X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha nie wiem czy jest tak napewno ale szef ma 30 dni na dostarczenie każdego zwolnienia do Zusu - nie wiem czy on nie będzie albo nie daj Boże ty problemów. Może któraś dziewczyna wie bo nie chcę Cię wprowadzić w błąd .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela silna babka z Ciebie! Gratuluję siły psychicznej!

• Ida Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musiałam ruszyć niebo i ziemię, do księgowej wydzwaniać, człowiek jak się sam nie zainteresuje to nic nie ma. Byłam w ZUSie i babka w sumie nie mówiła nic o tym, że mi to przepada tylko żeby jak najszybciej to załatwić.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj mam znowu masakryczne mdłości. One mi nigdy nie minęły ale myślałam, że umiem je kontrolować (częste posiłki, woda z cytryną). A od wczoraj siedzę w opaskach seaband, jednocześnie ćmokam rennie i popijam tą wodę i nic. Nawet zębów nie mogę dobrze umyc bo mnie wyrywa :( mam nadzieję, że się nie porzygam bo to moja gigantyczna trauma :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro się czyta te wszystkie historie:(
    wybaczcie ale dziś będę trochę bierna.....źle mi buuuuu :(

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:35

mimka84, Robotka1, KasiaKwiatek, Lali lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/szal-dwustronny-krata-zara-duzy-cieply-jakosciowy-i4887931036.html
    Fajny czy nie? Bo jeszcze dwa prezenty gwiazdkowe muszę sobie znaleźć :)

Fasia, hwesta lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja mam wpisane Wody w dolnej granicy normy.

Agucha mam nadzieję , że masz ksero tych zwolnien z wpisaną datą dostarczenia do pracodawcy. Bo Jak nie to zapewne napisze do ZUS , ze nie dostarczyłaś TY w terminie i odciągną Ci 25 % zasiłku chorobowego. Wiem bo w zeszłym roku poszłam na chorobowe na młdoego i tak mnie załatwiła księgowa w pracy. Nie oddała w terminie i napisała , że oddałam nie w ciągu 7 dni tylko 14 i mi zapierniczyli 25 %.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja mam umowę na czas zastępstwa za ciężarna :p i nie wiem czy będę miała macierzynski,chyba nie

Z tego co mi wiadomo, w przypadku umowy o zastępstwo, jeśli w dniu porodu nadal będziesz miała status pracownika, zasiłek macierzyński Ci się należy, jeśli jednak Twoja umowa wygaśnie wcześniej z powodu powrotu pracownika zastępowanego, nie masz prawa do zasiłku. Umowa o zastępstwo wygasa zgodnie z terminem na jaki została zawarta i nie ulega automatycznemu przedłużeniu do dnia porodu, jak to się dzieje w przypadku umowy na czas określony, która kończy się po 3 miesiącu ciąży.

Do kiedy masz podpisaną umowę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ożeeeesztyy...no właśnie nie robiłam ksero...mądry Polak po szkodzie. No zobaczymy, zresztą co mu zależy, przecież to ZUS mi płaci zasiłek nie on ;/ Co za bzduraa

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA a co to za smutki dziś co? Co się dzieje? :>

AMY gdzie jesteś ??

SHIMMER - super szal! Pomysłowy taki dwustronny :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka na czas nieobecności pracownika, a ta babka jest tydzień później w ciąży niz ja i idzie na macierzynski po porodzie, Shimmer_lip a mi się chyba wlacza zgaga :/ wszystko co zjem mnie uwiera w żołądku i mam niesmak:/

• Ida Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:19

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Haneczka na czas nieobecności pracownika, a ta babka jest tydzień później w ciąży niz ja i idzie na macierzynski po porodzie, Shimmer_lip a mi się chyba wlacza zgaga :/ wszystko co zjem mnie uwiera w żołądku i mam niesmak:/
    Hwesta kochana nie męcz się, kup sobie rennie :) też mam zgagę :) leż wysoko żeby cofek nie było i jak czujesz, że idzie rennie do buzi :)

hwesta lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni jem na śniadanie, lunch, kolację i czasem jeszcze w międzyczasie chałkę z jakimś dżemem lub konfiturą i do tego szklankę mleka :D Booooże! jak na początku ciązy doczepiłam się do kanapek z pomidorem i tak przez 2 miesiące dzień w dzień, jakieś 5 razy dziennie tak teraz ta chałka :P Co te moje dziecko ma za smaki - w kółko to samo ? :P

mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Czy jest tu Fasia??

Jestem :>

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:15

relgh371djw8agni.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A ja od kilku dni jem na śniadanie, lunch, kolację i czasem jeszcze w międzyczasie chałkę z jakimś dżemem lub konfiturą i do tego szklankę mleka :D Booooże! jak na początku ciązy doczepiłam się do kanapek z pomidorem i tak przez 2 miesiące dzień w dzień, jakieś 5 razy dziennie tak teraz ta chałka :P Co te moje dziecko ma za smaki - w kółko to samo ? :P
    Też tak miałam na początku :) tydzień na pomarańczach, tydzień na tostach z serem :) jedyne co mnie przez cały czas trzyma to buraki :) dajcie mi pięć zjem wszystkie :D

Mimka ja jestem zboczona i ja bardzo lubię mieć biegunkę :D nienawidzę za to zaparć i wzdęć :) wychodzi na to, ze kocham robić kupę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 13:48

Fasia, mimka84, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Hwesta tylko że po jak urodzisz nie będą Ci się nalezało macierzyński - jeżeli nie zmienią Ci umowy, dziewczyny dlatego sugerują Ci abyś pogadała z szefową o zmiane w umowie z zastępstwa na normalną.

Dziewczyny nie macie racji. Jeśli w dniu porodu masz status pracownika i umowę o pracę na zastępstwo to należy Ci się zasiłek z ZUSu. Poczytajcie specjalistów. :) Wszędzie jest tak napisane. Sprawa skomplikowałaby się dopiero w przypadku, gdyby tamta dziewczyna wróciła przed terminem porodu hwesty. W innym wypadku normalnie ma prawo do chorobowego do dnia porodu i macierzyńskiego po porodzie. ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

‹‹ 1480 1481 1482 1483 1484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ