Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Poczekać
może teraz znowu dwa dni biegunki będą
a serio to serio poczekać dwa dni po biegunce to nie jest dużo. Organizm musi się ustabilizować i zaparcie po biegunce to nic dziwnego. Chociaż ja nienawidzę!!! Dziś są mojego taty urodziny więc pewnie będzie pizza i ja (oraz moi znajomi) mam tak, że jak zjem pizzę z dagrasso następnego dnia mam piękną kupę
albo jeszcze wieczorem
Ja czekam, bo od operacji czyli prawie tydzień ciągle miałam biegunkę więc sobie czekam brzuch mnie nie boli więc jest ok -
nick nieaktualny
-
mimka84 wrote:Fasia marzę o takich wynikach... Ja idę 28.12 na krzywą i pozostałe i już przeżywam, że pewnie morfologia znów brzydka wyjdzie. Nie wiem już co robić z tymi leukocytami.
No ja od początku ciąży ciągle miałam coś nie tak. W moczu, w morfologii za niskie wartości jakaś anemia itd. Od szpitala zaczęłam łykać Kwasy Omega dla kobiet w ciąży, bo lekarz powiedział, że ich przyjmowanie zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu nawet do 85%, mam brać podwójną dawke. Jedno opakowanie 30szt starcza mi na tydzień, majątek na tym można stracić ale wiem, że muszęNie wiem czy to kwestia tych omega 3 czy czego, bo w zasadzie dieta niezmieniona ..
A u Ciebie może będzie dobrze, myśl pozytywniemimka84 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Wszystkie wyniki odebrane - mocz, morfologia i tsh - jestem w szoku, bo wszystko dobrze
Morfologia super, mocz też i TSH 1,700 mlU/l
MIMKA mój mąz też robi cudowne nalesniki. Ja się nawet nie zabieram, bo mi nie wychodzia co do tsh to sama nie wiem. Robiłam jak tylko zaszłam i było git. Potem koło 10tc też super i chyba już nie będę robić. Sama nie wiem. Nigdy się na nią nie leczyłam i chyba już oleje
Teraz myślę o tej glukozie i skurczach ale już jutro spotkanie z moim guru ginowym -
Angela89 wrote:No kurdę nie , bo idę do bezpłatnej i tam trzeba deklaracje napisać - pewnie tak bym zadzwoniła
i przez tel kazali mi wysłać smsa z danymi a na pierwsze spotkanie zaświadczenie od gina, ze mogę brać udział w ćwiczeniach i dowód bo tam mam stały meldunek
-
nick nieaktualny
-
ANGELA no taką też miałam nadzieje ale zdziwiona i tak jestem
Raz w miesiącu będę sobie takie badania robic. Ja wszystko prywatnie. Dziś wizyta więc uznałam, że warto mieć aktualne wyniki
MIMKA biedny piesA co do nalesników to one są duże, przynajmniej te w naszym mieście
IDA właśnie słyszałam niepochlebne opinie. W zasadzie nie wiem czego dotyczyły. Pewnie pójdziemy z mężem i się sami przekonamy, ale fakt że Grabówkę będzie ciężko przebić i ich naleśniki z serem i truskawkami które kocham
A co do krzywej to pewnie jak będziesz w LOMIE robić to będą tego samego dnia po 15, a na stronie internetowej jeszcze szybciej. Ja swoje miałam jakieś 30min temu
SHIMMER Ja musze konrolować TSH co jakieś 5-6 tyg i sprawdzac czy się nie podnosi. Wizyte u endo mam 9 stycznia więc chciałam jeszcze teraz sprawdzić, bo ostatni raz badałam we wrześniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 14:04
shimmer_lip, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Ja też do bezpłatnej
i przez tel kazali mi wysłać smsa z danymi a na pierwsze spotkanie zaświadczenie od gina, ze mogę brać udział w ćwiczeniach i dowód bo tam mam stały meldunek
Ehs to mi niestety każą się fatygować, no trudno. -
Fasia, odnośnie wcześniejszego pytania, to korzystniejsze pH w pochwie jest kwaśne czyli niskie.
Wtedy nie rozwijają się infekcje. Dlatego często w takich przypadkach podaje się dopochwowo bakterie kwasu mlekowego, żeby zakwasić środowisko.
Fasia lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Ehs to mi niestety każą się fatygować, no trudno.
A miałam się pochwalićto się chwalę
ostatni egzamin za mną
teraz muszę zrobić projekt, przedstawić go 10 stycznia i pod koniec stycznia odbieram dyplom
Angela89, Fasia, Eweliśka, hwesta, mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
haneczka wrote:Fasia, odnośnie wcześniejszego pytania, to korzystniejsze pH w pochwie jest kwaśne czyli niskie.
Wtedy nie rozwijają się infekcje. Dlatego często w takich przypadkach podaje się dopochwowo bakterie kwasu mlekowego, żeby zakwasić środowisko.
Dzięki za info! Właśnie o to mi chodzilo, czyli jednak mam za wysokie i znając mnie za dwa dni będzie jakiś grzyb ! grrrrr ... Czyli teraz co - woda z cytryną ? sok z zurawiny ? pomoze coś ? -
Fasia wrote:Dzięki za info! Właśnie o to mi chodzilo, czyli jednak mam za wysokie i znając mnie za dwa dni będzie jakiś grzyb ! grrrrr ... Czyli teraz co - woda z cytryną ? sok z zurawiny ? pomoze coś ?
a jeśli chodzi o grzybka to są takie probiotyki dowcipne tylko to już musisz gina zapytać.
-
nick nieaktualnyA ja w manekinie pracowałam prawie rok jako kelnerka
masakra, nogi miałam tak wyćwiczone jakbym biegała maratony hehehe no i w ciąży jeszcze tam pracowałam, ale gin jak się dowiedział, że w manekinie to KATEGORYCZNIE zabronił mi dalej pracować
nie powiem zapach smażonego mięsa mielonego mnie doprowadzał do rozpaczy
shimmer_lip, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Dzięki za info! Właśnie o to mi chodzilo, czyli jednak mam za wysokie i znając mnie za dwa dni będzie jakiś grzyb ! grrrrr ... Czyli teraz co - woda z cytryną ? sok z zurawiny ? pomoze coś ?
Ja brałam na początku ciąży Lactovaginal dopochwowo, bez recepty. To są właśnie te bakterie kw. mlekowego, które nie mają przeciwwskazań do podawania w ciąży, ale po konsultacji z lekarzem.
Ja konsultowałam się z zaufaną farmaceutką. Ale zdecydowałam się dopiero jak już czułam objawy infekcji. Ale zapobiegawczo też można. Nie wiem, czy dieta jest w stanie zakwasić pH w pochwie. Żurawinka wiem, że jest dobra, ale bardziej na infekcje ukł. moczowego...Fasia lubi tę wiadomość
-
SHIMMER ja biorę probiotyk ginekologiczny - TRIVAGIN, pomaga i na infekcje i na zaparcia. Dla mnie jednak jeśli chodzi o grzybki to takie tabsy nie pomagają. Mam z tym problem od lat. Jednego wyleczę, a za dwa tygodnie jest znowu .. Zwariowac można. Nie wiem dlaczego tak się mnie czepiają ...
AGUCHA no to miałaś ruchliwą pracę
-
nick nieaktualny