Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
WERONIKA! Wow!!! Co za nowina na koniec roku! Dom, działka, byc moze ślub i rodzenie kolejnych dzieci
no jak tak miły dla Ciebie początek roku, to pomysl co bedzie potem! Zapowiada sie rewelacyjnie!
KRYSTI myśle ze te X-landery sa jedne z najbardziej solidnych wózków na rynku. Dobry wybór, kolor tez świetny. Dla mnie on tylko troszkę duży, ale ja musiałam sie sugerować czymś innym przy wyborze wózka
I bon dia w III TRYMESTRZE!!! Zaczął sie 28 tydzien, teraz to juz z górki! Potem dostaniecie w prezencie moje zdjecie z tej okazji!Anka1501, Rudzia, sylvia007, weronika86, Krysti, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rudzia wrote:Dzien dobry! :*
Werka gratuluje 27 tyg ale 3 trymestr zaczyna sie od 28 tyg
Ide na sniadanieniektore stronki podaja ze od 27tc sie zqczyna
Rudzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
HEJ. Wróciłam, posprzątałam cały dom i teraz czekam na księdza bo chodzi dzisiaj u mnie z wizytą duszpasterską
!!!!
Dziewczyny nie wiem jak ja dalej pociągnę, jak tak będę noce przesypiać, a raczej nie przesypiać. Udaje mi się zasnąć tak po 24 a już od drugiej budzę się co chwilę, no a dzisiaj już od tej 4 nie spałam w ogóle, teraz w głowie mi się kręci, gorąco mi strasznie. Wczoraj to nawet o 23.40 wyszłam na dwór, żeby pooddychać mroźnym powietrzem, było -17, ale i to nie pomogło -
hwesta wrote:Ja tez juz widzialam,ze od 27 tyg,ale belly od 28 liczy. Wzięłam nospe forte na te więzadła, jak dalej będzie pobolewac i twardniec sporadycznie to chyba się na ip wybiorę żeby sprawdzili,z drugiej strony nie chce panikowac;)
hwesta lubi tę wiadomość
-
hwesta wrote:Ja tez juz widzialam,ze od 27 tyg,ale belly od 28 liczy. Wzięłam nospe forte na te więzadła, jak dalej będzie pobolewac i twardniec sporadycznie to chyba się na ip wybiorę żeby sprawdzili,z drugiej strony nie chce panikowac;)
bynajmniej tego nie odczuwam
-
nick nieaktualny
-
sylvia007 wrote:HEJ. Wróciłam, posprzątałam cały dom i teraz czekam na księdza bo chodzi dzisiaj u mnie z wizytą duszpasterską
!!!!
Dziewczyny nie wiem jak ja dalej pociągnę, jak tak będę noce przesypiać, a raczej nie przesypiać. Udaje mi się zasnąć tak po 24 a już od drugiej budzę się co chwilę, no a dzisiaj już od tej 4 nie spałam w ogóle, teraz w głowie mi się kręci, gorąco mi strasznie. Wczoraj to nawet o 23.40 wyszłam na dwór, żeby pooddychać mroźnym powietrzem, było -17, ale i to nie pomogło -
hwesta wrote:Mi się tak " spina" i puszcza, ale bezboleśnie, od niedawna. Może powinnam wstać i rozchodzic te więzadła
bo leze
Ja tez tak miałam kilka razy ale bardziej wiazalam to z zaparciami bo na drugi dzien jak juz wszystko się uregulował o to mi przeszło no i zaczelam brać magnez w dużych ilościach -
hello, ja dzisiaj w lepszym humorze bo maz juz do mnie wraca, tzn juz jest w drodze
, chcociaz tez zle spalam, znowu... ale ta bezsennosc w okolicach 6,7 miesiaca to chyba taka typowa.
WERA no prosze nawet tesciowa czasem potrafi zaskoczyc hih
ADK dobrze ze juz w domu, trzymaj sie tej kanapy : )
IDA tak jak Amy mowi, ze spokojem, wg najnowszych wytycznych u ciezarnych na czczo do 92mg%, wynik na czczo masz na granicy , po2h w ogole w normie. Zalezy od Twojego gina, ja bym zalecila kontrole i ograniczenie weglowodanow. A wczesniejsze glikemie na czczo mialas dobre ?
a tu taki link- fajne opracowanie o cukrzycy ciezarnych wg wytycznych 2014
http://www.accu-chek.pl/microsites/mamy/upload/ebooki/broszura_cukrzyca_ciezarnych_definicj_postepowanie.pdf
Gosha moze cos skorzysta ale moze komus jeszcze sie spodoba.
EDIT
HWETSA mnie tez czasem tak ciagnie w okolicach pepka, tak jakby wokol, ale wiazalam to z rosnazym brzuszkiem. Ale jak Cie to niepokoi, bedzie sie dlugo utrzymywac, nasilac, czy brzuch bedzie twardniec to lepiej jedz sprawdz, ustalilysmy juz ze lepiej jechac raz za duzo niz raz za malo .Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 11:15
Ida, hwesta, Gosha lubią tę wiadomość
-
Ja to jakaś dziwna jestem.
Wy wszystkie o bezsenności a ja mogę spać do oporu. Wlaściwie to dopiero się obudziłam (no i raz w nocy na siusiu), TŻa dziś nie było, więc sama w wielkim wyrze.
Czuję, że tracę czas, ale co zrobić jak w wyrze tak cieplutko i przyjemnie.
Hwesta mnie te pępek pobolewał jakiś czas temu, ale przeszło. Zwaliłam to na obcieranie o ubrania, kiedy zaczynął wystawać.
Ida, nie stresuj się tymi wynikami. Wszystkie poza tym na czczo są ok, tak? Pewnie każą ci powtórzyć i się dowiesz. Może cos "niewlasciwego" jadłas dzien wczesniej.
U mnie dalej przeziębienie postępuje. ;/Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Nie, ja daleka jestem od paniki, spokojnie
Właśnie do dzisiaj byłam happy, że mam wszystko w normie, tylko ta koleżanka mnie nastraszyła. No i teraz przeczytałam wpis Goshy na ten temat...
Na czczo 96, po 2 godzinach 95.
jak po 2 godzinach taki ładny wynik to nawet bym się nie przejęłaBambi85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Witam się z rana, jeśli można tak powiedzieć. Od półtorej godziny nie śpię i już nie wiem co zrobić, żeby zasnąć. Straszne to, bo pewnie w dzień będę padała, a nawet nie będę miała się jak położyć na chwilę.
weź nie gadaj, ja do tej pory nie marudziłąm na spanie, bo Olek jest na prawdę wyrozumiały i w nocy nawet nie drgnie tylko śpi grzecznie z matką.
Ale kładę się o po 23 i zasypiam dopiero koło 2.. albo przysypiam i co pare minut się budzę... kładę ręcę na brzuchu mały troszkę się ruszy żeby mnie pewnie uspokoić ale ja nadal nie mogę spac.. w końcu zasypiam i budzę się np o 6.00 czasem 5.30 i spania nie ma... po 7 uda mi się zasnąć i śpię do 10... no jakaś paranoja!!!!ale w dzień nie padam na szczęście
a z jedzeniem to pewnie mało, ale ja wcale nie jem więcej więc cię nie będę umoralniać zła kobieto
NOooo chyba, że dopisuje mi apetyt to zjem normalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:20
sylvia007 lubi tę wiadomość
-
Witaski.
U Nas mąż od rana zrobił ostatnie zakupy: pieczywo, oliwki i cosik dziś na obiad-podaję francuską pizzę z ciasta francuskiego.Wczoraj mąż przygotował menu sylwestrowe:rybę po grecku,sałatkę warzywną, muffinki z jagodami,fetę w zalewie ziołami a dziś obecnie pucuje mieszkanko. Na 20:00 przychodzą goście w sumie będą 3 pary z nami włącznie w tym dwie brzuchate28 i 18 tydzień
Moje Drogie życzę Wam na ten Nowy 2015 rok dużo spokoju w oczekiwaniu na nasze dzieci i samych szczęśliwych chwil
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:19
Hela85, Fasia, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Kurcze dziewczyny jak czytam o Waszych problemach ze spaniem to cieszę się że u Nas jest luzik,na każdym boku mogę spać i na pleckach,przesypiam całe noce min.8h.Kacperek wiadomo kopie ale daje się wysypiać.
mantissa lubi tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnyDobra, wrzucam to zdjęcie ale wybiorę takie ubrane
żeby ładnie zakończyć rok
MYyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 20:16
malinka1984, Lali, Angela89, Anka1501, mantissa, Rudzia, Krysti, Hela85, Gosha, Fasia, KasiaKwiatek, weronika86, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość