X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Cichutko bo każda w kuchni siedzi hihihi - u mnie w piekarniku właśnie siedzą babeczki :D
    Potwierdzam :) właśnie zrobiłam pierogi z mężem :) i piekliśmy pasztety :) choinka ubrana :) moje aniołki wiszą :) i humor psuje mi tylko teściowa.
    Jutro lekarz czyli wyprawa na pół dnia bo mąż w pracy i trza się kulać autobusem :( zaraz mi farbę na łeb nałoży a jutro jeszcze henne na brwi i rzęsy sobie zrobię i pazury :)

A poza tym kochane to we wtorek mąż jest w domu więc cały dzień będziemy w kuchni w garach siedzieć. W środę jak już pójdzie do pracy to jadę do Mamy na cmentarz, a potem to już trza się będzie szykować i pakować i jechać na Wigilię do siostry. I gdyby tak się złożyło, ze nie uda mi się tu wejść to...

Wam wszystkim życzymy z Baśką Wesołych Świąt :)
    choinka.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 18:46

hwesta, Angela89, Gosha, Lwica, Rudzia, Bambi85, sylvia007, Fasia, KasiaKwiatek, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA!!! Świetne to zdjecie! Piękne ujęcie Ciebie i brzuszka! Jestes piękna kobieta!

Nawet na cycki nie spojrzałam, tym razem twarz przykuła moja uwagę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 18:56

Rudzia, Lwica, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Gosha! O to chodzilo hihi :)

Gosha lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Potwierdzam :) właśnie zrobiłam pierogi z mężem :) i piekliśmy pasztety :)
    choinka.gif

No to niezłe, ja zalałam suszone grzyby, upiekłam pierniki...
    Mialalam sie zabrać za farsz do pierogów ....ale średnio już mi sie chce

Takie pytanko co robicie zeby wam sie pierogi nie kleily zeby były dobre do zamrożenia???dodawalam wiecej maki, obtaczalalam w większej ilości w mące i zawsze po jakimś czasie cieżko albo było je od siebie odkleić albo od talerza...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja dzis spalam do 13 :D heh boje sie jutrzejszego dnia

My !! :)

Wow 100 dni gratulacje RUDZIa -kwitniesz kwitniesz :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 19:06

Rudzia lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA ja nie mrożę... Jemy je zawsze z 3 dni na śniadanie, obiad i kolacje. Wychodzi mi zawsze z 60... Szkoda mrozić ;)
    Ale moja mama to zawodowa kucharka, robiła wczoraj 400 pierogów (!) na święta dla sióstr itp i ona je obtacza dobrze w mące, na deskę sypie tez duża maki i tak mrozi na takich dechach żeby sie nie dotykały, surowe oczywiście. Twierdzi ze tak najlepiej... Ale ona na pole do popisu bo w garażu 2 duze zamrażamy... Ja do swoich 2-CH szuflad deski z pierogami bym nie zmieściła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 19:12

Lwica lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    No to niezłe, ja zalałam suszone grzyby, upiekłam pierniki...
    Mialalam sie zabrać za farsz do pierogów ....ale średnio już mi sie chce

Takie pytanko co robicie zeby wam sie pierogi nie kleily zeby były dobre do zamrożenia???dodawalam wiecej maki, obtaczalalam w większej ilości w mące i zawsze po jakimś czasie cieżko albo było je od siebie odkleić albo od talerza...
    Ja ugotowane gorące wrzucam do miski z zimną wodą i jak przestygną to przekładam do drugiej michy i polewam odrobiną oleju i mieszam. Nie kleją się. Ale pierogi z kapustą nigdy nie są do mrożenia bo cała rodzina czeka na nie cały rok i to jest hit całych świąt nie tylko Wigilii :)

Lwica, Angela89, Robotka1 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja ugotowane gorące wrzucam do miski z zimną wodą i jak przestygną to przekładam do drugiej michy i polewam odrobiną oleju i mieszam. Nie kleją się. Ale pierogi z kapustą nigdy nie są do mrożenia bo cała rodzina czeka na nie cały rok i to jest hit całych świąt nie tylko Wigilii :)

Dokładnie moja babcia je rozkłada na tackach a później je polewa olejem. Tak też ja robię z pierogami i się nie kleją :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia - wyglądasz kwitnąco zabobon że dziewczynka urody zabiera w ogóle w twoim przypadku się nie sprawdza :)

Rudzia lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:02

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia slicznie wygladasz :):**

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz sernik odebrany i makowiec :) nie pieke sama bo nigdy nie pieklam ,zakupy tez zrobione karpik juz odebrany tez :) jutro bigos i salatke warzywną zrobie ,pierogi ruskie juz zrobione z kapustą tez i uszka tez :) sledzie tez :D haha obrus kupiony piękny i inne duperelki :) pozdrawiam cieplo was :) ja się ciesze chlopem w domu brrrrrrrr wlosy dzis obcioł ale ma fryzke :) moj przystojniak :)

Gosha, Anka1501, Lwica lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MŁODA DAMA Nawet jesli zjadłaś dzisiaj wiecej słodkiego... Spokojnie bo jesli nie masz zaburzen, trzustka wyprodukuje wystarczające ilośc insuliny na ten cukier co dzisiaj pochłonęłas ;)
    Osobiście wolałabym iść przed Świetami... Bo trzeba pamietać ze to nie tylko słodycze podnoszą nam cukier w organizmie, wiec po kilku dniach ucztowania bym juz miała obawy czy wynik wyjdzie prawidłowy ;) wiec moze lepiej odpuść sobie dzisiejsza kolacje i miej to badanie z głowy :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Witam sie dziewczyny. Jutro zaplanowalam sobie zrobic ta krzywa cukrzycowa. Pisalam do laboratorium i musze byc na czczo po 12h no i przed 8 musze tam byc ale kurde teraz glodna jak wilk jestem i Tz robi zarelko chili con carne hihi no i nie wiem czy jak zjem to ma sens jutro isc bo bedzie odstep 10h . Sama nie wiem czy isc jutro czy za tydzień. Dzisiaj duzo slodkiego znowu zjadlam bo nie umie sie powstrzymać. Dziewczyny isc czy nie jutro?
    tak na prawde na czczo oznacza min 8h bez jedzenia, ja bym zjadła i szła jutro :)

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    tak na prawde na czczo oznacza min 8h bez jedzenia, ja bym zjadła i szła jutro :)

Mi lekarka mówiła, że akurat przed krzywa cukrowa 12h

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damo ja bym poszła jutro bo u Ciebie juz 27tydzień

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!

Mąż się zlitował i porządków sporo poczynił.
    Mam prezenty kupione, pierogi, i pasztety zrobione i nażarłam się strucli serowej... Ja idę na glukozę we wtorek. Nie wiedziałam, że aż tyle godzin trzeba nie jeść. Ja chyba umrę przez 12-14 godzin.

Rudzia bardzo ładne zdjęcie.

Amy przez Ciebie jak tu wchodzę poczytać to zawsze ryczę ze śmiechu!

Moja córeczka to tak mi urodę odebrała, ze za skarby świata mojego zdjęcia Wam nie pokażę: gruba 13 kg na plusie, twarz krzywa po porażeniu bella, krosty na brodzie, czerwony nos jak u alkoholiczki i przetłuszczona świecąca skóra, cellulitis, ślady żylakowe... ble.. a Wy wszystkie śliczne na tych zdjęciach swoich jesteście:)

Co do teściowych to wiele potrafiło małżeństwa rozwalić. Miałam w pracy taką koleżankę, która właśnie przez teściową została sama z dzieckiem... Moja jest tez bardzo trudną osobą, ale mam ostatnio mniejszy kontakt. Gdy jakis czas z nią mieszkalismy to zaczełam dostawać łysienia plackowatego z nerwów... Te matki są niesamowicie o swoich synów zazdrosne i chcą pokazać, że są lepsze a my możemy stawac na uszach i to nic nie da.
    f2w39n73ae1nduix.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 20:57

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Rudzia śliczna kobietka z Ciebie i piękny brzusio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:02

Krysti lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie uczyli ze 8h-14h : P i co wiecej NIE powinno sie przez min 3dni przed badnaiem ograniczac weglowodanow, zeby wynik byl wiarygodny, takze jemy i funkconujemy normalnie, to tylko kolejne z wielu badan, spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 21:02

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi mądra kobieto dziękuję za te 8h:)

weronika86 lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ