Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Obiad zrobiony więc idę szamać
pieczeń + kluski śląskie + sos + surówka
<ślinotok>
Anka ściemniaszżarówkę sobie włącz hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 16:28
-
nick nieaktualnyKluska dziekuje
)
ja to sue nie moge doczekac az urodze i zaczne cwiczyc... mam nadzieje ze wroce szybciutko do formy...
Rozstepy nie sa takie straszne. Mam ich sporo na udach i posladkach.. mam nadzieje ze mi w ciazy n skora nie popeka.. ale spoko sa zabiegi laserowe jakbym paskudnie wygladala
Ewelcia ja mam taka przypadlosc od dzieckarzulam owoce i wypluwalam jak juz wylecial sok.. pozniej znalazlam ten sposob obierania z blonek
ciut bardziej estetyczny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 16:32
weronika86, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Ale ja się mam ruszać. Nie wolno mi stać w jednym miejscu zbyt długo czyli np przy myciu naczyń czy gotowaniu. Mam spacerować. Po każdym posiłku 2godz leżenia, a później wolno mi iść
W H&M nie zeszło mi jakoś mega długo ale wystarczająco żeby sobie odpuścić kolejny sklep
Dbam o siebie, mąż mi nie pozwala inaczej. Codziennie mam suszenie głowy, że tego mi nie wolno i tamtego, wszyscy wokół mi trują tyłek za przeproszeniem
A to przepraszam. Nie wiedziałam. Myślałam, że nadal powinnaś leżakować. W takim razie ten szew to istne wybawienie. Nareszcie możesz się cieszyć urokami ciąży. -
nick nieaktualny
-
Iwonka i Kluska - wcześniej też tak sobie łazikowałam. Może odrobinkę więcej niż teraz. Głównie mam odpoczywać więc tego chodzenia dużo też nie może być. Szybko sie męczę. Chodzę baaaardzo wolno. Wolno wstaje, wolno siadam. Nie noszę zakupów. Nie zmywam naczyń. Obiad jak gotuję to co chwilę sobie siadam. Uważam na siebie
Co do szwu to fakt jest wybawieniem, bo bez niego musiałabym TYLKO leżeć i wstawać do wc. A jakby było źle to szpital i tam lezenie i nawet do wc bym nie mogła chodzić. Ogólnie szew będzie trzymać do końca, natomiast przy zbyt dużym obciążeniu i zmęczeniu mogą się zacząć skurcze porodowe, których raczej nie zatrzymamy dlatego tak ważne jest dbanie o siebie.. Nie do końca mogę się cieszyć urokami ciąży ale staram się chociaż na godzinkę dziennie z domu wyjść. Wczoraj łaziłam, dziś też więc teraz 2-3 dni nie wychodzenia z domu, nie chcę przecholować bo jak tak się stanie to już będzie za późno, a wtedy nie wybaczyłabym sobie gdyby cos się stało Julkowi ... -
IWONKA - okna wstawiają jutro !! Booooże nie mogę się doczekać
mam nadzieje, że zrobią to w jeden dzień. Mają 14 okien do wstawienia w tym 2x drzwi balkonowe i jedno okno większych rozmiarów
w końcu!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:
Fasia miałam spytać czy zus Cie lubi i przed świetami obdarzy Cię kasą ?
Ja właśnie sprawdziłam i w poniedziałek powinnam dostać kasę
Kasę dostałam na początku grudnia chyba za listopad. Wszystkie L4 miałam od początku do końca miesiąca, a teraz przez szpital L4 dostałam do 12.12 a od mojej ginekolog od 13.12 do 12.01 więc nie wiem jak oni to rozwiążą, mam nadzieje że z początkiem stycznia kasę dostanę ... L4 zawiozłam wczoraj, pytanie kiedy pracodawca je dostarczy do ZUSu ...
A gdzie masz info kiedy będzie kasa ?? Ok znalazłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 16:49
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Kasę dostałam na początku grudnia chyba za listopad. Wszystkie L4 miałam od początku do końca miesiąca, a teraz przez szpital L4 dostałam do 12.12 a od mojej ginekolog od 13.12 do 12.01 więc nie wiem jak oni to rozwiążą, mam nadzieje że z początkiem stycznia kasę dostanę ... L4 zawiozłam wczoraj, pytanie kiedy pracodawca je dostarczy do ZUSu ...
AAA to pewnie będą na styczeń ja, myślałam że jeszcze coś teraz miałaś dostać.
edit
Ja w ogóle myślałam że zus wypłaca tylko np w 2 terminach kasę ale widzę że za zwolnienia płacą jak chcą. Ciekawe jak to będzie na macierzyńskim pewnie już jeden termin będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 16:51
-
Angela89 wrote:AAA to pewnie będą na styczeń ja, myślałam że jeszcze coś teraz miałaś dostać.
Za wrzesień dostałam 6.10, za październik 15.11, za listopad 3.12 więc zobaczymy jak będzie za grudzień