X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszlam !!! Trafilam wczoraj na najfantastycznego lekarza na świecie profesora który zrobił mi wczoraj wieczorem USG na cito i powiedział ze wszystko pięknie a dzisiaj do domu bo nie ma co w tych zarazkach siedzieć. A dodatkowo na moim oddziale był w sobotę przypadek sepsy i oddział zamykają ze wzgledu na bakterie.,. Mowie Wam ja zawsze mam takie szczęście ze znajdę się w najlepszym momencie tam gdzie nie trzeba

Bambi85, Eweliśka, mantissa, misia83 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    ADK napewno , w pierwszej ciązy mój brzuch na tym etapie falował , teraz mam też łożysko na przedniej ścianie i ewidentnie są słabiej odczuwalne , za co szczerze dziękuję :)
    Później będzie bardzo widać jak dzidzia kopie.

Weronika trzymam kciuki za udanie się pogodzenia i żeby było wsio ok. Ja z moją teściową zyje jako tako , ciągle mam w głowie to ile mi krzywdy wyrządziła ale staram się zaciskać zęby i uśmiechać bo inaczej byśmy się pozabijały.

Ola super , że dzisiaj wychodzicie a chłopak to już taki sporawy jest :)

No juz duży jest :) po nowym roku mam wizytę kolejna u swojego lekarza to pewnie juz z kilogram będzie ważył :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Dzien dobry :)
    Jaga szkoda synka, ze mial takie przykre przezycia u dentysty, oby sie nie zraził tym na przyszlosc.

Wczoraj wieczorem mialam na wkladce brazowe uplawy, mialyscie tak? W piatek mam wizyte wiec gin sprawdzi czy wszystko ok. Dzis juz jest spoko, uplawow w takim kolorze brak.
    Ja w nocy spie dobrze, wstajemy z Pola ok.7 teraz a klade sie spac ok.23-24.
    Jeny jak ja sie ciesze na swieta :) uwielbiam ten czas !!
    Milego Dnia :)

Lali ja miałam tak samo 2 razy i to w tych dniachkiedy powinnam mieć okres. Zgłaszałam to do lekarza powiedział ze dopóki tak się dzieje jednorazowo w sensie raz i nie jest to czysta krew tylko brązowe to nie ma sie czym martwić tak sie może zdarzyc:)

Lali lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia jak po wizycie ? I gdzie jest Amy ?!

weronika86 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja nie wiem ile waży bo ja mam połówkowe dopiero w czwartek, chyba jako ostatnia z Was:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, znowu ja jednak.
    Moglybyscie mi powiedziec ile glukozy musialyscie wypic na tescie obciazajacym? Ja mam pic 50g ale w necie wyczytylama ze takich testow sie juz nie robi :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    ADK napewno , w pierwszej ciązy mój brzuch na tym etapie falował , teraz mam też łożysko na przedniej ścianie i ewidentnie są słabiej odczuwalne , za co szczerze dziękuję :)
    Później będzie bardzo widać jak dzidzia kopie.

Weronika trzymam kciuki za udanie się pogodzenia i żeby było wsio ok. Ja z moją teściową zyje jako tako , ciągle mam w głowie to ile mi krzywdy wyrządziła ale staram się zaciskać zęby i uśmiechać bo inaczej byśmy się pozabijały.

Ola super , że dzisiaj wychodzicie a chłopak to już taki sporawy jest :)
    jaga ja nie zapomne ile krzywdy mnie spotkalo i pewnie zawsze bede juz czujna, ale obie jestesmy juz dorosle i trzeba sie dogadac, jesli i tym razem bedzie zle to juz wiecej nie sprobuje sie dogadac..wczoraj byla mala wspominka o karmieniu butla, znow probowala mi wmowic ze bedzie wygodniej...skomentowalqm krotko...to ze nie karmilam stasia piersia bylo najwiekszym bledem mojego zycia a jakbym chcila by wszytsko bylo WYGODNE to nie zdecydowalbym sie na drugie dziecko i chociaz mialabym robic pod siebie ze zmeczenia bedzie cyc i tylko cyc...maz popatrzyl na mnie z duma i aprobata a tesciowa zauwazyla ze to koniec rozmowy :-) kaska kwwiatek asertywnosc :-) dziekuje cj raz jeszcze za rady :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja mam 75 na glukoze

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej, znowu ja jednak.
    Moglybyscie mi powiedziec ile glukozy musialyscie wypic na tescie obciazajacym? Ja mam pic 50g ale w necie wyczytylama ze takich testow sie juz nie robi :/
    ja tez mam miec 75

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Fasia jak po wizycie ? I gdzie jest Amy ?!
    tez wlasnie zczynam sie juz martwic o nasza amy!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka jestem z Ciebie dumna :D też będę karmić choćby nie wiem co. Syna karmilam 20 miesięcy i to było najlepsze co mogłam mu dać :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka widocznie w Niemczech sa inne wytyczne, jak Ci zalecili 50g to bym nie kombinowala, pewnie sie postepuje w razie czego, tak jak w Polsce jak tez bylo 50 g

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Fasia ja nie wiem ile waży bo ja mam połówkowe dopiero w czwartek, chyba jako ostatnia z Was:(
    Ja mam w piatek :P

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Psotka widocznie w Niemczech sa inne wytyczne, jak Ci zalecili 50g to bym nie kombinowala, pewnie sie postepuje w razie czego, tak jak w Polsce jak tez bylo 50 g

Pewnei tak, ale ja mam wrazenie, ze te babki tam jakies nieogarniete byly. To 50g to chyba zarekomendowala babka z laboratorium a nie moja lekarka. No i ponoc nei musze byc na czczo (ale bede, bo jakos dotrwam do tej 12...).
    No nic, jak wyjdzie zle to najwyzej bede jeszcze raz robic. Dzieki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo do 50g nie trzeba byc na czczo

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja właśnie wyczytalam, że nadal się robi test 50 na krzywa cukrowa, a jak wynik jest powyżej 140 to się powtarza badanie na 75

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 75 g. Jedziemy na kontrolę do lekarza, dam znać po :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no bo do 50g nie trzeba byc na czczo

To po co ja sie mecze :P. Ale mozna ?

A mozesz mi to wytlumaczyc kiedy trzeba a kiedy nie? Bo ja na necie to znajduje za kazdym razem inne info...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie tak bylo kiedys , zmienily sie wytyczne, teraz jest standardowo 75g

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    To po co ja sie mecze :P. Ale mozna ?

A mozesz mi to wytlumaczyc kiedy trzeba a kiedy nie? Bo ja na necie to znajduje za kazdym razem inne info...
    mozna , do 50g nie trzeba na czczo, do 75g tak. Poza tym do zwyklego oznaczenia glukozy na czczo tez, reszte badan osobiscie nie zawsze robie na czczo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:22

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ