Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Eweliśka wrote:a swędzą?
co dostałaś na to? -
Anka1501 wrote:Mój też nie wie, nic mu to nie mówi. Wystarczy, że miesiące kojarzy
Fasia ja lubięogólnie lubię jak zdjęcia wrzucacie
Sylvia jak rozstępy mają być to będątylko smarowanie nam zostaje
ja właśnie siedzę wysmarowana jak foka
i nawet się przyzwyczaiłam do tego zapachu palmersa a wśród prezentów jest mamamil, który mi ktoś tu polecał
no skład ma spoko a jak pachnie się zobaczy
Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Dziewczyny, a zapomniała wam powiedzieć o moim najdziwniejsze objawie ciążowym o jakim słyszałam, więc dostałam atopowego zapalenia skóry, poszłam z tym jakiś czas temu do lekarza, bo sama nie wiedziałam co to jest, a tu mi lekarz mówi, że czasami w ciąży się ujawnia.
powiem ci że to nie minie, do końca życia się z tym walczy
mam od urodzeniaobyś łagodnie przeszła
ja w ostrych stanah zapalnych nie miałam skóry na dłoniach i jak odrastałą to non stop pękała
sterydy na jakiś czas pomagają ale ich częste używanie (wieloletnie) moze skutkować rakiem skory, więc z tym ostrożnie
przede wszystkim używaj hipoalergicznych produktów - unikaj chemii, mydeł... poczytaj na neciea jak coś chcesz wiedzieć to możesz pytać
Jeśli chodzi o dziedziczenie, to nie obawiaj się że przekażesz chorobę dzieciom - tylko mężczyźni przekazują chorobę dalej ;] -
hwesta wrote:Sylvia ja mam takie łokcie w ciazy,ale smaruje sudocremem i jakoś działa,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:24
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Swędzą, pieką. Nie dostałam nic, bo tylko maść sterydowa może pomóc, więc na razie się męczę jakbym już nie wytrzymała to mam się zgłosić po jakąś delikatną maść
ja cały czas smaruję miejsca zapalne sterydami, nawet w ciąży :] ginekolog powiedział że nie możesz czy dermatoloG? -
sylvia007 wrote:Swędzą, pieką. Nie dostałam nic, bo tylko maść sterydowa może pomóc, więc na razie się męczę jakbym już nie wytrzymała to mam się zgłosić po jakąś delikatną maść
ja tez dostałam sterydową ale nie używam narqazie.
Poza tym mam medierm bez sterydów działa kojaco no albo emolium -
Amy wrote:moja przyjaciółka też dostała w ciazy atopowego zapalenia skóry
powiem ci że to nie minie, do końca życia się z tym walczy
mam od urodzeniaobyś łagodnie przeszła
ja w ostrych stanah zapalnych nie miałam skóry na dłoniach i jak odrastałą to non stop pękała
sterydy na jakiś czas pomagają ale ich częste używanie (wieloletnie) moze skutkować rakiem skory, więc z tym ostrożnie
przede wszystkim używaj hipoalergicznych produktów - unikaj chemii, mydeł... poczytaj na neciea jak coś chcesz wiedzieć to możesz pytać
Jeśli chodzi o dziedziczenie, to nie obawiaj się że przekażesz chorobę dzieciom - tylko mężczyźni przekazują chorobę dalej ;] -
Amy wrote:ja cały czas smaruję miejsca zapalne sterydami, nawet w ciąży :] ginekolog powiedział że nie możesz czy dermatoloG?
-
Angela śliczne rzeczy!
) strojnisia mała z niej będzie
Shimmer - dziękuję i będę wrzucać dalej jak tylko coś kupięOgólnie to limit pieniędzy na cały miesiąc wykorzystałam z nawiązką, bo Święta to i dużo za dużo kasy poszło, ale po Nowym Roku jak tylko ZUS da mi kasiorke i zaczną się wyprzedaże i będę zdolna dotoczyć się do sklepu to Was zasypię fotkami
Ja tam lubię zapach palmersafakt jest bardzo bardzo intesywny ale na szczęście mi nie przeszkadza. Mój się skończył. Używam teraz zwykłego balsami, bo pod choinkę mam dostać nowy więc nie opłaca mi się kupować .. A Wigilia już w czwartek
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Angela śliczne rzeczy!
) strojnisia mała z niej będzie
Shimmer - dziękuję i będę wrzucać dalej jak tylko coś kupięOgólnie to limit pieniędzy na cały miesiąc wykorzystałam z nawiązką, bo Święta to i dużo za dużo kasy poszło, ale po Nowym Roku jak tylko ZUS da mi kasiorke i zaczną się wyprzedaże i będę zdolna dotoczyć się do sklepu to Was zasypię fotkami
Ja tam lubię zapach palmersafakt jest bardzo bardzo intesywny ale na szczęście mi nie przeszkadza. Mój się skończył. Używam teraz zwykłego balsami, bo pod choinkę mam dostać nowy więc nie opłaca mi się kupować .. A Wigilia już w czwartek
hwesta, Fasia lubią tę wiadomość
-
hwesta wrote:Grrr mam co chwile te braxtony:/ twardnieje i puszcza,twardnieje i puszcza nie boli, zadzwonie do mojego lekarza co robic,bo co chwile mi się tak robi:/
mimka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylvia007 wrote:No właśnie, a ja myślałam, że będę mogła na nią brzuszek kłaść i dzięki temu uniknę rozstepów. No nic muszę wymyślić coś nowego.
Ja poduchy do spania jeszcze nie kupiłam, a pod brzuszek czasami wkładam takiego małego jaśka miękkiego.
Kurczę, ja jeszcze nigdy nie miałam długości szyjki badane. Tylko mnie "maca" od środka i następnego dnia usg przez brzuch w szpitalu. Może następnym razem poproszę, żeby usg dopochwowe też zrobił, albo zapytam kiedy są wskazania do badania długości szyjki.
Angela, prześliczne te rzeczy!
Hwesta, to rzeczywiście dziwne, aż takie częste te braxtony. -
sylvia007 wrote:O ile się orientuję to wigilia jest w środę
O własnieto jeszcze lepiej
o jeden dzień czekania krócej hehe
Aaa i zapomniałam - za Waszymi sugestiami zmieniłam prezent książkowy z "W oczekiwaniu na dziecko", bo rzeczywiście to już prawie końcówka ciąży na "Pierwszy rok życia dziecka" - poczytam i sama ocenię czy książka warta zainteresowania czy nie
Dla mnie pewnie będzie ciekawa, bo macierzyństwo to będzie nowość w moim życiu także kazde nowe informacje będą na wagę złota
-
Angela89 wrote:Fasia ma wigilie w czwartek
Ona żyje swoim świecie
cicho tamjakbyś w domu siedziała od sierpnia to też byś traciła rachubę czasu
gubię się często jaki mamy dzień tygodnia, bo każdy jest dla mnie teraz niedzielą
Ewelcia lubi tę wiadomość