X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego Dnia kochane :)Idę w kime

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis Kartki do Polski muszę wysłać Swiąteczne i sporo będzie takze o 10 bede musiala wstać:)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja pozno chodze spac ,w nocy wstaje rano o 5.30 juz na nogach psa na pole i sniadanko :) zaraz ide spac i do 11 grunt spanko bedzie.
    Nio ty się przestaw na wcześniejszą porę do spania bo jak się dziecko urodzi to będziesz w dzień cały spała,ja z córcia na początku to osypialam jak mama była bo w nocy wstawanie

Krysti lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Nio ty się przestaw na wcześniejszą porę do spania bo jak się dziecko urodzi to będziesz w dzień cały spała,ja z córcia na początku to osypialam jak mama była bo w nocy wstawanie
    Dobrze ze mama będzie pomoze mi przez 3 miechy ,dobrze ze chce przyjechac do Szkocji :) ale happy jestem zawsze siostrą pomagala a teraz mnie ,do czekala się wnusia :)u najmlodszej córki .przestawie się dla mnie to nie problem :) ale staram się spać na tyle ile potrzebuje .Potem wiem ze mnie czeka wstawanie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 07:43

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka
    Wstałam naszykować smyka do szkoły bo słowa Idy brzmią mi w głowie jak jakaś mantra:D
    Ale niestety już w tym roku do szkoły nie pójdzie, katar w jednej dziurce taki , że nos zapchany i kaszel taki gardlowy. Dzisiaj mu Malie podam zobaczymy czy coś pomoże bo nie chce by brał znów antybiotyk. A temperatury nie ma jeszcze więc jest dobrze. Później wyjde z nim na pół h na spacer , żeby troche się wentylował a i mnie się przyda bo też mam jeszcze kaszel. Mam wyrzuty sumienia , że trzymam go w domu zamiast puścić do szkoły ale wczoraj cały dzień kasłął dzisiaj już to samo :(

Lwica no pani daje wszystkim dzieciom te mini landrynki w nagrode. My tego nie podajemy młodemu , nic twardego bo zęby mleczne są baaaaaaardzo delikatne i łatwo o złamania. Marcel ugryzł takiego landrynka i pod czwórką zrobił mu się krwiak przez co pozrywał więzadła które trzymały go sztywno i zaczął się kiwać. Mieliśmy nadzieję ze stomatolog, że wytrzyma chociaż kilka lat :) A tu dziecko jadło chlebek i poszedł , rozkruszył się na 5 części. Wychowawczyni nie wiedziała, że nie wolno a ja nie informowałam , bo nie sądziłam , ze dzieciom takie cukierki daje.

Jestem w sumie wyspana aczkolwiek mogłabym pospać jeszcze. Muszę poprać i zacząć pakować torby bo w piątek wyjeżdzam na prawie 3 tygodnie. Jutro zbytnio czasu nie bedzie bo mam wizyte u gina i muszę na cmentarz jechać a w czwartek i piątek to już wsio na wariackich papierach będzie bo mąż zaczyna kuć kafelki w łazience. W sobote zaczynają na ostro remont.

Krystii z Marcelem w ciąży nie spałam w nocy rawie wcale w dzien też nie bardzo ale starałam się dosypiać nad ranem i spałam jak ty do 11. Jak sie mały urodził to gnojek nie spał w nocy prawie wcale, zasypiał nad ranem na 3-4 godziny i potem w dzien podsypiał po pół h a tak do 23-2 w nocy nie spał. Umęczyłam się strasznie mam nadzieję , że teraz Lilka będzie grzeczniej spała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 07:52

Ida, Krysti lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Jaga szkoda synka, ze mial takie przykre przezycia u dentysty, oby sie nie zraził tym na przyszlosc.

Wczoraj wieczorem mialam na wkladce brazowe uplawy, mialyscie tak? W piatek mam wizyte wiec gin sprawdzi czy wszystko ok. Dzis juz jest spoko, uplawow w takim kolorze brak.
    Ja w nocy spie dobrze, wstajemy z Pola ok.7 teraz a klade sie spac ok.23-24.
    Jeny jak ja sie ciesze na swieta :) uwielbiam ten czas !!
    Milego Dnia :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Kryst nie wiem dokładnie jak jest w Szkocji a podejrzewam ze podobnie ale nie sadze ze tak z miejsca dostaniesz wszystkie dodatki.
    Orientuje sie jak jest w Anglii i jeżeli sie nie pracujesz, jesteś samotna matka i mieszkasz pare lat w uk to ok dostanie jakieś tam wsparcie ale nie ma ze dają każdemu z ulicy.
    Przepisy sie zaostrzyły i nie ma dawania za nic, a mieszkania tez sie pokończyły. Takze my jako małżeństwo cieżko pracujące dostaniemy nic...a pracujemy na tych wszystkich nierobów co sepia od państwa.
    lwica wyjelas mi z ust ostatnie zdania kochana! ja tez mam dosc takich imigrantow! my rowniez pracujemy od 9 lat 7 dni w tygodniu! nawet nie pomyslalam o benefitach. pozniej polacy maja na wyspach taka opinie niestety. wiadomo child benefit sie nalezy, ale child tax zeby brac to trzeba mkec mega niskie zarobki i wkurwiaja mnie ludzie ktorym BRANIE tak latwo pfzychodzi! co do wczorajszych nalesnikow, sama robilam wieczorkiem nawet nie wiedzac ze o nich tu wspominacie :-) jestesmy polqczone :-) hahaha rudzia trzymam kciuki zeby ci sie wszystko poukladalo! robotka kuruj sie kochana! fasia gratuluje wynikow! pozdrawim inne dziiewczyny rowniez! dopiero doszlam z czytaniem do polowy wczorajszego dnia! u mnie z tesciowa super, ale zachowuje czujnosc jak kasia kwiatek poradzila :-) bez tescia tesciowa jest calkiem inna...mozliwe ze ta menda tak mieszala! zobaczymy, na razie mija 3 dzien wiec jeszcze wszystko moze sie zdarzyc...a jutro zaczynam 25ty tydzien :-) 18 grudnia o 13.00 wizyta z polozna :-)

CzaryMary lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Dzien dobry :)
    Jaga szkoda synka, ze mial takie przykre przezycia u dentysty, oby sie nie zraził tym na przyszlosc.

Wczoraj wieczorem mialam na wkladce brazowe uplawy, mialyscie tak? W piatek mam wizyte wiec gin sprawdzi czy wszystko ok. Dzis juz jest spoko, uplawow w takim kolorze brak.
    Ja w nocy spie dobrze, wstajemy z Pola ok.7 teraz a klade sie spac ok.23-24.
    Jeny jak ja sie ciesze na swieta :) uwielbiam ten czas !!
    Milego Dnia :)
    lali nie mialam nie pomoge kochana, ale dobrze ze masz ginka w piatek, w srodku wszystko nadwrazliwe jest moze dlatego bezowe up!awy?

Lali lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dobrze ze mama będzie pomoze mi przez 3 miechy ,dobrze ze chce przyjechac do Szkocji :) ale happy jestem zawsze siostrą pomagala a teraz mnie ,do czekala się wnusia :)u najmlodszej córki .przestawie się dla mnie to nie problem :) ale staram się spać na tyle ile potrzebuje .Potem wiem ze mnie czeka wstawanie .
    krysti to pierwszy wnuk twojej mamy?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie Weronika tesciowa juz jest kilka dni :) dobrze, ze Wam sie ukladaja relacje oby tak zostalo!
    Ja wlasnie w piatek mam dobiero usg prenatalne, chyba jako ostatnia :)

weronika86 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam się chyba jeszcze nie chwaliłam, że mój mały przebił się już z kopniakami na powierzchnię brzucha? :) Nawet mąż upolował jednego :) Ale się cieszył :)

Ja nie wiem jak ja się z robotą ogarnę świąteczną sama :( męża przez najbliższe dni praktycznie nie będzie a ja mam nic nie zrobione a nawet jeszcze remont nie do końca skończony (list przypodłogowych brakuje). No masakra jakaś... Nie mam nawet kiedy zakupów zrobić.

weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja jeszcze ńic takiego nie miałam, i nie wiem czy będę mieć:(
    lwica jesli jestes w uk tak jak ja to tu robia obowiazkowo w 28tc..ja mam teraz wizyte u poloznej 18ego i m dac juz skierowanie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    A wlasnie Weronika tesciowa juz jest kilka dni :) dobrze, ze Wam sie ukladaja relacje oby tak zostalo!
    Ja wlasnie w piatek mam dobiero usg prenatalne, chyba jako ostatnia :)
    na razie czuje ze obie uwazamy na slowa, widac obie chcemy zeby cos wyszlo dobrego z tego przyjazdu :-) a gotuje mi takie pyszne rzeczy ze bede 100kg wazyc zanim wjedzie :-)

Bambi85, Lali lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja jakos wyjatkowo wczesnie dzisiaj wstalam, obudził mnie głód...masakra :P. FASIA mój maly w 22t.c ważył 508g, a coś Cie niepokoi? Co u Julka nowego po wizcie ?
    Lali ja tez mam w piątek połówkowe takie dodatkowe wiec nie jesteś ostatnia :D.
    Ola super, że dzisiaj do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:54

Lali lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A ja wam się chyba jeszcze nie chwaliłam, że mój mały przebił się już z kopniakami na powierzchnię brzucha? :) Nawet mąż upolował jednego :) Ale się cieszył :)

Ja nie wiem jak ja się z robotą ogarnę świąteczną sama :( męża przez najbliższe dni praktycznie nie będzie a ja mam nic nie zrobione a nawet jeszcze remont nie do końca skończony (list przypodłogowych brakuje). No masakra jakaś... Nie mam nawet kiedy zakupów zrobić.
    no to gratuluje kopniaczkow :-) ja mala czuje caly czas ale pozadne kopy dostaje po 22.00 a jesli nie spie kolo polnocy to isnt cyrk :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    na razie czuje ze obie uwazamy na slowa, widac obie chcemy zeby cos wyszlo dobrego z tego przyjazdu :-) a gotuje mi takie pyszne rzeczy ze bede 100kg wazyc zanim wjedzie :-)

Moim zdaniem najważniejsze jest, że obie strony chcą i się starają. Gorzej by było jak by zależało na tym tylko Tobie. Ale jak sytuacja wygląda tak jak mówisz to macie duże szanse powodzenia :) Czego wam ogromnie na te zbliżające się święta życzę :*

Ja czuję wewnętrzne ruchy już bardzo długo (nikt mi nie chciał wierzyć, że tak szybko przy mojej nadwadze) ale dopiero teraz udało się to poczuć przez brzuch :) Najgorsze jest to łożysko na przedniej ścianie, bo czuję wszędzie na około kopniaki przez skórę oprócz tam gdzie ono jest. Myślicie, że przyjdzie dzień, że przez nie też się przebije?

weronika86 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK napewno , w pierwszej ciązy mój brzuch na tym etapie falował , teraz mam też łożysko na przedniej ścianie i ewidentnie są słabiej odczuwalne , za co szczerze dziękuję :)
    Później będzie bardzo widać jak dzidzia kopie.

Weronika trzymam kciuki za udanie się pogodzenia i żeby było wsio ok. Ja z moją teściową zyje jako tako , ciągle mam w głowie to ile mi krzywdy wyrządziła ale staram się zaciskać zęby i uśmiechać bo inaczej byśmy się pozabijały.

Ola super , że dzisiaj wychodzicie a chłopak to już taki sporawy jest :)

Ola89, Ida lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kolejna noc nieprzespana...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ja w poprzedniej ciąży miałam niby łożysko na przedniej ścianie a czułam kopy tez na przedniej ścianie brzucha ale chyba po 25tygodniu. Teraz mam na tylnej łożysko i kopy czuje silne od paru tygodni

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Czyli jest szansa, na filmik z falującym brzuchem :D

Anka1501 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ