Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka1501 wrote:Adk mało który poród jest w terminie wiec to nie jest takie ważne. To jest wszystko takie w przybliżeniu
Ja tak sama dla siebie próbuję to rozgryźćWczoraj lekarz mówił mi, że na dzień dzisiejszy nie jest to ważne ale już w momencie porodu może mieć znaczenie. Rożnica jest istotna bo prawie 2 tygodnie i jeśli poród miał by się zacząć w 36 tyg. według mojego suwaczka to będzie jako wcześniak a być może będzie to już 38 tydzień i nie będzie się czym przejmować i to samo w drugą stronę - jak dojadę do 40 tyg. to może się okazać że siedzi tam już 42 tyg. i to podobno też niedobrze, że nie wiadomo jak by co kiedy indukować poród. Muszę o tym porozmawiać po prostu z moim lekarzem prowadzącym i zdać się na jego opinię i doświadczenie. W końcu do kogoś zaufanie mieć muszę
KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
hello, ja mam dzisiaj wybitnie zly dzien, porazka jakas a mial byc mily bo wieczorem sluzbowa wigilia i po raz pierwszy od 3 lal mialam ochote isc a tak to nie wiem, na chcwile obecna chyba sobie odpuszcze
Kristi- ten krem co kupilas w boots mysle ze mozesz uzywac ale to bardziej kosmetyk, czy pomoze to bym nie liczyla szczerze mowiac, w skladzie ekstrakt z lisci winorosli i same sztucznosci PEG itp,Hela dobrze Ci mowi z tym rutinoscorbinem jak najbardziej, jakas masc z wyciagiem kasztanowca miejscowo na tego zylaka tez. Ale chyba najwazniejsze w Twoim przypadku, bo kazdej z nas moze sie zdarzyc, ale skoro Tobie juz ywszedl zylak to jakies tam skolnosci masz to rajstopy/ ponczochy uciskowe- trzebaby je zakladac jak najczesciej. I to nie takie jak reklamuje chyba gatta "przeciwzylakowe" tylko npormalnie kupowane w aptece, trzeba dobrze wymierzyc noge w kilku miejscach tam na opakowaniu podaja w ktorych konkretnie. One sa skonstruowane tak ze ten ucisk jest stopniowany wzdluz calej konczyny w w ten sposob wspomaga powrot zylny, a wiadomo im wieksza bedzie macica i dzidzia tym powrot tej krwi zylnaje z konczyn dolmnych bedzie bardziej utrudniony. W ogole pamietam, ze na studiach chirurdzy naczyniowi lansowali nam taki poglad, ze w ogole wszystkie kobiety w ciazy powinny nosic te rajstopy, zeby zapobiegac zylakom a jeszcze wazniejsze zakrzepicy konczyn dolnych, powinnysmy je nosic najlepiej cala ciaze, lacznie z porodem ( wtedy ponczochy bo wiadomo). One takie srednio ladne ogolnie rzeczbiorac, ale z niektorych firm, trzebaby poszukac bo nie pamietam w tej chwili byly takie bardziej kobiece, seksowniejsze z jakimis tam koronbkami itp ale tez duzo drozsze, bo w ogole one tanie nie sa tak ok 150zl chyba ale trzeb aposzukac.
Uprzedadzajac pytanie- ja nie nosze.
A Kristi i jak siedziesz, lezysz no naklepiej nogi wyzej trzymaj. Kurde znowu mi dlugi wywód wyszedł, ale coz niezainteresowani przewiną.Hela85, KasiaKwiatek, Krysti, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za wsparcie i zdrowo rozsadkowe opinie. Jakoś to będzie i się dogadamy. Wczoraj stres,dzis stres, ale na własne życzenie. Wy bierzecie do nospy jeszcze magnez,tak? W jakiej dawce go wziąć może pomoze??
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja normalnie kupuję sobie rajstopy Sholl light legs teraz w ciąży, one właśnie są z tym uciskiem stopniowanym, wyglądają normalnie, czarne matowe dobrze kryjące, nawet w rossmanie chyba są
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:56
Bambi85, Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Jaga wrote:Adk-a nie masz myśleć. Dzidek zdrowy. łądnie rośnie i jest wszystko ok. A to kiedy doszło do zagnieżdzenia na to nie mamy wpływu.
U mnie dzidek 5 dni młodszy
Grunt , żeby wszystko było ok.
Dokładnie! oczywiście lekarz wie kiedy i co robić. Odnoszę się tylko do Waszego podawania wagi dzieci co do grama i ze takie giganty nosicie. To wg mnie przesada bo te wymiary nie są dokladne a ktoś może się przez to denerwować ze ma mniejsze dziecko i pewnie coś jest nie tak... -
Jaga wrote:Adk-a nie masz myśleć. Dzidek zdrowy. łądnie rośnie i jest wszystko ok. A to kiedy doszło do zagnieżdzenia na to nie mamy wpływu.
U mnie dzidek 5 dni młodszy
Grunt , żeby wszystko było ok.
Ale ja naprawdę się tym nie stresuję ani nie przejmuję. Żadne lęki mną nie targajątaka moja ciekawość mnie zżera po prostu
i może troszkę nadzieja, że jednak jest starszy bo by mi tak bardziej "pasowało" jeśli chodzi o termin porodu
Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Wczoraj w ogole duzo jakichś przygnebiajacych wiesci, czytalam ale jakos weny na pisnaie brak, ale Rudzi i Hwescie juz poradzilyscie wiec nie bede sie powtarzac. Jestescie madre, dzielne babki, dacie sobie rade , a najwazniejsze teraz są Wasze córeczki.
Allina witaj, nielze wejście.
Adk, Eweliśka dobrze ze wizyty udane, dzidize ladnie rosną.
Ja mam jutro wizyte gina a wlasciwie u dwoch bo jeszcze ide na takie polowkowe dodatkowe i oczywiscie sie stresuje podwojjnie, co tam z moja szyjka i ze ten drugi " nie moj" gin cos tam w usg sie dopatrzy u malego ;/ no ale to trzeba byc mna ;/.
Jak dotad nie mialam problemow ze spaniem to dzisiaj od 4 sie krecilam i nie moglam zasnac, Hwesta mi sie snila ze nie wiedzialam co dokladnie jej poradzic ( w sumie prawda)a pozniej to juz w ogole nie moglam zasnac itak z przerwami kimalam.A od rana żyganko ;( myslalam ze mam to za sobą, mam nadzieje ze to nie jelitowka, bo jakos mi tak caly czas zle echhh.
No nic wygaldalam sie, pozalilam, pomedzilam dziekuje i przepraszam .weronika86 lubi tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Jasne, że jakoś szczególnie sie tym nie przejęłam ale nam ogólnie ze wszystkie wychodzi że on jest starszy. Lekarz mierzył coś tam w strukturze mózgu co niby pokazuje dosyć dokładnie wiek ciazy i faktycznie wyszedł ten 23+4 wczoraj, dzisiaj +5.
Ale jak sobie to wszystko policzę to wyszło by mi, że pierwsza beta, robiona według daty porodu z wczorajszego usg po 21 dniach od owulacji, była tylko 43. Raczej niemożliwe.... Sama już nie wiem. Chociaż z wykresu jeśli chodzi o temperaturę, śluz i ogólne samopoczucie to zdecydowania bardziej mi pasuje termin owulacji według usg. Sama juz nie wiem co mam o tym myslec.
ADK, u mnie dokładnie taka sama sytuacja - maluch wg usg starszy o 1,5 tygodnia i wszystkie wymiary są sprawdzane czy mieszczą się w widełkach tego terminu. Na razie się tym nie przejmuję, jeszcze z lekarzem nie ustaliliśmy jaką datę przyjmiemy, ale powiedział, że ustalanie daty wg połówkowego usg to już zbyt późne jest, że raczej z wcześniejszego. Tylko głupio jak ktoś pyta na kiedy mam termin - wtedy mówię, że między 1 a 10 kwietnia.
A w ogóle to dzień dobry. -
nick nieaktualnyBambi85 kochana przepraszam, ze nawiedzam Cię w snach. Nie chciałam! Inna sprawa jest taka,ze wogole nie powinnam pisać o swoich problemach w małżeństwie, bo po 1 wiecie tyle ile wam napisze,po 2 i tak ciężko jest pomoc a pewnie się tym martwicie,po 3 każda z was ma swoje małżeństwo i się na tym musi skupiać. Mysle,ze trochę też za dużo tu napisałam i was niepotrzebnie obarczalam. Z dobrych rzeczy: mam pierwsza rzecz dla mojej coreczki- fotelik do samochodu maxi cosi cabriofix
Bambi85, KasiaKwiatek, Hela85, Amy, Ewelcia, CzaryMary, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHwesta ale czemu nie? Pisz Kochana ile chcesz, ja tam zauważyłam, że jak mi coś dolega i Wam napiszę to mi lepiej, poza tym, jak kłopot opiszę a potem sama przeczytam to też nabieram dystansu i innej perspektywy
Jeśli chodzi o magnez to lekarz zalecił magneB6 bo przebadane pod kątem kobiet w ciąży, ja mam te skurcze BH więc powiedział, że 4-6 dziennie nawet mogę wziąć jeśli bardziej obciążona jestem, teraz jak leżę więcej i w domu jestem biorę 3/4 w ciągu dnia.Hela85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:Hwesta ale czemu nie? Pisz Kochana ile chcesz, ja tam zauważyłam, że jak mi coś dolega i Wam napiszę to mi lepiej, poza tym, jak kłopot opiszę a potem sama przeczytam to też nabieram dystansu i innej perspektywy
Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
hwesta wrote:Teraz musze dojść do siebie emocjonalnie,ogarnac się z bólami brzuszka,a pewnie jak się uspokoje i wycisze to i ból brzucha minie,bo to dużo mojej winy w tych bolach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 11:26
Hela85 lubi tę wiadomość