Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvia007 wrote:
a jakie masz wlosyyyyyyy szok
-
Anka1501 wrote:Co za głupoty z tą wagą, z tego powodu co pamiętam to pisałaś, że zaczynalas z nadwagą (wybacz jeśli z kimś Cie pomylilam) wiec przyrost wagi jest jak najbardziej ok
-
sylvia007 wrote:Szyjka jest na razie ok, ale moja gin mówi, że kilka takich skurczów to może szybko ją skrócić, a ja wczoraj miałam 3 takie, choć prawie cały dzień lenuichowałam.
Wiem coś o mega szybkim skracaniu szyjki ... Jak tylko sie pojawią skurcze jedź albo do gin albo na IP żeby to sprawdzili .. Ehh mam nadzieję, ze Cię to ominie, mowa o zakładniu szwu, bo dla mnie to był meeeega stres .. tak ryczałam na sali operacyjnej że aż mi było głupio, a nie mogłam się uspokoić
Dostałaś jakieś leki ? zalecenia ?
Slicznie Ci w tej sukience! -
Lali wrote:Swietnie wygladasz, kupie se tez taka a co
a jakie masz wlosyyyyyyy szok
A pewnie, że kup jest naprawdę super i fajnie elastyczna. -
Fasia wrote:Wiem coś o mega szybkim skracaniu szyjki ... Jak tylko sie pojawią skurcze jedź albo do gin albo na IP żeby to sprawdzili .. Ehh mam nadzieję, ze Cię to ominie, mowa o zakładniu szwu, bo dla mnie to był meeeega stres .. tak ryczałam na sali operacyjnej że aż mi było głupio, a nie mogłam się uspokoić
Dostałaś jakieś leki ? zalecenia ?
Slicznie Ci w tej sukience! -
sylvia007 wrote:Tak ja mam nadwagę, ale moja gin stwierdziła, że to i tak teraz ta waga powinna zacząć szybciej przyrastać, jej chodziło chyba o to, że mogę być odwodniona, bo mam częstomocz i do tego kiepskie wyniki krwii i moczu.
Zle wyniki to zupełnie inna sprawa i nie mają większego związku z wagą. Dbaj o siebie a wagą się nie przejmuj -
Witajcie.
Wróciłam ze szpitala gdzie znalazłam się w środę wieczorem z diagnozą przedwczesnego porodu,szyjka cm.Dostałam kproplówki,sterydy na płucka dla synusia, leżenie i leżenie.Dostałam skurczy i bóli, mialam mieć szew zakładany ale profesor dziś zadecydował że obejdzie się bez, szyjka 1.5 cm,luteina 3x100 mg i magnez Aspargin
Zakaz dotykania brzucha i moja uwaga od dr orowadzącej-NIE STOSOWAĆ NOSPY BO ROZPULCHNIA SZYJKĘ.
Oszczędzajcie się kobietki ponieważ nigdy nie wiecie kiedy coś się zadzieje.
Pozdrawiam gorąco.
Ps.Synusia widziałam na usg,ma 640 gram i kopie jak szalony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 18:47
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
sylvia007 wrote:Magnez biorę już od 12 tc cały czas
Ok, superWiem, że magnes jest mega ważny. Ja jak przyszłam do szpitala to od razu 3x2 tabletki asmagu mi dawali. Oczywiście sama w domu też brałam ale mniejszą dawkę, bo 2x2. Dlatego też pytam
ja pytałam lekarza w razie wu gdyby się jakieś bóle zaczęły to czy mam brać nospę to powiedział mi, że nie ma potrzeby, bo ona działa na inne mięśnie, więc się nie sprawdzi. Widze, że wiele z Was właśnie nospę bierze. Pewnie co lekarz to opinianajważniejsze aby pomogło! Dbaj o siebie i używaj tylko pilota
)
-
malinka1984 wrote:Witajcie.
Wróciłam ze szpitala gdzie znalazłam się w środę wieczorem z diagnozą przedwczesnego porodu,szyjka cm.Dostałam kproplówki,sterydy na płucka dla synusia, leżenie i leżenie.Dostałam skurczy i bóli, mialam mieć szew zakładany ale profesor dziś zadecydował że obejdzie się bez, szyjka 1.5 cm,luteina 3x100 mg i magnez.
Zakaz dotykania brzucha i moja uwaga od dr orowadzącej-NIE STOSOWAĆ NOSPY BO ROZPULCHNIA SZYJKĘ.
Pozdrawiam gorąco.
Ps.Synusia widziałam na usg,ma 640 gram i kopie jak szalony.
O rany Malinka no to miałaś przygodę ... Przy 15mm szyjki powiedzieli, że ok?! oczywiście nakaz leżenie i nic nie robienia prawda?
No właśnie pisałam o tej nospie, że lekarz powiedział, że ona działa na inne mięśnie, że na bóle brzucha itp ciążowe się nie sprawdza .. -
malinka1984 wrote:Witajcie.
Wróciłam ze szpitala gdzie znalazłam się w środę wieczorem z diagnozą przedwczesnego porodu,szyjka cm.Dostałam kproplówki,sterydy na płucka dla synusia, leżenie i leżenie.Dostałam skurczy i bóli, mialam mieć szew zakładany ale profesor dziś zadecydował że obejdzie się bez, szyjka 1.5 cm,luteina 3x100 mg i magnez Aspargin
Pozdrawiam gorąco.
Ps.Synusia widziałam na usg,ma 640 gram i kopie jak szalony.
I nogi trzymaj razem!!!! -
Fasia wrote:Ok, super
Wiem, że magnes jest mega ważny. Ja jak przyszłam do szpitala to od razu 3x2 tabletki asmagu mi dawali. Oczywiście sama w domu też brałam ale mniejszą dawkę, bo 2x2. Dlatego też pytam
ja pytałam lekarza w razie wu gdyby się jakieś bóle zaczęły to czy mam brać nospę to powiedział mi, że nie ma potrzeby, bo ona działa na inne mięśnie, więc się nie sprawdzi. Widze, że wiele z Was właśnie nospę bierze. Pewnie co lekarz to opinianajważniejsze aby pomogło! Dbaj o siebie i używaj tylko pilota
)
-
Fasia profesor powiedział że przy 1.5 cm jeśli jest zamknięta i sprężysta to nie ma potrzeby szwu, tylko teraz leżenie i oszczędzanie i tak jak piszesz Anka1501 zaciskam nogi i byle do 38 tyg.
Fasia, Anka1501, Krysti, Nadzieja84 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
malinka1984 wrote:Fasia profesor powiedział że przy 1.5 cm jeśli jest zamknięta i sprężysta to nie ma potrzeby szwu, tylko teraz leżenie i oszczędzanie i tak jak piszesz Anka1501 zaciskam nogi i byle do 38 tyg.
No to Kochana oszczędzaj się !! Z tym nie ma żartów .. U mnie własnie głównym problemem było to, ze mi się szyjka rozwierała. Miała 8mm rozwarcia na długości 22mm ... czyli już było źle .. Nóżki w górę, zaciskaj i byle do 38tcja to bym chciała chociaż do 7 miesiąca .. Tzn wiadomo, że do 9 no ale min 7 zeby nic się wcześniej nie zaczęło
malinka1984 lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży miałam szyjke 1,5cm bardzo często bolesne skurcze, nie brałam żadnej luteiny ani nic z tych rzeczy. Moja ginka tylko czesto mnie badala i mówiła, że jakby mnie coś niepokoilo to do szpitala. Od 36 tygodnia nie oszczedzalam się wcale a i tak urodziłam 16 dni po terminie. Mam nadzieję, że u Was też będzie dobrze. Teraz też mam takie skurcze bolesne ale może tak przechodzę ciążę
sylvia007 lubi tę wiadomość