X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia- podałabyś mi link do tej kurtki? jest świetna i zamierzam też ją kupić bo nie mieszcze się kurtkę już a myślałam że zimę przechodzę w niej.. ale jednak nie :D muszę zakupić nową :)

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czemu tak nie robimy. On dużo pracuje,umeczony wraca, w łóżku zasypia od razu,ja się przewalam z boku na bok, w końcu wstaje żeby mu nie przeszkadzac,pozniej on wstaje rano,wraca wieczorem i tak życie płynie jakos

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A ja jem z nim bo inaczej kazalby się po plecach drapac :D
    Ja tam wolałabym drapać niż się zmuszać do jedzenia ;-) ale na szczęście nie każe!!! Mogę w tym czasie się herbatką delektować :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Sylwia - ja mam anemie, ale nie kręci mi się w głowie - kręciło jak nie byłam w ciąży więc to na pewno oznaka anemii, krwotoki z nosa są spowodowane zwiększoną objętością krwi i tym samym jej ciśnieniem, po prostu naczynka pękają..
    z krwotokami też borykałąm się całe lata, ale przeszło :) w ciąży miałąm krwotok może 2-3 razy
    Ją od kilku dni czuję się jak na kacu i do tego jeszcze po nie przespanej nocy. Kurcze jak tu się tej anemii pozbyć?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 17:52

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jakoś się czuję ostatnio słabo i właściwie czasem tylko wejdę poczytać co u Was i się pośmiać jak np. Amy coś wymyśli:)

Mam pytanie do dziewczyn szyjkowych między innymi Fasi. Jak odczuwałyście, że dzieje się coś nie tak? Ja miałam w piątek usg dopochwowe i szyjka była w porządku ale wczoraj dużo łaziłam, nawet podbiegałam kilka razy do autobusu i wieczorem czułam takie kłucie w podbrzuszu a dziś jak wstaje to mam pobolewanie w podbrzuszu, raz nawet lekko przy dotyku czułam ból.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lykam zelazo ale może buraki by nam pomogły? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja nie wiem czemu tak nie robimy. On dużo pracuje,umeczony wraca, w łóżku zasypia od razu,ja się przewalam z boku na bok, w końcu wstaje żeby mu nie przeszkadzac,pozniej on wstaje rano,wraca wieczorem i tak życie płynie jakos
    No to co się dziwić iskry nima powinnaś go wspierac jak on zmęczony jest moj czasem jak padniety bo spawa konstrukcje i ręce w gorze ma cały czas ! Przychodzi zmęczony to czasem juz mu ściągam ciuchy bo on spi taki umordowany .Zycie musimy sobie pomagać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 17:56

Anka1501 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja lykam 2różne preparaty z żelazem, a buraki jem 3-4 razy w tygodniu i nic :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Wiesz ja uważam, że drobiazgi mają ogromne znaczenie. Mój jedzie o 5-6 do pracy a wraca czasem o 18-20-22...
    Rano tak jak Krysti wstaje, żeby go do pracy pożegnać, w dzień dzwonie lub napisze smsa, że kocham, wieczorem jemy razem obiad i tak zawsze. Przytule, podrapie, poglaszcze i on jest szczęśliwy :) nie truje mu bo nie ma sensu a on staje na głowie, żebym tez była zadowolona. Wiesz nie zawsze tak było ale nauczyliśmy się tego.
    Wy jesteście dopiero dwa lata razem a co będzie później?? najwyzsza pora cos zmienić...

hwesta, Krysti, Hela85, Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ją od kilku dni czuję się jak na kacu i do tego jeszcze po nie przespanej nocy. Kurcze jak tu się tej anemii pozbyć?!
    czerwone mięso, natka pietruszki, szpinak, wsystko co zawiera żelazo :) chyba, że wolisz chemię to musiałabyś się posiłkować suplementacją :) ja odpuszczam obie metody :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zgadzam się hwesta musisz sama zrobic ten krok ! Naprawdę bo szkoda byście żyli jak pies z kotem pod jednym dachem .Daj mundo zrozumienia ze chcesz i on to zauważy nie patrz na jego uczynku patrz na siebie i mniej satysfakcję ze tybdobrze robisz i chcesz .Badz w obec siebie wyrozumiała i poczuj się jak kobieta we własnym domu nie klatce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 18:00

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    buraki też są zalecane :)) ja uwielbiam - szczególnei surowe :D

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko musze zacząć chcieć najpierw, dam sobie czas, nie chce kłótni wiecej

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja tam wolałabym drapać niż się zmuszać do jedzenia ;-) ale na szczęście nie każe!!! Mogę w tym czasie się herbatką delektować :-)

Ale mnie nikt nie zmusza, w dzień cos tam zjadam ale obiad jem wieczorem z nim :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    czerwone mięso, natka pietruszki, szpinak, wsystko co zawiera żelazo :) chyba, że wolisz chemię to musiałabyś się posiłkować suplementacją :) ja odpuszczam obie metody :P
    Chemii nie wolę, ale biorę bo giną mnie nastraszyła transfuzją. No ale ta chemia nie wiele daje. Jeśli chodzi o naturalne źródła to jakoś codziennie coś tam się staram wcisnąć, ale przez ta anemię chyba, to i z apetytem kiepsko u mnie.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jakoś się czuję ostatnio słabo i właściwie czasem tylko wejdę poczytać co u Was i się pośmiać jak np. Amy coś wymyśli:)

Mam pytanie do dziewczyn szyjkowych między innymi Fasi. Jak odczuwałyście, że dzieje się coś nie tak? Ja miałam w piątek usg dopochwowe i szyjka była w porządku ale wczoraj dużo łaziłam, nawet podbiegałam kilka razy do autobusu i wieczorem czułam takie kłucie w podbrzuszu a dziś jak wstaje to mam pobolewanie w podbrzuszu, raz nawet lekko przy dotyku czułam ból.

Nadziejka, ja niestety nie pomogę, bo z szyjkowych nie jestem. Spróbuj się nie forsowac kilka dni, nie dźwigać, poleżec ile możesz. Zobaczysz czy przejdzie. Mnie czasami też zakłuje jak się za szybko przekręcę albo gwałtownie wstanę, ale dopóki nie boli często to się nie martwię.

Swoją drogą, gdzie się Młoda Dama podziała?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem gospodyni domu to moj Raj :) ooo

Hela85, Anka1501 lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja nie mam anemii a też leci mi krew z nosa, lekarz powiedział ze to normalne, pytałam dziś.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja odpoczywaj kochana :* ja tez nic nie doradze bo ciemna dupa jestem w tej kwesti.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 18:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry za tę historie o dzidzi,nie pomyślałam,w sumie to chodziłam z tą dziewczyna do szkoły i dlatego mnie tak ruszyło, usunęłam ją by nikt więcej nie czytał i się nie dołował

Sylwia z tego co wiem to najlepsze z naturalnych rzeczy na anemie zwłaszcza w ciąży jest sok z pokrzywy pity regularnie codziennie, ludzie podczas chemioterapii się nim ratują też by wyniki szybko poprawiać, jak chcesz spróbuj

http://www.sfd.pl/sklep/Alter_Medica_Pokrzywa_Sok-opis30373.html?gclid=CjwKEAiAk8qkBRDOqYediILQ5BMSJAB40A5UAqCv26DAQSdhxBev_OU2Dt_6VomCx9ACktgdxqQLHxoCEyfw_wcB
    lub
    http://www.straganzdrowia.pl/pl_PL/p/Sok-z-pokrzywy-99,8-bez-cukru-500ml/200?gclid=CjwKEAiAk8qkBRDOqYediILQ5BMSJAB40A5Uq3btisSExGMWr4pHzHPQlcfifNqvcSdkeOcMRjb58RoC9PLw_wcB#

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ