X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Chemii nie wolę, ale biorę bo giną mnie nastraszyła transfuzją. No ale ta chemia nie wiele daje. Jeśli chodzi o naturalne źródła to jakoś codziennie coś tam się staram wcisnąć, ale przez ta anemię chyba, to i z apetytem kiepsko u mnie.
    no kiepsko przez te niedobory właśnie. Ja się podleczyłam falwitem, ale nie byłam w ciąży, więc nikt mi tego żelaza też nie podbierał.. a teraz po prostu mi spadają wyniki. A lekarz mnie nie straszy :P nie jest zwolennikiem witamin więc mówi, że luz, chyba że baaaaaaaaaardzo będą wyniki złe to już żelazo będę musiałą brać :) ja też nie mam apetytu :) ale od czasu do czasu coś tam w siebie wcisnę co zawiera żelazo, ale to i tak za mało

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia a jakie masz wyniki ze nastraszyla transfuzja??

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja jestem gospodyni domu to moj Raj :) ooo

Krysti podziwiam Cie i Twój zapał, ja mam niestety tylko plany że coś zrobie , a kończy sie na minnimum, obiad ugotuje tylko dlatego że mi męża szkoda że głodny wraca a mi w sumie za bardzo nic nie dolega żeby nawet tego nie zrobić

Krysti lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wogole jest taka pozytywna i ma takie dobre fajne nastawienie :)

Hela85, Krysti, Anka1501 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja jestem gospodyni domu to moj Raj :) ooo

Teraz jestem na zwolnieniu ale jak pracowałam to wielokrotnie wracalam o 23 do domu to moj zawsze czekał na mnie z jedzeniem i tak samo w drzwiach mnie buziakiem wital :)

Krysti, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta odnosze wrażenie , że skreśliłaś mmałżeństwo na straty , nie chcesz już w nim trwać i masz w dupie wsio. Nie chcesz się nawet starac......

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Sylvia a jakie masz wyniki ze nastraszyla transfuzja??
    Wyniki na razie nie są złe takie bo hemoglobine mam 10,4 hematokryt 29, a erytrocyty 3. Ale z moja Gabi miałam lepsze wyniki na tym etapie ciąży, a w 39 tc chcieli mi robić właśnie transfuzję i gin się boi, że teraz może być gorzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 18:11

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Krysti wogole jest taka pozytywna i ma takie dobre fajne nastawienie :)
    A co mam plakac ,zycie leci człowiek coraz starszy dziecko urodzę trza się cieszyc życiem bo niewiadomo naprawdę ile kto pociągnie wiosenek .Naprawde znam ludzi co zony potracili przez choroby straszne dzieci osierocone .trza dbać o siebie kuzwa bo zdrowie moze paść w każdej chwili !

Hela85, Jaga, hwesta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga tak trochę jest,postaram się to zmienić w sobie

Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, może Fasia podpowie jeszcze a Sylvia Ty nie masz przypadkiem problemów z szyjką jak coś kojarzę? Dziś leże plackiem, nie jest to silny ból, bardziej taki dyskomfort jak stoję ale zawsze dobrze skonsultować z koleżankami. Jestem zła bo miałam wczoraj wizytę u gina (on nie ma usg w gabinecie, usg miałam w piątek) i nie zbadał mnie w ogóle, bo stwierdził, że usg jest ok.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Sylwia z tego co wiem to najlepsze z naturalnych rzeczy na anemie zwłaszcza w ciąży jest sok z pokrzywy pity regularnie codziennie, ludzie podczas chemioterapii się nim ratują też by wyniki szybko poprawiać, jak chcesz spróbuj

http://www.sfd.pl/sklep/Alter_Medica_Pokrzywa_Sok-opis30373.html?gclid=CjwKEAiAk8qkBRDOqYediILQ5BMSJAB40A5UAqCv26DAQSdhxBev_OU2Dt_6VomCx9ACktgdxqQLHxoCEyfw_wcB
    lub
    http://www.straganzdrowia.pl/pl_PL/p/Sok-z-pokrzywy-99,8-bez-cukru-500ml/200?gclid=CjwKEAiAk8qkBRDOqYediILQ5BMSJAB40A5Uq3btisSExGMWr4pHzHPQlcfifNqvcSdkeOcMRjb58RoC9PLw_wcB#
    A to musi być sok z pokrzywy czy zaparzana też coś daje? :)
    Quote:
    Krysti podziwiam Cie i Twój zapał, ja mam niestety tylko plany że coś zrobie , a kończy sie na minnimum, obiad ugotuje tylko dlatego że mi męża szkoda że głodny wraca a mi w sumie za bardzo nic nie dolega żeby nawet tego nie zrobić

Eweliśka, u mnie kurczę tak samo niestety. :P

Jeśli chodzi o jedzenie obiadów, to ja zwykle czekam aż ktoś wróci do domu z pracy (tata albo TŻ). Nie mogę za każdym razem na chłopa czekac, bo on czasami o 15 w domu a czasami jeszcze gdzieś polezie, na brydża albo do mamy a wtedy jest w domu po 22-23 i tylko się wścieka, że nie jadłam wcześniej tylko na niego czekałam. Ale jak je to mu towarzyszę. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja jestem sobą:) i tyle uważam ze wszystkie jestesmy super babki z zapałem tylko trza chcieć :się uśmiechnąć nawet do samego siebie przed lustrem .

Eweliśka, Anka1501, Hela85 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Nikt za Was tego nie zrobi niestety....

Hela85 lubi tę wiadomość

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    A to moje zamowienie <3 <3
    Z tego to tylko ten slonik
    do lozeczka, zrobiony na zamowienie tak zeby posowal do poscielki ktora juz mam :)
    10zshax.jpg
    I taki kocyk i podusia do wozeczka :)
    1231kbp.jpg

Rudzia śliczny zestaw! Pochwal się gdzie zamawiałaś. Też myślałam o szarej pościeli w białe gwiazdeczki, ale oczywiście bez dodatku różu.

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ty zamiast się starać poprostu to zrób!
    Jeszcze wiele przed Tobą jeśli teraz się poddałaś to każda następna kłótnia będzie dla ciebie jakby się świat kończył. Usmiechnij się do siebie w lustrze , powiedz sobie , że co było to było, trzeba iśc do przodu. Idź do męża przytul się do niego , powiedz jak bardzo go kochasz i wtedy dopiero zobaczysz ile w Was jest wspólnej miłości i pasji. Małymi kroczkami a osiągniesz każdy szczyt.

Edit: Krystii widzę podejście to samo, idź i się do Siebie uśmiechnij :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 18:15

Anka1501, Hela85, Krysti lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Dzięki dziewczyny, może Fasia podpowie jeszcze a Sylvia Ty nie masz przypadkiem problemów z szyjką jak coś kojarzę? Dziś leże plackiem, nie jest to silny ból, bardziej taki dyskomfort jak stoję ale zawsze dobrze skonsultować z koleżankami. Jestem zła bo miałam wczoraj wizytę u gina (on nie ma usg w gabinecie, usg miałam w piątek) i nie zbadał mnie w ogóle, bo stwierdził, że usg jest ok.
    Nadzieja ją na razie mam szyjkę ok.tylko mam skurcze takie nieprawidłowe.

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co moj juz mi powiedział ze drugą turę herbalife zamówi formule 1 i formule dwa by bylo juz na nowy rok :) dla mnie na rzucenie pare kilo :) juz to stosowałam i efekty były:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwestia wreszcie coś pozytywnego z twoich ust:) az miło

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Wyniki na razie nie są złe takie bo hemoglobine mam 10,4 hematokryt 29, a erytrocyty 3. Ale z moja Gabi miałam lepsze wyniki na tym etapie ciąży, a w 39 tc chcieli mi robić właśnie transfuzję i gin się boi, że teraz może być gorzej

ja mam wyniki podobne :P i jakoś lekarz nie był przerażony :) teraz pewnie gorsze bo już trochę minęło od ostatnich :D ale jeszcze 3 miesiące i się pozbieram :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Ty zamiast się starać poprostu to zrób!
    Jeszcze wiele przed Tobą jeśli teraz się poddałaś to każda następna kłótnia będzie dla ciebie jakby się świat kończył. Usmiechnij się do siebie w lustrze , powiedz sobie , że co było to było, trzeba iśc do przodu. Idź do męża przytul się do niego , powiedz jak bardzo go kochasz i wtedy dopiero zobaczysz ile w Was jest wspólnej miłości i pasji. Małymi kroczkami a osiągniesz każdy szczyt.

Edit: Krystii widzę podejście to samo, idź i się do Siebie uśmiechnij :)
    Jaga ja się uśmiecham do siebie przed lustrem:) to zęby ujmyje makijaż zrobie i juz człowiek uśmiechnięty :)amnie wspomne o brzuszku na który patrzę w lustrze i się uśmiecham ze Ignaś sobie tam siedzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 18:19

‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ