X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    gosha ja pytałam co to za komoda, zaraz ją oblookam ale naprawdę świetna!
    Krysti no właśnie, nie da się nie rozpieszczać! Jak nasza odziedziczy włosy po ojcu to też będą loki ;) a niech ma :)

Jak moja odziedziczy wlosy po Ojcu to tez loki beda :D hehe licze na to! :P

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 10:24

Gosha, CzaryMary, Fasia, mantissa, weronika86, Hela85 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny jak oglądam, co tam dla Bąbelków kupujecie to zazdrość mnie ogarnia, też bym chciała kupić nowe łóżeczko, nowy wózek, fotelik, przewijak, no ale mąż chyba by mnie z domu pogonił, bo wszystko to mamy i było kupowane dla Gabi, więc używane tylko przez nią.
    Mój syn ma 9 lat, wszystko co miałam po nim to oddałam, bo myślałam ze nigdy wiecej dzieci... Nie mam nic. Gdybym mieszkała w Polsce to bym wzięła od sióstr wszystko, ale na obczyźnie muszę sama sobie radzić. Szczerze to zazdroszczę Ci ze juz wszystko masz. Mi po synku został tylko jeden kocyk...

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Sylvia ciesz się :) Masz ogrom kasy zachowane w kieszeni. Ty ten szał przeżywałaś jak z Gabi w ciąży byłaś :) Ja jak bym zaszła drugi raz w ciąże to też bym już tak szaleńczo nie kupowała. Dziecku obojętne jest to jakie łożeczko ma lub przwijak i z ubraniami to samo. My matki mamy na tym punkcie szał poprostu.
    No właśnie, bo te rzeczy co chwilę się zmieniają, nawet z tej firmy co mamy łóżeczko są teraz takie, które bardziej mi się podobają :-( Eh muszę koniecznie wybrać się na zakupy i kupić coś Nince na poprawę nastroju.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny jak oglądam, co tam dla Bąbelków kupujecie to zazdrość mnie ogarnia, też bym chciała kupić nowe łóżeczko, nowy wózek, fotelik, przewijak, no ale mąż chyba by mnie z domu pogonił, bo wszystko to mamy i było kupowane dla Gabi, więc używane tylko przez nią.

mnie bez różnicy :P mogłabym dostać wszystko używane a najlepiej jakbym już wszystko miała po swoim pierwszym dziecku.. ale niestety...
    jakoś mnie nie ciągnie do kupowania, wybierania ;) ogólnie to chciałabym zapaść w sen zimowy, żeby mąż to wszystko ogarnął a ja bym się tylko obudziła na poród :P

mantissa, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Mój syn ma 9 lat, wszystko co miałam po nim to oddałam, bo myślałam ze nigdy wiecej dzieci... Nie mam nic. Gdybym mieszkała w Polsce to bym wzięła od sióstr wszystko, ale na obczyźnie muszę sama sobie radzić. Szczerze to zazdroszczę Ci ze juz wszystko masz. Mi po synku został tylko jeden kocyk...
    Ja mam te "grubsze rzeczy", na szczęście :-) większość ubranek pooddawałam, to chociaż z nimi będę mogła poszaleć!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha gdzie kupilas komode z przewijakiem???:)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mnie bez różnicy :P mogłabym dostać wszystko używane a najlepiej jakbym już wszystko miała po swoim pierwszym dziecku.. ale niestety...
    jakoś mnie nie ciągnie do kupowania, wybierania ;) ogólnie to chciałabym zapaść w sen zimowy, żeby mąż to wszystko ogarnął a ja bym się tylko obudziła na poród :P
    To ja od paru dni czuję ogromną potrzebę kupienia czegoś dla dziecka, planowania ustawienia łóżeczka, komody. Chyba podświadomie czuję, że III trymestr zbliża się nieubłaganie i włączył mi się syndrom wicia gniazda. Czekam na jakiś wolniejszy dzień mojego męża i jadę po ubranka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 13:28

Amy, hwesta, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem co to za komoda,ale w pl 999 zl ja znalazłam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia007 i do mnie dotarło ze juz niedługo będę mama :) czekam na wypłatę i w weekend zaczynamy zakupy:)

malinka1984, sylvia007, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Sylvia ciesz się :) Masz ogrom kasy zachowane w kieszeni. Ty ten szał przeżywałaś jak z Gabi w ciąży byłaś :) Ja jak bym zaszła drugi raz w ciąże to też bym już tak szaleńczo nie kupowała. Dziecku obojętne jest to jakie łożeczko ma lub przwijak i z ubraniami to samo. My matki mamy na tym punkcie szał poprostu.

Święte słowa :-)
    Sylvia a te rzeczy po Gabi to ja bym jakoś zapgrejdowala:-) przmalowala, jakieś dodatki duperelki i masz cos nowego dla oka :-)

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak , ja mam szczęście mam zaraz wyjść a zaczął padać śnieg :P Jak dojdę do przystanku to będę wyglądała jak bałwan - dosłownie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No tak , ja mam szczęście mam zaraz wyjść a zaczął padać śnieg :P Jak dojdę do przystanku to będę wyglądała jak bałwan - dosłownie :D

Hehe ja nawet bez śniegu wygladam jak bałwan ;)

Bierz parasol :-)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Widać że już po świętach bo na forum znów produkcja :P Ja jeszcze do niedzieli poza swoim domkiem.

Wczoraj z M pojechaliśmy na ciuszkowe zakupy. Nachodziłam się strasznie - do dziś boli mnie kręgosłup, ale nie ma się co dziwić jak nosi się przed sobą taki bęben - to my 6 dni temu: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb4659b239ec.jpg
    i pomyśleć że nam jeszcze miesiąc został do zaczęcia 3 trymestru :P

Pisałyście o terminach porodu. Już tu wspominałam chyba że przed świetami byłam na szybkim USG i oczywiście zaczęłam dopytywać jak to z naszym porodem będzie. Lekarz powiedział że jak dotrzymam do 34 tyg to będzie sukces a później dodał, że rzadko która w takiej ciąży tyle wytrzymuje. U nas 34tyd zaczniemy 4 marca więc może się okazać że zamiast kwietniówką będę wczesną marcówka :/

Co do fotelików samochodowych to my niestety przy dwójce musimy jakoś spiąć budżet i póki co stawiamy na maxi cosi city. Po pierwsze pasuje mam do wózka a po drugie cena w miarę przystępna. Nie będziemy z naszymi wcześniakami podróżować dużo więc myślę że do póki się nie odbijemy od dna to musi nam wystarczyć :/

Z zakupowo-wyprawkowych rzeczy to my wybieramy się chyba w poniedziałek do IKEA po łóżeczka, wanienkę, pościel itp - ale będzie szał! Wczoraj w Biedronce kupiłam chusteczki nawilżane Dady w 4-ro paku z pudełeczkiem za 17,99. Może na Srokao nie mają za dobrych opinii ale tyle ile znajomych mi mówilo wszystkei na dady jadą i nie narzekają. Do tego Bepanten do pupki i wszystko gra :)
    Polecam Wam w ogóle założyć sobie w Rossmanie kartę Rossnę bo zawsze jakieś rabaty można dostać przy zakupie dla dzieciaczków. http://www.rossnet.pl/Artykul/Twoj-rabat-ROSSne-rosnie,197323#;

Fasia wpadł mi taki materacyk koksowy - może będzie pasował do Twojego kosza? Musiałabyś się tylko dowiedzieć jaką ma grubość bo albo jestem ślepa albo nie ma napisanego http://allegro.pl/materacyk-kokosowy-do-wozka-i-kolyski-75x35-atesty-i4892586997.html

Dziewczyny, ponieważ ja już powinnam pakowac powoli torbę do szpitala to szukam jeszcze kilku rzeczy dla dzieci żeby ulżyć później mojemu M i mam dylemat co do [b[butelek do karmienia[/b]. Czy któraś ma jakies doświadczenie? Jaka firma, na co zwracać uwagę? Czy te anty-kolkowe na prawdę mają sens?
    I jeszcze pytanie odnoście pojemników do przechowywania mleka. Plastikowe czy woreczki strunowe? Któraś wypróbowała?

sylvia007, Amy, CzaryMary, Krysti, mantissa, olka30, MartaAlvi, weronika86, KasiaKwiatek, Fasia, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ale domek maluchów!!! No,ale masz tam 2 :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki miłego dnia Wam życzę.
    Rudzia dawaj znaka co u lekarza !
    Adka ty również pisz co u Was !

Ja dziś lecę na wizytę - idę popatrzeć ostatni raz w tym roku na Martynkę :)

Ewelcia, Amy lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ewelcia ale domek maluchów!!! No,ale masz tam 2 :)
    No maja szwagierka miała taki na 2 tyg przed porodem z jednym dzieckiem. A ja dopiero w 23 tyg :P Powiem Ci że potrafi być już ciężko :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ale Ci brzusio wystrzelił :D mnie przeraża kupowanie rzeczy co dopiero robienie tego podwójnie :P

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia co do butelki to ją używałam lovi i aventa, ale zdecydowanie polecam lovi, bo dzidzia naprawdę musi się napracować, żeby się z niej najeść, dzięki temu nie zanika jej odruch prawidłowego ssania. A co do przechowywania pokarmu, jeśli planujesz to robić sporadycznie polecam woreczki lansinoh, a jeśli regularnie to lepsze będą ( czytaj bardziej ekonomiczne :-) ) plastikowe pojemniki

Ewelcia, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ja taki bede miala pewnie przed porodem:) a już narzekam,ze ciężko :p

‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ