X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    a swędzą?
    co dostałaś na to?
    Swędzą, pieką. Nie dostałam nic, bo tylko maść sterydowa może pomóc, więc na razie się męczę jakbym już nie wytrzymała to mam się zgłosić po jakąś delikatną maść

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Jaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super ciuszki :)

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mój też nie wie, nic mu to nie mówi. Wystarczy, że miesiące kojarzy
    Mój też ogarnia, że to 6 miesiąc :)
    Fasia ja lubię :) ogólnie lubię jak zdjęcia wrzucacie :)
    Sylvia jak rozstępy mają być to będą :) tylko smarowanie nam zostaje :) ja właśnie siedzę wysmarowana jak foka :) i nawet się przyzwyczaiłam do tego zapachu palmersa a wśród prezentów jest mamamil, który mi ktoś tu polecał :) no skład ma spoko a jak pachnie się zobaczy :)

Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny, a zapomniała wam powiedzieć o moim najdziwniejsze objawie ciążowym o jakim słyszałam, więc dostałam atopowego zapalenia skóry, poszłam z tym jakiś czas temu do lekarza, bo sama nie wiedziałam co to jest, a tu mi lekarz mówi, że czasami w ciąży się ujawnia.
    moja przyjaciółka też dostała w ciazy atopowego zapalenia skóry :)

powiem ci że to nie minie, do końca życia się z tym walczy :)
    mam od urodzenia :) obyś łagodnie przeszła :) ja w ostrych stanah zapalnych nie miałam skóry na dłoniach i jak odrastałą to non stop pękała :)
    sterydy na jakiś czas pomagają ale ich częste używanie (wieloletnie) moze skutkować rakiem skory, więc z tym ostrożnie
    przede wszystkim używaj hipoalergicznych produktów - unikaj chemii, mydeł... poczytaj na necie :) a jak coś chcesz wiedzieć to możesz pytać :)
    Jeśli chodzi o dziedziczenie, to nie obawiaj się że przekażesz chorobę dzieciom - tylko mężczyźni przekazują chorobę dalej ;]

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Sylvia ja mam takie łokcie w ciazy,ale smaruje sudocremem i jakoś działa,
    Ja smarowałam sudocremem, ale po nim było jeszcze gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:24

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Swędzą, pieką. Nie dostałam nic, bo tylko maść sterydowa może pomóc, więc na razie się męczę jakbym już nie wytrzymała to mam się zgłosić po jakąś delikatną maść

ja cały czas smaruję miejsca zapalne sterydami, nawet w ciąży :] ginekolog powiedział że nie możesz czy dermatoloG?

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

ja tez dostałam sterydową ale nie używam narqazie.
    Poza tym mam medierm bez sterydów działa kojaco no albo emolium

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pani dermatolog powiedziała ze do 7 dni spokojnie można sterydowym ale nie dłużej

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    moja przyjaciółka też dostała w ciazy atopowego zapalenia skóry :)

powiem ci że to nie minie, do końca życia się z tym walczy :)
    mam od urodzenia :) obyś łagodnie przeszła :) ja w ostrych stanah zapalnych nie miałam skóry na dłoniach i jak odrastałą to non stop pękała :)
    sterydy na jakiś czas pomagają ale ich częste używanie (wieloletnie) moze skutkować rakiem skory, więc z tym ostrożnie
    przede wszystkim używaj hipoalergicznych produktów - unikaj chemii, mydeł... poczytaj na necie :) a jak coś chcesz wiedzieć to możesz pytać :)
    Jeśli chodzi o dziedziczenie, to nie obawiaj się że przekażesz chorobę dzieciom - tylko mężczyźni przekazują chorobę dalej ;]
    Amy to mnie zasmuciłas bardzo bo mój mąż ma stwierdzone właśnie atopowego zapalenie skóry, ale on smaruje emolientami i jest ok. Na mnie nie działają. Na razie u mnie to 3palce zajęte i nadgarstek ale czasami tak strasznie swędzi i piecze, że wytrzymać nie mogę

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:29

shimmer_lip lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja cały czas smaruję miejsca zapalne sterydami, nawet w ciąży :] ginekolog powiedział że nie możesz czy dermatoloG?
    Tzn. dermatologa powiedziała, że do póki wytrzymuję to na razie nie przepisze, a gdyby było gorzej to mam sir zgłosić i dostanę receptę

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela śliczne rzeczy! :)) strojnisia mała z niej będzie :D

Shimmer - dziękuję i będę wrzucać dalej jak tylko coś kupię :P Ogólnie to limit pieniędzy na cały miesiąc wykorzystałam z nawiązką, bo Święta to i dużo za dużo kasy poszło, ale po Nowym Roku jak tylko ZUS da mi kasiorke i zaczną się wyprzedaże i będę zdolna dotoczyć się do sklepu to Was zasypię fotkami :D

Ja tam lubię zapach palmersa :) fakt jest bardzo bardzo intesywny ale na szczęście mi nie przeszkadza. Mój się skończył. Używam teraz zwykłego balsami, bo pod choinkę mam dostać nowy więc nie opłaca mi się kupować .. A Wigilia już w czwartek :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr mam co chwile te braxtony:/ twardnieje i puszcza,twardnieje i puszcza nie boli, zadzwonie do mojego lekarza co robic,bo co chwile mi się tak robi:/

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Angela śliczne rzeczy! :)) strojnisia mała z niej będzie :D

Shimmer - dziękuję i będę wrzucać dalej jak tylko coś kupię :P Ogólnie to limit pieniędzy na cały miesiąc wykorzystałam z nawiązką, bo Święta to i dużo za dużo kasy poszło, ale po Nowym Roku jak tylko ZUS da mi kasiorke i zaczną się wyprzedaże i będę zdolna dotoczyć się do sklepu to Was zasypię fotkami :D

Ja tam lubię zapach palmersa :) fakt jest bardzo bardzo intesywny ale na szczęście mi nie przeszkadza. Mój się skończył. Używam teraz zwykłego balsami, bo pod choinkę mam dostać nowy więc nie opłaca mi się kupować .. A Wigilia już w czwartek :P
    O ile się orientuję to wigilia jest w środę ;-)

hwesta, Fasia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Grrr mam co chwile te braxtony:/ twardnieje i puszcza,twardnieje i puszcza nie boli, zadzwonie do mojego lekarza co robic,bo co chwile mi się tak robi:/
    Hwesta leżeć, nospa i magnez.

mimka84 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

Fasia ma wigilie w czwartek :P Ona żyje swoim świecie :P

Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    No właśnie, a ja myślałam, że będę mogła na nią brzuszek kłaść i dzięki temu uniknę rozstepów. No nic muszę wymyślić coś nowego.

Ja poduchy do spania jeszcze nie kupiłam, a pod brzuszek czasami wkładam takiego małego jaśka miękkiego. :)

Kurczę, ja jeszcze nigdy nie miałam długości szyjki badane. Tylko mnie "maca" od środka i następnego dnia usg przez brzuch w szpitalu. Może następnym razem poproszę, żeby usg dopochwowe też zrobił, albo zapytam kiedy są wskazania do badania długości szyjki.

Angela, prześliczne te rzeczy! :)

Hwesta, to rzeczywiście dziwne, aż takie częste te braxtony. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

O własnie :D to jeszcze lepiej :D o jeden dzień czekania krócej hehe :D Aaa i zapomniałam - za Waszymi sugestiami zmieniłam prezent książkowy z "W oczekiwaniu na dziecko", bo rzeczywiście to już prawie końcówka ciąży na "Pierwszy rok życia dziecka" - poczytam i sama ocenię czy książka warta zainteresowania czy nie :) Dla mnie pewnie będzie ciekawa, bo macierzyństwo to będzie nowość w moim życiu także kazde nowe informacje będą na wagę złota :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A to przepraszam bardzo :-)

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:

cicho tam :P jakbyś w domu siedziała od sierpnia to też byś traciła rachubę czasu :P gubię się często jaki mamy dzień tygodnia, bo każdy jest dla mnie teraz niedzielą :D

Ewelcia lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ