz mam przynieść ten poranny zaraz jak wstanie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/ea5d8c9251e01.jpg.html Moj brzusio pochwalta się swoimi :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie remont caly czas masakra ... Z checią bym pojechala na ten okres gdzieś ahh. Dziewczyny dzis pytalam się o prace charytatywną dla chorych na raka W domu nudze się a innym mozna pomagać charytatywnie tu w Szkocji jest nadzieja ze pojde do sklepu pracowac charytatywnie :) fajnie jakis kontakt z ludzmi mam wypelnic aplikacje i wyznaczyc godziny w ktorych chce pracować fajnie blisko domu :)))

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:13

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ