SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia...niech się stara. Ty nic nie musisz...
    Faceci to duże dzieci czasem w życiowych sprawach. Może ten Twój stchórzył a teraz zaczyna mądrzeć...
    Ja uważam tak jak Ty, niech się wykazuje, niech będzie dobrym tatą dla Sofijki, a co z Wami czas pokaże, ale duuuuużo pracy przed nim. Nie daj się zagadać pięknymi słowami, za łatwo mu pójdzie i po czasie powtórzy to samo.

Hela85, Rudzia, Fasia, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek - no właśnie to takie przykre szczególnie jak ludzie się starają czy to miesiącami czy latami. udaje się, a tu za chwilę smutna wiadomość .. Cieszyłyśmy sie, że obie jesteśmy w ciąży, bo na początku roku 2014 miałyśmy plan żeby do końca roku zaciążyć, mnie się udało w lipcu, jej w październiku ale niestety :( Teraz będą musieli pewnie odczekać kilka miesięcy i znowu walka .. Ona była w 7 tc..

Czyli można ten urlop rozbić? No to super :) to mąż przemyśli czy właśnie nie wziąć najpierw tygodnia a później drugiego

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Chciałabyś? Kurczę ja to mam w takich wypadkach mieszane uczucia. Za dużo się napatrzyłam jak tacy tatusiowie potrafią potem bruździć i matce i dziecku. I czasem chyba tylko po to żeby na złość zrobić.
    Oczywiście nie jestem w takiej sytuacji ale chyba bym wolała być jedynym opiekunem prawnym i nie musieć różnych decyzji konsultować z takim panem :/

Wieemm.. i tez sie tego bardzo boje :( no ale nie chce zeby moja corka nie miala ojca.. :( jaki by nie byl.. to zawsze ojciec.. oczywiscie nie mowie tu o wizytach raz na rok czy cos ale zeby na prawde byl przy Niej kiedy bedzie potrzebowac itd.

shimmer_lip, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia a o tej drugiej nic nie napisał?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:17

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Rudzia a o tej drugiej nic nie napisał?

Nie.. nic.. tylko tyle ze Za niedlugo wyjezdza za granice ... sam..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny.

Ruudzia szok, powiem Ci, że to ciężka sytuacja, bo tak jak piszesz nie jesteś już sama...

Co do karmienia piersią....mam to samo przemyślenie co Kasia K. Jestem w szoku, na prawdę polecam dziewczyny poczytać nieco o laktacji, a w szkoel rodzenia też o tym rozmawiać. Ja nie miałam żadnego problemu z karmieniem bo nie wpadłam w panikę pierwszego dnia po porodzie gdzie pokarm pojawia się dopiero w 2/3 dobie! Przez pierwsze dni dziecku starcza siara. Nie mogłam słuchać gadania bab o niewartościowym mleku, że chude, że takie i śmakie. A później te dziewczyny faktycznie mają problem z karmieniem bo psychika działa ;/ przykre to.

Ja wracam do pracy po pół roku, na początek chyba opiekunkę weźniemy, bo Kuba pójdzie do przedszkola to zawsze się przyda ktoś wrazie choroby. A od roku to już chyba do żłobka bo te opiekunki to mega drogie ;/

mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wpadam z pytaniem bardzo waznym dla mnie.
    Jaki mialyscie (i w ktorym tygodniui) wskaznik AFI? Czyli ilosc wod plodowych?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:33

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to są trudne bardzo sprawy. Nie spiesz się. Ja bym chyba z mamą o tym pogadała, mamy są mądre.

Hela85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA masz racje.. i ja tez tak myslalam ale nie chce zeby za kilka lat dziecko mi wymawialo ze inne dzieci maja tate a ona nie.. nie wien jak to jest nie miec taty ale domyslam sie ze nie fajne bo ja nie wyobrazam sobie zycia bez mojego taty.. i moze nie zawsze jest fajny i potrafi sie wkurzyc ale to moj tata i nie chcialabym zycia bez niego.

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej
    Nie mam na żadnym badaniu takiego wskaźnika. Mam słownie ilość wód płodowych: w normie.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:33

Rudzia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Oj to są trudne bardzo sprawy. Nie spiesz się. Ja bym chyba z mamą o tym pogadała, mamy są mądre.

nie moge z mama o tym pogadac bo Ona nie chce go znac nawet i powiedziala mi ze Ona nie chce zebym z nim kiedykolwiek byls ze Ona z tata beda mi pomagac ale z Nim mam nie miec kontaktu.

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:18

shimmer_lip, Rudzia lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, ja się nie wypowiem w ogóle na ten temat, jedynie co mogę Ci napisać, to że Cię wspieram z całego serducha.

Rudzia, Fasia, Jaga, mantissa, MartaAlvi lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    Hejka dziewczyny.

Ruudzia szok, powiem Ci, że to ciężka sytuacja, bo tak jak piszesz nie jesteś już sama...

Co do karmienia piersią....mam to samo przemyślenie co Kasia K. Jestem w szoku, na prawdę polecam dziewczyny poczytać nieco o laktacji, a w szkoel rodzenia też o tym rozmawiać. Ja nie miałam żadnego problemu z karmieniem bo nie wpadłam w panikę pierwszego dnia po porodzie gdzie pokarm pojawia się dopiero w 2/3 dobie! Przez pierwsze dni dziecku starcza siara. Nie mogłam słuchać gadania bab o niewartościowym mleku, że chude, że takie i śmakie. A później te dziewczyny faktycznie mają problem z karmieniem bo psychika działa ;/ przykre to.

Ja wracam do pracy po pół roku, na początek chyba opiekunkę weźniemy, bo Kuba pójdzie do przedszkola to zawsze się przyda ktoś wrazie choroby. A od roku to już chyba do żłobka bo te opiekunki to mega drogie ;/
    Marzę o karmieniu piersią. Moje wielkie cyce po będą do pępka pewnie ale mam to w dupie. Mam nadzieję że mleko będzie ze mnie strzykało i to będę sobie wizualizować :) Od marca zaczynam smarować suty lanomaścią i niech się leje :)

Hela85, Angela89, KasiaKwiatek, Agucha, Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej

Ja mam tylko wszędzie napisane, że ilość wód jest prawidłowa. Nigdzie nie mam wskażnika AFI opisanego

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co nie mysle o tym co wczoraj wypisywsl bo to moglbyc tylko taki maly ibcydent.. moze sie napil? A moze chcisl sobie humor poprawic.. nie wiem.. i nie mysle o tym.. zobaczymy jak bedzie czy bedzie sie daöej interesowal.. jedno jest pewne.. nie wroce do Niego od tak.. musi sie wykazac i pokazac ze na prawde mu zalezy.. caly czas ja walczylam o zwiazek to teraz jego kolej..

Ewelcia, Krysti lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    nie moge z mama o tym pogadac bo Ona nie chce go znac nawet i powiedziala mi ze Ona nie chce zebym z nim kiedykolwiek byls ze Ona z tata beda mi pomagac ale z Nim mam nie miec kontaktu.
    Rudzia ale coś w tym musi być. Mama to osoba, która kocha Cię najbardziej na świecie i jeśli ona ma takie podejście to musisz to przemyśleć. A do czasu jak Sofia będzie kumata, Ty możesz już mieć dla niej zupełnie innego i zajebistego tatę.

Rudzia, Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ