Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dzisiaj to się wystraszyłam, bo nie wiedziałam co się dzieje. Mały takie akrobacje robił w brzuchu...
    A masz takie uczucie jak by się wyginał nózkami i rączkami jak motylek ja tak mam ostatnio tez w panike wpadlam bo nie przyjemne bylo to jego wiercenie ,obracał się i czuc bylo bardzo .Na calym brxuchu juz smiga czuje wszedzie kopy ruchy nawet pod zebrami kopie.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A masz takie uczucie jak by się wyginał nózkami i rączkami jak motylek ja tak mam ostatnio tez w panike wpadlam bo nie przyjemne bylo to jego wiercenie ,obracał się i czuc bylo bardzo .Na calym brxuchu juz smiga czuje wszedzie kopy ruchy nawet pod zebrami kopie.

Też tak mam, tylko że mój mały jest poprzecznie ułożony i mi boki strasznie rozpycha.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANeczka a czujesz takie podskakiwanie w brzuchu :D bo ja tak haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide pod prysznic bo mi znow się nie bedzie chcialo jak wczoraj :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój trzylatek zażyczył sobie od Mikołaja Transformersa.... Myślałam, że dzieci później zaczynają wydziwiać... Już TZ dziś mu kupi i się schowa do świąt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:50

Anka1501, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    ANeczka a czujesz takie podskakiwanie w brzuchu :D bo ja tak haha

Nie wiem co masz Ty, ale u mnie się czkawka w brzuszku zaczęła. 2-3 razy na dzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie wiem co masz Ty, ale u mnie się czkawka w brzuszku zaczęła. 2-3 razy na dzień
    Ja mam tak jak iloe pisze jak u niej takie podskoki jak pileczka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to czkawka jest ja niewiem bo to pierwsze dxiecko nie potrafie czkawki odruznic :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Moze to czkawka jest ja niewiem bo to pierwsze dxiecko nie potrafie czkawki odruznic :D

jak to jest takie rytmiczne podskakiwanie to pewnie czkawka. Później jak dzidzia będzie większa to jeszcze lepiej idzie to wyczuć. Nie będziesz miała wątpliwości.

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 06:24

Anka1501, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne:)

Byłam dziś na usg połówkowym i dziewczynce nic nie wyrosło z czego bardzo się cieszę:) Waży 500g i wydaje się wszystko ok. A w nocy miałam przeprawę. Śniła mi się nerwowa sytuacja w pracy, obudziłam się a tu potężny ból z prawej strony tak jak wzgórek i prawa pachwina. Myślałam że coś bardzo złego się dzieje ale to prawdopodobnie nerwoból był, bo szybko przeszło a szyjka jest ok i wg usg nic złego się nie dzieje.

Ja kupiłam dzieciom w mojej rodzinie ciuszki i na życzenie taką lalkę wróżkę ze skrzydełkami.

nick nieaktualny, Ewelcia, shimmer_lip, Anka1501, Eweliśka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MartaAlvi, Fasia, nick nieaktualny, Ida, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, jeszcze trochę i Twój M sam zobaczy co maluchy z Twoim brzuchem robią :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiru riru sprzedałam sukienke ślubną:D:D
    jade dziś po łóżeczko:D
    o to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50201534/

tylko gałki wszystkie białe dokupię:D

Ewelcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na sobie nowe spodnie z hm ciazowe,36 rozmiar i są takie na styk i mi przylegają do brzucha i mnie denerwują ze może Ale uciekają :p a jesteśmy w makro i nie mam jak sprawdzić :D wkręty ciążowe hehe:p

• Lali Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mój trzylatek zażyczył sobie od Mikołaja Transformersa.... Myślałam, że dzieci później zaczynają wydziwiać... Już TZ dziś mu kupi i się schowa do świąt.

Moja nie ma jeszcze 3 lat i zazyczyla sobie "hupajnoge ":)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:25

Robotka1, Anka1501 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Robotka1, nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA mnie moje rurki 38 rozmiar też uciskają na dole ale je lubie i czasem zakładam:P

lilioe ostatnio robiłam zajebisty piernik z przepisu chyba kwestia smaku, ja piernicze jaki wyrósł wysoki i taki"mokry" no niebo w gębie:) pierwszy mój piernik w życiu:D taki placek oczywiście:) w keksówce:) sycący że hej:) będę go robić może dzis:)

dobra jestem.
    u nas dobrze, ciśnienie lekko podwyższone z tentencją spadającą, pouciskali mnie w brzuchu ale miękko i młoda daje czadu więc kazali odpoczywać i w razie czego się zgłosić.

młodej przedłużono noszenie okularów o kolejny rok-a tak się cieszyła że nie będzie trzeba już nosić a jej jest ogólnie ładnie w okularkach:)
    jak mnie ktoś ma w grupie na FB to mam tam zdjęcia własnie młodej w okularach:)
    no i dostaliśmy na szkła nowe receptę bo te już przymaławe okularki:)

no i na zapalenie spojówki FLOXAL - będziemy się kropić wieczorem:)

uhh to tyle. idę coś w pracy ogarnąć bo mi urosła sterta:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Robotka, czytałam o Twoim wypadku ehh uważaj trochę bardziej na siebie! bo będziemy musiały Cię kopnąć w dupę za karę!

Ja na wczorajszej wizycie dostałam opieprz od ginki. Bo nie po to ona mi wystawia zwolnienie żebym sprzątała w domu :( szyjka miękka, podobno "przepuszcza palec", także się otwiera :/ dziecko ułożone główkowo i pcha się ku dołowi.
    Jeśli nie chcę spędzić świąt w szpitalu z wizją pessara to mam się oszczędzać i niiiic nie robić. Także leżę od wczorajszego wieczora i zastanawiam się jak długo to potrwa :(
    Aaa no i jeszcze, żeby nie było za mało, to na łożysku mam jakieś tam pęcherzyki, które utrudniają dostarczanie tlenu i wartości odżywczych dziecku.
    Pocieszam się że chociaż wszystkie wymiary w normie, narządy ok.
    No ale nie ukrywałam, że troszkę mnie te wszystkie złe informacje podłamały :(

Ale cieszę się, że u dziewczyn, które miały dziś wizyty wszystko dobrze! :*

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ