SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Poczekać :) może teraz znowu dwa dni biegunki będą :D a serio to serio poczekać dwa dni po biegunce to nie jest dużo. Organizm musi się ustabilizować i zaparcie po biegunce to nic dziwnego. Chociaż ja nienawidzę!!! Dziś są mojego taty urodziny więc pewnie będzie pizza i ja (oraz moi znajomi) mam tak, że jak zjem pizzę z dagrasso następnego dnia mam piękną kupę :) albo jeszcze wieczorem :D

Ja czekam, bo od operacji czyli prawie tydzień ciągle miałam biegunkę więc sobie czekam brzuch mnie nie boli więc jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A nie da się telefonicznie??? ja się przez smsa zapisałam :D

No kurdę nie , bo idę do bezpłatnej i tam trzeba deklaracje napisać - pewnie tak bym zadzwoniła :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Fasia marzę o takich wynikach... Ja idę 28.12 na krzywą i pozostałe i już przeżywam, że pewnie morfologia znów brzydka wyjdzie. Nie wiem już co robić z tymi leukocytami.

No ja od początku ciąży ciągle miałam coś nie tak. W moczu, w morfologii za niskie wartości jakaś anemia itd. Od szpitala zaczęłam łykać Kwasy Omega dla kobiet w ciąży, bo lekarz powiedział, że ich przyjmowanie zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu nawet do 85%, mam brać podwójną dawke. Jedno opakowanie 30szt starcza mi na tydzień, majątek na tym można stracić ale wiem, że muszę :) Nie wiem czy to kwestia tych omega 3 czy czego, bo w zasadzie dieta niezmieniona ..
    A u Ciebie może będzie dobrze, myśl pozytywnie :)

mimka84 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wszystkie wyniki odebrane - mocz, morfologia i tsh - jestem w szoku, bo wszystko dobrze :D

Morfologia super, mocz też i TSH 1,700 mlU/l :)

MIMKA mój mąz też robi cudowne nalesniki. Ja się nawet nie zabieram, bo mi nie wychodzi :P
    Ja mocz mam super od jakiegoś czasu, morfologia taka se ale po tych burakach się podniosła :) a co do tsh to sama nie wiem. Robiłam jak tylko zaszłam i było git. Potem koło 10tc też super i chyba już nie będę robić. Sama nie wiem. Nigdy się na nią nie leczyłam i chyba już oleje :)
    Teraz myślę o tej glukozie i skurczach ale już jutro spotkanie z moim guru ginowym :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No kurdę nie , bo idę do bezpłatnej i tam trzeba deklaracje napisać - pewnie tak bym zadzwoniła :D
    Ja też do bezpłatnej :) i przez tel kazali mi wysłać smsa z danymi a na pierwsze spotkanie zaświadczenie od gina, ze mogę brać udział w ćwiczeniach i dowód bo tam mam stały meldunek :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:16

Fasia lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ej, na wyniki krzywej cukrowej nie trzeba czekać, nie?
    Ale pod gabinetem? Nie.
    A potem to ja czekałam jeden dzień :)

Ida lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę robić wyniki krwi,moczu i jeszcze raz toxo. Jestem ciekawa jak wyjdą wyniki po operacji i po infekcji.
    Przed tym miałam dobre wyniki i nawet ginekolog nie kazała mi brać żadnych witamin.

Fasia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA no taką też miałam nadzieje ale zdziwiona i tak jestem :P Raz w miesiącu będę sobie takie badania robic. Ja wszystko prywatnie. Dziś wizyta więc uznałam, że warto mieć aktualne wyniki

MIMKA biedny pies :P A co do nalesników to one są duże, przynajmniej te w naszym mieście :)

IDA właśnie słyszałam niepochlebne opinie. W zasadzie nie wiem czego dotyczyły. Pewnie pójdziemy z mężem i się sami przekonamy, ale fakt że Grabówkę będzie ciężko przebić i ich naleśniki z serem i truskawkami które kocham <3
    A co do krzywej to pewnie jak będziesz w LOMIE robić to będą tego samego dnia po 15, a na stronie internetowej jeszcze szybciej. Ja swoje miałam jakieś 30min temu

SHIMMER Ja musze konrolować TSH co jakieś 5-6 tyg i sprawdzac czy się nie podnosi. Wizyte u endo mam 9 stycznia więc chciałam jeszcze teraz sprawdzić, bo ostatni raz badałam we wrześniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 14:04

shimmer_lip, Ida lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja też do bezpłatnej :) i przez tel kazali mi wysłać smsa z danymi a na pierwsze spotkanie zaświadczenie od gina, ze mogę brać udział w ćwiczeniach i dowód bo tam mam stały meldunek :D

Ehs to mi niestety każą się fatygować, no trudno.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, odnośnie wcześniejszego pytania, to korzystniejsze pH w pochwie jest kwaśne czyli niskie. :) Wtedy nie rozwijają się infekcje. Dlatego często w takich przypadkach podaje się dopochwowo bakterie kwasu mlekowego, żeby zakwasić środowisko. :)

Fasia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ehs to mi niestety każą się fatygować, no trudno.
    Chamy i buraki :)

A miałam się pochwalić :) to się chwalę :) ostatni egzamin za mną :) teraz muszę zrobić projekt, przedstawić go 10 stycznia i pod koniec stycznia odbieram dyplom :)

Angela89, Fasia, Eweliśka, hwesta, mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Fasia, odnośnie wcześniejszego pytania, to korzystniejsze pH w pochwie jest kwaśne czyli niskie. :) Wtedy nie rozwijają się infekcje. Dlatego często w takich przypadkach podaje się dopochwowo bakterie kwasu mlekowego, żeby zakwasić środowisko. :)

Dzięki za info! Właśnie o to mi chodzilo, czyli jednak mam za wysokie i znając mnie za dwa dni będzie jakiś grzyb ! grrrrr ... Czyli teraz co - woda z cytryną ? sok z zurawiny ? pomoze coś ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta, skoro tamta dziewczyna nie wraca za szybko i Twoja umowa nie rozwiąże się przed porodem, możesz być spokojna. Poczytaj też porady na portalach prawniczych, ale jestem pewna na 99,9% :)

hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dzięki za info! Właśnie o to mi chodzilo, czyli jednak mam za wysokie i znając mnie za dwa dni będzie jakiś grzyb ! grrrrr ... Czyli teraz co - woda z cytryną ? sok z zurawiny ? pomoze coś ?
    Mi pomaga woda z cytryną, woda z sokiem z żurawiny też będzie git. Jedzenie suszonej na mnie nie działa :( a jeśli chodzi o grzybka to są takie probiotyki dowcipne tylko to już musisz gina zapytać.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w manekinie pracowałam prawie rok jako kelnerka :P masakra, nogi miałam tak wyćwiczone jakbym biegała maratony hehehe no i w ciąży jeszcze tam pracowałam, ale gin jak się dowiedział, że w manekinie to KATEGORYCZNIE zabronił mi dalej pracować :P nie powiem zapach smażonego mięsa mielonego mnie doprowadzał do rozpaczy :P

shimmer_lip, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Ja brałam na początku ciąży Lactovaginal dopochwowo, bez recepty. To są właśnie te bakterie kw. mlekowego, które nie mają przeciwwskazań do podawania w ciąży, ale po konsultacji z lekarzem.
    Ja konsultowałam się z zaufaną farmaceutką. Ale zdecydowałam się dopiero jak już czułam objawy infekcji. Ale zapobiegawczo też można. Nie wiem, czy dieta jest w stanie zakwasić pH w pochwie. Żurawinka wiem, że jest dobra, ale bardziej na infekcje ukł. moczowego...

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHIMMER ja biorę probiotyk ginekologiczny - TRIVAGIN, pomaga i na infekcje i na zaparcia. Dla mnie jednak jeśli chodzi o grzybki to takie tabsy nie pomagają. Mam z tym problem od lat. Jednego wyleczę, a za dwa tygodnie jest znowu .. Zwariowac można. Nie wiem dlaczego tak się mnie czepiają ...

AGUCHA no to miałaś ruchliwą pracę :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia powiem Ci że to był hardcore :P fizyczny i psychiczny hehe klienci najlepsi :P:P czasem scyzoryk w kieszeni się otwierał :P

• Ida Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:20

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ