X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jest to 100% płatne nie można tego rozbijać na tygodnie ani dnie.

mimka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez miesiąc bede miec polozną w domu co dziennie :) fajnie bo mi pokaze duzo jak cos wiedziec nie bede a napewno tak bedzie ,potem przez nastepne dwa miesiace bodajrze raz w tyg wizyta z maluchem w szpitalu kontrolne takie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida pracowalam,ja mam ciągłość od kilku lat pracy

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Krysti u nas to becikowe śmieszne jest w porównaniu do innych krajów :(
    No wiem ze slabe jet becikowe w pl .Tu w uk nawet na dziecko placą tyg 30£ .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa u nas becikowe 1000 zł o które trzeba się nieźle nagimnastykować.. i chyba nie przekroczyć progu ok.1900 na osobę..

mimka84, Krysti, Ida lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to chyba już nie ma becikowego..mąż mi mówił że tylko z generali kase dostaniemy

Krysti, shimmer_lip lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hehe, u nas też 1000 ale zł... Żal...
    Masakra :/ W tej Polsce .

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny jakie powinno być PH moczu żeby nie rozwijały się infekcje ? Tzn chodzi o to czy np przy PH 7 jest "lepsze" środowisko dla infekcji czy nie? Nie wiem czy jasno napisałam :P
    Hej :)

Lepsze jest niższe. Ja miałam na początku 7-8 i ciągle a to krew a to bakterie. Jak zaczęłam pić wodę z cytryną mam 6 i cała reszta jest czysta :)
    No i przykro mi z powodu koleżanki ale tak jak Ci pisałam, mi też lekarz powiedział, że jeśli faktycznie tak serduszko wolno bije to nie ma dla mnie dobrych wieści (to są zazwyczaj wady genetyczne, które uniemożliwiają życie malucha poza łonem matki).

Rudzia kochana nie ma sensu inwestować w tą maść co ją pokazywałaś bo ona jest strasznie droga a skład jest identyczny jak ziajki, tylko ziajka kosztuję jakąś 1/3 ceny tamtej :)

Już się nie mogę doczekać tej jutrzejszej wizyty :) zasypię go swoimi objawami i niech mnie bada :) trochę lipa, ze nie ma usg w gabinecie ale powie mi co z tą moją glukozą i modlę się żebym nie zapomniała o tym cholernym zaświadczeniu do szkoły rodzenia bo już się z nim nie widzę przed pierwszymi zajęciami :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest becikowe, no i można dostać z ubezpieczenia dodatkowe pieniądze.

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Teraz to chyba już nie ma becikowego..mąż mi mówił że tylko z generali kase dostaniemy
    Ja też dostanę z pzu tylko i u mnie się pisze jeszcze podanie do zakładowego funduszu świadczeń socjalnych (to jakieś 700zł jest).

Eweliśka lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już doczytałam że jakieś progi wprowadzili:p

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu Polki zycie mają i rodzą jak legalnie pracują placą taxa to i nawet tygodniowo dostają child tax 250£ na dziecko ,tu jest sporo tego i dają tym co legalnie pracują .biedy nie mają .oj nieee

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo to ja o takim funduszu nie słyszałam, więc u mnie pewnie nic takiego nie ma:(
    Zaraz sprawdze ile z ubezpieczenia można dostać, od składki zależy czy jest 1 stawka?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    OOo to ja o takim funduszu nie słyszałam, więc u mnie pewnie nic takiego nie ma:(
    Zaraz sprawdze ile z ubezpieczenia można dostać, od składki zależy czy jest 1 stawka?
    Od składki i od warunków ubezpieczenia. A masz w pracy np pożyczkę remontową?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesli chodzi o macierzynski w Szwecji to ja bede dostawac najnizsza krajowa bo nie przepracowalam jeszcze 250 dni ..czyli okolo 6 tys kr czyli okolo 3 tys zlotych plus na dziecko 1050kr co miesiac do ukonczenia przez Mala 18 roku zycia :) a macierzynski bede miala przez 13 miesiecy :) takze okej :) po macoerzynskim daje Malutka do zlobka bo musze isc do pracy i tyle :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tyg 250£ child tax plus macierzynskie 120£ plus child benefit 30 £ to patrzcie ile tyg jest kasy . Wiadomo tez trza pokazac ze sie pracuje albo firme ma bo tak to nie dają no way :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka my dostaniemy od męża z ubezpieczenia i w jego umowie jest zawarte ilę dostanie za urodzenie nowego członka rodziny.

Fasia lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy ale nazywa sie pożyczka mieszkaniowa ale chyba 25 tys max można dostać.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Tak mamy ale nazywa sie pożyczka mieszkaniowa ale chyba 25 tys max można dostać.
    NO to masz fundusz. Koniecznie zapytaj :)

Eweliśka lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już odszukałam moją i męża umowę z ubezp. i to zależy od tego ile kto miesiecznie płaci składki.

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 1476 1477 1478 1479 1480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ