Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień doberek słoneczka:)
Miałąm poczytać wczorajszy dzień ale chyba sobie odpuszczę bo widzę coś się miało na rzeczy a wolę nie wdawać się w dyskusje. Mam ostatnio dni bez kija nie podchodź.
Wczorajsza wizyta ekspresowa, USG córa jest córą, skierowanie na morf , mocz i glukoze.
Muszę zacząć się pakować bo prawie na 3 tygodnie wybywam do Łodzi, remont u mnie się zaczyna. Wcale mi się jechać nie chce ale wyjścia żadnego nie mam.
Pada u mnie deszczysko jest strasznie depresyjnie, myślę co założę na wigilie i nie mam pojęcia nie mówiąc już o tym , że chyba nie mam nic ciekawego i muszę sklep zahaczyć.
Idę zrobić kawe
I dzisiaj zaczełam 6 miesiąc. hmmmm:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:04
KasiaKwiatek, Rudzia, Hela85, Fasia lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki:) ja wlasnie po usg :d na szczescie marysia ma nadal pipke i lekarz potwierdzil że w tej kwestii już nic się nie zmieni:d czyli caly roz w szafie się nie zmarnuje. Jedyne co zapamietalam to waga 496g. Reszte sprawdze w domu no i oczywiscie jest wszystko ok.
olka30, Rudzia, Hela85, CzaryMary, Fasia, Ewelcia, liloe, mimka84, weronika86 lubią tę wiadomość
-
No to wychodzi na to, że mój Franek to istny gigant bo wczoraj ważył 612g. Byłam ba USG u innego lekarza niż mój prowadzący (byłam tam tez na pierwszym prenatalnym) i ten doktor po raz drugi stwierdził, że albo będzie duużym dzieckiem albo jest około 1,5tyg. starszy i znaczyłoby to, że dzisiaj mamy 23+5. Ja nie mam pojęcia jaka jest prawda bo miałam bbaaaarrdddzzooo długi cykle ale wydaje mi się, biorąc pod uwagę to kiedy beta mi wyszła bardzo malutka jeszcze, że jest po prostu duży. Kość udowa 4,37, także sporo.
Amy, weronika86 lubią tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:No to wychodzi na to, że mój Franek to istny gigant bo wczoraj ważył 612g. Byłam ba USG u innego lekarza niż mój prowadzący (byłam tam tez na pierwszym prenatalnym) i ten doktor po raz drugi stwierdził, że albo będzie duużym dzieckiem albo jest około 1,5tyg. starszy i znaczyłoby to, że dzisiaj mamy 23+5. Ja nie mam pojęcia jaka jest prawda bo miałam bbaaaarrdddzzooo długi cykle ale wydaje mi się, biorąc pod uwagę to kiedy beta mi wyszła bardzo malutka jeszcze, że jest po prostu duży. Kość udowa 4,37, także sporo.
Ja miałam USG w poniedziałek i mój maluch ważył 738 g także Twój chyba nie jest jakimś gigantem albo mój tez jestHela85, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrysti wrote:Pózniej zrobie fote jak to wyglada
ten zylak .Moze Bambi cos poleci mi !kupilam wczoraj zel do nóg antistax moze mam nogi przemęczone ! A ten zel dobry do nóg zmeczonych i z naczynkami i zylakami .
Bambi coś mówiła że witamina C uszczelnia naczynia więc taki rutinoscorbin mogłabyś łykać w większej dawce a zewnętrznie bardzo dobre są maści z wyciągiem z kasztanowca
Alina ostre wejście ale może skuteczne, witamy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:27
KasiaKwiatek, Anka1501, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyADK a mój Miki też spory, większy niż wskazywałby termin wg om. Około tydzień.
I też mi lekarz powiedział, że to może być kwestia wczesnej owulacji w cyklu, nie koniecznie 14 dnia. Taką mam nadzieję bo nie chcę aby mi wilkoludzik wyrósł, bo potem trzeba go będzie wycisnąć z siebieHela85 lubi tę wiadomość
-
Ja podchodzę z dystansem do tych pomiarów z usg, poza tym na moim badaniu USG jest wielkimi literami napisane ze pomiary są zgodne z rzeczywistymi w 60-80% a miałam robione usg przez ordynatora na najnowszym sprzęcie
I z doświadczenia wiem, ze to się nie sprawdza do końca. mój syn miał być 2tygodnie młodszy i waga malutka (dolna granica normy) a urodził się z wagą 4000g i 58cm...Hela85 lubi tę wiadomość
-
Jasne, że jakoś szczególnie sie tym nie przejęłam ale nam ogólnie ze wszystkie wychodzi że on jest starszy. Lekarz mierzył coś tam w strukturze mózgu co niby pokazuje dosyć dokładnie wiek ciazy i faktycznie wyszedł ten 23+4 wczoraj, dzisiaj +5.
Ale jak sobie to wszystko policzę to wyszło by mi, że pierwsza beta, robiona według daty porodu z wczorajszego usg po 21 dniach od owulacji, była tylko 43. Raczej niemożliwe.... Sama już nie wiem. Chociaż z wykresu jeśli chodzi o temperaturę, śluz i ogólne samopoczucie to zdecydowania bardziej mi pasuje termin owulacji według usg. Sama juz nie wiem co mam o tym myslec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:41