Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja od wczoraj mam znowu masakryczne mdłości. One mi nigdy nie minęły ale myślałam, że umiem je kontrolować (częste posiłki, woda z cytryną). A od wczoraj siedzę w opaskach seaband, jednocześnie ćmokam rennie i popijam tą wodę i nic. Nawet zębów nie mogę dobrze umyc bo mnie wyrywa
mam nadzieję, że się nie porzygam bo to moja gigantyczna trauma
-
nick nieaktualny
-
Psotka ja mam wpisane Wody w dolnej granicy normy.
Agucha mam nadzieję , że masz ksero tych zwolnien z wpisaną datą dostarczenia do pracodawcy. Bo Jak nie to zapewne napisze do ZUS , ze nie dostarczyłaś TY w terminie i odciągną Ci 25 % zasiłku chorobowego. Wiem bo w zeszłym roku poszłam na chorobowe na młdoego i tak mnie załatwiła księgowa w pracy. Nie oddała w terminie i napisała , że oddałam nie w ciągu 7 dni tylko 14 i mi zapierniczyli 25 %. -
hwesta wrote:Ja mam umowę na czas zastępstwa za ciężarna :p i nie wiem czy będę miała macierzynski,chyba nie
Z tego co mi wiadomo, w przypadku umowy o zastępstwo, jeśli w dniu porodu nadal będziesz miała status pracownika, zasiłek macierzyński Ci się należy, jeśli jednak Twoja umowa wygaśnie wcześniej z powodu powrotu pracownika zastępowanego, nie masz prawa do zasiłku. Umowa o zastępstwo wygasa zgodnie z terminem na jaki została zawarta i nie ulega automatycznemu przedłużeniu do dnia porodu, jak to się dzieje w przypadku umowy na czas określony, która kończy się po 3 miesiącu ciąży.
Do kiedy masz podpisaną umowę?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Haneczka na czas nieobecności pracownika, a ta babka jest tydzień później w ciąży niz ja i idzie na macierzynski po porodzie, Shimmer_lip a mi się chyba wlacza zgaga
wszystko co zjem mnie uwiera w żołądku i mam niesmak:/
też mam zgagę
leż wysoko żeby cofek nie było i jak czujesz, że idzie rennie do buzi
hwesta lubi tę wiadomość
-
A ja od kilku dni jem na śniadanie, lunch, kolację i czasem jeszcze w międzyczasie chałkę z jakimś dżemem lub konfiturą i do tego szklankę mleka
Booooże! jak na początku ciązy doczepiłam się do kanapek z pomidorem i tak przez 2 miesiące dzień w dzień, jakieś 5 razy dziennie tak teraz ta chałka
Co te moje dziecko ma za smaki - w kółko to samo ?
mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:A ja od kilku dni jem na śniadanie, lunch, kolację i czasem jeszcze w międzyczasie chałkę z jakimś dżemem lub konfiturą i do tego szklankę mleka
Booooże! jak na początku ciązy doczepiłam się do kanapek z pomidorem i tak przez 2 miesiące dzień w dzień, jakieś 5 razy dziennie tak teraz ta chałka
Co te moje dziecko ma za smaki - w kółko to samo ?
tydzień na pomarańczach, tydzień na tostach z serem
jedyne co mnie przez cały czas trzyma to buraki
dajcie mi pięć zjem wszystkie
Mimka ja jestem zboczona i ja bardzo lubię mieć biegunkęnienawidzę za to zaparć i wzdęć
wychodzi na to, ze kocham robić kupę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 13:48
Fasia, mimka84, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Hwesta tylko że po jak urodzisz nie będą Ci się nalezało macierzyński - jeżeli nie zmienią Ci umowy, dziewczyny dlatego sugerują Ci abyś pogadała z szefową o zmiane w umowie z zastępstwa na normalną.
Dziewczyny nie macie racji. Jeśli w dniu porodu masz status pracownika i umowę o pracę na zastępstwo to należy Ci się zasiłek z ZUSu. Poczytajcie specjalistów.Wszędzie jest tak napisane. Sprawa skomplikowałaby się dopiero w przypadku, gdyby tamta dziewczyna wróciła przed terminem porodu hwesty. W innym wypadku normalnie ma prawo do chorobowego do dnia porodu i macierzyńskiego po porodzie.
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość