Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mam zamiar zrobić jak mają listopadówki 2014 - tylko może mniej danych
- będzie cały czas podgląd i łatwa edycja
jak przygotuje podam linka to Robotka wklei w swój powitalny post
Kati86 lubi tę wiadomość
-
Justinka wrote:mam zamiar zrobić jak mają listopadówki 2014 - tylko może mniej danych
- będzie cały czas podgląd i łatwa edycja
jak przygotuje podam linka to Robotka wklei w swój powitalny post
Podoba mi się taka tabelka
z jakich info chciałabyś zrezygnować?IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kati86 wrote:Podoba mi się taka tabelka
z jakich info chciałabyś zrezygnować?
Jak chcemy urodzić [ bo chcieć to jedno, a co będzie to drugie]
Waga
Obwód brzuszka
I w sumie tylete 3 pozycje
Chyba że macie inne zdanie? że jednak coś z tych zostawić lub coś innego usunąć/dodać ?
Kati86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:ja też. Bo waga i obwod brzuszka chyba nic nie wnoszą
więc zrobię bez tych 3 punktów
a resztę jak ktoś nie będzie chciał to po prostu nie uzupełni
Kati86 lubi tę wiadomość
-
Justinka wrote:Listy jako tako nie prowadziłam
ale z chęcią się tym zajmę, lubię różne tabeleczki itp
I oczywiście też poproszę na listę z terminem 9-ty kwietnia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:32
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Rudzia wrote:Pieklam wlasnie ciasto vzekoladowe... jak to ja musialam podjesc zanim wlozylam do piekarnika.. nie duzo ale zawsze... ;/ nie pomyslalam. I teraz sie boje.. ;/ boze nie wiem jak ja wytrzymam te 9 miesiecy.. ciagle w strachu..
Rudzia przeczytałam Twój post 4 razy:P chyba nie panikujesz tylko dlatego że zjadłaś trochę surowego ciasta???? hehe bo aż w szoku jestem;) chyba że masz przeciwwskazania co do słodkiego to zrozumiem:) ja przed chwilą wzięłam łyczek tyskiego i świat się nie zawalił
Ola89 wrote:Jestem po co USG widziałam pęcherzyklekarz mnie trochę nastraszyl ze takich pęcherzyków widzi 10 a ciąży jest 6 ale jestem dobrej myśli
teraz IDE za dwa tygodnie. Dostalam tez duphaston tak dla ostrożności. Moj termin porodu 1 kwietnia
pozatym właśnie mąż rozpalił grila, a ja sobie ogródek poplewiłam:)
fajnie się jest trochę poruszać tym bardziej że do tej pory biegałam a teraz nie odważyłabym się przynajmniej do wizyty gdzie skonsultuję to z lekarzem:)
-
Rudzia wrote:Pieklam wlasnie ciasto vzekoladowe... jak to ja musialam podjesc zanim wlozylam do piekarnika.. nie duzo ale zawsze... ;/ nie pomyslalam. I teraz sie boje.. ;/ boze nie wiem jak ja wytrzymam te 9 miesiecy.. ciagle w strachu..
Rudzia przeczytałam Twój post 4 razy:P chyba nie panikujesz tylko dlatego że zjadłaś trochę surowego ciasta???? hehe bo aż w szoku jestem;) chyba że masz przeciwwskazania co do słodkiego to zrozumiem:) ja przed chwilą wzięłam łyczek tyskiego i świat się nie zawalił
Ola89 wrote:Jestem po co USG widziałam pęcherzyklekarz mnie trochę nastraszyl ze takich pęcherzyków widzi 10 a ciąży jest 6 ale jestem dobrej myśli
teraz IDE za dwa tygodnie. Dostalam tez duphaston tak dla ostrożności. Moj termin porodu 1 kwietnia
pozatym właśnie mąż rozpalił grila, a ja sobie ogródek poplewiłam:)
fajnie się jest trochę poruszać tym bardziej że do tej pory biegałam a teraz nie odważyłabym się przynajmniej do wizyty gdzie skonsultuję to z lekarzem:)
-
Hej dziewczyny ja mam termin wyznaczony przez belly na 3.04. Już nie mogę się doczekać mojej piątkowej wizyty u ginki. Jaj zacznę leki brać to się uspokoję, bo na razie to ciągle myślę czy wszystko ok.
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Jeżeli ja mogę kogoś na coś uczulić to zwracajcie uwagę czy tsh jest poniżej 2,5. Bo niby takie np 3 jest w normie, ale nie dla ciężarnych i może się to źle skończyć. Moja ginek nie zareagowała w 1 ciąży i dopiero od jutra zacznę się leczyć, a powinnam od marca...
A poza tym to chyba na za wiele rzeczy wpływu nie mamy. Jak są jakieś wątpliwości to koniecznie idźcie do innego lekarza się skonsultować, ale poza tym to trza być dobrej myśli i wierzyć, że się uda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:51
Robotka1 lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
super pomysl z lista
Rudzia, nie martw sie. bedzie ok
Ola 89, ja sie zgadzam z Robotka1...jakis dziwny ten ginekolog, skoro takie rzeczy ci mowi......
a ja od wczoraj zero mdlosci...hmm....wczoraj troche mnie zemdlilo po obiedzie, ale tylko na chwile. mocniej mnie mdlilo w okolicach spodziewanje @Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Ola trochę nie halo z tym lekarzem, nie powinien Ci tak mówić szczególnie na pierwszej wizycie. no ale moge potwierdzić że lekarze nie mają czasem taktu.
Daj spokój już do niego nie pójde teraz siedzę i cały czas o tym myślę i zamartwiam się... -
Rudzia Espumisan weź, nie jest groźny i można brać,poczujesz dużą ulgę.
Polecam przygotowaną listę przez moją siostrę ratownika medycznego i farmaceutkę w jednym.
A co brać gdy słonica jest chora?
Nie ma przeciwskazań do stosowania w czasie ciąży simetykonu (Espumisan, Esputikon) Wzdęcia, bule brzucha, uczucie pełności. Jedyny lek w 100 % bezpieczny.
Leki uznawane za bezpieczne:
• preparaty uspokajające: melisa, Neospasmina;
• preparaty ziołowe o działaniu przeciwgorączkowym: kwiat lipy, kwiat bzu czarnego, sok z malin, Pyrosal
• przeziębienie- syrop dla Ciężarnych – Prenalen, plus powyżej
• katar- sól morska, olejki eteryczne typu olbas, ewentualnie przy ogromnym problemie xylometazolin ale w dawce dla dzieci)
• gardło- płukanie szałwią, tabletki typu isla, tymianek i podbiał, ewentualnie przy ogromnym problemie coś typu Tantum Verde
• wzmocnienie organizmu- czosnek, tran
• niektóre ziołowe syropy, stosowane w leczeniu kaszlu, np. Syrop Prawoślazowy, syrop z babki lancetowatej, z bluszczu( wykrztuśne)
• preparaty odkażające drogi moczowe: Fitolizyna, Urosept, Żurawina,
• witaminy większość witamin; nie wskazane duże ilości witaminy A, E, D( należy zwrócić uwagę czy nie są zażywana w wielu preparatach)
• preparaty zobojętniające kwasy żołądkowe: tzw mleczka (alugastrin, maalox itd.) lub tabletki manti, rennie
• zaparcia- lactulosum
• Posterisan H (czopki i maść) stosowany przeciw hemoroidom;
Plus maści naturalne typu Arnikowa na stłuczenia, Alantan, bepanthen na oparzenia rany, maść cynkowa ( wysusza)
Plus homeopatia, ale z tym już nie do mnie bo ja w nią nie wierze.
Dopuszczalne jest doraźne stosowanie paracetamolu, działającego przeciwbólowo i przeciwgorączkowo. Należy go unikać w I trymestrze ciąży.
Dopuszczalne jest doraźne stosowanie drotaweryny ( Nospa, buscopan)
Dopuszczalne czyli uznaje się ok 1- 2 dziennie gdy zachodzi konieczność!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 22:30
Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.