SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha nie wiem czy jest tak napewno ale szef ma 30 dni na dostarczenie każdego zwolnienia do Zusu - nie wiem czy on nie będzie albo nie daj Boże ty problemów. Może któraś dziewczyna wie bo nie chcę Cię wprowadzić w błąd .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela silna babka z Ciebie! Gratuluję siły psychicznej!

• Ida Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musiałam ruszyć niebo i ziemię, do księgowej wydzwaniać, człowiek jak się sam nie zainteresuje to nic nie ma. Byłam w ZUSie i babka w sumie nie mówiła nic o tym, że mi to przepada tylko żeby jak najszybciej to załatwić.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj mam znowu masakryczne mdłości. One mi nigdy nie minęły ale myślałam, że umiem je kontrolować (częste posiłki, woda z cytryną). A od wczoraj siedzę w opaskach seaband, jednocześnie ćmokam rennie i popijam tą wodę i nic. Nawet zębów nie mogę dobrze umyc bo mnie wyrywa :( mam nadzieję, że się nie porzygam bo to moja gigantyczna trauma :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro się czyta te wszystkie historie:(
    wybaczcie ale dziś będę trochę bierna.....źle mi buuuuu :(

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:35

mimka84, Robotka1, KasiaKwiatek, Lali lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/szal-dwustronny-krata-zara-duzy-cieply-jakosciowy-i4887931036.html
    Fajny czy nie? Bo jeszcze dwa prezenty gwiazdkowe muszę sobie znaleźć :)

Fasia, hwesta lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja mam wpisane Wody w dolnej granicy normy.

Agucha mam nadzieję , że masz ksero tych zwolnien z wpisaną datą dostarczenia do pracodawcy. Bo Jak nie to zapewne napisze do ZUS , ze nie dostarczyłaś TY w terminie i odciągną Ci 25 % zasiłku chorobowego. Wiem bo w zeszłym roku poszłam na chorobowe na młdoego i tak mnie załatwiła księgowa w pracy. Nie oddała w terminie i napisała , że oddałam nie w ciągu 7 dni tylko 14 i mi zapierniczyli 25 %.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja mam umowę na czas zastępstwa za ciężarna :p i nie wiem czy będę miała macierzynski,chyba nie

Z tego co mi wiadomo, w przypadku umowy o zastępstwo, jeśli w dniu porodu nadal będziesz miała status pracownika, zasiłek macierzyński Ci się należy, jeśli jednak Twoja umowa wygaśnie wcześniej z powodu powrotu pracownika zastępowanego, nie masz prawa do zasiłku. Umowa o zastępstwo wygasa zgodnie z terminem na jaki została zawarta i nie ulega automatycznemu przedłużeniu do dnia porodu, jak to się dzieje w przypadku umowy na czas określony, która kończy się po 3 miesiącu ciąży.

Do kiedy masz podpisaną umowę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ożeeeesztyy...no właśnie nie robiłam ksero...mądry Polak po szkodzie. No zobaczymy, zresztą co mu zależy, przecież to ZUS mi płaci zasiłek nie on ;/ Co za bzduraa

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA a co to za smutki dziś co? Co się dzieje? :>

AMY gdzie jesteś ??

SHIMMER - super szal! Pomysłowy taki dwustronny :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka na czas nieobecności pracownika, a ta babka jest tydzień później w ciąży niz ja i idzie na macierzynski po porodzie, Shimmer_lip a mi się chyba wlacza zgaga :/ wszystko co zjem mnie uwiera w żołądku i mam niesmak:/

• Ida Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:19

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Haneczka na czas nieobecności pracownika, a ta babka jest tydzień później w ciąży niz ja i idzie na macierzynski po porodzie, Shimmer_lip a mi się chyba wlacza zgaga :/ wszystko co zjem mnie uwiera w żołądku i mam niesmak:/
    Hwesta kochana nie męcz się, kup sobie rennie :) też mam zgagę :) leż wysoko żeby cofek nie było i jak czujesz, że idzie rennie do buzi :)

hwesta lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni jem na śniadanie, lunch, kolację i czasem jeszcze w międzyczasie chałkę z jakimś dżemem lub konfiturą i do tego szklankę mleka :D Booooże! jak na początku ciązy doczepiłam się do kanapek z pomidorem i tak przez 2 miesiące dzień w dzień, jakieś 5 razy dziennie tak teraz ta chałka :P Co te moje dziecko ma za smaki - w kółko to samo ? :P

mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Czy jest tu Fasia??

Jestem :>

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:15

relgh371djw8agni.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A ja od kilku dni jem na śniadanie, lunch, kolację i czasem jeszcze w międzyczasie chałkę z jakimś dżemem lub konfiturą i do tego szklankę mleka :D Booooże! jak na początku ciązy doczepiłam się do kanapek z pomidorem i tak przez 2 miesiące dzień w dzień, jakieś 5 razy dziennie tak teraz ta chałka :P Co te moje dziecko ma za smaki - w kółko to samo ? :P
    Też tak miałam na początku :) tydzień na pomarańczach, tydzień na tostach z serem :) jedyne co mnie przez cały czas trzyma to buraki :) dajcie mi pięć zjem wszystkie :D

Mimka ja jestem zboczona i ja bardzo lubię mieć biegunkę :D nienawidzę za to zaparć i wzdęć :) wychodzi na to, ze kocham robić kupę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 13:48

Fasia, mimka84, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Hwesta tylko że po jak urodzisz nie będą Ci się nalezało macierzyński - jeżeli nie zmienią Ci umowy, dziewczyny dlatego sugerują Ci abyś pogadała z szefową o zmiane w umowie z zastępstwa na normalną.

Dziewczyny nie macie racji. Jeśli w dniu porodu masz status pracownika i umowę o pracę na zastępstwo to należy Ci się zasiłek z ZUSu. Poczytajcie specjalistów. :) Wszędzie jest tak napisane. Sprawa skomplikowałaby się dopiero w przypadku, gdyby tamta dziewczyna wróciła przed terminem porodu hwesty. W innym wypadku normalnie ma prawo do chorobowego do dnia porodu i macierzyńskiego po porodzie. ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

‹‹ 1480 1481 1482 1483 1484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ