Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola89 wrote:Ja dostalam tylko tak zapobiegawczo bo w rodzinie zdarzały się poronienia ale biorę tylko jedna tabletkę na noc nie wiem czy to nie za malo
Jak się nic nie dzieje to raczej nie jest za małoIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualny
-
weronika86 wrote:Dziewczyny mam w domu jeszcze duphaston i lutke, mam pytanie czy moge wziasc na zas? mam pcos i cholera boje sie ( wczoraj po tescie sie nie balam
..moze lepiej wziac na zas co? i mnie tez wpiszcie, wg mnie i innych programow mam termin na 11 kwietnia ( 16 kwietnia mam urodzinki )...zaraz zobacze na kalendarzu belly
Mi właśnie lekarz dal duphaston za zas biorę jedna tabletkę na noc -
Ola89 ja poki co tez biore 1 na noc. Jesli pojawi sie plamnienie znowu, to mam wziac na raz 3 a nastepnego dnia 3x1
No i witam sie
Ja mieszkam i pracuje w Norwegii i troche inaczej tamw zw z wykonywanym zawodem powiem od razu, ze jestem w ciazy. Chce tez oracowac z rana z domu i do biura dojezdzac kolo 10. Jesli bede sie tragicznie czula, to ide na zwolnienie ( w pierwszej ciazy glupia bylam i pracowalam do 39 tc rzygajac w pracy). Jedynie na meetinigni bede dojezdzac, jesli nie da sie przez telefon zalatwic..
-
Robotka - progesteron super, z takim na pewno byłabym spokojna, a tak to mam 25,55 i się martwię zwłaszcza że bardzo mnie boli brzuch... w sumie krzyże też i już nie wiem jak siedzieć
Co do listy mam jakąś wersję roboczą, jak będę miała chwilę to udostępnię, a w weekend ogarnę ją do końca... -
Justinka ale ja biorę lutkę to może też temu taki wysoki mam ten progesteron...
WERKA ja biorę lutkę na własną rękę od pierwszego plamienia po owulacji do teraz, powiem to jutro lekarzowi, mam nadzieję że mnie nie ochrzani.
ejjj Malinka to ten dochód 1922zł netto ma być podzielony na wszystkich członków rodziny czy ma być na jednego członka? bo się pogubiłam, z poprzednich postów wynika że przypada on na jedną osobę
Oki Justinka to czekamy na listęna pewno jest super:)
tak sobie myślę i chyba nie powiem w pracy o ciąży do puki nie będzie widoczna. dziewczyny to prawda że w drugiej ciąży brzuch rośnie szybciej? słyszałam że takweronika86 lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Justinka ale ja biorę lutkę to może też temu taki wysoki mam ten progesteron...
WERKA ja biorę lutkę na własną rękę od pierwszego plamienia po owulacji do teraz, powiem to jutro lekarzowi, mam nadzieję że mnie nie ochrzani.
ejjj Malinka to ten dochód 1922zł netto ma być podzielony na wszystkich członków rodziny czy ma być na jednego członka? bo się pogubiłam, z poprzednich postów wynika że przypada on na jedną osobę
Oki Justinka to czekamy na listęna pewno jest super:)
tak sobie myślę i chyba nie powiem w pracy o ciąży do puki nie będzie widoczna. dziewczyny to prawda że w drugiej ciąży brzuch rośnie szybciej? słyszałam że takhahah powaznie wzielam metformine sama bez zgody lekarza, kupila na necie i bach pierwszy miesiac na metforminie i sie udalo..znam swoj organizm, wiedzialam ze podziala
dobra wpisujcie mnie baby na termin 11 kwietnia 2015
-
Dopuszczalne jest doraźne stosowanie paracetamolu, działającego przeciwbólowo i przeciwgorączkowo. Należy go unikać w I trymestrze
[/QUOTE]
no to teraz się wystraszyłam, już wam tlumaczę dlaczego po 9 dniach od owu zrobiłam bete i wyszła negatywnie po 2 lub 3 dniach mialam straszne bóle brzucha jak na @ więc wziełam dafalgan(paracetamol):(no to teraz nie zaznam spokoju!
co do melisy słyszalam, ze nie jest wskazana ponieważ może wywołać skurcze macicy:(tak wyczytałam w internecie, również mięta hmmmmmm co wy o tym myślicie
*******Gang18+*******B -
Ja uwazam, ze tak ale moja macica zdążyła się schować żeby po m-cu wyskoczyć moze latego mam piłkę
' to trudne z ukryciem bo te 3 m-ce nikomu nie mowimy:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 09:15
-
Suma dochodów wszystkich członków rodziny podzielona na liczbę członków nie może być większa niż 1922zł
Czyli np jeśli jest rodzina 2+2 to suma dochodu np 8 tys zł/4= 2 tys czyli nie nalezy się becikoweWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 09:13
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Ja słyszałam, ze 1000 jest za poród dla każdego a drugi jak okreslone dochody nie przekraczają
-
Lili nie martw sie tym paracetamolem. w Norwegii to kazdej ciezarnej, noworodkom i dzieciom jak cos dolega to zalecaja lykac. moze jak w PL bedziesz, to Apap sobie sprawdz czy jest lepszy.
ja poki co biore tylko nospe z lekow p.bolowych. ostatnio coraz mniej jej lykam, bo brzuch np.wieczorem juz tak nie boli, jak sobie poleze.