Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Sylwia - ja mam anemie, ale nie kręci mi się w głowie - kręciło jak nie byłam w ciąży więc to na pewno oznaka anemii, krwotoki z nosa są spowodowane zwiększoną objętością krwi i tym samym jej ciśnieniem, po prostu naczynka pękają..
z krwotokami też borykałąm się całe lata, ale przeszłow ciąży miałąm krwotok może 2-3 razy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 17:52
-
Cześć dziewczyny.
Jakoś się czuję ostatnio słabo i właściwie czasem tylko wejdę poczytać co u Was i się pośmiać jak np. Amy coś wymyśli:)
Mam pytanie do dziewczyn szyjkowych między innymi Fasi. Jak odczuwałyście, że dzieje się coś nie tak? Ja miałam w piątek usg dopochwowe i szyjka była w porządku ale wczoraj dużo łaziłam, nawet podbiegałam kilka razy do autobusu i wieczorem czułam takie kłucie w podbrzuszu a dziś jak wstaje to mam pobolewanie w podbrzuszu, raz nawet lekko przy dotyku czułam ból.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:Ja nie wiem czemu tak nie robimy. On dużo pracuje,umeczony wraca, w łóżku zasypia od razu,ja się przewalam z boku na bok, w końcu wstaje żeby mu nie przeszkadzac,pozniej on wstaje rano,wraca wieczorem i tak życie płynie jakos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 17:56
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
hwesta wrote:Ja nie wiem czemu tak nie robimy. On dużo pracuje,umeczony wraca, w łóżku zasypia od razu,ja się przewalam z boku na bok, w końcu wstaje żeby mu nie przeszkadzac,pozniej on wstaje rano,wraca wieczorem i tak życie płynie jakos
Wiesz ja uważam, że drobiazgi mają ogromne znaczenie. Mój jedzie o 5-6 do pracy a wraca czasem o 18-20-22...
Rano tak jak Krysti wstaje, żeby go do pracy pożegnać, w dzień dzwonie lub napisze smsa, że kocham, wieczorem jemy razem obiad i tak zawsze. Przytule, podrapie, poglaszcze i on jest szczęśliwynie truje mu bo nie ma sensu a on staje na głowie, żebym tez była zadowolona. Wiesz nie zawsze tak było ale nauczyliśmy się tego.
Wy jesteście dopiero dwa lata razem a co będzie później?? najwyzsza pora cos zmienić...hwesta, Krysti, Hela85, Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Ją od kilku dni czuję się jak na kacu i do tego jeszcze po nie przespanej nocy. Kurcze jak tu się tej anemii pozbyć?!
chyba, że wolisz chemię to musiałabyś się posiłkować suplementacją
ja odpuszczam obie metody
-
nick nieaktualnyAnia zgadzam się hwesta musisz sama zrobic ten krok ! Naprawdę bo szkoda byście żyli jak pies z kotem pod jednym dachem .Daj mundo zrozumienia ze chcesz i on to zauważy nie patrz na jego uczynku patrz na siebie i mniej satysfakcję ze tybdobrze robisz i chcesz .Badz w obec siebie wyrozumiała i poczuj się jak kobieta we własnym domu nie klatce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 18:00
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:czerwone mięso, natka pietruszki, szpinak, wsystko co zawiera żelazo
chyba, że wolisz chemię to musiałabyś się posiłkować suplementacją
ja odpuszczam obie metody
-
Nadzieja84 wrote:Cześć dziewczyny.
Jakoś się czuję ostatnio słabo i właściwie czasem tylko wejdę poczytać co u Was i się pośmiać jak np. Amy coś wymyśli:)
Mam pytanie do dziewczyn szyjkowych między innymi Fasi. Jak odczuwałyście, że dzieje się coś nie tak? Ja miałam w piątek usg dopochwowe i szyjka była w porządku ale wczoraj dużo łaziłam, nawet podbiegałam kilka razy do autobusu i wieczorem czułam takie kłucie w podbrzuszu a dziś jak wstaje to mam pobolewanie w podbrzuszu, raz nawet lekko przy dotyku czułam ból.
Nadziejka, ja niestety nie pomogę, bo z szyjkowych nie jestem. Spróbuj się nie forsowac kilka dni, nie dźwigać, poleżec ile możesz. Zobaczysz czy przejdzie. Mnie czasami też zakłuje jak się za szybko przekręcę albo gwałtownie wstanę, ale dopóki nie boli często to się nie martwię.
Swoją drogą, gdzie się Młoda Dama podziała? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysorry za tę historie o dzidzi,nie pomyślałam,w sumie to chodziłam z tą dziewczyna do szkoły i dlatego mnie tak ruszyło, usunęłam ją by nikt więcej nie czytał i się nie dołował
Sylwia z tego co wiem to najlepsze z naturalnych rzeczy na anemie zwłaszcza w ciąży jest sok z pokrzywy pity regularnie codziennie, ludzie podczas chemioterapii się nim ratują też by wyniki szybko poprawiać, jak chcesz spróbuj
http://www.sfd.pl/sklep/Alter_Medica_Pokrzywa_Sok-opis30373.html?gclid=CjwKEAiAk8qkBRDOqYediILQ5BMSJAB40A5UAqCv26DAQSdhxBev_OU2Dt_6VomCx9ACktgdxqQLHxoCEyfw_wcB
lub
http://www.straganzdrowia.pl/pl_PL/p/Sok-z-pokrzywy-99,8-bez-cukru-500ml/200?gclid=CjwKEAiAk8qkBRDOqYediILQ5BMSJAB40A5Uq3btisSExGMWr4pHzHPQlcfifNqvcSdkeOcMRjb58RoC9PLw_wcB#Krysti lubi tę wiadomość