SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszlam !!! Trafilam wczoraj na najfantastycznego lekarza na świecie profesora który zrobił mi wczoraj wieczorem USG na cito i powiedział ze wszystko pięknie a dzisiaj do domu bo nie ma co w tych zarazkach siedzieć. A dodatkowo na moim oddziale był w sobotę przypadek sepsy i oddział zamykają ze wzgledu na bakterie.,. Mowie Wam ja zawsze mam takie szczęście ze znajdę się w najlepszym momencie tam gdzie nie trzeba

Bambi85, Eweliśka, mantissa, misia83 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    ADK napewno , w pierwszej ciązy mój brzuch na tym etapie falował , teraz mam też łożysko na przedniej ścianie i ewidentnie są słabiej odczuwalne , za co szczerze dziękuję :)
    Później będzie bardzo widać jak dzidzia kopie.

Weronika trzymam kciuki za udanie się pogodzenia i żeby było wsio ok. Ja z moją teściową zyje jako tako , ciągle mam w głowie to ile mi krzywdy wyrządziła ale staram się zaciskać zęby i uśmiechać bo inaczej byśmy się pozabijały.

Ola super , że dzisiaj wychodzicie a chłopak to już taki sporawy jest :)

No juz duży jest :) po nowym roku mam wizytę kolejna u swojego lekarza to pewnie juz z kilogram będzie ważył :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Dzien dobry :)
    Jaga szkoda synka, ze mial takie przykre przezycia u dentysty, oby sie nie zraził tym na przyszlosc.

Wczoraj wieczorem mialam na wkladce brazowe uplawy, mialyscie tak? W piatek mam wizyte wiec gin sprawdzi czy wszystko ok. Dzis juz jest spoko, uplawow w takim kolorze brak.
    Ja w nocy spie dobrze, wstajemy z Pola ok.7 teraz a klade sie spac ok.23-24.
    Jeny jak ja sie ciesze na swieta :) uwielbiam ten czas !!
    Milego Dnia :)

Lali ja miałam tak samo 2 razy i to w tych dniachkiedy powinnam mieć okres. Zgłaszałam to do lekarza powiedział ze dopóki tak się dzieje jednorazowo w sensie raz i nie jest to czysta krew tylko brązowe to nie ma sie czym martwić tak sie może zdarzyc:)

Lali lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia jak po wizycie ? I gdzie jest Amy ?!

weronika86 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja nie wiem ile waży bo ja mam połówkowe dopiero w czwartek, chyba jako ostatnia z Was:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, znowu ja jednak.
    Moglybyscie mi powiedziec ile glukozy musialyscie wypic na tescie obciazajacym? Ja mam pic 50g ale w necie wyczytylama ze takich testow sie juz nie robi :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    ADK napewno , w pierwszej ciązy mój brzuch na tym etapie falował , teraz mam też łożysko na przedniej ścianie i ewidentnie są słabiej odczuwalne , za co szczerze dziękuję :)
    Później będzie bardzo widać jak dzidzia kopie.

Weronika trzymam kciuki za udanie się pogodzenia i żeby było wsio ok. Ja z moją teściową zyje jako tako , ciągle mam w głowie to ile mi krzywdy wyrządziła ale staram się zaciskać zęby i uśmiechać bo inaczej byśmy się pozabijały.

Ola super , że dzisiaj wychodzicie a chłopak to już taki sporawy jest :)
    jaga ja nie zapomne ile krzywdy mnie spotkalo i pewnie zawsze bede juz czujna, ale obie jestesmy juz dorosle i trzeba sie dogadac, jesli i tym razem bedzie zle to juz wiecej nie sprobuje sie dogadac..wczoraj byla mala wspominka o karmieniu butla, znow probowala mi wmowic ze bedzie wygodniej...skomentowalqm krotko...to ze nie karmilam stasia piersia bylo najwiekszym bledem mojego zycia a jakbym chcila by wszytsko bylo WYGODNE to nie zdecydowalbym sie na drugie dziecko i chociaz mialabym robic pod siebie ze zmeczenia bedzie cyc i tylko cyc...maz popatrzyl na mnie z duma i aprobata a tesciowa zauwazyla ze to koniec rozmowy :-) kaska kwwiatek asertywnosc :-) dziekuje cj raz jeszcze za rady :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja mam 75 na glukoze

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej, znowu ja jednak.
    Moglybyscie mi powiedziec ile glukozy musialyscie wypic na tescie obciazajacym? Ja mam pic 50g ale w necie wyczytylama ze takich testow sie juz nie robi :/
    ja tez mam miec 75

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Fasia jak po wizycie ? I gdzie jest Amy ?!
    tez wlasnie zczynam sie juz martwic o nasza amy!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka jestem z Ciebie dumna :D też będę karmić choćby nie wiem co. Syna karmilam 20 miesięcy i to było najlepsze co mogłam mu dać :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka widocznie w Niemczech sa inne wytyczne, jak Ci zalecili 50g to bym nie kombinowala, pewnie sie postepuje w razie czego, tak jak w Polsce jak tez bylo 50 g

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Fasia ja nie wiem ile waży bo ja mam połówkowe dopiero w czwartek, chyba jako ostatnia z Was:(
    Ja mam w piatek :P

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Psotka widocznie w Niemczech sa inne wytyczne, jak Ci zalecili 50g to bym nie kombinowala, pewnie sie postepuje w razie czego, tak jak w Polsce jak tez bylo 50 g

Pewnei tak, ale ja mam wrazenie, ze te babki tam jakies nieogarniete byly. To 50g to chyba zarekomendowala babka z laboratorium a nie moja lekarka. No i ponoc nei musze byc na czczo (ale bede, bo jakos dotrwam do tej 12...).
    No nic, jak wyjdzie zle to najwyzej bede jeszcze raz robic. Dzieki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo do 50g nie trzeba byc na czczo

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja właśnie wyczytalam, że nadal się robi test 50 na krzywa cukrowa, a jak wynik jest powyżej 140 to się powtarza badanie na 75

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 75 g. Jedziemy na kontrolę do lekarza, dam znać po :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no bo do 50g nie trzeba byc na czczo

To po co ja sie mecze :P. Ale mozna ?

A mozesz mi to wytlumaczyc kiedy trzeba a kiedy nie? Bo ja na necie to znajduje za kazdym razem inne info...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie tak bylo kiedys , zmienily sie wytyczne, teraz jest standardowo 75g

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    To po co ja sie mecze :P. Ale mozna ?

A mozesz mi to wytlumaczyc kiedy trzeba a kiedy nie? Bo ja na necie to znajduje za kazdym razem inne info...
    mozna , do 50g nie trzeba na czczo, do 75g tak. Poza tym do zwyklego oznaczenia glukozy na czczo tez, reszte badan osobiscie nie zawsze robie na czczo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:22

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ