X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj przejda ci kiedys te dolegliwosci:)
    hehe ja zaczynam sie troche lepiej czuc to jeszcze ci troche zostalo:)
    ale trawienie dalej lipne chyba sobie imbir kupie podobno lepiej po nim:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wp.tv/mid,1546099,mklip.html
    Na temat zębów w ciąży fajne .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:35

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida,a jak w szkole? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Błagam nie dobijajcie mnie :/ Ja dzisiaj ledwo żyję... ma być jeszcze gorzej? Jej czemu prosiłam o te objawy.... "cofam" :P
    Nie martw się przejdzie ci przeciez wieczność nie będziesz się tak czuła ,jednak każdy ciąże przechodzi inaczej bo ja ani razu nie wymiotowalam tyle co mdłości mam co jakis czas ale krótkie także nie odczuwam nic , i jestem jak nowo narodzona a juz nie mowię jak cera mi wyladniała :))ani jednej chrostki na twarzy nic znikło wszystko :) ale plecy mi doskwierają bolą wraz z piersiami ból okropny .W krzyżu mnie gnie boli cała dolna czesc pleców .:/ Mam nadzieje ze ból ustąpi .

• Justinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    miałam dziś wizytę :) i jestem zadowolona :) widziałam swojego małego dzidziolka, jego rączki, nóżki, główkę i brzuszek ;) słyszałam pięknie bijące serduszko, a z mojego spadł kamień i jestem zdecydowanie spokojniejsza :) ma całe 23 mm ;) kolejna wizyta 30.09 więc chyba wypada, że kolejny raz będę miała dzień po Robotce ;)
    mam też skierowanie na usg genetyczne + będą jakieś badania z krwi, podobno z usg pewność wykluczenia wad to 80% a dodatkowo z krwi daje 98% pewności... na szczęście to jest na nfz więc skorzystam :)
    A i spadłam z wagi 0.5kg...
    Na kolejną wizytę mam też szereg badań, ech morfologia, glukoza z krwi, OWA/VDRL, HBS AG, Toxo IgM IgG, CMV IgM IgG ufff ciekawe ile zapłacę :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:26

Krysti, malinka1984, Ewelcia, haneczka, Fasia lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, za info o badaniach. :) Byłam w poniedziałek zrobić te 5, które miałam zlecone i chyba mi z 3 strzykawki pobrała (nie wiem dokładnie, bo nie patrzyłam). Nawet przy jednym badaniu mi się słabo robi ale teraz to az się położyć musiałam, bo się jak mysz spociłam, tragedia jakaś. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, najbardziej to się tego cukru boję, bo pożeraczem słodkiego jestem. Jutro zobaczę bo dzisiaj nie miałam za bardzo siły iść wyników odebrać. Ledwo do sklepu dotarłam zakupy zrobić, taka jakaś śnięta jestem. ;_; Niby mdłości nie mam, zgaga leciutka, zmęczona nie jestem a czuję się jak ledwo żywa. Chyba wszystkie, oprócz Krysti, dzisiaj taki dzień mamy. :9

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Dziękuję dziewczyny, za info o badaniach. :) Byłam w poniedziałek zrobić te 5, które miałam zlecone i chyba mi z 3 strzykawki pobrała (nie wiem dokładnie, bo nie patrzyłam). Nawet przy jednym badaniu mi się słabo robi ale teraz to az się położyć musiałam, bo się jak mysz spociłam, tragedia jakaś. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, najbardziej to się tego cukru boję, bo pożeraczem słodkiego jestem. Jutro zobaczę bo dzisiaj nie miałam za bardzo siły iść wyników odebrać. Ledwo do sklepu dotarłam zakupy zrobić, taka jakaś śnięta jestem. ;_; Niby mdłości nie mam, zgaga leciutka, zmęczona nie jestem a czuję się jak ledwo żywa. Chyba wszystkie, oprócz Krysti, dzisiaj taki dzień mamy. :9
    Ah jak tak czytam co wam dolega to martwie się by mi się nie udzieliło gdzie:) wiem co przeżywacie .Ja strasznie boje się rzyganka od małego tak mam bo jak byłam mała wymiotowalam i mało się nie zadusilam nosem i buzią leciało i tak pozostało mi do dziś ! Ze się boje strasznie .Ja znów mam od paru dni taki smak w buźce niby kwaśny niby siarczysty ochyda i dużo śliny .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 23:29

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 22:29

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dzien dobry!

Dziwwczyny czy Wy tez macie taki..hmm..to nie jest bol ale takie uczucie ciezkiego brzuszka? Na poczatku myslalam ze to wzdecia ale to chyba nie to.. doslownie caly czas mam takie uczucie jakby ktos mi przyczepil brzuch.. jest to bardzo uciazliwe.. i juz sie martwie ze cos jest moze nie tak.. nawet nie potrafie wytlumaczyc o co dokladnie mi chodzi..
    Rudzia dzidzia twoja rośnie z czasem tak bedziesz odczuwać , wszystko się w brzusiunzmienia i rozszerza powiększa .moj rano brzusio twardziutki :)rośnie czuje tez ze tam zmiany zachodzą przeróżne ,plecy nadal bolą ! Ahhh piersi tez . Ciągnie mi na boki w okolicy miednicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 07:13

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 22:29

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzia ja tez tak czasem mam ze mam wrazenie ze mam kamien zamiast brzucha ale na razie oki:)takze tez sie nie martw niepotrzebnie, bedzie dobrze:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja wiem Krysti ale to takie dziwne jest..dlatego sie martwie
    Ja z rana brzuch taki twardy jak kamień tez ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja wiem Krysti ale to takie dziwne jest..dlatego sie martwie
    Dziwne uczucie zwłaszcza jak to pierwsza ciaza :))zachodzą w nas zmiany .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 07:50

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Krysti na początku chcę powiedzieć że masz mega brzuch!! :D nie no to żarcik:D
    wyglądasz rzeczywiście jakbyś się leciutko objadła bo rozumiem że wcześniej miałaś płaściutki brzuszek:)
    ja to nie mam takiej drobnej budowy więc zanim się pochwalę brzuchem to jeszcze minie trochę czasu;) choć już dla mnie spodnie ciążowe to wybawienie:D
    a jak założę obcisłą bluzkę to już w ogóle.:)
    ale tak czy tak brzuch bardzo ładny:)
    powiem Ci tak:) sądząc po pierwszej ciąży swojej i w ogóle innych dziewczyn to jeszcze trochę minie zanim pokaże Ci się taki stricte ciążowy bębolek:D

JUSTIIII gratuluję super wizyty:D hihi widzisz? będziemy się pilnować z wizytą za to hehe:D jedna po drugiej:D
    fajny widok na usg prawda??
    ja mam zdjęcie dla Was ale poczekam do południa jak mi z biura wszyscy wyjdą żebym sobie je mogła spokojnie zeskanować i wrzucić na komputer:)

ja wczoraj też miałam jakiś zdechły dzień, zmęczenie mi dawało w kość. dziś nie lepiej, od rana zmęczenie, dobrze że choć mdłości rano nie mam:D ale założę się że to do pierwszego posiłku:P

wczoraj dwa hafty poszły;/ ehhhh

Justinka, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • MoNa_2603 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zakończyć ciążę na belly? Niestety u mnie się nie powiodło :( Drugi tydzień w szpitalu...wczoraj po wielu badaniach zdiagnozowano ciążę pozamaciczną i dostałam zastrzyk :( Coś okropnego ;( Wolałabym poronić :(

MoNa
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona jej strasznie mi przykro, trzymaj się! ;( jej miało już nie być takich smutnych wiadomości :(
    A pod wykresem tą Twoją tabelka z objawami jest zakończ kalendarz ciąży

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona jej przykro mi:( życzę Ci powodzenia:*

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ