X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja siedzę od października :P Ale spokojnie też się gubię - mąż mi tylko o wigilii przypomina :D

Fasia lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    O własnie :D to jeszcze lepiej :D o jeden dzień czekania krócej hehe :D Aaa i zapomniałam - za Waszymi sugestiami zmieniłam prezent książkowy z "W oczekiwaniu na dziecko", bo rzeczywiście to już prawie końcówka ciąży na "Pierwszy rok życia dziecka" - poczytam i sama ocenię czy książka warta zainteresowania czy nie :) Dla mnie pewnie będzie ciekawa, bo macierzyństwo to będzie nowość w moim życiu także kazde nowe informacje będą na wagę złota :)
    Fasia, a ją jako dyplomowany pedagog powiem tylko jedno, książki swoją drogą, a życie i rozwój maluszka swoją :-) ale zawsze warto poczytać, w końcu książka uszlachetnia.

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta - magnez i leżeć i nie wstawać .. albo jak będą dalej takie częste to ja bym na IP jechała - no ale wiecie - ja to ja ...

Mantissa - ciąża sama w sobie wg mnie jest wskazaniem do badania szyjki..

liloe lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Amy to mnie zasmuciłas bardzo bo mój mąż ma stwierdzone właśnie atopowego zapalenie skóry, ale on smaruje emolientami i jest ok. Na mnie nie działają. Na razie u mnie to 3palce zajęte i nadgarstek ale czasami tak strasznie swędzi i piecze, że wytrzymać nie mogę

no to jest duże ryzyko że przekazał dzieciom, ale nie musi się u nich ta choroba wcale odezwać. Ja mam stwierdzona egzemę zaraz po urodzeniu... więc borykam się z tym całe życie - przez większość nieskutecznie..
    Saruj sterydami miejsca zapalne - nie mówię o całej powierzchni rąk, tylko miejsca popękane, zmienione, swędzące.. Polecam wszystkie pielęgnacyjne kremy firmy La roche posay - one mnie wyprowadziły z bardzo złego stanu skóry. Skura atopowa nie lubi wody - może ona potęgować istniejące już objawy. La roche posay ma w swojej serii płyn który wlewa się do wody i mycie w niej koi stan zapalny, ale to jak zmiany są na prawdę duże, jak masz tylko dlonie, to wystarczą żele pod prysznic hipoalergine bez zmiękczaczy.. ważne jest żeby dłonie były nawilżane. Musisz próbować różnych kremów hipoalergicznych, bo nie wszystkie muszą być dla ciebie dobre.. Ja ostatnio byłam zadowolona z Iwostinu.. pielęgnuj buzię bo egzema lubi przeskakiwać na twarz.. najważniejsza jest pielęgnacja.
    Ja ostatnio mam spokój, ale w ciąży przez moje zapotrzebowanie na picie mleka na ktore jestem uczulona niestety na dłoniach znów mam stany zapalne. Mam dość dobrą maść sterydową Ivoxel i używam jej miejscową praktycznie non stop od kąd jestem w ciąży i jak tylko mam zapalenie - ale jej stosowanie musi określić ci lekarz. jak się nei mylę to dawki są takie 2x dziennie przez 5 dni chyba, pozniej dawkę smarowania się zmniejsza stopniowo, chyba że stan zapalny ustąpi to można przerwać. Nie można stosować długotrwae

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Fasia, a ją jako dyplomowany pedagog powiem tylko jedno, książki swoją drogą, a życie i rozwój maluszka swoją :-) ale zawsze warto poczytać, w końcu książka uszlachetnia.

Wiem, ja tez po pedagogice jestem i wiem, że książki to jedno a później życie weryfikowało ową wiedzę :) natomiast tak czy siak uważam, że warto poczytać. Tzn ja akurat jestem z tych co to wolą sobie poczytać mimo wszystko..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam nospe,magnez i w razie czego pojadę, one nic nie bola!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Tzn. dermatologa powiedziała, że do póki wytrzymuję to na razie nie przepisze, a gdyby było gorzej to mam sir zgłosić i dostanę receptę
    yhy pewnie dlatego Ci nie dałą, że nie leczyłaś się nigdy na AZS i być może obeszło by się bez maści i nie chciała od razu narażać skóry na sterydy.
    Sterydy to ostateczna ostateczność, jak już inne maści, kremy nei pomogą..

• liwi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam AZS, na szczęście tylko na dłoniach ale męczy strasznie. I ja niestety przekazalam córce. Mój maż nie ma zadnych problemów ze skórą a mała niestety dłonie ma identyczne jak ja.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia słodkie te ciuszki <3

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, a ja się z tym już od września męczę, a tu eksperta pod nosem :-) z tej firmy la roche używam kremu do buźki i żelu. Ale napisz mi czy taka bardzo łuszcząca się skóra może być objawem. Mi ostatnio bardzo łuszczy się na twarzy skóra, ale bez zaczerwienień.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:57

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Ja też mam AZS, na szczęście tylko na dłoniach ale męczy strasznie. I ja niestety przekazalam córce. Mój maż nie ma zadnych problemów ze skórą a mała niestety dłonie ma identyczne jak ja.
    na pewno nei przekazałaś córce :) kobiety nie przekazują choroby dalej.. mąż nie musiał mieć AZS wystarczy że ktoś z jego rodziny miał np astmę i doszło do mutacji genu który przekazał :) nie będę się mądrzyć genetyką bo nie mam wiedzy medycznej, ale taką wiedzę przekazałą mi pani profesor z Lublina u której się leczyłam i której udało mi się pomóc :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzela sliczne ubranka:)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wiem, ja tez po pedagogice jestem i wiem, że książki to jedno a później życie weryfikowało ową wiedzę :) natomiast tak czy siak uważam, że warto poczytać. Tzn ja akurat jestem z tych co to wolą sobie poczytać mimo wszystko..
    Ja też lubie czytać, tylko teraz z punktu widzenia mamy prawie 4-latki wiem, że niektóre rady były totalnie bezużyteczne, a nawet złe. Ale powiem Ci, że akurat książka to mój coroczny wymarzony prezent pod choinkę :-)

Hela85, Fasia, Anka1501 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja mam suche łokcie czemu tak ,smaruje zaczelam .

• liwi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    na pewno nei przekazałaś córce :) kobiety nie przekazują choroby dalej.. mąż nie musiał mieć AZS wystarczy że ktoś z jego rodziny miał np astmę i doszło do mutacji genu który przekazał :) nie będę się mądrzyć genetyką bo nie mam wiedzy medycznej, ale taką wiedzę przekazałą mi pani profesor z Lublina u której się leczyłam i której udało mi się pomóc :))

Nie wiedziałam o tym. Zawsze wydawało mi sie ze to ode mnie ma to cholerstwo bo nasze dłonie są identyczne. Niestety pomaga nam tylko elocom.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Amy jak mi po porodzie nie minie to poproszę Cię o namiary na panią z Lublina :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamykam na chwilę umyć siebie i Gabi. Wracam za pół godziny :-)

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Amy, a ja się z tym już od września męczę, a tu eksperta pod nosem :-) z tej firmy la roche używam kremu do buźki i żelu. Ale napisz mi czy taka bardzo łuszcząca się skóra może być objawem. Mi ostatnio bardzo łuszczy się na twarzy skóra, ale bez zaczerwienień.

skóra atopowa jest wysuszona skóra, która pozbawiona jest bariery wodnej, mycie jej w wodzie jeszcze bardziej ją wysusza, dlatego wody trzeba unikać, a wiadomo, że się nie da, więc ważne są te preparaty do mycia i później pielęgnacji. Atopowe zapalenie skóry ojbawia się suchością skóry twarzy, jednak nie każda sucha skora twarzy oznacza AZS.. ALe jeśli masz już zmiany na dłoniach to na pewno to co się dzieje z twarzą - jest objawem AZS.
    Nie musisz mieć zaczerwień - zaczerwienia to już jest stan zapalny. Na buzię nei wolno używać sterydów - o tym pamiętaj :]

sylvia007 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja ja pisałam o mamamilu!!! Żałuję że nie stosowałam go w 1 ciąży, tylko płaciłam 90zł za mustelę.
    Dzięki, dzięki, dzięki!!!

mimka84 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ